Anonimen
|
Pravkar sem se vrnila s "turneje" po Centru Ljubljane... Ne glede na tisto temo na "Čvekanje v tri dni" (naslov: "Ko imate preveč dela") Vam povem, da sem tričetrt vseh opravkov odpovedala (saj je čas še v petek, madonca) in šla v Klinični center k Marcelčku. S pomočjo njegove mamice Nevenke in ene fejst medicinske sestre na informacijah so me uspeli "prešvercati" v sobo za intenzivno nego, da sem lahko videla Marcelčka čisto od blizu. In vam povem, babe - ŠE LEPŠI JE KOT NA SLIKAH! Mali piškotek pa je sedaj bolje. Več kakor očitno mu pomaga, da polovica Slovenije drži pesti zanj. Tako, da - držite jih še naprej! Tudi zdravnik je danes bolj optimističen. Kakšnih posebnih podatkov o Marcelčkovem zdravstvenem stanju mi v Kliničnem centru sicer niso smeli izdati, sem pa potem po telefonu "izdatno zaslišala" njegovo mamico Nevenko. Ampak vam povem, da so mi kar solze stopile v oči, ko sem ga tam gledala v inkubatorju, z vsemi tistimi cevkami, umetno hranjenega, pa s celim kupom senzorjev in aparatur naokrog. Tako mirno je spančkal, kakor da bi samo počival. Kakor da ne bi bojeval bitke svojega življenja. Res - pravi mali angelček, ki bo jutri star točno 2 meseca. Sedaj tehta že kar nekaj več kakor tri kilograme. Tako luškan je, ko ima obute nogavičke, ki so mu cca. 3x prevelike. Vse pa je urejeno tudi na Kompasu. Ne da bi vedela, kdo gospa sploh je, sem kar vkorakala na sedež Kompas Holidaysa v Ljubljani in rekla, da iščem gospo Mojco, ki je uredila vse za Marcelčka za London. In ker Marcelčka sedaj pozna cel Kompas, sem takoj našla tudi gospo Mojco. Prav simpatično sem jo odvlekla ven iz pisarne in odpeljala na kavo ter se ji na ta (sicer skromen, pa vendar) način zahvalila za čudež, ki ga je naredila. London je namreč poln turistov. Kompletno poln. Od luksuznih hotelov do najcenejših sob - vse je zasedeno. Gospa Mojca pa je poklicala direktorja najbližjega hotela ob bolnišnici, mu povedala, za kaj gre, in soba za starše je pripravljena. Čeprav je hotel popolnoma poln! Kakor se danes že celo dopoldne hecam - danes sobo izpraznijo samo še za Busha, tokrat pa so jo tudi za Marcelčka! O točnih zneskih sicer ne morem govoriti, lahko vam pa povem, da je gospa Mojca uredila tudi to, da bo bivanje v Londonu stalo približno toliko, kolikor ste ženske tukaj na RR zbrale. Direktor hotela pa se strinja tudi s tem (če sem gospo Mojco prav razumela), da počaka na plačilo do takrat, ko mamica dobi denar povrnjen od zavarovalnice. Original račun kljub temu ne bi bil problem. Vsa čast torej tudi direktorju meni zaenkrat neznanega londonskega hotela! Marcelček odpotuje v London v ponedeljek s posebnim letalom in z mamico, ati pa bo moral (žal) v London z običajno letalsko linijo. Karta pa sedaj ni več problem - jutri pridejo ponjo na Brnik. V Londonu je za njihov prihod že vse rezervirano, baje je v pripravljenosti tudi prevajalec (Rija, če se motim, me seveda popravi), tako, da... Hvala Tašonki in njenemu možu, ki sta pošteno pomagala! Hvala vsem vam, RR-ovkam, za finančno pomoč!!! Vse, kar vam oz. nam sedaj preostane, je samo še to, da držimo pesti, da Marcelček zdrži do torka, ko bo operiran. In seveda, da preživi operacijo. Zaenkrat mu kaže dobro.
|