ursa_p -> RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006 (16.9.2006 1:24:00)
|
Cer! Najprej moram povedat, da se je Galu danes skoraj uspelo iz lezecega stanja (na trebuhu) usest ... samo jaz sem ga malo potegnila gor, ko je ze napol sedel, pa je bilo ... res super. Zdej vas malo berem in naj najprej vse cestitam za nove zobke ... ste jih pa veliko pridelali medtem, ko nisem brala. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Pa vsem cestitke za obmesecnice. Eviii ... sem sla brat sporocila in glih zacnem, pa napises, da si dala slikce gor od stanovanja ... in namesto da bi sla brat novicke, grem gledat tvoje slikce ... ma firbec ... sem zenska kaj cem [sm=smiley2.gif] ... lepo stanovanje (pa otrok tud, da ne bo pomote [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ) Gresolino ... jaz nikoli ne merim ... jaz nalijem vode 180 ml, potem pa primesam, da je tako trdo, da lahko je po zlici (da ni pretrdo in da ni premehko) ... koliko je tega ne vem ... mislim pa, da ce dam noter ene 200 ml milupinega praha in gor 180 vode, da je to to ... pride pa ven okoli 230 .. se mi zdi. To je vec kot 5, 6 zlic, pomoje. Tako naredim, da je dovolj gosto ... nikoli ne merim. Mu pa dajemo po zlici in ne po flaski. Se pa res ta Milupin kar razredci po nekem casu, tako da ga je potrebno hitro pojest. Kilogrami .. jaz sem se zredila za 1,5 kg ... samo sladko bi jedla, ker mi noro primanjkuje energije. Zdej sem odlocena, da grem na aerobiko ... jo imamo tukaj v soli in moram it pogledat kako kaj zgleda ... vsaj zdi se mi, da je. Je pa pri nama velik problem ta, da Matic zvecer ful je, potem pa meni sline cedi in seveda si vzamem se jaz (ce mi pa pod nos disi). Dokler nisem zacela z njim, nisem pojedla pol kile kruha v enem tednu ... zdej ... joj, zdej pa sam zemlje jeva zvecer ... prav na zivce mi gre, ampak nimam kej narest .... mu bom narocila, da bo on jedel, ko bom jaz telovadila, pa bo mir. Ce on nic ne je, sem jaz zadovojlna s salico mleka ali kakava. Sarazan ... sem mogla prec Maticu prebrat kaksni so moski ... sem se res nasmejala kako pridno je pomiril Saro. Pa komentira Matic ... "sam, jo je pa pomiril" ... jah, moski morjo drzat skupaj. Dojenje ... mislim, da ga bo res kmalu konec. A veste kaj mi lump naredi. Ze tko zvecer je tako, da malo vlece, malo okoli gleda, pa se steguje, pa me brca v trebuh ... potem na koncu, ko se samo se afna, me pa za povrhu se ugrizne, pacek. In sem danes valda spet zatulila "ne" in je spet padu v jok ... no, ampak ni bilo krize ... drugace mu je ful zabavno, ce se jezim nanj. Meni res zmanjkuje mleka in vceraj je po dojenju postal ful siten .. pa sem Maticu rekla naj pripravi gresolino v flasko (zdej celo iz nekaterih flask pije) in ga je spil se 130ml!!! Ocitno je bil res lacen ... sva mu danes dala se Aptamil (sva kupila tiste male vrecke, da ga ne bi spet stran metala) in se je samo afnal ... ocitno ni bil lacen ... ampak vceraj je pa bil. Skuta .. mu je zdej nekaj casa nisem dajala ... sem poklicala pediatrinjo, pa mi je sestra rekla, naj mu jo kar dajem ... ampak mislim, da tako nujno je pa tudi ne potrebuje in bom z njo se malo pocakala ... ze tako veliko bruha, zakaj bi mu se jaz s hrano namerno skodovala ... odkar ne je skutke ni nikoli bruhnil, edino poliva vsake toliko se, ampak zelo zelo malo. Je Marty pisala o Lumpijevih stvareh ... moram priznati, da so mi njihove skute zanic ... je od Ljubljanskih mlekarn veliko veliko boljsa - dobra. Hoja po meni ... to sem pozabila napisat, da mu je ze nekaj casa zelo zelo zabavno hodit po meni ... ampak ... to pomeni, da ga imam jaz v narocju obrnjenega proti sebi, on pa se najprej upre na moj velik trebuh, potem pa po rebrih leze naprej ... in mu je cist hudo. Ciscenje noska ... na sreco s tem nimamo problemov in Gal do sedaj se nikoli ni imel zamasenega ... le vsake toliko kako suho muco ven potegnem s palcko, to je pa tudi vse ... seveda trkam na les!!! Kami .. bradavica ... sej vem, da vsakemu drugace pomaga, ampak meni je edina stvar, ki mi je "pospravila" vseh ne vem koliko bradavic (dve veliki in tisoc majhnih raven na kolenu), je bil lim ... Uhu tekoce lepilo. Vsak dan sem si gor dobesedno zlila lepilo in sem jo/jih tako zadusila ... kar naenkrat se zbudim, bradavice pa NOBENE. Pa sem prej probavala z enimi rastlinami, ki kao pomagajo, pa vzigalice stran metala al kaj se je ze naredilo ... pa ni nic pomagalo. Zimska vreca ... k nasemu vozicku pase zraven se tisto pokrivalo za noge ...tako da bo po moje v tistem kar toplo. Kopanje ... cist hudo noro. Galu se kar mesa, ko pride v banjico ... rezultat ... oci moker do spodnjih hlac (ne vem zakaj ne gre v kopalkah tja), vse stene mokre, na tleh poplava (voda pritece celo v hodnik!), Gal ves posprican, ampak mu je cist hudo .. v glavnem noro ... samo cofota in cofota ... prav z vso mocjo udarja po vodi in sprica .. potem se pa vsake toliko prime za rob banjice, se potegne gor in pogleda dol, koliko vode mu je uslo iz banjice. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Lolipop ... kako "zmeckati" hrano ... jaz mu jo vsake toliko kar s tistim za pire stlacim ... je ful fajn ... ali pa s palicnim ... ali pa vsake toliko na vilico ... Drugace pa jaz miksam v skodelici ... gre glih palicni noter, pa se toliko je velika, da gre za galovo porcijo noter .. no, ce je kej vec, lahko v "merilniku" zmiksam. Se nekaj me zanima ... kako to, da spis pri Lanu? Avatar ... imas pa bolj slabo sliko za avatar. Se vsaj pri meni res slabo vidi. No, ampak je pa. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Marty5 ... jah, kaj ces moski ... mene si prav lepo nasmejala ... ceprav zacetek ni smesen (celo zalosten, ampak vazno, da ni nic narobe), konec pa zelo smesen. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Moski ... a veste, da bi bila prav vesela, ce bi se nasi dragi malo klepetali tu po forumu ... seveda v svoji temi ... joj, kako bi se nasmejala ob njihovem branju ... a ne bi bilo fino? Sarazan .. si na morju, pa vseeno ... mislim, da morajo biti rezultati v 14-ih dneh. Jaz sem imela pred nosecnostjo trojko (PAP al kaj je ze) in sem sla na operacijo, da so mi odstranili neke cudne celice (matr, sem ze pol pozabila kaj se je dogajalo z mano) ... v glavnem rezultati so bili v 14-ih dneh (ker je bilo nekaj narobe so me poklicali takoj) ... aja ... operacijo sem imela pa ze med nosecnostjo (pa me niti pregledali niso, pa bi me baje morali ... noro) ... no, ampak pri meni je zdej vse OK. Tinkatonka ... ja, jaz moram biti tudi skoraj ves cas ob Galu ... ce sedi moram biti obvezno zraven, ker se lahko vsak cas vrze nazaj in bi bolelo. Ce pa lezi na tleh, pa se kar gre, ampak zdej se te tako vlece sem in tja, da pride tudi do parketa, pa vsake toliko glavo zabije ob tla ali pa se prekotali in mu butne glava ob tla ... ce je na peni, se ni take panike, ce je pa parket, je pa hudic ... tako da ga moram imeti ves cas na oceh. Kaj bo sele, ko se bo cisto sam usedal ... upam, da se takrat ne bo vec metal nazaj ... Petra81 ... jaz Galu zdej krompir pretlacim s tem za pire krompir ... ne vem kako se mu ze rece ... ga imam pa od Tupperware-ja in je fajn. V bistvu mu veliko stvari pretlacim s tem, razen, ce ima blitvo zraven, potem naredim na palicnem. Krompir pa zmiksan na palicnem rata cisto lepljiv. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] A veste, da sem sele zdej ugotovila, da je eno moje sporocilo izginilo neznano kam ... joj, kako sem jezna ... bog ve kaj vse sem napisala. Joj, kako sem jezna ... Pa se niti ne spomnem a je bilo to vceraj ali danes ... mater sem besna! torej .. moram se napisat, vse kar je izginilo ... ceprav pol ne vem kaj sem napisala. Najprej naj povem, da sva v sredo opravila pregled krvi in vse kaze, da moj sinko ni dobil dedne bolezni po meni, pa je bilo 50:50 moznosti, da jo dobi. Ker se je vsem v druzini pojavila zelo kmalu, naj bi se tudi Galu ... sicer se ni 100%, je pa 99%. Gal je bil zelo priden, ko je dal pikico ... je samo debelo pogledal, jokal pa ni. Ta dan je dobil tudi prvic Plazma piskot ... je bil tako priden, da sem sla vmes, ko sva cakala na izvide v trgovino po piskotke (je tako malo jedel, da je vsaj to pojedel) .... mu je bilo zelo vsec. V sredo je imela tudi moja mami zabavo (slovo v pokoj) in je bil Gal ful priden ... ga je imela ena druzinska prijateljica in je bil ful vesel. Je pa povedal, ko je imel dovolj tujih rok (bi ga vsi vlacili po rokah) ... je zacel takoj kricat. Zvecer sem ga pelljala domov, ga skopala in nahranila, se malo pocrkljala in pustila tasci ... pa me klice cez pol ure, da Gal tako krici in ga nikakor ne more pomiriti ... pa prideva domov in je od utrujenosti zaspal. Revcek moj mali ... samo ne vem a je bil lacen al je samo naju rabil ob sebi. Hojca ... smo dobili od prijateljico eno in ga zdej vsake toliko dam noter sedet ... sej se kej dost ne postavlja na noge .. ampak je v njej tako priden, pa mene ne boli hrbet ... je edina stvar v kateri je lahko pokonci in ga ni treba drzat (pa skokec, ampak v njem skace). Nazaj ... on bi vse pocel samo nazaj ... sedi na tleh in se vrze nazaj ...sedi v posteljici in se vrze nazaj ... je v narocju (obrnjen naprej) in se "mece" nazaj ... je v hojci in se mece nazaj ... vse samo nazaj ... jaz res ne vem kako naj mu pomagam, na fizioterapijo pa tud ne vem zakaj me niso dali ... kar se tega tice je obupen in na zalost ne vidim poti iz tega. Mislim, da bomo kar moralli na fizioterapijo ... vsaj parkrat. Spanje v svoji posteljici. Jaz ga ne morem vec dat tja, da bi sam zaspal, ker se samo vrti, "mece" noge v luft, v posteljico si potegne varusko in tako viseco posodo v kateri je varuska ... noro. Zjutraj se zbudi tako, da je obrnjen okoli in na trebuscku gleda, kdaj bova midva prisla po njega ... pa z zavezdico se igra. Bomo morali pa tudi mi spustiti dno posteljice ... bi naj to ze danes opravil Matic, pa bomo ocitno se en dan pocakali. No, sej ne vem kaj vse sem se napisala ... sem res prav besna, ko mi je celo sporocilo slo ... ce bi bilo vsaj vse od zdele, ne pa da nimam vec pojma kaj in kdaj sem pisala. Sem pa tudi enim od vas pisala, ampak na zalost se mi ne da se enkrat brat, da bi pisala oziroma odgovarjala na vasa vprasanja ali pa da bi pisala komentarje ... na zalost. Aja .. se glede srecanja ... midva na zalost ne moreva prit ... prvi razlog je denar - nimava tud tok ne denarja do konec meseca, da bi imela za bencin in cestnino, drugi problem je pa avto (imava se vedno enega ... boljs da ne pisem zakaj in kako) ... bi pa drugace z veseljem prisla, ampak na zalost ta mesec ne gre .. pa drugic. Eviii ... glede skorpijonov ... naredite si tista mrezasta vrata, dodatno ... tako kot imajo za komarje (na lesene dilce pribita mreza) ... pa na okna jih tudi dajte, ce jih imate odprta .. mogoce bo pa zaleglo. Se to moram povedat, da sem imela danes strasno naporen dan ... nas otrok ne more biti cisto nic vec pri miru ... ali bi skakal ali bi plezal ali bi stal ali bi sedel ali bi metal po tleh ali bi tolkel po cemerkoli ali ali ali ... samo dogajat se mu more ... se mi zdi da je pravi mali hiperaktivec. Danes je zjutraj vsal okoli 8-ih in bil v akciji do 1-ih ... meni se je ze mesalo od utrujenosti ... res, noro. Zadnje dni pa sploh sama akcija ... danes je bil pa se tak dan, da nisva mogla ven in je bilo noro. Sem potem kar kengurujcka nastimala in sla 2x pse ven peljat .. po dva in dva (s kengurujckom ne morem vseh stirih peljat, najvec 3 - ta mirne). Je bil vsaj takrat mir. Psi in njihova usesa ... zdej jih lovi za usesa ... kaj vse najde ... prov cilja na uses (pa tudi rep vsake toliko in do od moje bokserke, ki ima kupiranega in ga skoraj nic ni) ... in seveda prime in potegne ... je zadnjic Lino tako potegnil, da je cvilila zraven .. ampak sem prepozno videla in je ze vlekel. Vikend naj bi bil poln dogajanja, pa bo dez ocitno vse unicil ... imamo pasje piknike ... enega jutri oziroma danes, drugega pa v nedeljo ... ampak ocitno ne bo nic. Lesena stajica ... mi iscemo rabljeno ... a jo katera prodaja? A vas lahko lepo prosim, ce ima katera stevilki od trgovin z rabljenimi stvarmi na Celovski ulici, da mi jih napise .. sem klicala ze v Sparovcek (Medvode), pa Ajatutaja (Koper), pa je v Medvodah nimajo - dobijo samo kako na leto, v kopru je pa sploh se niso imeli. Sezamova trznica ... ta mesec se ne morem it, ker skor za kruh nimamo ... naslednji mesec .. Tinkatonka ... prosim sporoci se takrat, ko bo. Evo ... moj roman je spisan ... prebrala sem vas do konca, tako da se bom lahko sedaj normalno vkljucevala v debato, ce bom le nasla cas .. samo za par sporocil prebrat je cas, za par strani se ga pa malo tezje najde. Aja, se to moram povedat, da nama je CRKNU FOTOAPARAT ... za znoret ... sicer ne cist, ampak so skoraj vse slike neuporabne ... in to nama, ki skoraj ne morava ziveti brez njega. Na sreco dobiva enega na posodo (enakega) ... sem prav vesela in komaj cakam, da ga greva jutri iskat. No, pa je ura ze pol dveh ... lahko noc. Ursa
|
|
|
|