ursa_p -> RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006 (8.9.2006 22:04:34)
|
Cer! Nisem se nic naprej prebrala, tako da bom verjetno cez vikend, ko se malo spocijem ... vsaj upam. Zadnje dneve urejam okolico hise ... me blazno moti, ce je vse nametano, tako da imam na zalost SAMA polne roke dela ... ampak je pa ze videli veliko razliko. Pa se kosovni odvoz je, pa malo pripravljam stvari, ker drugace ne bo casa. Imamo toliko stvari za odpeljat, da bo treba kar kmalu zacet pripravljat (no, jaz ze). Mi pocasi dobivamo ritem. Gal se ponavadi se zbudi med 7. in 8. in takrat prvic ali drugic je (odvisno ali ponoci je). Potem ponavadi cez kako uro ali dve zaspi za od pol ure do uro in pol. Potem je okoli 11-e ure na vrsti sadna malica, po kateri se ponavadi se dojimo (danes je prvic pojedel skoraj 200ml Hippkove kasice - jabolko, banana, piskot, tako da dojenje ni bilo potrebno). Do sedaj je pojedel nekje okoli 50-70 sadja na obrok. Okoli 2-eh je na vrsti kosilo ... zelenjavni obrok, h kateremu zaenkrat dodajam samo riz, testenine in krompir (od stvari ki nasitijo). Se vedno se zgodi, da se po zelenjavnem obroku dojiva, ampak zelo redko. Ce je se dojen, potem zdrzi nekje 3 ure, drugace 2 in pol do naslednjega obroka. Zelenjave pa poje nekje okoli 150 ml. Je pa zdej ze pretlaceno hrano in jo celo grize (no, vsaj tako zgleda). Po kosilu sledi pocitek, ki je lahko kratek pol urce ali pa dolg celo 2 uri. Naslednji obrok je nekje okoli 5-ih ... to je ali gresolino ali rizolino ali rizolino s piskotom ali pa z banano ... najraje ima gresolino ali rizolino, pa tistega s piskotom tudi ... bananin mu ni prevec vsec. Imamo pa se sadnega za sprobat. Tega obroka poje od 100 do 200 ml ... cisto odvisno. Kopanje sledi od pol 8-ih do 8-ih, malo cez osem se zadnje dojenje, potem pa nekje do pol desetih zaspi ... vcasih ze malo cez osem, vcasih se ob pol desetih. No, upam, da bomo na takem ritmu ostali, ker mi je cisto vsec. Nenasitenost po gostih obrokih ... Marty5, tudi jaz sem opazila, da je Gal po njih vedno prej lacen, kot naj bi bil. Edino gresolino in te variante zalezejo. Kar se pa sadja tice in zelenjave je pa ful hitro lacen ... tudi ce ga po sadju podojim, je ponavadi prej lacen ... po zelenjavi pa obvezno po dveh urah in pol ... ne glede na to ali je notri rizek ali makaroncek ali krompir ali pa nic od tega. Drugace pa Gal za en obrok poje med 150 in 200 zelenjave ali gresolina ... kar se pa sadja tice, pa ne vem, ce smo kdaj prisli cez 100 ml (edino sadne skutke poje toliko). Nocno dojenje ... danes in vceraj ni jedel (se je danes zbudil, ampak je zaspal nazaj z dudo) ... si prav zelim, da bo tako ostalo, ker sem cist prevec utrujena od njegovega kricanja, brcanja, rihtanja cist vsega, ker sem cele dneve sama ... za znoret. Cist sem brez energije ... cist. Kricanje ... punce, moj otrok bi samo se krical. Prav besni zadnje dni ... zadnje dva dneva pa je stanje obupno ... krici in besni ... prav jezen je. A imate idejo kaj naj naredim? Potem ga pa kregam in se mu zdi se zabavno. Ampak tudi ce ga ignoriram, je se slabse. Tudi narocje vcasih ne pomaga ... nimam pojma kaj mu je ... upam samo, da so zobki. Brcanje ... ja, se ena stvar ki me spravlja v slabo voljo ... vceraj me je prav trebuh bolel, ker me je cist zbrcal. Me brca med previjanjem, me brca med igranjem, med lezanjem, da ne govorim o dojenju ... Bruhanje ... zdej spet skoraj nic ne bruha ... danes na primer ni, pa predvcerajsnem tudi ne .. to je cisti dosezek ... ampak mu ne dajem kapljic. Pa se nekaj sem opazila ... vceraj mi je po skutki fuuuul bruhnil ... je ena ze o tem pisala (se mi zdi da Tinkatonka) ... ocitno mu ne pase ... ampak alergije na mleko takrat ni pokazalo ... a je mozno, da jo ima? Zdej se mu je nisem upala se enkrat dati ... a naj probam? Kaj mislite? Urin ... danes sem nesla urin na testiranje ... sem mu prilimala tisto vrecko gor, dala malo caja in ze je bila vrecka polna (no, bol prazna kot polna, ampak je bilo na sreco dovolj) ... bomo videli kaj bo iz tega. Kri ... v sredo imamo pregled na Pediatrici zaradi moje dedne bolezni ... upam, da je nima ... vsaj izgleda ne tako ... sicer ni nic posebnega, samo utrujenost povzroca pa vranico je potrebno odstraniti (ena operacija, ki pa upam, da ne bo potrebna) ... po njej je vse ok. Res upam, da je ni podedoval. Ce bojo testi negativni zaenkrat ne pomeni se nic, ker se lahko pokaze tudi se veliko kasneje. Aja ... imam pa sferocitozo, ce koga zanima ... vranica ne cisti krvi (tako za laike). Pregled srcka ... dobimo datum po posti ... sem upala, da bomo dobili to sredo, da opravimo vse naenkrat, ampak verjetno ne bo tako. Sem jih klicala in klicala, pa onega ni bilo, pa niso imeli seznama, pa ne vem kaj vse se, tako da sem jih sele predvcerajsnim dobila na telefon in zdej cakam datum. Cele dneve z Galom ... ja, zadnje case sem pa res non stop z njim. Matic cele dneve dela, moja mami pripravlja eno hudo zurko za odhod v pokoj in ima zelo malo casa (no, za kakih par minutk mi ga ze poprime, ko pride), tasca ima tudi bolj malo casa (ne bi vedela zakaj), ampak nekaj malo ga je pa le vzela k sebi in mi je ful pasalo. V glavnem cel teden je v glavnem samo z mano in je zdej problem ko kam gre (za par minutk) in ko me zagleda, se zacne na ves glas jokat. Potem se dostikrat zgodi, da ce mu izginem izpred oci pade v jok (ce le ni zaposlen s kako "kuhovnico" ali kaj podobnega) ... se mi zdi, da sva prevec skupaj in je prevec navezan name. Ampak sama tega tako ne morem spremenit. Tricikel ... no, Gal je sel danes k Ani od Katjeandraz na obisk kar s triciklom in mu je bil cist hudo. Najprej je opazoval vse stange (je preprican, da je na vseh lucka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ), potem je pa pedalo pogruntal in ga je ves cas opazoval (tako zadnje case opazuje kolesa na vozicku). Ga je bilo kar malo nerodno vozit. Ga pa privezem se z enim pasom, da bolj fiksno stoji. Drugega novega pa zaenkrat ni ... vsaj ne da bi se zdele spomnila. Tole sem zdele na hitro napisala, nekaj sem ze pred tremi dnevi (glede GH) ... zdej grem pa malo z mojima kuzama na sprehod, ceprav se mi ne da, ampak mi bo pasal svez zrak. Lahko noc, Ursa
|
|
|
|