Bonnie_RR
|
No, nadaljujem... (preventivno, sem prej zaključila, da mi ga ne bi požrlo... ) Imam nekaj vprašanj za tiste, ki že imate "suhe" otročke... - kdaj ste jim nehale dajat pleničke med dnevnim spanjem? Nik ima sicer vedno (odkar je suh podnevi) suho, ampak si ga nekako še ne upam imet brez plenice. Ali ste jim na začetku dale kakšno podlogo spodaj? Da recimo jogi ne bi bil moker, če bi se polulal? - zjutraj... Ko se zbudi, mora takoj vse s sebe dat in it lulat. To pomeni, da moram js tud vstat že takoj zatem, ker mi drugače leta nag po stanovanju in se bojim, da se bo prehladil... A so vaši tud na začetku ful veliko nagi skakali naokoli? Nik bi bil skoz samo v hlačkah ali pa še bolje - nag! - zvečer mu dam za spat plenico, pa se vedno zgodi, da je potem še umivanje zob,pa pravljica in po pravljici Nika vedno lulat pritisne. Js mu pač rečem, da mu trenutno ne morem dat plenice dol (ima še ja na sveže rito namazano ), ampak me to ful bega. Ker mu s tem "dovolim" lulat v pleničko. Po drugi strani pa imamo že skoz tak sistem oz. vrstni red in se zvečer vse dogaja že kar podzavestno oz. se sploh ne sprašuje, ampak recimo Nik po večerji čist avtomatsko gre v kopalnico (no, so kdaj izjeme... ), po rihtanju, gre po atija, da si umijeta zobke, in potem takoj zleti v dnevno po svojo knjigo s pravljicami. Sej pravim, ritual v podzavesti, ampak ga bo verjetno vseeno treba počasi malo prilagodit, ne? Verjetno bi bilo najboljše, da mu dam pleničko gor šele, ko bo šel naravnost v posteljo (po pravljici)? Bom jutri poskusila... No, ok, dost glede tega... Sazi, Eviii... Čestitke za obletnici! Tinkatonka.... Upam, da s ščitnico ni kaj hujšega, želim ti užitkarske proste dneve, predvsem pa se z Anejem imejta ful fajn na "mini dopustu"! Stvari s seboj... Js bi za Nika vzela: - barvice, liste, knjige - nekaj kock - ajmrček, žogo ali 2, šlauf - njegovega zajčka, pa še verjetno ene 2 pliškota zraven - milne mehurčke (no, to se da tud tam kupit - jih je pa Nik ene 3 dni nazaj "odkril" in je čist nor nanje) - kakšen avto, bager,tovornjak... - motor ali tricikel (a to spada med igrače? Verjetno ne... ) Pa verjetno bi še kaj (nepotrebnega) s seboj vlačila... sazi... No,pa se bodo mojstri le prikazali! Škoda le, ker ne morete na dopust... vrtec... V sredo smo bili z otroki povabljeni na zaključek na igrišče v vrtcu, ampak je žal zaradi dežje (od vsega razmočenega) odpadlo. Smo pa ta taden dobili tud otrokovo mapco z ustvarjanjem, slikami in podobnim. Ful lepo, res! Na prvi strani skupinska slika, noter pa posamezne slike z datumi in komentarji (ob prebiranju Nikovih izjav sem crkovala zraven... ), odtis rokic, obris stopala, nekaj risbic z barvicami, voščenkami, tud slika z vodenkami, pa še imena vseh, na zadnji strani pa še prilepljen listek z datumom, kdaj je bil prvič brez pleničke. Skratka, res sem bila ful vesela. piknik... Uh, kaj še manjka? Kruh, kakšen zenf, majoneza, tatarska... Raje kaj za grickat? Res ne vem... Sem pa tud js razmišljala, da bi mogoče le imeli piknik kaj prej? Nik čez vikend zaspi precej pozno (okrog 13.30, tud 14.) in spi do 15.30-16. Če se bomo mi po tem ravnali (brez zbujanja), bomo prišli šele v takem času kot Eviii in Dejan. Je pa Nik vseeno potem že okrog 20h za v posteljo in bi morali nekje okrog 19h že domov. Ne vem... Mi je v bistvu bolj enostavno, če ga sploh ne dam spat (itak mi bo zaspal na poti tja). Pa tud bolj malo časa nam preostane za druženje... No, komplicirala okrog tega ne bom, se bomo prilagodili itak, se pa vseeno pridružujem Eviii-nem predlogu... jer.za... Eh, midva se skoraj vedno glede kakih malenkosti pričkava... Pa potem nobeden čez dan, dva sploh ne ve, za kaj je šlo. Pa uživajta na poroki! Sem se spomnila še na nekaj... Včeraj smo bili 19., na 19. pa imava z dragim "obletnico". No, pa me kliče dragi včeraj zjutraj in reče, da se je spomnil, da smo 19., pa je potem začel štet in ugotovil, da imava šele naslednji mesec 5,5 let! Glede na to, da sva 5.(!) - OKROGLO - prešpricala (sva bila nekaj v krizi ), me je kar prijetno presenetil... Bom videla, kaj bo naslednji mesec... marty... Ful lepo, da je Jernej tako nežen do bratca! Je pa Matija ful krepak in lep fantič! Si pa drugače ful lepo opisala občutke in verjamem, da se imate prav fajn! No, sej bi verjetno lahko še kaj napisala,pa že malo dvojno vidim (dragi je že itak v postelji), ker sem te dni bolj malo in slabo spala. Grem rjuhe likat (bi rekla jer.za )... Pa lahko noč!
< Sporočilo je popravil Bonnie_RR -- 20.6.2008 23:00:49 >