|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006
7.7.2006 11:43:52   
Eviii
čaw, v slovensko lepo deželico.
sej vas berem, samo nimam cajta za vam napisat ničesar. imam kar pester urnik z vsemi obiski, šopingi, sprehodi in podobno.
dejan in moj možek sta se pred dnevi namakala v ta veliki banji. da bi vi vidle malega, kako je užival... je plaval not v vodici in šprical vse naokoli. pol smo se pa umili in hitro posušili, da se ne bi prehladili. v glavnem mu je to zdej nova zabava.
to noč smo pa izredno slabo spali. polno komarjev od vsepovsod. nismo vedli, kaj nardit. smo se pošpricali in ni nič pomagalo. smo zaprli okno in odprli vsa vrata in okna v sobah, kjer ni nikogar not, pa smo se skori skuhali in zadušli. dejan se je zbudu sredi noči, ker je bil lačen. in pol sva skupi zaspala na joški. in valda je zasedu celo pojslo in se niti premaknit nism mogla. nism pa imela dovolj moči za ga prestavit v svojo pojstlco.
drugače se je dejan tudi pred par dnevi sam obrnu iz trebuščka na hrbet. obratno mu še ni uspelo. pa rokica mu še vedno ostaja zadaj, tko da mu moremo malo pomagat. je pa ko vrtavka in ga najdem zjutri v postlci v vseh možnih pozah user posted image .
no, tolko za nas zdej. se bom še kej oglasla, ko bo še kaka novost. lepo se imejte in pozdravte morje user posted image .

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 326
7.7.2006 20:37:18   
Bonnie_RR
Zdravo!user posted image

Se prav vidi, da je čas dopustov in je kar malo zatišja. Prej sem imela ogromno branja že v enem dnevu, zdaj pa je tega malo manj...user posted image

Mi se jutri odpravljamo na morje. V glavnem imamo že vse spakirano, jutri zjutraj samo še Nikovo hrano in sebe "vzamemo" in gremo. Joj, res že komaj čakam!

Se vam ponovno oglasim naslednji vikend, ko pridemo nazaj, do takrat pa pridne bodte (ve in vaši user posted image )...user posted image

Lp

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 327
7.7.2006 22:01:43   
sarazan
Samo toliko, da poročam o današnjem srečanju v Bizoviku....

Prišlo nas je kar nekaj: Tinkatonka, Ursa_p, Sazi, Katjandraž (marčevka) in jaz (upam, da nisem kakšno pozabila user posted image ). Pa še 2 moji kolegici sta bili tam s svojimi vozički. Je bil kar dren user posted image .
Kar nisem mogla verjet, da so naši februarčki že tako veliki. Naša punca je bila najstarejša, ampak tak piščanc proti fantom. user posted image  Tudi Ana od Katjandraž izgleda že prava dama.

Skratka, jaz sem za to, da se še dobimo tam, ker je res fleten plac... bolj kot Tivoli.

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 328
8.7.2006 13:29:16   
tinkatonka
Hoj!

Ja včeraj v Bizoviku je bilo res luštno. Tja midva z Anejem sigurno še prideva. Parking ni problem, tako kot v Tivoliju, senca je, za pit dobiš,...skratka luštno. Midva z Anejem sva srečanje prej zapustila, ker sva imela fizioterapijo. Anej je bil kar priden. Je prišla še ena sodelavka od moje mami in smo se babe začvekale, Aneju je pa to očitno pasalo in se ni nič pritoževal, ko ga je fizioterapevtka raztegovala. user posted image user posted image  Drugače ga moram pa skoz nekaj animarat, da ne začne jokat.

Imam eno vprašanje.....Aneja vsak večer skopam ali pa umijem in vedno skrbno pazim da osušim vse kožne gube. Vendar že nekaj časa opažam da je pod pazduhu živo živo rdeč. Res je da se veliko poti, vendar zvečer po umivanju sem res ekstra pozorna da ga temeljito osušim. Odkar ima to rdečino ga tudi namažem z Bepanthenom in je zjutraj boljše, vendar vsak zvečer je rdečina potem spet hujša. Bepanthen očitno pomaga zelo malo. Ali ima še katera izmed vas te probleme in kako jih rešujete???

bonnie in ostale ki se odpravljate na morje.....uživajte še namesto mene.

Danes...jaz imam generalno ščiščenje. Anej me pa opazuje in se pritožuje, ker se ne ukvarjam toliko z njim. Potem mu pa razlagam in razlagam da mami mora kdaj pa tud kaj spucat in ne samo "buci buci buc" počet, da bo hiša lepa in pospravljena.user posted image user posted image

Naslednji teden pa gresta na dopsut moja straša in bomo čisto sami. komaj čakam. user posted image user posted image user posted image

Uživajte čez vikend...

Lp Tina

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 329
8.7.2006 18:32:02   
marty5
Hojla punce!

Teden, ki mineva je bil zame izredno težak......Jernej je tako naporen, da sem imela par trenutkov, ko sem od vsega hudega rekla: Nikoli več! Nimam pojma kaj mu je - samo roke, roke in roke, pa še tam včasih cmera.....Pol sem pa na sosednjem forumu brala temo "veselje z dojenčkom" in moram reči, da sem ravno to potrebovala, ker sem že padala v depresijo......Karkoli je, upam, da čim hitreje mine! Vem, da se bo to grdo slišalo, ampak ta teden sem začela resno razmišljat, da bo jernej edinček....no, malo za hec, malo za res. Ampak ta teden moram pa res zbrisat s spomina user posted image

Drugače pa nič novega. Vidim, da je res poletno zatišje tudi na RRju in nekatere že pridno hodite na počitnice. Mi smo bili v tej sezoni le 2× na plaži, saj ga vreme sračka - enkrat prevroče, enkrat premrzlo user posted image .

Sem se le na hitrro oglasila, ker mam ravno 2 minute oddiha....zdej me pa en veeelik kup za likat čaka.

Uživajte vikend!

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 330
8.7.2006 21:10:08   
Valentina76
Večerni pozdrav na rr!

Pri nas v bistvu nič kaj novega. Jošt je kot sem že pisala po drugem cepljenju utrpel močno reakcijouser posted image . Bilo je kar hudo, vam povem. 38.6 vročine.....kar gorel je! Ampak po48-ih urah pa kot da ne bi bilo nič. Hvala Bogu.

Danes smo malo Ptuj obiskali in se fotografirali za osebno. Kaki cuker je mali. Fotografinji se je ful smejal in gledal naravnost njo. Res je bil pravi profi. Še dobro, da sem 12 slik naročila. Imam še namreč samo 4. user posted image user posted image user posted image

Dopust nas čaka 26.8...............joj kje je še to!

Jutri pa h Gregorjevim na piknik. Super

Se beremo!

V

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 331
8.7.2006 22:12:04   
natalia
zdravo!!

toliko sem imela napisano pa mi je vse zbrisalo!user posted image user posted image user posted image

nekaj pa le moram napisat, da me ne pozabite user posted image :

sedenje: joj, mi imamo take probleme s tem! non stop gor sili in bi okrog gledala, kaj se dogaja. zadnjič sem jo imela v stolčku in se mi je v trenutku naprej pognala in je gospodičnica sedela user posted image  ali se vaši tudi tako naprej poganjajo, je to o.k., v vozičku je isto!prime se za tisto varovalo in se drži in radovedno gleda, je to vredu?

gosta hrana:midve imava sedaj že en gosti obrok - sadni obrok zjutraj. po nasvetu patronažne: zjutraj flaška mleka, čez 4 ure flaška mleka, nato sadni obrok čez 3 ure (pasirana kašica, kuhano jabolko, melono, breskev,hruško,banano, keks-nekaj od tega) in čez 2 uri flaška mleka, nato spet čez 3 ure kakšna zelenjavna juhica (lahka- korenček,bučka,cvetača ali špinača,pire) ampak res 3,4 žličke, ker sva šele v uvajanju zelenjave, potem spet ponavadi flaška in nazadnje flaška z malo rižolinota in spimo do 6.zjutraj.

kopanje:mi se sedaj kopamo 1x na teden in je boljše. se mi zdi, da se bolj veseli, če je ne kopam pogosto. ninaki, hvala za nasvet, se mi zdi, da se že bolje počuti v vodi, nesproščena pa je še vedno...

avtosedež:midva razmišljava o nakupu avtosedeža, ker komaj že zleze v lupinico in me zanima, katere znamke imate ve in kaj priporočate.?

zobki:mi imamo še vedno enega, lepega š****!user posted image

čvekanje:joj, mi nonstop čvekamo, še posebej ko se dolgočasi, govori pa b, aduuu, aaa,iiii, goo..user posted image

dopust:mi bi šli, pa imam pomisleke, res je, da bo stara pol leta, ko bomo šli na dopust, ampak me malo skrbi, kako bo... kaj mislite, pretiravam?

spanje:jaz ne vem, kaj je z našim otročkom, takoj ko je dopolnila 5.mesecev je začela spati celo noč! spat gre ob 21.oo in spi do 6.oo, ji dam flaško in zaspi do 8.30. čez dan mi zaspi okrog 10.00 za pol ure, okrog 13.00 za eno uro ali več, okrog 16.00 za pol ure in če ji je še okrog 18. ure. jaz sem tako srečna, da pozabim, da jo moram vedno uspavat in nosit!user posted image  upam, da tako ostane!

in še to: jaz si zelo želim še enga otročka, ampak ko se spomnim na porod me vse mine, ko samo pomislim, da bi morala it rodit, raje ne bi imela nobenega več... ful me je strah poroda, če bi ponovno zanosila...user posted image

lepo spimo!!

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu Valentina76)
Neposredna povezava do sporočila: 332
8.7.2006 23:56:09   
štručka
user posted image
IZVIRNO SPOROČILO: tinkatonka

Imam eno vprašanje.....Aneja vsak večer skopam ali pa umijem in vedno skrbno pazim da osušim vse kožne gube. Vendar že nekaj časa opažam da je pod pazduhu živo živo rdeč. Res je da se veliko poti, vendar zvečer po umivanju sem res ekstra pozorna da ga temeljito osušim. Odkar ima to rdečino ga tudi namažem z Bepanthenom in je zjutraj boljše, vendar vsak zvečer je rdečina potem spet hujša. Bepanthen očitno pomaga zelo malo. Ali ima še katera izmed vas te probleme in kako jih rešujete???

Namaži z Bubchenovo kremo za ritko...lahko večkrat na dan po tem, ko boš pazduhi obrisala z robčkom ali vodo. Pa dobro osuši!Pot in vlažna koža, ki ne diha...zato se rado vname.

sedenje:
Tudi naš non stop sili v sedeči položaj...mislim, da je to čisto normalno. Tudi pustiva ga sedet, saj sam pokaže kdaj ne zmore več, ker zvije hrbet oz. mu zmanjka moči, da bi ga zadržal naravnost. Ravno sva mu kupila stol za hranjenje in je cel direktor, ko sedi v njem, spredaj pa ima pladenj poln igrač, na katerega se lahko nasloni. Ko ne more več, pa hop, poleževa stolček v položaj za počitek...je prav super.

gosta hrana:midva tudi že tri dni jeva kašice. Najprej sva jabolko, nato korenje, danes pa sva kombinirala. Je pa kot da bi jedel že stotič, ne tretjič.user posted image  

spanje: naš spi celo noč odkar smo prišli iz morja. V bistvu je na morju začel, ko je dvakrat prespal.

kopanje:se kopamo vsak dan, ker se zelo rad kopa in tudi težav s kožo nima. Včasih, a redko pride dan, da že prej zaspi in kopanje prskočimo.
avtosedež:tudi pri nas razmišljamo o novem, a me boli glava, ko gledam cene... Šparala na kvaliteti pa nebi rada. Sem na netu gledala posnetke testiranj, na katerih se je dobro videlo, kakšna je razlika pri trku v slabšem in  boljšem sedežu in da 30.000 razlike v ceni lahko pomeni življenje....v bistvu je žalostno, ko pomislim..
zobki:pri nas drugi vztrajno leze ven, a se še ni popolnoma prebil...

dopust:natalija, brez pomislekov!...škoda živcev...jest sem se grozno sekirala, ko smo pa prispeli dol, sem pa šele videla, da sploh ni tako grozno "zahtevno" kot sem si predstavljala. Kar korajžna bodi....!!!

Še kakšen otrok?? Jest sem takoj za, a moj dragi "še ni ready" (revež se je že s prvim tako grooozno namatraluser posted image ). Že v porodni sobi, ko je mišek "padel ven" sem rekla, da ni tako grozno, kot se govori in sem v tistem trenutku rekla, da bom še šla rodit (babice so se kar smejale)...saj boli res tako, kot si prej nisem mogla niti predstavljat ampak saj tako hitro mine, ...joj,kako lep dan je bil.... Pa nasploh sem imela tako lepo nosečnost, tako zlahka sem pometla z vsemi "nosečniškimi težavami", s polno mero optimizma in sreče....sem kar raznežena, ko se spomnim, kako mi je v bistvu bilo lepo....kljub zatečenosti, odvečnim (30)kg, strijami in tem, da pred in po porodu, skupaj 6mesecev, nisem v kosu spala več kot štiri ure. Mesec in pol pred porodom pa še toliko ne, saj sem se na pol ure prebujala zaradi mravljincev. Pa sem vseeno kar z nasmehom prebrodila vse težave (če to sploh so), ki so mi stale na "poti do cilja". Prav fino je bilo. Od vsega skupaj mi je bilo najtežje po 10 dni po porodu zaradi tistih slabih 10 šivov. Z reeesnično  težko muko sem vstajala s postelje v groznih bolečinah in dvigala otroka k sebi vsakič, ko je malo globje zadihal. Nisem mogla na wc, v banjo, o štengah še razmišljala nisem, da ne govorim, da se tudi iz porodnišnice nebi pripeljala brez "obroča za hemeroide" v katerega sem se s težavo vsedla....v glavnem tisti šivi so mi pa bili "štala". Kaj hujšega, ko dobiš prvič tisto nebogljeno dete, ki ihti v pojsteljici, ti pa ne moreš na hitro skočit iz nje in ti  "vstati iz pojstelje" pomeni cel projekt.
AMPAK JEST BI ŠLA TAAKOJ SPET OD ZAČETKA!user posted image Pa saj bom šla...ampak ko si moj najdražji spočije od moje prve nosečnosti in poroda...user posted image user posted image user posted image
Porodni dan je bil pa daaaleč najlepši dan, kar sem jih doživela. Šele ta dan, sem videla, kaj pomeni beseda "sreča", in ob tej "sreči" dobitek na lotu prinese le še veselje...    Pa če se še tako osladno sliši....men je blo huuudo lepoo...

Oh sem že dolga...

Neposredna povezava do sporočila: 333
9.7.2006 9:35:56   
Valentina76
Dobro jutro!

Štručka si ena izmed redkih tu gor, ki misli tako kot jazuser posted image .Ko sem brala tvoj post je tako kot bi brala svojega. Imaš res ful podoben pogled na zadeve kot jaz.

Sedenje.....tudi naš Jošt bi kar sedel in se non stop nagiba naprej. Naj kar .....menim da so otroci tako "narejeni" da ne delajo proti svojemu telesu. Zdi se mi bolj neumno da bi ga sedaj polagala dol in ga silila v ležeč položaj. Naš bi popuser posted image .

Kopanje.... vsak dan....uživamo ful!

Dopust ...komaj čakamo!

Bratci in sestrice.....takoj. Porod je bil zame najlepša izkušnja v življenju. Sem takoj rekla da bi šla drug dan spet rodit.

Lepo nedeljo želim!

V

(odgovor članu štručka)
Neposredna povezava do sporočila: 334
9.7.2006 17:23:59   
petrina28
Jaz bi tudi bila še kar enih parkrat noseča!!!! Mojega možeka kar glava boli, ko omenjam število otrok, ki bi jih imela. Prvo sta bila dva, potem ko se je rodil Domen, sem rekla, da bi bil kar greh, če ne bi imela vsaj tri, ko je tak posrečen možak, sedaj ko imamo še Mijo, resno razmišljam o štirih sončkih, o petem pa sanjam nekako tako kot pri sedmici na lotu - ko bi je/ga le dobili. Si pa sploh ne upam omenit št. 5  user posted image user posted image !!!

Se tudi strinjam, da se porodne bolečine pozabijo dobesedno takoj in to v obeh primerih - prvič sem namreč imela dobesedno user posted image  težak porod, ki se kar ni končal, drugič pa sem težila med smehom, če je res že konec ali pa se hecajo, ker se je vse skupaj tako hitro končalo user posted image ...

Mija veselo raste, samo vročina jo malo daje, je kar nekaj izpuščajev dobila, pa gubice ima tudi včasih rdeče, kljub rednemu in temeljitemu umivanju - najbolj pomaga, če jo kar preventivno z olivnim oljem namažem...

So bili enkrat HMR omenjeni (hemeroidi po domače, he, he). ...Sem imela težave skozi obe nosečnosti, po porodu sem si mazala z Modulexom za blažitev težav, največ pa je pomagala ureditev prebave (LCA jogurti in ovseni kosmiči pa veliko vode...)...

Še en teden, pa gremo na dopust v Čateške. Komaj čakam!!!!! Samo ne vem, kdo mi bo prišel spakirat za dva mulca user posted image

Se še kaj javim....

LP, P.

Mija - moj sonček - 23.2.2006

Neposredna povezava do sporočila: 335
9.7.2006 20:14:34   
sazi
pozdravljene,
kako hitro je vikend mimo - se kar pozna, kako lušno je, ko smo vsi trije skupaj.
Tudi mi nameavamo imeti še enega malega škrata, ampak tako nekako, da bo razlika 2 leti - gremo naslednjo pomlad spet v akcijo. Tistim, ki pa ste že na tej poti pa upam, da vam čimprej uspe.
Včeraj bi nam morali zmontirat knauf-steno, da Levu naredimo sobico, pa sta mojstra pritovorila ves material in ju je spodaj ena stara nahrulila, da v soboto nimajo pa kaj delat in da bo policijo klicala in ne vem, kaj še. No, sta se odločila, da ne bosta izzivala, saj taki itak potem kar naprej hodijo na vrata težit in tako smo se zmenili za ponedeljek - upam, da res pridejo in da bo stena končana. Potem imamo nekaj tednov (3-4) časa, da jo zruhtava in pobarvava, potem pa pridejo še vrata in spalnica bo spet samo najina - upam, da bomo kaj bolje spali.
Reakcije po (2.) cepljenju - zanima me, če katera morda ve, kako je z oteklino na mestu vboda. Namreč Lev ima 5 dni po cepljenju na mestu vboda še vedno oteklino. Sicer se ne pritožuje, ne reagira nič drugače, če ga za to mesto primem in z nogicami kot vedno veseli brca (vbod je na sprednji strani stegna). Bi me moralo skrbeti ali je to normalno? Zelo vesela bom kakega odgovora.
Lep pozdrav vsem

(odgovor članu petrina28)
Neposredna povezava do sporočila: 336
9.7.2006 20:30:09   
Valentina76
LP

Jošt je danes padel s gugalnikauser posted image . Imela sem ga na najvišjo stopnjo nastavljenega in potem sem ga gor odložila in hitela bratrancu pokazat slike ko se je slikal za osebno. Jošta nisem privezala, ker je bila samo " sekundica". Bratranec se obrne in skoči k njemu...... pogledam in k sreči ga je ujel. Bi se bil pošteno udaril. Sem se ful prestrašila. Sedaj se mirim, da se mu bo kaj podobnega ali hujšega še tak 1000 zgodilo a vseeno sem žalostna. Se je pa fullll prestrašil in pune user posted image jokaluser posted image

Naš je tak migec da bomo morali biti vedno ful pozorni nanj.

No v glavnem, sedaj zadovoljen, sit, skopan- spi kot polhec.

Tudi jaz sem potrebna počitka.

Aha....še to.....to je naša nova slikica za osebno - pod mojim nickom.

Bye

V

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 337
9.7.2006 21:28:10   
štručka
Sedenje... jest sm prepričana, da ni nobene potrebe, da bi našim 5-mesečnikom preprečevali sedenje....Če jih njhov "nagon" sili v sedeči položaj, naj sedijo in se krepijo...vendar naj bodo pokonci do ene zdrave mere. Ko se ne morejo več trdno držat, jim je treba omogočit počitek. Se mi zdi, da na to "sedenje" in matranje hrbtenice zelo hitro pozabimo takrat, ko jih imamo v naročjuuser posted image . Se nam kar zdi, da v naročju pa "niso pokonci"... 
Reakcija po 2.cepljenju...tudi naš je imel bulo še kak teden po cepljenju kljub temu, da je imel ves čas na mestu vboda alkoholni obkladek...po mojem je normalno...
Otroška soba...tudi pri nas smo se tudi ta vikend vrgli v gradbeništvouser posted image .Mislim (upam), da bomo čez 14 dni zaključili. Mišek namreč že dva tedna prespi noč, zato se mi zdi "zrel" za selitev v svojo sobo.. Pogrešam tisto "samo najino" spalnico...pa če se še tako egoistično slišiuser posted image ..
Petrina28...in hemeroidi..jest sem omenila obroč za hemeroide. Sama s hemeroidi nisem imela težav a sem zaradi šivov lahko sedela le na omenjenem obroču... Res je bil zlata vreden...

Neposredna povezava do sporočila: 338
9.7.2006 21:48:14   
pika-poka
evo..pozdravček še od mene...iz drugega dela primorske...lepo je videt da smo vsi dopustni...pa šeprav ni več toliko za brat na naši temi. bomo sigurno vse nadoknadile jeseni oz. potem ko bo hudo mraz in bomo morale biti doma!

pri nas je tudi sedenje v igri...samo mi je ful čudno ker se Klemen da fulll naprej...tako da se skoraj z nosom dotika nogic...in če ga dava naravnost se jezi kot hudič in se vrže nazaj...."on pa že ne bo tako sedel"..mislim je pa hecen!!user posted image ...drugače pa imamo spet probleme z spancem..katasrofa...preden zaspi je user posted image ponoči je tudi celuser posted image .....ampak kot z krčki sem se mogla tudi s tem sprijaznit...pač najin ne bo spal...bomo pač neprespani...!z glavo skozi zid tudi ne morem ne?!?...user posted image .
sem se pa z eno mamico-znanko pogovarjala..pa pravi..jooj jaz pa ne spim že 3leta...moj sin zaspi ob 9ih pol se pa zbudi ob 1ih zjutraj pa se igrava do 4ih in včasih zaspi do 6ih včasih pa ne...!!meni se je kar zameglilo pred očmi!!!!!!!!!groza!!!

mi na 2.cepljenje še čakamo ga imamo komaj avgusta...ravno ko pridemo z dopusta..naslednji dan!

zobki-pravi zdravnica da še niso na vrsti..pa čeprav si Klemen non-stop tlači rokice v usta in vse kar mu pride pod roko...user posted image pravi da je le faza..pa bodi pameten...?!?

vsem ki ste v gradbenem razpoloženju želim vso srečo pa da se čimprej konča...midva se bova morala tudi spravit..sva že začela pol pa vedno pride kaj vmes!

..lepo uživajte poletje in čudovite dni....

(odgovor članu štručka)
Neposredna povezava do sporočila: 339
10.7.2006 0:24:56   
ursa_p
Cer!

Ravnokar sem otroka spravila spat, pa pospravila sobo, medtem ko se je Gal premetaval in obracal po postelji (telovadba pred spanjem)
Zdej sem si Tinkaro Kovac z interneta povlekla (trije komadi na repeat) in jo poslusam .. sem pa cist besna na Matica ... kok je on bogi, jao ... je bil predvcerajsnim res bolan (sva bila celo v bolnici na infuziji, potem je bil vceraj se malo bogi (ampak za dret se na pse je imel moc), no danes zjutraj je tudi imel moc za pse na sprehod peljat, pa v stacuno it, pa posodo pomit, potem je bil pa cist crknjen ... ker sem imela tega njegovega bogi bogi (za mami je se vedno bogi bogi), je sel pa iz tegobe Galu sobico delat. No, potem je sobico dokoncal do te mere, da je na vrsti brusenje in ker ni imel smirgl papirja, sva sla k njegovi sestri na hiter obisk plus smirgel papir ... tam smo bili 1 uro ... potem je pa necakinjo povabil na ogled tekme. No, na obisku je bil pa zacuda kar poooooooooln moci, ko smo imeli obiske prav tako (zjutrej je komej govoril po vseh opravljenih nalogah - sem mogla dat usesa cist zraven njega, da se ga je sploh slisalo!!!) ... v glavnem sam bluzi ... zdele je ves cas nogometne tekme sedel ali stal (prej je bil tolk utrujen, da ni mogel prevec casa niti sedet) ... cist sem besna ... zdej je komot se necakinjo dam peljal ... kr od enkrat poooooooooolno energije ... ne mores verjet. PS: Jutri ne gre v sluzbo, ker je prevec utrujen!!!!!!!!!!!!!!! BBB EEE SSS NNN AAA

No, me vsaj Tinkara pomirja ... prej pa moj mali Galcek palcek ... hehe. Je prav fino, ker se ne da prov na velik pomanjsevat njegovega imena ... tko da ga v vecini kar lepo Gal klicejo (edin Gali, pa Galcek se vcasih slisi).

Moram povedat se par stvari za nazaj.

Dve nedelji nazaj smo Gala skopali v cebricku kar zunaj (namesto bazencka) ... je prav uzival ... pa bumbar se je spomnil, da lahko vodo pije iz cebricka, ce se bolj naprej skloni. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Drugace ga pa zadnje casa kar v cebricku kopam .. mu prav pase, ker napol sedi noter ... v banjici bi tudi sedel. Pa najlazje si ga sama pripravim. Pa prejsno nedeljo se je v cebricku tudi prvic prijel za nogico (podplat).

No, danes je prvic pil iz kozarca ... jaz sem pila sok in je hotel na vsak nacin on tudi imeti kozarec, pa je bilo notri res cisto malo soka ... je prijel za kozarec in si ga dal v usta ... jaz sem samo se malo nagnila, pa je bilo ... joj, kak krik je bil, ko sem kozarec umaknila. No, potem sem prosila za kozarec vode (smo bili glih na obisku) in je spil po moje pol deci ... iz flaske pa ne bi bil ... mormo it po tisti cudezni kozarcek.
Aja, pa danes med kosilom je na vsak nacin hotel bit pri mizi .. pa ga vzamem v narocje in takoj zagrabi posodo s solato. Kot bi gledal akvarij, le da v posodi plava solatka, ne ribice ... hehe. Faca ... je bil takoj mir, samo da je imel posodo v roki. Pa pred par dnevi sem mu dala kuhovnico (sej je treba pazit, ker se lahko v uc) in je bil cist zadovoljen .. jo je imel tako, kot kuzki na slikah kosti v gobcu.

Pa pse je zacel ful opazovat ... in ce pride katera zraven cist na bliz (mu dajo lubcka) ze prej za vsak slucaj pomezikne ... hehe. Pa boza jih ... pa v usta bi jih tudi nesel, ja ... sej kaj pa ne bi.

Pa danes je odkril, da ime dve nogici (hkrati) ... samo se noge gleda in jih drzi ... danes je obe nogici naenkrat kar nekaj casa drzal in drzal ... kako je bil smesen. Pa na previjalni, pa v posteljici, pa v vozicku ... samo se noge so zanimive ... pa obracanje tudi ... da ne boste mislile, da se v vozicku ne znamo obrnit.
Drugace se pa skoz naprej sklanja, ker je ugotovil, da tako najlazje pride do svojih nog ... frajer.

Pa na eni igracki je danes lovil repek ... ze kar obvlada prstke (se mi zdi da zadnjih par dni) ... in ga je tudi veckrat ujel ... pa je kratek samo par centimetrov. Dudo pa daje sam ven pa noter .. to ze res zelo obvlada (jo je pa ze 2x dal narobe noter in jo vseeno cuzal in cuzal ... hehe).

Spanje ponoci ... no, pri nas se vsako noc zbudimo ... predvcerajsnim se je zbudil ob pol stirih, en dan prej pa ze ob 2-eh ... no, sej samo poje in spi naprej, pa vseen. Sem ga pa vceraj slisala, da nekaj jamra (ne vem koliko je bila ura) pa vstanem (je ze pred tem pojedel nocni obrok) ... je bil pa na trebuhu in se je nekej matral ... pa sem ga samo obrnila na hrbet, mu dala dudo in ze je spal kot top. Mogoce se pa tako zbudi ponoci, potem pa ker jaz ne skocim takoj, lacen rata, pa se zbudi se. Ja, mene ne zbudi vec takoj, ko se oglasi. Kaj cem ... se dobro da me vsaj zbudi ... sem namrec tak tip cloveka, da lahko bager po spalnici vozi in zbija, pa se ne bom zbudila ... haha.

D3 kapljice ... sem klicala naso zdravnico (glede polivanja) in je rekla naj jih zamenjam za AD3, da krcev tako ne bi smel imeti vec ...  tko da bomo zamenjali ... jih morm it samo se iskat. Je rekla, da otrok sploh ne bi smel bit brez teh kapljic ... ce mu bodo tudi une se naprej skodile jih ne bom vec dajala. Zdej jih 3 dni ne dobiva vec, pa je spet bolje ... ni se ok, je pa bolje.

Drugace sem pa vceraj, ko je Gal malo zaspal, uredila nas vrt (travnati del) ... sem vrgla vn par grmovij, ki se kar sama zasajajo, pa bezek, ki je bil ze celo drevo, pa en velik grm je sel ven (no, dokoncno se ne, ker ga je treba izruvat) ... kok sem vesela, ko gre kaj ven ... pa ribez je sel ven ... se vsaj malo prostora naredi. Pa travo sem pokosila ... v glavnem uredila. Sem bila cist vesela ... no, danes sem se malo dokoncala, pa se par "plevela" morm v gozd nest - danes nisem imela casa.

Pa predvcerajsnim je prijateljica rodila Erika ... tezkega kar dobre 4 kg ... pa od dveh prijateljic sem izvedela, da sta noseci ... ena je bivsa cimra ... druga je imela pa ze 5 splavov (enkrat sta bili dvojcici in je splavila pri 5-ih mesecih, a sta bili puncki premali za inkubator - ena je bila tako mrtvorojena) ... no, zdej sta pa spet dva ... je pa zanosila tik pred drugo umetno oploditvijo. Zdej pa reva sploh ne ve kaj naj ... drzimo pesti, da ji tokrat le uspe.

Srecanje ... moram rect, da je bilo zelo fino ... bom pomanjsala slike in jih dala gor. Teli nasi struklji so res pravi cukri. Je pa brunarica res super prostor ... sem skor soseda, pa se nisem bila tam. No, upam, da se se dobimo (pridem tud ce se vedno ne bom imela registriranega avta user posted image user posted image user posted image  ).

Suky ... jaz bom sla vozicek nazaj peljat ... jaz mislim, da ce kupis tok drag vozicek, prav z namenom voznje vsepovsod (zraven glede na velikost koles spada tudi makadam), potem po 4-ih mesecih uporabe nima kaj skripat - tko da ga ne mislim spricat z WD-jem kljub temu, da bi ga lahko ... pa torba se tudi ne bi smela ze strgat ... v glavnem upam, da ga ta teden peljem nazaj.

Trgovinski vozicki ... ni sans, da ga dam v tisti stolcek ... ze ce je samo v trgovini pobira bacile, ne bom mu jih pa se jaz direkt dajala s tem, ko se bo prijel za tisti nagravzen stolcek in roke nesel v usta ... gremo vedno z vozickom tja, ce pa slucajno nimamo podvozja (se je zgodilo samo 1x), ga vsaj z naso lupinico in jo postavimo kar na tisti sedezek, ki je narejen za malo starejse otroke -  paseekt tja gor.

Sem pa prebrala sele 11. stran do konca ... bom probala se kej prebrat ... sem samo preletela 12. stran in so sama dolga sporocila, tako da jih bom prebrala verjetno jutri.

Morm jutri poklicat patronazno, da pride mal o gosti hrani povedat. Ceprav bom pocakala vsaj do 6-ega meseca, ceprav mi na levi strani ze zmanjkuje mleka (no, sej to ze nekej casa).

Mam tolk dobrih slikic od mojega fanta, pa bi rada dala vse izbrane najprej na net, pa sele potem te gor, da ne bi bile vse pomesane, ampak me tolk mika ... ene so res hude (vsaj meni).

Nc ... toliko stvari sem imela za napisat, pa sem itak pol pozabila ... bom se se oglasila pa povedala, kar sem pozabila.

Aja, kakali smo spet.

Mene pa zolc daje ... imam spet napade, ampak na sreco se ni hudo ... se mi pa zdi, kot da se pripravlja na en hud napad ... ponoci se zbudim z bolecinami v trebuhu in komaj postimam Gala.
Eviii ... sam tolk da ti povem, da imam jaz odkar so mi zolcne kamne vzeli ven hujse napade kot prej ... no, sej kamne je treba dat ven, sam vseen ... kljub ne vem kaksnim vsem preiskavam mi zdej niso odkrili nic novega ... mene pa dajejo taki napadi, da se pobrat ne morem ... no, od enkrat na zacetku nosecnosti na sreco ni bilo nobenega napada (na zacetku nosecnosti sem 1x pristala v bolnici na infuziji - ce se se spomnete, ker sem dehidrirala, ampak vase nisem mogla spraviti nic) - zdej bo pa ocitno spet isto. user posted image

No, zdej bom pa nehala pisat in Tinkaro poslusat, ker morm spat ... ze tko sem prevec napisala ... upam, da se vam bo dal prebrat.

Lahko noc ...

Ursa

(odgovor članu suky)
Neposredna povezava do sporočila: 340
10.7.2006 5:29:36   
Eviii
jutro user posted image .
kot vidim, se je od včiri nabralo kar neki za prebrat.
mi tuki uživamo sto na uro. se da vsaj dihat in spat. včiri je celo deževalo in je malo uredilo zrak, tko da ni več tiste vlage v zraku. dejan in možek sta še kr v postli (kdo pa ne bi bil ob 5.15 zjutraj user posted image ). dejan se je zbudu pred eno urco in sem mu dala za jest. vmes je pa valda zaspal nazaj. mene pa daje hiperaktivnost in sem se odločla, da bom najprej rr prebrala in kej napisala, pol pa bom šla za službo ene par stvari nardit. so me prosli, če jim lahko priskočim na pomoč.
včiri smo celo popoldne in vičir prebili pri svaku. je naredu hamburgerje in smo imeli pravi piknik. pol smo pa tekmo gledali. joj, kok sm bla jezna, ko so italjani zmagali... no, v glavnem, nogomet je za nami user posted image .
čez dva dni pride moja sestra na obisk za 12 dni. pa v soboto nas čaka krst. s taščo že kr noriva in planirava ta dogodek. mi bomo krstili kr doma, ker je en stric od možeka duhovnik in bo on za vse poskrbel. pa tko bo bolj neformalno in manj utrujajoče za dejana.
joj, ursa, tej kamni in žolč so prou zoprni. tudi jst sm bla dva tedna pred rokom v bolnici prou zaradi tega (pa takrat še niso vedli, čeprou so sumli na žolč). meni je blo slabo za znoret in nism mogla jest in so me iz preventive tri dni kr gor obdržali. sej pravijo, da je to v user posted image  kr pogost pojav.
dejan se je tudi začel obračat na vse strani. iz boka na bok, iz trebuha na bok, iz trebuha na hrbet... samo iz hrbta na trebuh mu še ni uspelo...
drugače sm bla pa zadnič kr zaprepaščena. vam takoj povem, zakaj. mene je to obdobje primla želja po igranju kakih igric. in igram naseljence na netu. ko igramo, imamo tudi zraven chat odprt. in se pogovarjam kr pogosto s soigralci. že kr neki cajta se tko pogovarjam z eno punco (ki je stara približno tko kot jst) iz amerike. je rodila fantka sredi aprila. imava prou lušne debate. zdej je pa ene par dni zginla. in pride včiri nazaj in se spet pogovarjava. veste, kje je bla? je mogla it nazaj delat!!! v ameriki imajo ženske 12 tednov porodniške. za znoret. pa mi je razlagala, da je po mami angležinja in da hoče dobit dvojno državljanstvo in ji američani tega ne dovolijo niti pod razno. pol pa rečte, kako je fajn v ameriki user posted image . no, sm vam mogla samo to povedat, da smo lahko srečne, da imamo v sloveniji te stvari fajn poštimane.
a mate tudi druge kake pomanjševalnice za vaše user posted image , tko kot ursa? mi dejanu pravimo dejko smejko. in seveda super dejan. kaj pa ostale?
no, zdej grem pa še nardit, kar sm rekla, da bom nardila. lep dan user posted image .

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 341
10.7.2006 6:10:54   
tinkatonka
Dobro jutro!

Ura je 5:37 in jaz ne morem spat. Anej se je zbudil pred pol ure, pojdel, zdaj se pa crkla v najini postelji. Mož pa je že šel v službo, ker gre danes v Črnomelj. Vidim da je tudi Evii ze napisala post, kar me zelo spominja na nase nosecniske case, ko smo bile z Evii vedno prve na nasi temi. user posted image user posted image

urša_p...oh pri vas se pa dogaja. No upam da se Matic pozdravi in da ne bo več bogi bogi. Kaj češ taki so moški.user posted image  Pa Gal vidim da tud vsak dan pogrunta kaj novega. user posted image  Bom držala pesti za tvojo prijateljico, ki je noseča, da donosi, zdrava otročička.

fuzbal...ja jaz sem tud jezna da so Italijani zmagal. Ampak kaj češ, en mora zgubit. user posted image

valentina76...Jošt je pa tak cukerček na tej sliki za osebno. Pravi navihanček.

gradnja....pri nas zidamo zdaj dobro leto. Ampak smo delali čisto vse sami. Zidali so moj oče, tast, mož in od svakinje fant. Gre ogromno dinarčkov za te zadeve, pa smo tko malo prišparali. V kratkem bova začela delati kopalnico, parketa še nimava, notranjih vrat še ne, pohištva sploh ne,...., no pa sej bo, enkrat naslednjo leto se bomo selili. Sedmice žal ni bilo, pa drugič.

reakcija po 2.cepljenju...Anej je tudi imel malo zatečeno mesto vboda pa mal trdo je bilo, ampak je minilo.

porod.....ja jaz sem tud prec zato, da grem še enkrat oz. v primeru sedmice še 9× rodit. user posted image user posted image  Enkrat po porodu me je prijateljica spraševala če porod boli in če je to takšna bolečina, kot da bi si zlomil nogo al kaj.user posted image Pa če sem čisto iskrena ji sploh nisem znala opisati teh bolečin. Sej boli, ampak to je popolnoma drugačna bolečina. Bolečina z namenom, prepojena z neizmerno srečo, pričakovanjem in na koncu olajšanje, občutek popolnosti, ko na tvojem trebuščku leži toplo telo tvojega otroka. user posted image user posted image user posted image user posted image  No jokam, ampak ne od žalosti, temveč od sreče in spominov na ta prelepi dan.

kopanje....nujno zlo. Ne uživa. ne vem če se je dvakrat nasmejal med kopanjem.user posted image Pa še to slučajno, ker je očitno mami imela čudno frizuro. user posted image user posted image  Se mi zdi kot da ne zaupa med kopanjem. Čist je trd, pa se opira tam v banji, kot da ga bom spustila, pa ga oba z možem lepo drživa. user posted image

marty5...upam da je "težaK" teden za tabo. Jah tudi taki trenutki pridejo. Pri nas sem jaz imela krizo predvsem prvi mesec, ko je imel moj sin blazne krčke in je ogromno prejokal. Ko sem rodila sem imela tisto idealno predstavo o tem, da bo ob rojstvu otroka vse lepo in prav. Da ne bo pomote, srečnejša kot zdaj ko imam otroka, še nisem bila, ampak prvi mesec mi je bilo resnično težko, ker se še nisem znašla v vlogi mame. Upam da bo takih "težkih" trenutkov za nas vse, čim manj.

razprodaje...a boste šle kaj? Jaz ima bon za Interspar, ki sva ga dobila od rojstvu Aneja, pa bi ga zdaj lahko ponucala ob razprodajah, da nakupim kaj za kasneje. Ampak Spar ma tko bedne stevilke. Anej nosi ze zdaj njihove bodije stevilka 74/80. Sploh ne vem kako veliko naj kupim da mu bo cez kaksne 4 mesece prav? user posted image

Vceraj...no da napisem naso vcerajsno vecerno dogodivscino. Aneja umijem, oblecem za spat, moz nastima flasko rizolinota in ga nahranim, ga dam v posteljo budnega in se ful neki pritožuje kakih 15 minut, no na koncu pogledam in on čisto buden. Hidravlika dvignjena (beri: pase kravce in se razgleduje po postelji), zato ga vzamem ven. Bil je cisto miren, nic se ni smejal kot ponavadi, še moža je popolnoma ignoriral, res si ni bil podoben. Postane zaspan in grem v sobo da ga uspavam, seveda v naročju ker je bil res sitne volje in duda ter plenička sta takoj užgale, Anej zaspi. In ravno ko se ga mislila odložit v posteljo se začne grozno jokat. Ampak to tak jok, poln bolečin, trplenja in to je jokal kakih pol ure. Ampak tko da je par minut spal potem pa tak jok, kot da bi ga z nožem zabodel, ampak ni so bili krčki niti se ni nič zvil, kot bi najbrž se, če bi ga bolel trebušček. user posted image  No in ta jok spanje, jok spanje, se je vleklo kake dobre pol ure. A mislite da so to mogoče zobki?? Dala sva mu eno majhno žličko Calpola, Kmalu potem se je umiril, zaspal možu v naročju in spal do 5:15. Pol pa vedi kaj mu je?? user posted image user posted image

Zdele ko imam čas, bom naložila še par fotk. Geslo je enako kot prej.

No ura je 6:10 in skrajni čas, da počasi zaključim to dolgovezenjeuser posted image

Lep začetek tedna.

Lp Tina

--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 342
10.7.2006 11:15:50   
Kami
Čao punce,
mi smo nazaj iz Brežic. Je bilo fino, v Čatežkih krasno. Mi je žal, da nisem še Evana s sabo vzela, ker bi ful užival. Ampak sem želela bit malo sama z Liamom. Se mi zdi ful pomembno, da si nekaj časa (saj kaj več kot enkrat na teden kako urco mi tako ne uspe)  za  njega vzamem. Tudi njemu to pomeni in prav špara kake "štorije" za takrat. user posted image
Danes smo imeli tudi zdravnika, vendar mi ga niso cepli, ker je imel prejšnji teden tisto visoko vročino. Mu je dala kri in vodo na pregled. Mere imamo še vedno manekenske, po moje najmanj med vsemi. user posted image  Teža 6370, višina 66. Pa čez dva dni bo imel 6 mesecev!!!! Groza, kako hitro gre čas. Če bojo izvidi ok, mi ga bojo cepili jutri.
Sicer pa je tole naš zadnji teden pred dopustom in moji plani so gromozanski, vključno z razprodajami. Joj, moram še preverit, če sem kaj na lotu zadela! user posted image
Marty, te čisto razumem. Jaz sem se grozno počutila pri Liamu prvih 15 mesecev, s tem da mi je bilo najhuje tam nekje po 10. mesecu. Mi je bilo za umret. Se ne spoznaš in ne veš kdo si. Sem tudi jaz prebrala tisti post. Res je, kar pravijo punce, MINE. Zelo pomaga kaka ura spanja (če mož ponoči vstane, vsaj med vikendom, pa naj mu flašo da), res. Pa kak kino ali pijača s prijateljico. Kar vzemi si!!
Ursa_p, ti svetujem, če je Galu všeč pit po kozarcu, mu mirno dajaj po kozarcu. Mi Liama nikakor na noben čudežni lonček nismo mogli naučit pit. In sem odnehala. Je ful lepo po kozarcu pil. Sicer gre mal mimo, ampak saj ima slinček.
Slišim eno kakanje iz sobe. user posted image  Selitev v otroško sobo je super uspela. Lepo spita oba celo noč. Od 8h pa vsaj do 7h. Upam, da bo trajalo večno!! user posted image  Pa tudi čez dan imamo zdaj že bolj red. Gre spat okrog 9.30 pa spi do 11h. Popoldne pa imamo red bolj podrt, ker preveč okrog šibamo. Bolj kot ne zadrema po 10, 15 minut. Ampak je vsaj zvečer mir.
Punce, uživajte in se kaj beremo!

Neposredna povezava do sporočila: 343
10.7.2006 13:12:04   
sarazan
Jaz tudi jokam od sreče user posted image  user posted image  user posted image . Danes sem podpisala pogodbo za vrtec. Moj porodniški dopust je naenkrat postal 100x lepši, ker ni več te skrbi. user posted image
Kakor je grozno slabo kazalo, se je super lepo izšlo.

Se mi je pa danes zgodilo tudi nekaj grozljivega!!! Bila sem pri moji babici na obisku in kot vedno mi je skuhala kavico. Ko sem nekaj debatirala z nečakom (ki je zdaj čez poletje pri meni v varstvu), sem bila nepozorna na Saro v naročju. Kar naenkrat je zagrabila šalico s kavo in vse se je polilo po nama. Skočila sem, kot bi me pičila kača, in letela v kuhinjo pod vodo tiščat Sarine nogice. Seveda se je Sara drla, kot da jo dajemo iz kože. Ko sem se malo umirila, sem ugotovila, da ni nič hudega. Kava je bila že mlačna, Saro sem pa sama tolk prestrašila in je zato jokala.
Čist sem se ustrašila in spet ugotovila, da nimam več dojenčka ampak malo radovedno vrtavko, ki je ne smem več spustiti izpred oči.

glede tistih rdečin v pregibu... Sara jih je imela v pregibu kolena, mazala sem z Bepanthenom in je počasi izginilo. Meni so rekli, da je lahko to tudi kakšna alergijska reakcija - baje si lahko alergičen tudi na svoj lastni pot user posted image .

težavni otroci ... moram priznati, da imam jaz zelo pridno punčko in se kdaj tudi sama zamoti z igračami. Odkar ima cel dopoldne na razpolago bratranca, je pa še manj dela z njo, ker ga non-stop opazuje in se mu smeji. Ponoči pridno spi - zaspi celo sama, se pa še zbudi za eno dojenje.

Imam pa eno drugo "stisko". Rada bi odklopila vsaj za en dan. Ampak ne gre - še dojim in tudi razne pijačke za uro ali dve s prijateljicami ali pa kakšna špotna aktivnost ne pomaga. Skoz imam misli pri Sari. Saj pomoje je to normalno za sveže pečeno mamico user posted image . Pri drugem user posted image  bo že drugače. Včasih si pa prav zaželim malo službe, da bi misli okupirala z drugimi stvarmi. Ampak že tako bo prekmalu prišla, a ne user posted image .

po cepljenju ... mi nismo imeli kakšne hude reakcije. Oteklina je bila 2-3 dni, sem pa veliko menjavala alkoholni obkladek (vata namočena z mešanico 50% vode in 50% lekarniškega alkohola). Malo vročine je minilo po enem dnevu.
Sazi, pokliči k pediatru, da ne boš glih hodila tja, pa povej, ti bodo že svetovali, kaj narediti.

dopust ... mi gremo konec naslednjega tedna na ohladitev v Bohinj. Upam, da bo voda v jezeru dovolj topla, da malo zaplavam. Za Sarico smo pa kupili majhen bazenček in marelo za senco. Pa en kup igračk za v vodo, da bo imela kaj počet user posted image .
Potem pa, če ne bo prevroče, gremo pa še malo na Hrvaško k enim in drugim staršem. Šele septembra nas čaka morje za samo nas tri. Upam, da bo takrat še prijetno. Gremo pa v Piran. Tako da Primorke, se takrat dobimo na kofetku.

Pomanjševalnice ... Naša punca ima en kup ljubkovalnih imen: Sarica, Sari, miška, ljubica, pikica, zvezdica zaspanka, srček,... Vsak ji drugače reče. Jaz jo največkrat kličem "moj miši maši" user posted image  user posted image  user posted image  Pa še v vrtcu bo v skupini Miške user posted image .

Porod ... takoj grem še enkrat čez nosečnost in porod, ker meni ni bilo čisto nič strašnega in vso srečo, ki doživiš ob pogledu na otroka, res ne moreš primerjati z ničemer na svetu.

Fuzbal ... NIKOLI ga ne gledam. Ampak finale sem pa včeraj več ali manj gledala. Besna k user posted image , ker so zmagali Italijani. Ampak tisti Francoz, ki je dobil rdeči karton, je pa tudi idiot.

Ursa_p ... mi tudi pijemo iz kozarca ali po žlički ali iz navadne plastenke - saj si zadnjič videla. S cucljem od flaške se samo igra in drgne dlesni. Ji flaške sploh več ne dam. Magični lonček pa še ni čist pogruntala, kako se povleče. Včasih ji rata, včasih se pa samo igra.

Uživajte!

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 344
10.7.2006 13:52:24   
petrina28
Pomanjševalnice - Mijina zavetnica je Marija (določeno pri krstu), ker tudi ime izhaja iz Marije, potem pa se jaz hecam in jo včasih pokličem Mici, potem sta pa obe babici hudi ko strela, tako da imam še večje veselje, he, heuser posted image user posted image user posted image  - (kako otročja sem user posted image )....

LP, P.

Mija - moj sonček - 23.2.2006

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 345
10.7.2006 14:22:48   
marty5
Uh ja....

spet noro jutro z mojim sinkotom user posted image . Sva bila v Izoli in seveda kakšen voziček! V roke! Mama pa furaj voziček, 8kg jerneja v naročje, zunaj pa 30 stopinj........Če mi katera pove čudežni recept, kako preživeti normalen sprehod v vozičku, ji uresničim vsako željo user posted image . Trenutno se zelo oprijemam prežvečenega nasveta: Enkrat bo minilo.......
Punce hvala za tolažbo - včasih samo to rabiš - da ti nekdo potrdi, da si še vedno normalen in da podobno doživljajo tudi drugi........

Nogomet - jaz ga tudi ponavadi ne gledam, vseeno pa SP vseeno poškilim - sploh finale! Ja, prav zanimivo, da Italijanov nihče ne mara user posted image . Jaz sem tudi bila bolj za Francoze.....

Nadimki - naš jernej ima ogromno nadimkov: žabica, nejči, piko, čebelček, bubu (ne me vprašat kje smo to dobili, ampak se ga drži od prvega dne!), zdaj je pa bil aktualen tudi vzdevek z duhom nogometnega prvenstva - jernaldo oz. bubinho user posted image user posted image user posted image . Tata je tako določil user posted image

Porodniška - ja, res so drugod večinoma porodniške krajše, ampak vpoštevati je potrebno tudi, da v takih državah navadno ženske ostajajo doma z otroki (ZDA, Italija, VB). V slo pa je tako, da včasih družina težko shaja z 2 plačama, kaj šele z eno. Osebno mi je naš sistem všeč - 1 leto je ravno prav. Ne predstavljam si pa, da bi bila "le" mama in gospodinja in pri tem ne mislim nič slabšalnega, saj se še kako zavedam, da je to 24 urna služba! Samo rabiš odklop - družbo odraslih. Edino česar se bojim pri odhodu nazaj v službo, so delovni urniki.......Zelo so neprijazni do družin. Prideš domov praktično ob 18.ih in otroka lahko daš le spat......To bi bilo potrebno popravit. Ah, kje so časi, ko so bile službe o0d 7ih - 15ih user posted image .....

In pri nas........Jernej je pred nekaj dnevi odkril, kako so fine nogice user posted image . Tudi mi imamo borbo pri previjanju, saj je treba držat nogice dol in ne v ustih. Zelo tudi sili v sedeč položaj.pri tem ga ne spodbujam, ampak tudi oviram ne. Kot je že ena prej napisala, tudi jaz mislim, da otrok nikoli ne dela proti sebi.

redno že imamo uveden sadni obrok okrog 11ih zjutraj, počasi pa bom pričela uvajat zelenjavni obrok v času kosila. V flašo pa ponavadi dobi tudi 1 plazmon piškot - sploh zvečer. Novolacova nočna formula in 1 raztopljen piškot not, so naša formula, da ponoči spimo nekje 8-9 ur..........Rižolino pri nas nima tega učinka.

Šibam zdaj - jernej se zbuja. Uživajte!

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu petrina28)
Neposredna povezava do sporočila: 346
11.7.2006 7:54:17   
tinkatonka
Hoj!

Za mano je naporna noč. Anej se je zbudil ob pol treh. Sem ga nahranila in mi rata vmes ful slabo. No on poje, zaspi, ga odložim v posteljo in šibam v kopalnico bruhat. Danes zjutraj pa sem baje čist zelena, počutje za en k......, je fotr ves nadišavljen in svež prišel iz kopalnice, sem mislila da bom kr pobegnila, ker mi je tok smrdel močan vonj. user posted image user posted image Vglavnem...upam da to počutje čimprej mine. Slabo mi je za znoret, v želodcu me pritiska,....

Pol sem se pa pogledala še v ogledalo in sklenila, da je skrajni čas, da kaj naredim s to mojo čupo. In se grem pobarvat, postrižt konice, kakšne ne vem kake frizure si pa tko in tko ne bom delala, ker moram imet lase skoz v čopu ali v figi, ker če ne jih ima Anej v obdelavi. Al me cuka, al jih hoče pa grizt.

Jutri imava z Anejem kardiologa. Me je kr mal strah. Upam da so tisti dve luknjici kaj manjši. Pa ni mi jasno kako bo Anej priden tam na Uz-ju srčka. Ko je bil star 1 mesec, smo mu v usta potisnili flašo čaja in je dal mir. No takrat se še ni upiral in dobesedno ni imel prava na glasanju, no zdaj je to drugače. On kar komandira že, tko da upam da bo priden in se bo pustil pregledat.

No toliko od nas....

Lp Tina 

--------
(T. Pavček)

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 347
11.7.2006 10:11:17   
Eviii
jutro, punce...
kot zgleda, sva samo jst in tinkatonka že pred računalnikom. kot je zadnič zapisala tinkatonka, me to res spominja na čas user posted image ...
drugače pa tinkatonka, lepo se vzemi v roke in se spočij. po mojem je to krivo za vse tvoje slabo počutje. upam, da ni kej resnega in da boš čimprej okrevala in tako lahko posvetila vse tvoje moči aneju.
danes sem spet dobila en mejl za oddajo luškanih pasjih mladičkov. sem dala tudi na forum tuki na rr. ursa, ti si precej aktivna s psi, lahko še ti to naprej posreduješ? V višku človeške neodgovornosti so bili na zelo grd način zapuščeni 4- je mladički, stari so okrog pet tednov, ki iščejo pravi dom in resnično ljubezen. Če želiš imeti prijatelja, ki te nikoli ne bo izdal in prav tako ne bi ti njega, POKLIČI NA ŠTEVILKO 041 798-181 (Matejka). slikice imam tudi, tko da če kiro zanima, mi lahko pošlje zs. so pa res igrivi in simpatični in skrajno lepi.
se oglasim še malo kasneje. se morem it počasi zorganizirat za kosilo. danes bom prvič delala polpete v omaki. upajmo, da bojo uspele.

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 348
12.7.2006 11:17:40   
sazi
Očitno se nam res poletje pozna. Po mojem smo postavile rekord v nepisanju, saj je minilo ravno 24 ur od zadnjega posta (od Evii, če me kater ane prehiti med pisanjem).
Pri nas je v zadnjih dveh dneh zelo veliko novega.
Lev se je začel obračat s hrbta na trebuh in zdaj to počne non-stop. Ga moram potem obrčat nazaj, ker sam ne zna. Sicer rad pase kravice, ampak ne v nedogled. Moram biti kar malo bolj previdna, saj se obrača povsod, tudi v ležalniku, čeprav mi ni jasno, kako mu uspeva, saj ni prostora. Se je pa prvič obrnil včeraj v pisarni mojih staršev na tleh, kamor hodim malo čekirat, ker so na dopustu, tako da vsak dan malo "hodim v službo".
Imamo tudi že 1. zobek (od danes). Je pa res trajalo skoraj ves mesec. Malo ga je matralo, pa se umirilo in tako v nedogled. No, danes pa vršiček greda ven in je oster kot mali nožiček.
včeraj smo bili 1. na Šmarni gori. Je bilo kar naporno, mu je bilo pa v gozdu zelo zanimivo. Sva ga nesla v kengurujčku - user posted image  gor, jaz pa dol.
V ponedeljek so končno postavili steno, tako da imamo zdaj 4 sobno stanovanje (le da sta od tega 2 sobi zelooo majhni: 1,4x2m - ta je brez okna in se že od nekdaj hecava, da je to otroška soba in pa nova sobica 1,4x3m - tudi zeloooo majhna, ampak za posteljico, omaro in nekaj igrač bo pa dovolj. Zdaj čakam še na malarja, ker je treba steno zakitat in zravnat - pomalala bi jo sicer lahko sama. Vrata pa smo tudi že naročili. Potem pa še malo umetniške žilice, čeprav glede na nerazpoložljivost prostora ne bo prav veliko prostora za stenske umetnije.

Tinkatonka, kaoko je bilo pri kardiologu? Upam, da so se luknjice zaprle in da si tudi ti bolje - in pa vse, ki vas dajejo zdravstvene težave - jaz razen neprestanih težav z nogo nimam drugih problemov. Aja, no, na pritisk sem pozabila. Ampak me oboje spremlja že toliko časa, da niti ne opazim.
Lep pozdrav vsem

< Sporočilo je popravil sazi -- 12.7.2006 11:19:58 >

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 349
12.7.2006 15:12:02   
tinkatonka
HoJ!

bolj na kratko....

kardiolog...ja spet je rekel "nepomeben defekt". Kar me v bistvu tolaži. Anej naj ne bi imel problemov zaradi luknjic v srčku, ki se žal user posted image  niso zarastle. Kontrolo imamo spet pri letu in pol. Je bil pa Anej ful priden. Prvo sem misila da bo ful problem, sploh ker pred pregledom ni spal že 3 ure in sem bila prepričana da bo notri jok in stok. Ampak sem ga pa vsaj malo prisilila da je v čakalnici, ko sva čakala, počival v vozičku, jaz pa sem mu prepevala in tlačila dudo v usta. user posted image  Bogi ostali čakajoči, ki so me morali poslušati. No ko sva prišla na tisto mizo za UZ in sem ga slekla, ter polupčkala "svinjske nogice, pršutke, svinjska reberca in vratovino", user posted image user posted image  se je tko na glas smejal, da so bili popolnoma očarani, kako vesel nasmejan otrok, in da z njim pa res ne more bit nič narobe. No ko ga je doktor namazal z  uno kremo za Uz in začel pregledovati srček, je bil pa Anej čist frapiran. Samo gledal je kot tele v nova vrata in na ekran UZ-ja. No potem pa je takoj ko sva prišla v avto zaspal in odmižal 15 minut, ko sem ga spet pokala ven iz avta, ker sem bila zmenjena z mojim bivšimi sošolci in sošolkami iz faksa in to kar na faksu. Je bil pa prav hecen občutek spet po 9 mesecih bit spet tam, ampak tokrat z dojenčkom v naročju. No Anej je bil tudi na "kavici" priden, nasmejan, vriskal je in se zabaval ter delal "reklamo za dojenčke". Jah danes ima moj sinko očitno dober dan. Zdaj pa spet pančka, tokrat na najini postelji, obložen s povštri, pleničko pri obrazu, dudo pa je fliknu ven. user posted image

A je katera za kakšen čvek spet v Bizoviški brunarici v petek??? Sam vprašam.user posted image Men je to tako blizu, pa še všeč mi je ful, ker ni problema za parkirat tko ko tam v Tivoliju, ko sem se zadnjič 20 minut okrog furala, da sem našla v eni zakotni ulici čisto po naključju parking, pa še veliko sence je.

No sporočte.

sazi.....user posted image user posted image user posted image  za prvi zobek. 

No iz "bolj na kratko" je ratalo "bolj na dolgo" user posted image

Lp Tina

--------
(T. Pavček)

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Družinske aktivnosti za ves december
Pripravili smo vam več kot 20 aktivnosti, s katerimi lahko napolnite adventni koledar oziroma zapolnite družinske dneve ...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?