tea
|
Dobro jutro! Čeprav je pri nas kar malce , smo bolj slabo spali. Zdaj pa ne vem a je kriva luna ali zobki. Lenika, si nam pa res natrosila vprašanja Hrana- pri nas je ziza še kar zakon!! Sicer se dopoldne nekaj trudimo s sadno kašico in za kosilo poskušamo zelenjavo, ampak mora biti potem še obvezno mlekec, ker nikakor ne poje zadosti. Že ko ga dam sedet v stolček in mu privežem slinček, se strašno huduje in odkimava z glavo. Usta pa tišči skupaj kot za stavo . Potem pa rabiva dobre pol ure, da pojeva tja do 100 ml. Več ne gre . Pa še to ga moram ves čas animirat in mu furklce zganjat, da se smeje in začne grulit, jaz pa hop- žličko v usta. Da ne govorim, kako vse nasvinjamo. Ga moram dat včasih dobesedno pod tuš. Včeraj je imel polne lase banane. Še dobro, da je bolj golobučne sorte Spanje- spat gre okrog 8. V dnevni sobi ga podojim, še budnega odnesem v posteljo, mu rečem lahko noč in v nekaj minutah sam zaspi. Krasno, a ne? No, pa pojdimo dalje. Prva sirena nekje med 10 in 12. Se podoji, zaspi dalje. Druga sirena okrog 2. Se podoj in spi naprej. Tretjič, četrtič, petič.... ne vem več kdaj, ker to narediva kar v spanju . Zjutraj, ko Gregi in oči odhajata (okrog 6) se prebudi, ima kake pol ure do uro samogovora, potem pa zaspi nazaj tja do 8- 9. Vačsih tudi 10. Čez dan je pa povsem različno. Nekje od 1 do 3 ur, seveda po korakih Igrače- kot ste že rekle plastenke, papir, razne škatle. Pa od Gregija igrače so imenitne. Popoldne Grega privleče škatlo lego kock in pravi: Oči, prines Jašeka, se bomo fantje igrali! Seveda je pa veliki brat najboljša igrača, saj je vedno pripravljen zganjati norčije in mali potem veselo cvili in vriska. Razvoj- naš še ne sedi čisto stabilno. Se pa veselo plazi, postavlja se na kolenčke in se ziba naprej in nazaj, veselo maha in zraven čeblja pa-pa-pa, pa ko je treba usta odpirat za hranjenje na vso moč odkimava z glavo , kliče ata-ata-ata in ga-ga-ga (se mi zdi, da kliče Gregija, ker ko se tako oglaša vedno gleda vanj ) Dieta- tudi jaz sem imela dober namen, da začnem takoj po novem letu. Pa je treba pojest še vse piškote, kolače in ostale dobrote. Saj veste, stran pa ne bomo metal . Se mi zdi, da bom vsak čas kot . Bo treba kar začet in ravno me je klicala kolegica, če grem z njo v Klek. Tako, da jaz začenjam z gibanjem, pri hrani bom pa tudi postala malce bolj racionalna. Upam, da mi do maja uspe shujšat vsaj za 5 kg, da bom lahko službene kostime oblekla . Nič, zunaj sije sonce, prijateljica naju že pričakuje, tako da se grem kar naštimat. Se še beremo! Aja, sem od včeraj ob dober glas, tako da lahko samo z vami klepetam
|