Panda.
|
Ojla, punce! Rok že spi svoj lepotni dopoldanski spanec, jaz pa imam končno malo časa, da se vam spet oglasim. Saj, v mislih sestavljam tale post že kakšen teden, pa vedno preložim na 'jutri'... Danes imam še točno 3 tedne do PDP in moja veselo razgraja po trebuhu. Odkar sem prepričala zdravnike, da mi nič ni, bistveno bolj uživam. Vsak se je namreč vtaknil v prezgodnje in dramatično Rokovo rojstvo in slaba statistika me je spremljala ves čas. Vmes mi je še ena prof. dr. mr. mag. fr. bla. bla. **** narobe naredila UZ , nakar je nastala cela panika, dokler si niso vzeli pol ure časa zame, zmerili vse kar se zmerit da in ugotovili, da je prof. **** imela 'težko roko' pri meritvah in da je z mojo bejbo vse OK . Sedaj pa v miru čakamo... No, prav dosti miru pri Roku ni , čeprav ga dopoldne običajno zabava kar babica en štuk nižje. Mala žverca rabi animacijo vsako sekundo . Pa ne kar nekaj, o, ne, tisto, kar se gospod spomni. Včeraj, recimo, smo imeli kosilo pol ure kasneje, ker se je Rok odločil, da se morata z očitom najprej obrit in šele potem kosilo. Kaže s prstom na brado in brenči 'buuuuu' zraven in potem kaže na kopalnico in vleče za roko. In šele ko je bilo 'gladko, gladko', smo lahko šli jest... Ja, prejšnji teden je malčku končno uspelo, da prinese žlico z juho v usta in na to je blazno ponosen . Kar pomeni, da ga je treba vsakič pohvalit. In če nisem dovolj hitra s hvalo, potem z žlico v ustih vpije 'mama, mama...' Posledično včasih kakšen nudelj celo ostane v ustih. Kakšen mesec nazaj mu je bilo pa v veliko zabavo, če je fuuuul glasno zavpil 'MAMA'. Sploh, če sem ga imela v naročju ali smo se kje sprahajali. Tako, da so me ljudje spraševali, če je to njegova prva beseda . Ja, valda... Rok je prava čveka, ampak govori le po en zlog . Edina izjema so besede, kjer se isti zlog ponovi. 'POMPOM' tako lahko pomeni kompot, šampon, bonbon, parfum, pil bom, mislim, da še nekaj, odvisno od situacije. 'KA' je pa kašica, zobna krtačka, košara, Katja, kapa (te sploh obožuje in bi ves čas nekaj imel na glavi)... Zdaj smo že tako daleč, da prinese knjigo, potem pa sedi in posluša pravljice . Najljubše pa so še vedno slike živali. In potem se mu režimo, ko oponaša oglašanje. Trenutno mu je najbolj všeč vrana in zna zakrakat tako avtentično, s takim, 'koroškim R-jem', kot bi se res oglasila vrana . Za nekatere živali se pa ne pusti prepričat, da so različne. 'EEEUUUUU' so tako vse velike mačke - lev, tiger, leopard, gepard ali pa ko z jezikom tleska in oponaša konja, če vidi konja, osla, zebro ali žirafo . No, ja, saj imam še kakšno leto, da ga naučim razlike... Da pri vzgoji o naravi ne pozabimo na rastline pa Rok kar sam poskrbi. Zadnjič se je steeeegnil na prste, da je dosegel mojo lepo monstero (recimo meter x meter in pol veliko lončnico) in si jo potegnil nase . Zdaj pa vsak dan pripoveduje kako je 'uuuuh' potegnil in je 'bam' in potem je bilo 'au', potem je treba pa popihat pa še 'ti ti' za povrhu . Pa 'BU' (buče) so popularne in jih prevaža naokoli v svoji samokolnici... Ah, pestro! Sem ga pa iz čiste nagajivosti naučila, da mi odgovori na vprašanje 'Kako bo ime dojenčku'. In Rok potem reče 'NAAAAA' in vsi hočejo vedet kaj to pomeni jaz jim pa pravim naj še enkrat vprašajo Roka... Evo, punce moje. Najprej cele tedne nič, potem pa vam napišem roman . Se vam oglasim ponovno, ko bomo že štirje. Upam da bo kmalu. lp He ps Barbs - se mi je včeraj sanjalo, da sva pripeljali otroke na otroško delavnico in Aleks je sestavljal eno ful komplicirano elektronsko sestavljanko, Rok je pa samo podiral stolpe iz kock... O, pa ravnokar sem prebrala, da se greš zbolevanje. En , da hitreje mine. Jaz imam tudi poln nos. Beda... Aurora - včasih, ko te berem se mi zdi, da je tvoja Aurorica en tak Rok v ženski izvedbi...
|