|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Male majčice in majčki (2006)
16.7.2006 12:01:54   
lenika
Pozdravljene!

Ravnokar kuham, ati pa se ukvarja z user posted image  in imam nekaj časa, da se oglasim.
Danes smo že s sprehoda z vozičkom, ki pri nas izgleda približno tako: 5 minut gleda naokoli in se zabava z igračkami, ki visijo nad njim, nato sledi jok. Ga dam na trebušček, še malo pojokca, nato zaspi in se čez pol ure zbudi in zopet jok. Nato smo šli noter, ker je bilo veselja z vozičkom konec. Popoldne bomo poskušali še malo s kengurujčkom na zrak. No sedaj se pa na sedežni zabava in gleda igrače, ki visijo iz lustra že pol ure. Očitno rabi veliko prostora, da se razbrca.
Smo pa danes postavili rekord v nočnem spanju. Zvečer po večernem kopanju ni hotel ravno veliko jesti, ampak se je otepal, me rinil stran in si mencal očke in tako sem ga dala v posteljico (na trebušček, dudo v usta, pleničko v roko) in je takoj zaspal. Ura je bila 21.00. Ob 4.00 sem se zbudila in joške mi je hotelo raznest iz njegove posteljice pa niti glasu in tako sem prižgala lučko in šla gledat, če še diha. Nato sem se vlegla nazaj in že komaj čakala, da se zbudi, da me ne bi razneslo user posted image  in zbudil se je ob 4.30 (7 ur in pol spanja user posted image ), nato sva se najedla in preoblekla, ker se je vmes pošteno pokakal in je zaspal nazaj do 7.30, nato pa še pri nama v postelji do 9.00. user posted image

Nič, lepo se imejte, jaz šibam nazaj kuhat.

(odgovor članu SelmaC)
Neposredna povezava do sporočila: 476
16.7.2006 18:48:12   
lenika
Danes sem izgleda sama tukaj, pa se vseeno moram malo pohvalit. Pravkar smo prišli iz sprehoda. Najprej smo se odpeljali z avtomobilom do gozda, nato smo se sprehajali s kengurujčkom po gozdu in nato šli domov in sem dala lupinico na voziček in se še 45 minut vozili z njo na vozičku. Cel čas je gledal naokrog in bil priden (v košari se to ne zgodi niti pod razno). Sedaj smo prišli domov po treh urah, cel čas je bil buden in ni niti malo jokcal user posted image .

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 477
17.7.2006 9:08:33   
tea
Končno smo dobili nazaj naš računalnik- je bil na čiščenjuuser posted image . Sem imela veliko dela da sem prečekirala kaj se novega dogaja.
Naš user posted image  ima še vedno težave s kožico. Je bilo že bistveno bolje, včeraj se je pa spet poslabšalouser posted image . Res ne vem več kaj naj! Pravijo da se čisti kožica, vendar ne izključujejo tudi alergije. A katera ve, kaj naredijo v primeru, da potrdijo alergijo na mamino mleko? Pa ne da bom morala nehat dojit?user posted image  Kolikor jaz vem, gre menda mama na dijeto, amapak mi P nekaj govori, da saj se tako vse predela, preden gre v mleko. Sem res pristaš dojenja in mleka je več kot dovolj za mojega mišeka, zato bi mi bilo grozno, če bi rekli , da naj prenehamo z dojenjem. Mislim, da je mamino mleko daleč najboljše, kar lahko ponudimo svojemu otroku.
Drugače pa smo imeli prejšnji teden drugo posvetovalnico in naš junak je velik 57 cm in težak 5200 guser posted image . Je kar bistveno bolj konkreten fantič od mojega prvega otročkauser posted image .

Nič, bo treba končat- je mali junak že pošteno hud!!

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 478
17.7.2006 9:27:10   
maya2
Dobro jutro!

Pri nas imamo pa zadnje dni spet malce 'spreminjanja ritma'.. noče zaspati sama (ali ne more), celo v vozičku se pritožuje,.... vsaj ponoči zaenkrat še spi, kar je glavno... se pa hoče podnevi več cartat, pa nosit pokonci.. ne vem koliko jo lahko že nosim pokonci?? Glavico sicer že lepo drži, drugače jo ima pa tako naslonjeno na mojo ramo?

Sva včeraj odkrili ogledalo.... je bilo prav zabavno...

Dojenje: A smo na tem forumu same 'čudne' mamice?
Je moja mami včeraj govorila z eno znanko, ima tudi dva meseca starega otroka, pa ji je rekla, da ona je pa namenoma prenehala z dojenjem, ker je bolj enostavno po flaški???user posted image user posted image

LP

(odgovor članu tea)
Neposredna povezava do sporočila: 479
17.7.2006 9:28:31   
Panda.
Ojla, punce!

Jas sem pa nazaj s (pre)kratkega v Mojstrani!!! In vam povem: jaz imam idealno dete za začetnike user posted image . Pa to je najbolj priden otrok na svetu user posted image . Ko sva ga vozila v vozičku je gledal okoli sebe in se smejčkal user posted image , ko so ga rukale kakšne korenine ali kamni je samo malo izbulil oči user posted image , ko pa smo lazili po takih koncih, da je bil edini možni transport kengurujček, je pa ponavadi kar zaspal user posted image . Zvečer je začel spati v daljšem kosu - od devetih do štirih, tako da sem bila ponavadi jaz budna že mnogo prej, ko sem se zbujala okopana v mleku... user posted image . Temperature so bile življenju prijazne, vendar je za naju z user posted image , malčka namreč pri 20 stopinjah že zebe, tako da sem imela oblečenega kot medvedka. Hmmmm. Le kaj bo pozimi....  Ah, komaj čakam naslednji rundico dopusta!!! user posted image

lp He

(odgovor članu tea)
Neposredna povezava do sporočila: 480
17.7.2006 15:17:49   
Lara28
Lepo pozdravljene!
Vidim, da danes ni nke gužve tukaj. Verjetno zaradi vremena. Pri nas je sonček, ampak sploh ni vroče, prav oprijetnih 25-26 stopinj je zunaj. Sva bila z Anejom zunaj že od devetih, malo prej pa sva prišla domov, se podojila, previla in zdaj spi kot ubit. Jaz pa grem v zmrzovalnik po nekaj za kosilo. Upam, da še imamo kaj pametnega. Sem vse zaloge, ki sem jih pripravila med nosečnostjo že porabila skoraj. Mogoče so še kake paprike polnjene kje. Sedaj kuham ene dvakrat do trikrat na teden, čez vikend smo ponavadi pri mami ali tašči, pa kdaj greva na kako pizzo, lignje, v kitajsko, ali pa kupim kaj pripravljenega. Se mi ne ljubi v tej vročini stat za štedilnikom. Ponavadi poleti jeva samo velike količine solat in kaj na žaru na hitro popečeno, letos pa ne upam preveč solat, ker potem malega zvija. Paradižnik in papriko lupim, umarice in bučke so ok, zelene solate tudi jem. Sem pa ugotovila, da ga po koruzi zvija kot... Kakih bolj eksotičnih zaddev pa ne upam.
Imate kake ideje? Najhujše je ko razmišljam, kaj bomo jedli in ker je to ponavadi šele okoli treh??? mi zmanjka časa, tudi če Anej spi, ker je ata doma že ob štirih. Še dobro, da noben od naju ni komplikator okoli hrane.
No sem malo zajadrala s teme.
Naš Anejček je drugače bil zelo priden ta vikend, kar veliko je tudi spal čez dan, tako da mi je bilo kar malo dolgčas, oziroma mi je mnjkalo nekaj. Sem se pa včeraj nasončila malo pri mami na terasi in imam končno malo barve.
Zdaj pa res moram it kuhat nekajuser posted image
Lp

(odgovor članu Panda.)
Neposredna povezava do sporočila: 481
   [Brisano sporočilo]
17.7.2006 15:42:41   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Lara28)
  Neposredna povezava do sporočila: 482
17.7.2006 16:08:42   
Barbs
Živjo punce,

res se vidi, da je sonček in da smo bolj zunajuser posted image  Pa prav je tako. Mi smo imeli res pester vikend - ker smo odpovedali morje konec meseca zaradi selitve, smo se že v petek zjutraj odpravili taborit na Kolpouser posted image  in se vrnili šele včeraj popoldne. Bilo je lepo, s tamalim nobenih težav, tako lepo je spančkal pod drevesi v vozičku, da sem se , tko kot pravi Lara28, prav malo dolgočasila, ker je spal po tri ali ptiri ure skupaj. Se pozna tudi to, da ga nismo nič prekladali, se nikamor prestavljali, vozili, pa je imel mir in je očitno lepo spal... Včeraj smo še malo raziskovali oktog Lenikinega mestauser posted image  , pa je nismo nič videli; ko smo prišli domv je bil utrujen kot user posted image  - komaj smo ga načebričkali in je malo pojedel, ob osmih je že spal kot top - nato se je zbudil šele okorg treh . jaz pa že dvakrat prej. Na hitro je pojedel in zaspal do sedmih nazaj.user posted image  resuser posted image  Danes je pridkan, punci gresta  do konca tedna k noni na počitnice, tako, da bova čez dan zdaj bolj samauser posted image  Ampak, bomo že...

Glede solatk - ugotavljam popolnoma isto kot Lara; koruza je res obup in si jo ne dajam več na zeleno solato, tudi bučke in kumarice so zakon, pri surovi papriki mal šparam, paradižnik pa jem in je vse ok... prelivi pa so bolj kot ne jogurtni, pa kdaj za željo kako bučno olje in par kapljic domačega kisa...

Ga pa zavija po fruktalovem soku iz aronije, ki ga imam tako rada, pa ga ne smemuser posted image
Ja kaj čem, potem pa pivo pijemuser posted image

Mejte se -user posted image

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 483
17.7.2006 16:11:52   
SelmaC
Pozdravljene

Lara28 mi je dala misliti kar se hrane tiče. Jaz še bolj pazim, kaj jem oziroma jem tistih par reči, da se mi bo še zmešalo. Skorajda se bojim poskusiti kaj drugega, da našega user posted image  ne bi napenjalo več kot sicer. Recimo paradižnika še nisem poskusila, pa bi žiher pojedla eno paštico s paradižnikovo omako. Kako se pa ostale prehranjujte? Oziroma katera živila se ne sme jesti? Slišati je vse živo od tega da skoraj nič ne smeš do tega da ješ vse. Včasih res ne vem ali preveč kompliciram.

Ponoči se nam je prvič zgodilo da je v kosu prespal 6, 5 ur. Škoda, da se je morala mama zbuditi ob 2 in izčrpati malo mleka, ker drugače bi ju razneslo.

Danes imamo tudi na Obali znosno vreme, vsaj piha in ni sopare, tako da pol gremo malo na zrak, ko se vrne še oči domov.

Uživajte z vašimi najdražjimi user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 484
17.7.2006 18:06:29   
tt79
Da se še jaz malo javim...

10 dni morja z mojouser posted image je minilo prehitro. Glede na to, da smo bili sami+kolegica in njena hčerkica, nismo ne vem koliko hodile na plažo, ker smo imele prijetno terasico s palmami in grmički, pa smo kar tam kopali naši bejbiuser posted image , ko pa sta prišla atija, smo pa bolj pogosto bili na plaži. user posted image sva že tudi namočila v morje in se ji je kar smejalo, čeprav voda ni bila nevem kako topla.

Je pa bla z sedmimi tedni zagotovo najmlajša dojenčica na plažiuser posted image , tako da je blo okol nas zmeraj polno opazovalcev...
Drugače je pa Lara še vedno ful pridna, veliko se smeje, tudi gruli že kar glasno, samo na joško je več ne dajem, ker se ji takrat kar strga-kriči, tuli, praska, in zdej smo sam na aptamiluuser posted image

Zdejle mam pa alarm...se slišmo!

(odgovor članu SelmaC)
Neposredna povezava do sporočila: 485
17.7.2006 18:20:45   
tt79
Aurora, vidim, da še kar vztrajašuser posted image user posted image user posted image bravo zate- mi smo tri tedne že polno na aptamilu...Sem si pumpala do prejšnjega tedna, pa sem zadnje dni v celem dnevu uspela napumpat le 60 mluser posted image user posted image in smo nehal. Se je pa naša bejba končno mal poredila. Ma že 4800g, tko da sem tut js zadovoljna, da je tko kot je, ker je bla tak drobižek, da ga je za iskatuser posted image Medva z očkatom pa oba nad 180 cmuser posted image

Mi še vedno nosimo oblačila številka 56, pa ve, ste že prešaltale na večja?

No zdej pa res grem

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 486
17.7.2006 20:35:14   
puncica
No mi smo po starem, v nedeljo bli na Rogli in je bil naš tamal super priden, sam spal je in ko zakleto se je ravno na Pesku pokakal po 10 dneh, tako da smo mel urnk umivanje user posted image Pa sankal smo se, pa tavelika je uživala na poniju, skratka imel smo se super user posted image user posted image Sem misla da bo ponoč potem kaj krize pa ni bilo nič, je malečki čist pridno spal. Pa mal sem probavala, ker vem da ga po paradajzu al papriki al koruzi al zelju mal zvija, tako da zdej črtam paradižnik, ker ga danes nič ne zvija, sem ga pa včeraj jedla, krivim pa papriko, koruzo pa sem danes jedla, bomo vidl jutri kakšne reakcije bodo, se pa kr mal bojim, ko sem prebrala Laro in Barbs user posted image , ja no bomo vidl kako bo.
Drugač pa so našemu zdej skoraj že premajhne 56, čeprav še ni krize. Sem pa danes pogruntala da v lupinci nič več ne rabi brisače spodaj in da čist lepo leži noter pa celo bol mu paše, ker je bol priden potem.

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 487
17.7.2006 22:00:48   
Pupica
O niste kj preveč pisaleuser posted image
Pri nas vse po starem. Vročina ga reveža izmuči, če pa je na vrsti še kakanje je pa sploh bogi. Prej se mi je zdel da a ni nč zvijal, zdej ga je pa začelo. Prehrano imam še kar borno, ker men ne paše ne vem kaj eksperimentirat. Paradj jem že od bolnice(smo tga za kosilo dobil), sem pa zanč probala papriko pa je bil kr revčekuser posted image Jem pa že zeleno solato(samo z jogurtom)pa ga tut nič ne zvijauser posted image
Vozik pri nas pali le zjutri in zvečer, drugače je jok in stokuser posted image .se pa rad nosi okol.
Sedaj se veselo že smeje tudi ven z ležalnik, bl k je pokonc, bolj je fajnuser posted image Pa seveda čebriček v večernih urah RULA!user posted image Ta starejša(kuk se to fajn sliš) je pa super sestrica postala,s edaj je že kar fajn zerzirana, da pomaga mamici, poa tudi sama se lepo zamoti, kadar Gal papca in se mal zavleče. Edno kakat je začela hodit za hišouser posted image user posted image user posted image user posted image Pojma nimam zakaj!Pol pa pride povedat da je baso nardilauser posted image . Lulat pa se sedaj kar sama odpravi še posebej čez dan, ko nima pleničke. Zavije na travico, pravi da zaliva rožiceuser posted image

Lepo semejte in uživejte v teh lepih, toplih dneh!

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 488
18.7.2006 8:17:30   
Barbs
Dobro jutro,

danes sva z Aleksom zgodnja. Taka tišina je v bajti, da me je kar malo strah.user posted image  Aleks se je zbudil ob pol sedmih in zdaj spet spi, previt in sit, deklici  sta pri noni na počitnicah do konca tedna, ati v službi.

Včeraj zvečer kar neka kriza z mlekom - pojma nimam zakaj - ko sem pošlatala joške, so bili kot viledeuser posted image  Tamal je nekaj vlekel, pa vmes z glavo butal pa brcal, tako, da imam na sumu, da res nisem imela kaj dosti mleka. Morda zato, ker je bil precej nemiren in sva bolj pogosto joškala, ob desetih pa kriza... Ne vem, morda bom danes, če se ne bo uredilo, malo dodala zvečer. Tudi ponoči je bolj nemirno spal kot prejšnje dneve, zbujal sej e na tri in dve uri. seveda, ni bil dovolj sit, po moje.  Al je bilo pa kaj drugega, kdo bi vedel.user posted image  Amapk še nisem preveč zaspana, glede na to, da je blo spanje bolj tako tako.

Naslednji problem, ki zdaj postaja resen. Namesto, da bi hujšala, se redimuser posted image  Res!user posted image  Moj user posted image  pravim, da je to od tega, ker sem preveč srečna in zadovoljnauser posted image user posted image user posted image  - ampak, raje bi bila mal zasekirana, pa da bi mi počasi kaj dol šlo, ne pa obratno. Niti enih hlač lanskega poletja ne morem zapet, ponoči ko spim, mi je tako vroče (pomoje je to zarad kiluser posted image ) da imam okrog vratu in zadaj pod lasmi kar mokro.  Ko se pogledam v ogledalo, mi gre kar na jok. Pa se res ne bašem s hrano; pa tudi sladkarij ne šopam, kakšen sladoled sem in tja. In še tako nimam mleka ravno za izvoz, včeraj pa sploh ne, da bi pa še ogljikove hidrate ukinjala... ne vem, kaj naj naredimuser posted image  danes proti jutru sem razmišljala, da bi ga kar na flašo dala, ker če bom tako nesrečna zaradi kil še naprej, potem tudi za Aleksa ne bo dobro... Mogoče imam pa samo depraste dneve in take traparije flancam in mi bo že jutri žal... Ma ne vem...user posted image

Grem eno aktivio od danoneja pojest, pa mal kosmičev si not vsutuser posted image

p.s.
PUPICA; sem si ogledala tvoje albume in ugotovila, da ima vaš Gal tudi take lepe modre omare od Alplesa kot naš Aleksuser posted image  Za dekleta pa imamo mi rumene fronteuser posted image ... res je kvalitetno  in praktično pohištvo, pa še zgleda lepo..da ni kak kič...user posted image

< Sporočilo je popravil Barbs -- 18.7.2006 8:29:52 >

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 489
18.7.2006 8:54:54   
lenika
Pozdravljene.

Barbs ne se sekirat zaradi kilogramov, o tem bomo razmišljale čez nekaj mesecev, ko bomo nehale dojit, do takrat je pa pač potrebno jest.

Jaz imam pa že 3 dni ponoči krizo, ker mali že tri dni spi 7 ur v kosu. Jaz sem po 5-6 urah spanja zbudim in ne morem več spat, ker imam joške trde kot kamen in samo čakam kdaj se bo zbudil. Danes sem si ravno hotela malo iztisnit pa se je zbudil. Saj jaz sem srečna, da tako lepo spi in upam, da bo tako tudi ostalo, samo upam pa, da se bo ponudba in povpraševanje kaj uskladilo, da bom še jaz lahko spala.

Voziček Vozi se samo, če spi, če pa je buden je pa vik in krik, potem mu pa dam avtosedež gor na voziček in gleda naokrog in se zamoti za kakšne pol urice. Rad pa se nosi v kengurujčku in vozi v avtomobilu.

Sicer pa komaj čakam 5.avgusta (dragi ima 14 dni dopusta), ko gremo na morje in bomo končno malo skupaj kot družinica in ne bom cele dneve sama doma z user posted image . Sedaj sta še tast in tašča na morju in sva čez dan resnično sama v hiši.

Uživajte.

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 490
18.7.2006 9:24:16   
mojsoncek
Oj!

Tudi mi smo se malo te dni malo "potepali". Smo bili v soboto in vceraj v LJ. Anze se je malo cartal pri mojih pa tudi z nama je sel za ploscice gledat. To pa zgleda tako, da jaz z njim v lupinci poplesujem po trgovini, ker se mu mora non stop nekaj dogajat. Ja, roke imam ze kar lepo izoblikovane, se malo pa bom kot bodybuilderka user posted image user posted image user posted image .

Takole ko berem, se mi zdi da so nasi soncki in soncice veliko bolj pridni in mirni, ce so kje drugje kot doma. Kot kaze jim vsem pase sprememba okolja. Bomo pa vec okrog hodili a ne, sedaj imamo tako ali tako najboljse razmere za taksne in drugacne podvige. Midva z Anzetom bova sla kar lepo enkrat na teden z atijem v LJ, pa se moja starsa imata sedaj 4 tedne dopusta. Jaz bom za kaksno urico lahko kam skocila, medtem ko bo Anze v dobrih rokah. Tako bo volk sit in koza cela.

Drugace je mali lepo priden. Se mi pa tudi zdi, da se je njegovo napenjanje malo umirilo v zadnjih dneh. Upam, da je to to, ker bomo v petek dopolnili deset tednov.

Mislim, da se pocasi prebuja. Grem v nizki start... uzivajte

pa pa

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 491
18.7.2006 10:58:49   
Barbs
Ojla,
midva nazaj s pohoda, se že začenja vročina...v vozičku je sicer skušal spati in se igrati pridnega dojenčka, ampak so mu mimoidoče ščipalke lic to trikrat preprečile.Tako, da je revež zaspal šele zadnjih nekaj metrov pred domom, ves scagan in siten, zato sem ga zdaj kar z vozičkom vred zapeljala not, da spi...user posted image
Aha, pa še to: izvedela sem, posredno seveda, da sem grozna mama. V vozičku je ležal v bodiju in mu je bilo prav prijetno. Prav vse tri ščipalke so se obergnile v to, tazadnja pa je bila najhujša. Kar petkrat je ponovila :" ja bogi bogi revček, a ti pa kar brez majčke.... ja, ja.... kuc kuc...pa kar brez majčke.... gu gu...ja, brez majčke...... mhm.... jaja revček mali brez majčke......itd....user posted image user posted image  Jaz sem vsa lesena stala zraven in se butasto smejkala - namesto da bi čarovnici povedala, da ima doma polno omaro majčkuser posted image  Eh, pa saj je brezveze... Nikol ne morš zmagat - zadnjič v šparu pa, ker mu je pri strani prišlo malo skozi (je imel ene hecne pretegnjene kratke hlače) sem ga zaradi tega, ker je klimatizirano, pokrila čez ritko, do pasu, z dekico, da ga ne bi kaj shladilo.... je pa ena kao kul bejba, vsa nališpana, z eno še bolj kul prijateljico, prišla mimo in ful na glas pokomentirala : " lej tole, kar v deko ga ma zavitga sred poletja"....user posted image  Mislim, halo, kaj če bi se enkrat začel vsak vase vtikat.... user posted image

No, mal sem pojamrala, zdaj grem pa kuhat...

aja, tt , glede cunjic 56,  jaz mu zdaj že oblačim kompletke 62 za zunaj, ampak ne zato, ker mu 56 ne bi blo več prav, zato, ker ne zgledajo več tako zelo preveliki..... za doma in za ponoči, so mu pa še vsi pajacki 56 s stopalci, še vedno prav - je pa res, da mu bom morala zdaj en dan stopalca preč porezat, če bo tko rasteluser posted image
Skratka, ni panike - vse mu je še prav, edino klobučki še ne in kapice s šiltom tudi neuser posted image  - ma bolj majhno bučko zgleda.... na zadnjem merjenju 38 - sploh ne vem, kj to pomeni, ampak zihr je ok, če ne bi pediatrinja kaj rekla.... ampak potem pa ne vem, zakaj delajo tako smešna pokrivala, da mu nobeno ni prav... razen ene čudne kape/čelade/kahle, ki rahlo spominja na una pokrivala od nacistov na motorjih, zato mu ga nekak nerada dajam na glavo....user posted image

grem kuhatuser posted image

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 492
18.7.2006 11:16:37   
TiaSara
Lep dan!

Številka 56? Mi že pri 62 mal vlečemo pa raztegujemo. Pa bodije pod ovijalne plenice oblačimo, ker bi imeli drugače bolj malo za oblečt.

Jaz tudi opažam, da je mleka kar nekaj manj. Sem pa ugotovila, da če jem proseno kašo s suhimi slivami - neka stara jed od moje mame, da pa kar vse cmoka. Sam kaj ko sem se sedaj že naveličala te kaše.

Ja paprika je hudič, hvala bogu za bučke, imamo vsaj kej za jest. Ampak jaz bi vseeno malo popestrila ponudbo. Sedaj sem še mleko in mlečne izdelke vrgla ven iz prehrane in je res bolje, samo jaz sem vedno bolj nervozno, posebno, ko je treba najti kaj za jest. Skoz pa tudi ne morem bit na kruhu in kašiuser posted image . Da ne govorimo, da se mi pozna pomanjkanje viteminov. Samo malo zapiha, pa mene že grlo boli user posted image . Sedaj sem začela jest sadje zjutraj, pa upam, da bodo vse težave mimo do večera. Čez dan se bomo pa crkljali, pa upam, da bo šlo.

Sva šla pa včeraj v Celovec po kapljice proti krčem, pa še babico sva sabo vzela. Je spal celo pot tja in nazaj, tam se je pa nosil v štorklji in tudi spal. Zbudil se je ravno toliko, da sva se podojila in zaspal nazaj user posted image . Sem mislila, da bo popoldne potem kaj tečen, pa tudi ni bil. Bomo lahko še kam šli. Upam, da ta vikend na morje.

Lepo se imejte! 

Neposredna povezava do sporočila: 493
18.7.2006 11:35:47   
puncica
No pri nas po starem, prst rula user posted image , mah se bomo sekiral ko bo cajt za to, zdej pa naj uživa je še mali. Drugače pa Barbs tud pri men se kile ne premaknejo nikamor, pa sem uvedla telovadbo zjutraj pol ure (10 min trebušni, pa 20 min pilates), pa se še nič kej ne pozna, pa po 5 uri ne jem več. Pol pa še zjutraj po 20 min tišanja vozička v ful hrib user posted image Sem si zadala da moram shujšat 5 kil pa če se svet podre. Pijem pa še vedno od 4-6 litrov vode, tako da s mlekom ni nobene krize. Probi, al pa mal hitrej hod na sprehodu, mah kaj pa vem. Še vedno pa mislim da je pomembno da se pije velikoooooo tekočine, in ne toliko hrana.
Koruzica ga danes nič ne matra, vsaj do zdejle ni bilo nobenih težav, upam da tud naprej ne bo, paprika pa je črtana z mojga jedilnika. Se mi pa zanimivo zdi, ker ga zjutri ob petih, šestih ful matra, pa se neki napenja, pa joče, pa ne vem kaj še vse, potem se pomiri in spi naprej, čez dan je pa čist ok. Prejle se je celo pol ure z levčkom igral, ga gledal, pa božal, pa potem zaspal s prstom v ustih itak user posted image

Ja nič grem gledat kako spi na terasi user posted image

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 494
18.7.2006 12:27:26   
Lara28
Ojl!
Danes je pa spet vročina........  user posted image  Sva bila z malim doma že ob pol enajstih s spehoda, ker je takop da mi je od riti teklo. Pa napovedujejo še hujše v naslednjih dneh! Bom spet obsojena na preživljan dneva doma v sobi s klimo. Katastrofa. No poeni stani je to za ,alega letos še ok. Glavno da je mam blizu, druga ga tak ne zanima. Zdaj se je napacal in spi.
Glede hrane, vidim, da nisem edina. No jaz sicer nič kaj ne kompliciram, od sadja jem praktično vse, razen hrušk in breske, o zelenjavi sem že včeraj pojamrala, drugače pa sem bolj kot ne marsikaj probala. Edino mleka ne sme, mlečne izdelke (sir, jogurte, skuti..) jem redno in ni težav. Malo pazim pri začimbah. Ugotovila sem, da mu škodi čips (pa ga nisem pojedla preveč) danes pa sem tresnila en paket Ringo keksov in bomo videli kaj bo. Jaz v nosečnosti nisem imela nobenih čudnih želj in luštov, zdaj ko dojim, pa se mi blede. Ko se mi nekaj zlušta, se ne morem ustavit. Ti keksi so dnes spet dokaz. Sploh ne vem, kdaj sem jih zmazala.
No hvalabogu, sem že na manj kg kot pred nosečnostjo (pa kljub temu jih je še nekaj preveč, ampak sem že navajena). Nič se ne sekirajte tiste ki še mate malo viška, bo že šlo. Ob takem tempu ki ga mamo...
Spali smo ponoči dobro naprej doi 12 in potem do 5ihuser posted image . Potem pa še poležavanje do 6.30. Se kar zboljšuje stanje. Še malo pa sem bom celo naspala.
No zdaj pa grem še malo prečekirat najnovejši časopis, potem pa spet razmišljat kaj bomo kuhali...
Čao

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 495
18.7.2006 15:06:08   
cofek
Dan!

pa je spet tolpeje user posted image  - moram povedat, da mi je včerajšnja klima fuuuuuuuuuuuuul odgovarjala...no, ja dokler so jutra tko hladna tudi nimam nič proti, pol se pa že skrijemo v senco in mirujemo oz. spimo..
ja, glede spanja - v soboto se je user posted image  odpravil na pivo in cvetje, jaz pa sem imela punce na obisku in sva v nedeljo računala kako bova spala od 2-6h (takrat ponavadi namreč user posted image  spi)..mhm... miško je v nedeljo cel dan spal dobro uro - pa še to na obroke...user posted image . si najbrž predstavljate kako sva izgledala še v ponedeljek user posted image user posted image user posted image ...
je pa včeraj zato bil ful priden in je vse nadoknadil, sam kaj ko pa so bili kar naprej neki telefoni..danes pa tudi ne morem spat - sem že nekaj zaderamala, pa je začel user posted image mazneti, pol je pa še bruhal- k sreči na laminat user posted image ...

sem pa malo prej zatipala neko zatrdlino v D joški - sem si že nekaj masirala, zdal si bom pa dala še tople obkladke gor - upam, da se ne razvije v kaj hujšega...zdaj pa ne vem, al si naj spumpam al počakam še 3 ure, ko bo čas za hranjenjeuser posted image .

glede prstka se pa - puncica - ni treba nič sekirat- sem ravno prejšnji teden v oni- tam kjer odgovarja stomatologinja - brala, da za to sploh ni panike, ker se otroci (pri max 6 letih) sami odvadijo sesat prstek. tudi Ažbe namreč zadnje čase za tolažbo poišče svoje prstke...

št. 56 je že pase...moram povedat vsem, ki boste kupovale v Zari in Motercare-ju - če še niste ugotovile - imajo ful majhne številke - čisto nasprotje pa je recimo H&M, kjer pa so št. ogormne. Sem namreč kupila 2 majčki v Zari, ki bosta mogoče še za ta tedenuser posted image , pa sta za 60-66cm (mogoče v Aziji, ja).

Lara28 - tudi jaz med nosečnostjo nisem imela nekih ekstremnih želja - mogoče jagode na koncu, ampak se mi zdi da bolj zato, ker sem vedela, da jih potem ne bom smela... zdaj pa se mi zdi da bi na trenutke zmazala vse kar vidim...trenutno moram po kosilu pojest jogurtno torto - po pravici povedano ni nič posebnega, sploh ne vem zakaj tako obsesija. Bi pojedla tudi celo goro cookies-ov s čokoladnimi zrnci, pa ne smem čokolade (sreča v nesreči)...prehrana pa je res ful enolična - moram povedat da ste me kar malo potolažile - sem namreč mislila da sem samo jaz brez domislije, ko je treba pripravit kaj za jest, pa vidim da ni čisto res...
glede kg pa ne bi - sicer sem v zadnjem mesecu spravila še pol kg dol, tko da so mi ostale "samo" še 3,5kg, pa nič ne kaže da bo šlo kaj kmalu stran...user posted image user posted image

grem probat malo podremat...če ne bodo zdaj pa že krčki...
lp,t

(odgovor članu Lara28)
Neposredna povezava do sporočila: 496
19.7.2006 8:42:06   
cofek
Jutro!

čisto na hitro predno se user posted image  zbudi...
tisto zatrdlino sem komaj ponoči poštimala - sem si čez dan dajala tople obkladke gor, pa vedno Ažbeta najprej na tisto stran priklopila - seveda v upanju da bo kaj zrihtal, pa se je revež samo dodatno zmatral, jaz sem pa žulj dobilauser posted image user posted image ; pol sem pa zvečer zaspala s termoforjem, pa user posted image  ponoči spet priklopila na to stran in je mali vse zrihtal user posted image user posted image user posted image

me pa zanima - vse, ki ste imele mastitis - ali ste vseeno dojile na oboleli strani, al ste sploh nehale dojit? moram priznat, da sem se včeraj kar malo ustrašila da ne bom še tega fasala..

drugače pa moram tudi jaz - tko kot Panda - povedat, daimama dojenčka za začetnike...res je cuker...da ne govorim kako se stopim, ko se posmeji in izusti kakšen "aghhh", pri tem pa mu sodeluje celo telo - cel rata ta aghhh user posted image user posted image ...
ah, ja ti naši sončki...

aja, sem včeraj pozabila omenit - tudi meni naša mami soli pamet, kako naj bi bil Ažbe oblečen, pa vedno naj bi ga čez trebuščka pokrivala, pa kapico na glavi - mi sploh ne uporabljamo tistih kapic za dojenčke - imamo 2 klobučka, ki sta mu končno prav in to je to.
Sem ga pa zadnjič res malo posruser posted image , ko smo bili zunaj do enih in se vračali po soncu domov, je malega malo sončka dobilo - sem imela kar slabo vest...

miško še kar spi - očitno ne bova dolgo zunaj, če bova sploh šla...
lep dan, t

(odgovor članu cofek)
Neposredna povezava do sporočila: 497
19.7.2006 9:50:38   
lenika
Pozdravljene.

Ja me veseli, da imate user posted image  za začetnike. Meni sepa občasno zdi, da so mi ob rojstvu pozabili priložit navodila za uporabo. Saj ne rečem, da je res full zahteven, ponoči spi (vsaj to), drugače pa veliko joče, hoče biti na rokah in noče se vozit z vozičkom. Upam, da ga to vse tam nekje okoli 3. meseca starosti mine in bo postal dobrovoljček. Saj ima tudi svoje vesele trenutke, se nasmeji in je dobre volje, ampak to je bolj poredko.

Šibam, sirena se oglaša.

(odgovor članu cofek)
Neposredna povezava do sporočila: 498
19.7.2006 9:52:58   
mojsoncek
"Jutro"!

Se se jaz na hitro javim, ker so mi stete minute, glede na to, da Anze ze skoraj stiri ure spi user posted image .

oblacila st. 56 - Cofek, se strinjam s tabo, da imajo v H&M ogromne stevilke. Jaz Anzeta se vedno lahko oblecem v njihove bodije, majcke in hlace st. 50 user posted image . Drugace pa smo na 56. Mislim, da nam do 62 se kar malo manjka. Se morava spet malo stehtat, da vidim kako se je kaj poredil od prejsnje nedelje.

kile - se vedno jih je manj kot pred nosecnostjo. Se pa trudim, da bi slo malo gor, ker je kriza. Lahko samo potrkam, da nimam kaksnih tezav z mlekom zaradi tega.

prehrana - jaz po vecini jem vse po malem in sprobavam razlicne stvari. Zaenkrat nima mali kaksnih ekstra krcev. Napenja ga pa tako ali tako skos po malem, pa ni vazno, tudi ce jem cisto opram riz.

puncica
- tudi nas Anze se zacne med peto in sesto uro napenjati v spanju in zraven stokati. To traja se cez dopoldne in zgodnje popoldne, potem se pa pocasi zacne umirjati. Proti veceru se je pa ze umirilo in ga zadnje dni nic vec ne matra user posted image . Ze trkam...

spanje -  prva nocna runda cca. 7 ur, potem pa se 3 - 4. Cez dan pa kakor je. Pozno popoldan in proti veceru je ze kar lepo buden. Vceraj je bil celo od petih pa do desetih dobre volje, vmes je samo za ene 15 minut malo zadremal.

zdej pa bo sirenca... imejte se lepo...

pa pa

(odgovor članu cofek)
Neposredna povezava do sporočila: 499
19.7.2006 10:47:55   
Barbs
Dan,

enako jaz - na hitro, ker spi že dve uri in predvidevam, da ne bo več dolgo sanjaluser posted image

Hotela sem vas samo obvestiti o "čudežnem" zdravilu - po nasvetu moje pediatrinje sem včeraj Aleksu dala kavno žličko navadnega probiotičnega jogurta iz lončka. Že dva ni namreč ni kakal, pa se mi je zdelo, da mu ni prijetno, da ga napenja in zvija, skratka, da ga to moti, čeprav pravijo, da do enega tedna naj pri dojenih otrocij ne bi smelo bit nič posebnega. Skratka, kavno žličko sem ene trikrat pomočila v jogurt in mu jo dala v ustka - napenjanje je izginilo, lepo, zelo lepo se je pokakal in se smejal na široko - prav videlo se je, kako je zadovoljen... Pediatrinja še pravi, da se po dopolnjenem enem mesecu to metodo lahko uporablja, seveda v terapevtske namene, zato res samo minimalno na kavni žlički... Tudi če ima "ta prave" krčke " najbi to blažilno vplivalo... Aleks sicer teh nima, mu je pa definitvno pomagalo pri ureditvi prebave....user posted image

Pa še to - ko je okusil jogurt se je najprej kremžil kot user posted image  - seveda, saj je bil presenečen, kaj je zdaj to... potem pa se je pričel oblizovati in cmokati in govoriti " uuu uuuu "  ter dvigovati rito iz ležalnika...češ, daj mi še.user posted image ...mi je še zdaj žal, da ga nisem snemalauser posted image

Šibam...user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Vozicek
Tehtnica25

Kateri vozicek vam je bolj vsec, oz. katerega imate?

Vozicek s tremi kolesi (48%)

Vozicek s štirimi kolesi (52%)

Število vseh glasov: 492

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!