Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Ljubosumje - koliko? 7.6.2006 0:10:38
|
|
|
|
Anonimen
|
Da zdrava mera ljubosumja ne obstaja - ne, s tem se pa ne morem strinjati. Namreč... zame zdrava mera ljubosumja pomeni, da imam do svojega partnerja toliko čustev (pozitivnih, da ne bo pomote), da ga ne želim izgubiti. Mislim, da je to daleč od lastninjenja ali posesivnosti, ampak da je to samo logična posledica ljubezni. Če si v nekoga zaljubljen ali če nekoga ljubiš (zukaj priznavam razliko), je povsem normalno, da ga ne želiš izgubiti. In ko se pokaže situacija (ali pa ko misliš, da se kaže), v kateri obstaja možnost, da partnerja izgubiš, potem se "vklopi" ljubosumje. Zdi se mi namreč popolnoma nemogoče, da bi bilo nekomu vseeno, če izgubi partnerja, ki ga ljubi. Predvsem, če ga izgubi zato, ker se le ta zaljubi v drugo osebo in posledično odide. To zame ni izvedljivo. Razen seveda v primeru, ko čustev do partnerja ne premoreš več. Takrat pa tudi ljubosumja ni in si pravzaprav vesel, da je odšel. Posesivnost in lastninjenje pa sta dva popolnoma drugačna pojma, Tjazy. Krepko drugačna od "zdravega ljubosumja", če se smem tako izraziti. Ja, tole bi pa prav rada razčistila s tabo, Tjazy. Enkrat za spremembo jaz.
|
|
|
|
RE: Ljubosumje - koliko? 7.6.2006 0:39:45
|
|
|
|
tehnofil
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa Posesivnost in lastninjenje pa sta dva popolnoma drugačna pojma, Tjazy. Ljubosumnost ima sigurno korenine v posesivnosti (lastninjenje je pravzaprav posesivnost, da ne bomo toliko napredali okrog istega pomena). IZVIRNO SPOROČILO: Tjazy Zdravo ljubosumje ne obstaja.. kar je posledica strahu pred izgubo, Zanima pa me: Zakaj posesivnost ne more imeti zdrave mere? Zakaj naj bi bilo 0,0000001% posesivnosti nezdravo? Zakaj naj bi bil0 1% posesivnosti nezdravo? Ali 38% posesivnosti nezdravo? Od kje tebi podatek, da je posesivnost kar vse vprek nezdrava? Od kje ti ideja, da je strah pred izgubo česarkoli nezdravo? Ker zdrava mera pomeni vedno tisto mero, ki zagotavlja preživetje (osebka, družine, družbe, odnosa, zveze) in nanj ne vpliva razdiralno. To je zdrava mera vsake "slabe" stvari. Tudi straha pred izgubo.
< Sporočilo je popravil tehnofil -- 7.6.2006 0:46:59 >
|
|
|
|
RE: Ljubosumje - koliko? 7.6.2006 0:44:16
|
|
|
|
Anonimen
|
Se strinjam s tem, Tehnofil. Ampak kakor sem jaz razumela Tjazyjevo razmišljanje (če temu sploh lahko rečem, da sem kaj razumela), potem je tako, da ljudje po naravi nismo ustvarjeni za odnos z eno samo osebo - da je to umetno/družbeno privzgojeno iz Bogve kakšnega vzroka. In Tjazy podpira svobodne odnose, z večimi partnerji. ****, jaz nisem tako vzgojena. Vsaj tako ne, da bi jih imela več naenkrat. Če sem z enim, sem z enim, pa pika. In če ga imam rada, se mi zdi logično, da nimam želje po tem, da ga izgubim. Izgubim kot partnerja, da ne bo pomote. In to je zame zdrava meja.
|
|
|
|
RE: Ljubosumje - koliko? 7.6.2006 0:55:49
|
|
|
|
tehnofil
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa da ljudje po naravi nismo ustvarjeni za odnos z eno samo osebo - da je to umetno/družbeno privzgojeno iz Bogve kakšnega vzroka. In Tjazy podpira svobodne odnose, z večimi partnerji. Tjazy trdi, da se je razvil iz opice. Da izhaja iz živalskega razvojnega debla. Vendar je pri živalih ogromno primerov živalskih vrst, ki imajo samo enega partnerja celo življenje in celo v nekaterih primerih umrejo za njim. "Začuda" pa Tjazy bere, vidi, razume, razlaga samo tisti del (česarkoli), ki mu paše. Ker ga je strah, da bi sam sebe izgubil ... kar je posledica nepoznavanja sebe - "ne mara se skratka".
|
|
|
|
RE: Ljubosumje - koliko? 7.6.2006 0:59:40
|
|
|
|
Anonimen
|
Da izhaja iz opice? Ko preberem ta stavek, se pa spomnim samo na tisti vic, ko je mali Mujo v šoli narobe odgovoril na učiteljičino vprašanje, iz česa/koga se je razvil človek. Pa ga je učiteljica popravila in mu rekla, da ne iz ribe, ampak iz opice. Mali Mujo pa: "Povejte vi to mojemu očetu, da sem jaz nastal iz opice, pa boste videli!" Kar se pa živali tiče - saj so tudi istospolna nagnjenja pri živalih, ne samo monogamija. Nenazadnje pa - ja, prav, nekoč smo bili živali, ampak iz živali smo se razvili v človeka in ker nismo več žival, tudi nismo več za bigamijo. Vsaj večina ne. Razen našega Tjazyja.
|
|
|
|
RE: Ljubosumje - koliko? 7.6.2006 6:52:22
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa Posesivnost in lastninjenje pa sta dva popolnoma drugačna pojma, Tjazy. Ljubosumnost ima sigurno korenine v posesivnosti (lastninjenje je pravzaprav posesivnost, da ne bomo toliko napredali okrog istega pomena). IZVIRNO SPOROČILO: Tjazy Zdravo ljubosumje ne obstaja.. kar je posledica strahu pred izgubo, Zanima pa me: Zakaj posesivnost ne more imeti zdrave mere? Zakaj naj bi bilo 0,0000001% posesivnosti nezdravo? Zakaj naj bi bil0 1% posesivnosti nezdravo? Ali 38% posesivnosti nezdravo? Od kje tebi podatek, da je posesivnost kar vse vprek nezdrava? Od kje ti ideja, da je strah pred izgubo česarkoli nezdravo? Ker zdrava mera pomeni vedno tisto mero, ki zagotavlja preživetje (osebka, družine, družbe, odnosa, zveze) in nanj ne vpliva razdiralno. To je zdrava mera vsake "slabe" stvari. Tudi straha pred izgubo. Koga vse to sprasujes? Mene mogoce? Sorry, napacnega si vprasu.. probaj raje pri sebi..
|
|
|
|
RE: Ljubosumje - koliko? 7.6.2006 6:56:44
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa da ljudje po naravi nismo ustvarjeni za odnos z eno samo osebo - da je to umetno/družbeno privzgojeno iz Bogve kakšnega vzroka. In Tjazy podpira svobodne odnose, z večimi partnerji. Tjazy trdi, da se je razvil iz opice. Da izhaja iz živalskega razvojnega debla. Vendar je pri živalih ogromno primerov živalskih vrst, ki imajo samo enega partnerja celo življenje in celo v nekaterih primerih umrejo za njim. "Začuda" pa Tjazy bere, vidi, razume, razlaga samo tisti del (česarkoli), ki mu paše. Ker ga je strah, da bi sam sebe izgubil ... kar je posledica nepoznavanja sebe - "ne mara se skratka". Kje in kdaj sem trdil, kaj podobnega kar tukaj pises.. Tehno enkrat sem ti ze povedal, da me ne prevajaj.. lahko me citiras.. izogibaj pa se stavku.. "Tjazy trdi".. V redu?! Tole je zdaj cist prijateljski nasvet.. V drugen delu, pa si se lepo opisal..
|
|
|
|
RE: Ljubosumje - koliko? 7.6.2006 6:58:59
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa Da izhaja iz opice? Ko preberem ta stavek, se pa spomnim samo na tisti vic, ko je mali Mujo v šoli narobe odgovoril na učiteljičino vprašanje, iz česa/koga se je razvil človek. Pa ga je učiteljica popravila in mu rekla, da ne iz ribe, ampak iz opice. Mali Mujo pa: "Povejte vi to mojemu očetu, da sem jaz nastal iz opice, pa boste videli!" Kar se pa živali tiče - saj so tudi istospolna nagnjenja pri živalih, ne samo monogamija. Nenazadnje pa - ja, prav, nekoč smo bili živali, ampak iz živali smo se razvili v človeka in ker nismo več žival, tudi nismo več za bigamijo. Vsaj večina ne. Razen našega Tjazyja. V ta bedast odstavek pa ne mesaj mene.. ampak se zmeni s Tehnotom.. on ima zmoznost prevajanja s pomocno svoje halucinacije..
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?