|
RE: Težave, težave ... 6.6.2006 18:59:49
|
|
|
|
Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: karmy niti psihično se ne moreš 100% pripravit.. nikoli in nikdar... četudi si pazil druge otroke, ni isto kot če bi imel svojega... vsaka mama je na preizkušnji ko ti otrok joka po cele noči, vsako uro previjanja če ne še bolj pogosteje, hranjenje, kričanje, kopanje, .... pokaži mi žensko ki je pripravljena na to? natančno tako je in čisto nič drugače Če dodam, niti pri drugem otroku nisi ravno pripravljen in niti pri nobenem naslednjem. Pri drugem je še toliko težje, ker dva majhna otroka prineseta več kot še enkrat toliko dela in nemožnosti kadarkoli se sploh odpočiti, če pa imaš veliko razliko med otroki, pa si medtem čisto po človeško pozabil, da je sploh obstajala možnost, da si bil kdaj tako zelo utrujen. In ravno vse, kar imeti otroka prinese s seboj, postavi na preizkušnjo VSAK odnos. In to ni odvisno toliko od denarja in izobrazbe, ampak bolj od tega, koliko sta lahko partnerja v oporo drug drugemu in koliko uspeta se in prilagajat in prevzeti en drugemu del obveznosti. In veš, viv, meni se zdi, da tebi mogoče pa vseeno kar malo pomagajo tudi stari starši. To ni znanje, to je sreča. Ne glede na izobrazbo in denar in zrelost, je zgoraj napisano eno glavnih postavk za kolikor toliko znosno življenje, ko imaš še res majhnega otroka. Nobena varuška se ne more primerjat z babico. Jaz ti po pravici povem, da komaj čakam, da mali zraste, odštevam mesece, da bo star 4 leta, ker sva midva oba zares zelo utrujena od tega, da nimava trenutka zase. Niti v sanjah si ne moreš predstavljat, kaj pomeni ne imeti zaslombe širše družine. Jaz verjamem, da vsak otrok prinese kar precej sprememb v vsakem partnerstvu. In tako velik splet okoliščin je potreben, da so v družini vsi zadovoljni, da moraš biti skoraj čarovnik, da ti sploh uspe.
|
|
|