Anonimen -> RE: Težave, težave ... (4.6.2006 3:43:48)
|
Delno se strinjam. Če ni problemov, jih je treba narediti, drugače je dolgčas. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Zdaj pa resno... Kar za nekoga NI problem, za nekoga drugega JE problem. Zato se mi zdi nesmiselno ocenjevati, ali so problemi na tem forumu problemi ali "problemi". Kakor za koga. Za tiste, ki se jim to dogaja, to JE problem, za nas, ki pa samo nepristransko beremo, je pa "problem". Resnica ima vedno dve plati. Pa tudi naši tolerančni pragi so različni. Jaz, npr., prenesem ogromno, preden mi poči film. Opravičujem se vpleteni, ampak npr. jaz ne bi nikoli znorela zaradi soka. Po drugi strani pa ( z opravičilom vred) ne bi nikoli odpustila prevare. Kakorkoli obrnem - kdo sem jaz, da presodim, kaj je problem in kaj ne? Kakor za koga. In vse to nima popolnoma nobene povezave s tem, kakšno izobrazbo ima kdo, v čem živi in koliko je bil star, ko se je poročil in imel otroka. Se lahko najde kdo, ki bi mi rekel, da moj zakon ni uspel samo zato, ker sem se poročila mlada? Ne, leta tukaj niso imela nič. In a se lahko najde kdo, ki lahko trdi, da z mojo sedajšnjo ljubeznijo nekaj ni v redu, ker nimava lastnega stanovanja? Ne, tudi ne. Brez zamere, viv, ampak ta primerjava se mi zdi nesmiselna. Strinjam pa se z zrelostjo. Marsikdo se nezrel in nepremišljen, ali pa pač samo naiven, spusti v nekaj, za kar niti sam ne ve, kaj je. In kar nima niti od kje vedeti, saj dokler ne poskusiš, tega ne veš. Pa je človek zato za obsojat? Ne, po mojem mnenju ni. In kar te ne ubije, te naredi močnejšega. Ne samo mene - to velja za vse. Povzetek - ne norčujte se iz problemov, ki za vas niso problemi. To je enako, kakor da se norčujete iz človeka samega, torej iz njegovega razmišljanja in njegovega čustvovanja. Takšno norčevanje pa je podn od podna.
|
|
|
|