SanjaS
|
Meni je Oskar tudi všeč, a kaj ko srečni očka še vedno uspešno obnavlja neke spomine iz vojske ( je še iz ene tistih generacij, ki je služila še stari domovini) na enega madžara Oskarja, k so se vsi iz njega norca delal... in veste, da se znajo južni bratje veliko bolj sočno izražat, zato Oskar tudi ni varianta... Oliver se mi zdi sprejemljivo, pa ne zato, k bi bla res tko nora na Dragojeviča ( k sicer ni neka lepota za pogledat, a drugače je pa po moje faca), ampak bolj zato, ker je nekako mednarodno in ker ne poznam nikogar s takim imenom (razen seveda fiktivnega Oliverja Twista, ki niti ni negativec, ampak pravzaprav zmagovalec v zgodbi), pravzaprav obstaja več razlag o pomenu tega imena in glede na to, da je bil Oliver v 15. ali 16.stoletju tudi eden maloštevilnih pogumnih vitezov kralja Karla, se mi zdi, da spada med "ta zaresna moška imena", nekateri sicer povezujejo ime z olivami ( rastlinsko- to naj bi pa bila neka povezava s sestrama), ki jih oba z možem obožujeva...no in tudi zato se mi ponovno zdi ime sprejemljivo, ker nekako paše k priimku.. čeprav se strinjam z vama Kiarra in vampirka, da se Oskar bolje sliši. Sej ne, da bi mi bilo Oliver samo po sebi všeč, samo zdi se mi, da bo glede na to, da gre za zelo redko ime, ki niti ni modno, dalo možnost fantu, da SAM ustvari pozitivno ali pa negativno asociacijo na svoje ime v okolju v katerem živi. Hkrati gre za ime, ki mednarodno gledano ni "kr neki", zato je tudi tujcem razumljivo. Mariskomu je tko kot n.pr. Sariti ime čist o.k., zato se mi zdi, da izbira ni tko zlo slaba ... Gaber mi ni všeč, ker se mi zdi kot neka okrajšava od GABRIEL., čeprav gre pravzaprav za drevo. V bistvu je problem v tem, da ime OLIVER povsem ustreza nekim mojim željam, na podoben način kot JORDAN, a se mi ne zdi nekako LEPOSLIŠNO kot so n.pr. SVIT, BRIN, KIRIAN, LAN, MAJ, BOR ipd. No in zato gnjavim vas..
|