SanjaS
|
Erazem mi nekako ni všeč, ker je edini odrasli Erazem tisti, Pintarjev, k mi ni všeč - sicer kar kr rada preberem njegovo kolumno (če sploh je posledica njegovih misli), a gledam ga bolj težko, si pač ne morem pomagat.. . Poznam tudi enga fantka Erazma, a ker sem ljubiteljica imen z veliko pomeni in simbolike mi nekako Erazem že zaradi prej naštetih razlogov ni in ni všeč.... Pa še nekaj me pri tem imenu zmoti: n.pr. Kje na svetu se še to ime rabi za poimenovanje? A si kera predstavlja kako izgovorijo to ime kje drugje ? Nekako mi ne pade na pamet kako bi bilo to slišati, ko bi tujec to ime prebral...in nato še izgovoril ... No, meni tvoja kritika poimenovanja otrok n.pr. po rastlinah pač ni kritika... je tvoje stališče o tem kakšna naj bi bila pravila poimenovanja človeških potomcev.. Sem goreča zagovornica "pomenskega" poimenovanja, ker pač menim, da so rastline ali kraji ali celo predmeti, ki največkrat niso negativno razumljena v nobenem primeru.. določene n.pr. rastlinel so lahko lepe, trdne, koristne, strupene... največkrat pa niso pa hudobne, butaste ali kakorkoli negativne... Seveda je razumljivo, da verjetno otroku ne bi dala nekaterih rastlinskih imen kljub temu n.pr. sinu Zelje ali hčeri Čebula ali morda Paprika, zaradi nekaterih zgoraj naštetih razlogov, a v splošnem se mi največkrat zdijo imena s pomenom zanimiva in lepa... Ni mi pa jasno, zakaj naj bi bila navdušena nad imeni kot so n.pr. Jure, Jaka ali Tina? Ali taka imena kaj pomenijo, da bi mi lahko bilo všeč poimenovati človeka s skupino črk, ki se pač nekako všečno slišijo oz. so celo okrajšava ? Občutek imam, da ljudje, ki otroku dajo "okrajšano"ime nekako tudi otroka jemljejo bolj za hec- pač nekako mu bomo dali ime...seveda je to samo moj občutek... a meni se pač tako zdi. Kakšen naj bi pa bil n.pr. Domen ali Janez? Neke vrste pomanjkanje domišljije, al kaj? Pa ravno pri eni izmed najbolj pomembnih oseb v življenju ... Al je najbolje da ga takoj po rojstvu z imenom"skrijemo" v množico, da ne bi bili slučajno "drugačen"? No, to me pa res zanima...kaj pravite ve na to? Lp, S.
|