Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Še vedno iščem ime.... 28.5.2006 19:13:39
|
|
|
|
cukerček
|
Alex, Patrik, Nik, Anej, Bastjan
|
|
|
|
RE: Še vedno iščem ime.... 28.5.2006 19:21:34
|
|
|
|
sancaa
|
Kaj pa imena Gaber, Brin, Bor, Jošt, Nal, Val pa sej se jih ful najde. Če ne si pa kupi ali sposodi knjigo z imeni in je stvar že skorja rešena. V knjigi je okrog 200 imen in zraven je še razlaga vsakega posebaj. pa lep pozdrav
|
|
RE: Še vedno iščem ime.... 28.5.2006 19:43:45
|
|
|
|
SanjaS
|
Erazem me preveč spominja na Erazma Pintar-ja in čeprav so mi njegove kolumne v Oni še kar mi on, kot medijska oseba NI.... Ian mi je zelo všeč, a je moški del proti... Ravnokar mi je padlo na pamet še eno ime: Brin. Sem pregledala pomen in zadeva ni videti slaba, ker je pravzaprav tudi mednarodna ( po Velško bi bil to grič, po naše pa itak vemo, da gre za dokaj zdravilno rastlino) edini problem je, da ne paše k priimku, ker je enozložno- tako kot priimek in se slabo sliši skupaj... Dve imeni se mi zdita nekako nepraktični? Zelo sem vam hvaležna za sodelovanje, punce ... Upam, da nam bo uspelo najti nekaj kar bo tisto pravo...
|
|
|
|
RE: Še vedno iščem ime.... 28.5.2006 19:51:07
|
|
|
|
SanjaS
|
kar se tiče knjig o imenih.. kolegica mi je že posodila Leksikon imen, a tam notri ne najdem nič ustreznega..., na internetu sem našla eno tako bazico imen s pomeni (25000) - a nekako nisem naletela na neko tako ime, da bi si rekla: No, tole bo pa pravo... tista, ki so meni všeč, pa niso bližnjim, tako da še vedno nimam niti seznama sprejemljivih imen za vse, kaj šele, da bi lahko izbirala med njimi.... Nisem si mislila, da je tako težko.. Nekako je Gaber zaenkrat edino ime pri katerem ni ravno negativnih reakcij, čeprav hudega navdušenja tudi ni zaznati... Lp, S
|
|
|
|
RE: Še vedno iščem ime.... 28.5.2006 20:02:53
|
|
|
|
SanjaS
|
No, sem pa res hecna- preberem tvoj post in mi "pade" na glavo ime....
|
|
|
|
RE: Še vedno iščem ime.... 28.5.2006 20:51:50
|
|
|
|
*daša*
|
meni so všeč še staro slovensko ime Klas pa Bor, Brin, Enej, Maj, Julijan, Ažbe, Anže, Andraž,...
|
|
|
|
RE: Še vedno iščem ime.... 29.5.2006 8:42:26
|
|
|
|
viv_
|
Svit
|
|
|
|
RE: Še vedno iščem ime.... 29.5.2006 11:41:19
|
|
|
|
puncica
|
Men osebno nobeno ni všeč (Jonatan, Rihard, Taras, Oliver) Mi je pa všeč Gaber pa Brin, sam verjetno ne bi tega dala glede na to da je tvoja hčerka Tisa.
< Sporočilo je popravil puncica -- 29.5.2006 11:45:00 >
|
|
RE: Še vedno iščem ime.... 29.5.2006 11:50:02
|
|
|
|
*daša*
|
viv svit je res super. tisa, zala in svit meni se super sliši!
|
|
|
|
RE: Še vedno iščem ime.... 29.5.2006 14:18:45
|
|
|
|
Grascakinja
|
Jakob?
|
|
|
|
RE: Še vedno iščem ime.... 29.5.2006 20:16:50
|
|
|
|
SanjaS
|
meni je tudi zelooo všeč Svit, a če bi vedele kako se pišemo vsi skupaj, bi se še dolgoooo časa smejale nenavadni kombinaciji... no, da bi lažje razumele vam povem, da imamo kratek priimek, ki nekaj pomeni... recimo, da se pišemo Pršut... pa si predstavljajte "Sladkega" Pršuta pri 30-ih..... No, ima sicer po naše čisto drugačen pomen, a mednarodno gledano ...
|
|
|
|
RE: Še vedno iščem ime.... 29.5.2006 21:19:22
|
|
|
|
spacey
|
SanjaS, pa kako hudiča se pišete?! Zdej sm pa že firbčna... Kaj pa ruska imena? Meni je strašno všeč Vasja in Vanja A bi pasalo k priimku in kaj pravijo drugi člani?
|
|
RE: Še vedno iščem ime.... 29.5.2006 21:22:35
|
|
|
|
Anonimen
|
spacey, mora biti r notri, je bolj moško, a ne, sanja? zdaj ma mene tudi zanima, kako se pišete. a pig ali kako?
|
|
|
|
RE: Še vedno iščem ime.... 29.5.2006 22:06:16
|
|
|
|
spacey
|
Aja, a R mora imeni ime? Nisem vedla, sem bolj površno preletela vse skupaj.... Potem pa lahko še Andraž, Rene,... Ma nekaj se bo že našlo.
|
|
RE: Še vedno iščem ime.... 29.5.2006 22:14:04
|
|
|
|
teta beta
|
Če je priimek kratek, zakaj pa ne bi izbrala daljšega imena, npr. Benjamin, Sebastjan, Boštjan, Izidor.
|
|
RE: Še vedno iščem ime.... 29.5.2006 22:23:03
|
|
|
|
baguSka
|
kako se pišete. a pig ali kako? men je pa na pamet pršlo: Svit Mit!!
|
|
|
|
RE: Še vedno iščem ime.... 30.5.2006 22:40:04
|
|
|
|
SanjaS
|
No, bom pa povedala, da boste vedele o kako velikem problemu govorim: Priimek se sliši takole: Sink. Zdej veste, da se komplet angleško govoreča in razmišljajoča bitja na smrt zabavajo ko slišlijo naš priimek....
|
|
|
|
RE: Še vedno iščem ime.... 30.5.2006 22:57:15
|
|
|
|
spacey
|
Joj Sanja, jaz niti ne vem pomena besede "sink" v angleščini, tako da ne vem, če se bodo otroci kaj bolj norčevali... Skratka ne se obremenjevat s tem, ker nima smisla.
|
|
RE: Še vedno iščem ime.... 30.5.2006 23:48:21
|
|
|
|
tulip
|
Kaj pa Bor, Brin, Tiberij, Medej? Pomanjševalnica od Rihard je pa tudi Riki, Hari, Riko....
|
|
|
|
RE: Še vedno iščem ime.... 31.5.2006 0:37:31
|
|
|
|
Anonimen
|
Kaj pa Gašper?
|
|
|
|
RE: Še vedno iščem ime.... 31.5.2006 6:50:37
|
|
|
|
c7
|
Me prav zanima, kaj se boste na koncu odločili! In imaš prav, saj ni nujno, da ime paše k sestricam. Moji predlogi: Jaša, Domen, Filip, Florijan, Aleksej, Miha, Izak, Kristjan, Leon, Robin, Vasja, ... pa še kaj bi se našlo. Si ne morem predstavljati, kako težko mora biti izbrati ime, ker pri nas je šlo to kar hitro. Za punčko smo imeli ime že od srednje šole, in ko je prijokala na svet kot drugi otrok, so vsi vedeli, da bo Eva. Prvi se je napovedal fantek, pa smo imeli takoj že ožji izbor, in zmagovalec je bil Domen. Vsak ima svojo zgodbo, pa tudi težko, da vam bomo tukaj lahko pomagali, ker sem prepričana, da ste vsa ta imena že pretehtali, za in proti,... Srečno!
|
|
|
|
RE: Še vedno iščem ime.... 31.5.2006 7:01:53
|
|
|
|
Marogica
|
Eh, SAnjaS, ko bi naš priimek poznala bi se šele zamislila!!!! Je nemškega izvora, ki se piše po slovensko, je dolg kot ponedeljek in tako čuden, da ga še jaz pred tem nisem slišala, pa sem 12 let živela v nemški Švici in čula kar nekaj nemških priimkov. Se mi zdi, da k našemu priimku ne paše nobeno ime. Pa še noben ga ne zna pravilno napisat, tako ga vedno črkujem, ali pa dam osebno, da ga PRAVILNO napišejo. KAj hočeš, s vsem ne moremo biti zadovoljni-jaz sem vsaj z možem, če že ne z njegovim priimkom
|
|
RE: Še vedno iščem ime.... 31.5.2006 14:48:17
|
|
|
|
viv_
|
SanjaS, daj no... En Sink pa ni nič groznega. K bi ti vedela za moj dekliški priimek Tudi eden od razlogov, da sem ga po poroki "kenslala". Čeprav tudi tega zdaj vsi ne znajo prav napisat, ampak še vseeno bolje kot prej
|
|
|
|
RE: Še vedno iščem ime.... 31.5.2006 14:55:15
|
|
|
|
Anonimen
|
kaj pa je sink? a umivalnik, lijak?
|
|
|
|
RE: Še vedno iščem ime.... 31.5.2006 19:11:39
|
|
|
|
Anonimen
|
Oliver
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?