|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Obvestiti CSD?
21.5.2006 12:13:19   
Anonimen
Kaj si šla pol na CSD? Dej povej kaj se je naprej zgodilo...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   [Brisano sporočilo]
21.5.2006 12:48:09   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
21.5.2006 14:06:52   
Anonimen
Tukaj prva anonimna. Sem poklicala na CSD in so si zabeležili. Preživnina še ni urejena, ker sem ga še za očetovstvo komaj spravila na CSD, čeprav ve, da je njegov.  Prosim, dajte mi kaj več povedat o tem skrbništvu, sem mislila, če otrok že živi samo z menoj, da potem imam avtomatsko jaz skrbništvo nad njim. Stike bom pa 100 % zahtevala pod nadzorom.  

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
21.5.2006 14:11:09   
Anonimen
Skrbništvo nad otrokom v osnovi pripada obema biološkima staršema. V tvojem primeru torej tebi in otrokovemu očetu. V kolikor pa se karkoli zakomplicira (kakor sedaj), pa ponavadi eden od staršev želi, da je otrok sami pri njem. Tisti od staršev torej na sodišču zahteva popolno skrbništvo nad otrokom. Kar tudi jaz tebi predlagam. Seveda pa to ne pomeni, da drugi starš nima pravice do stikov z otrokom. Ima jih in to vse do takrat, dokler ne ogroža otroka. Je pa drugi starš prvemu (tistemu s skrbništvom) tudi dolžan plačevati preživnino za otroka. V kolikor se starša za višino preživnine ne moreta dogovoriti sama ali s pomočjo CSD-ja, jo določi sodišče. Če je starš (ponavadi oče) ne plačuje, mu jo trgajo od plače. Če plače nima, mu zarubijo najprej premično, kasneje pa lahko tudi nepremično premoženje. V kolikor tudi tega nima, lahko mati zaprosi za nadomestilo preživnine z Jamstvenega sklada, Jamstveni sklad pa potem očetu vzame denar ali premoženje takoj, ko ga ima.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
21.5.2006 14:28:35   
Anonimen
Karensa, hvala.
Zdaj čakam na datum s sodišča, potem pa bomo vse to uredili. 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   [Brisano sporočilo]
21.5.2006 14:30:00   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
21.5.2006 14:34:10   
Anonimen
Sodišče sicer določi, kdaj naj ima oče stike z otrokom, vendar tega ne preverjajo, dokler se mati ne pritoži. Pritožba pa tudi ni smiselna, saj nihče od očeta ne more zahtevati, da stike z otrokom mora imeti. Lahko mu samo določijo čas, kdaj jih ima lahko.
V času, ko pa čakaš odločbo s sodišča za določitev skrbništva, pa lahko zaprosiš za odločbo o začasnem skrbništvu ali o začasni prepovedi stikov zaradi partnerjevega nasilja. Zagotovo ti bo odobrena.

Neposredna povezava do sporočila: 32
21.5.2006 15:11:27   
Anonimen
Bom na kratko opisala zgodbo.
Ko sem rodila mi oče otroka ni hotel podpisat očetovstva, ker otroku nisem dala njegovega priimka. Z očetom nisva nikoli živela skupaj. Med nosečnostjo sva se malo videla, pa še takrat ko je prišel, me je samo sekiral. Za otroka ni nič kupil, vse sem morala sama. Preden sem otroku dala svoj priimek sem mu rekla, da bi mu dala oba, pa je bil odločno proti, da otrok pa ne bo imel dveh priimkov. Tako sem dala svojega.  Ker mi ni hotel podpisat, mu tudi nisem dovolila, da bi hodil k otroku. Mislim, da otrok ni bil nič prikrajšan. Potem se je malo omehčal, šla sva na CSD in otroku dala oba priimka in je podpisal. Na CSD so mi povedali, da naj za preživnino, najbolje sporazumno oddam predlog. To sem poslala na sodišče.  Dobila sem odgovor, da moram priložiti rojstni list otroka in vlogo kolkovati. Potem je trajalo, da sem ponovno dobila rojsni list in končno sem vse poslala na sodišče. V predlogu sva napisla minimalno preživnino, vendar mi je socialna delavka rekla, da lahko na sodišču izpostavim svoje stroške in njegove, ter potem oni po dohodkih in stroških določijo tisto pravo, bolj realno.  Zdaj, ko je hodil k otroku me je non stop sekiral, da kdaj bom šla na UE, da bova otroku še enkrat spremenila priimek, ko je on podpisal, da mora imeti njegovega. Če bo ostalo tako kot je, potem naj bo kar vedno pri meni, če bo pa samo njegov, bo pa pri obeh. Čisto bolano. So mu na CSD povedali, da je za otroka veliko bolj pomembnih stvari od priimka.
Kar se tiče pa stikov je pa tako, da ga itak ne more kar odpeljat, saj ga še polno dojim in ga imam namen še kar nekaj časa, zato si tudi ne dopuščam, da bi me tak kreten sekiral. Zadnjič mi otročiček čez dan sploh ni nič spal. Ko sem ga hotela dati v posteljico, je začel jokat, kot bi se me hotel skoz tiščat.

Neposredna povezava do sporočila: 33
21.5.2006 15:15:17   
Anonimen
Na srečo je zakon o osebnem imenu za otroke eden od tistih "varovalnih" zakonov. Če ima otrok priimka po obeh starših, se mu nobenega od priimkov ne more "vzeti" brez privoljenja drugega starša. Ne glede na to, kateri od staršev ima skrbništvo. Sprememba priimka otroku brez privoljenja drugega starša je možna samo, če so drugemu staršu trajno odvzete roditeljske pravice ali če je umrl.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
21.5.2006 15:16:26   
karmy
zanimivo, ker pr men je tako potekala sporazumna preživnina: prišla sva na CSD, ter je kar socialna delavka naštela kaj vse rabim za dojenčka, in cene zravn povedala, ter okvirno postavila preživnino...23.000 sit... jaz sem samo prikimala, on je pa prostovljno podpisal. potem sem ga tožila za višjo preživnino, je šlo tudi kar gladko, ker se ni najprej hotel zmenit izven sodišča, sem ga tožila ter dobila 5 tisočakov več... to je bil minimum za katerega sem prej prosila, in se ni hotel pogajati, na sodišču je pa prostovoljno podpisal....in meni ni bilo potrebno nobenih kolekov plačevat...mogoče je zdaj drugače? to sem urejala pred 4 leti? user posted image

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
21.5.2006 15:17:35   
Anonimen
Ja. Prej so bile preživnine v pristojnosti CSD-jev, zdaj so pa vse na sodiščih (tudi sporazumne).

(odgovor članu karmy)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
21.5.2006 16:45:44   
April
pa sedaj tudi ni treba na sodišču kolekov plačat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
21.5.2006 18:11:20   
Anonimen
Verjemi, da je treba. Na CSD mi tega niso povedali, pa sem s sodišča dobila še opomin za plačat (950 SIT stroški opomina, 1900 SIT sodni koleki).

(odgovor članu April)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
21.5.2006 18:28:14   
Anonimen
Ko oddajaš vse skupaj, daš zraven še prošnjo za oprostitev sodnih stroškov in opišeš svoje finančno stanje, v kolikor pa si prejemnica DSP, pa priložiš še fotokopijo zadnje odločbe. Na vložišču samo oddaš in tudi kasneje nihče ne zahteva nobenega plačila. Ali pa se obrneš na BPP (Brezplačno pravno pomoč) in zi oni vse uredijo. Zastonj.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
22.5.2006 18:23:35   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Dajte mi kaj svetovat,

Mene pa samo to zanima, kje jih najdete? A date noge narazen čisto vsakemu, ki pride mimo? Večji kot je user posted image , prej z njim seksate, al kaj?

Pa ne samo ti. Vse te podobne izpovedi, kako so butasti partnerji. Ja koliko je pa pametna tista, ki je šla z njim?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 40
22.5.2006 21:22:54   
siniti
tehnofil.... kok je hudo drugim sodit ane.... najbrž ga ni prosila "dej napumpi mi enga..... tok bi ga mela, ker si res neizmerno želim problemov s tabo".... halo no... jz sm tud mal pozn spoznala da moj ni to za kar sm ga mela, je pač pras* mal pozn pokazu svojo faco... pa zarad tega še ne dovolm da bi name s prstom kazal, nism jz kriva da je tak kakršn je...

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 41
22.5.2006 22:06:41   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: siniti
.... kok je hudo drugim sodit ane....

Odobravate samo trepljanje. Ko se pove naravnost, pa je obsojanje. Na mene osebno njena situacija nič ne vpliva, tako da govorim nepristransko. Na tebe pa vpliva, ker si imela podobno izkušnjo in si zato govoriš pod vplivom svoje izkušnje.

Gre za to, da ni pokazal pravega obraza šele sedaj ampak že dosti prej, ko je znorel ker paradižnik ni bil prav narezan. Kaj je mislila, da bo ona pa celo življenje znala pravilno narezati paradižnik. Sploh ne gre za način rezanja paradižnika ampak za jezo proti bližnjemu. Najprej mami, sedaj njej. Logično. Ker je sedaj ona njemu bližnja.

Kaj misliš, da če je nekdo nesramen / napadalen / brezobziren /  ali goljufiv do ostalih, da ne bo tak postal tudi do partnerke. Vendar takrat ko sta skupaj je vse to nekako v redu, ko se pa obrne tudi proti njej je pa začudena, kako to.

Ne sodim, opozarjam pa, da ni vse kar un kreten kriv. Krivda da je ona v sedanji situaciji je na obeh. Tudi na njej. Pa ne zato, da je takšen, ampak zato ker si je takšnega izbrala. Največkrat proti prigovarjanju in opozarjanju bližnjih.

Zakaj je to pomembno? Zato ker je to vzorec, ki ga ona ima in prej ko bo spoznala svoj vzorec izbire partnerja, manj bo možnosti, da se v bodoče odloči za podobno izbiro (drugo nianso čudaka).

(odgovor članu siniti)
Neposredna povezava do sporočila: 42
24.5.2006 6:18:27   
Vesna
se strinjam z tehnofilom,to vse skupaj zgleda kot da bi šel v fino francosko restavracijo in se jezil ker nimajo bureka na menuju.ne pričakuj nekaj od nekoga,če vidiš že prej da ne gre,to je moje mnjenje.od jeznoriteža ne moreš pričakovat,da bo pa zdaj,samo zato ker je s tabo,postal dobra umirjena dušica.

8.8.2006 sem dobila največji zaklad na svetu,prečudovitega sinčka Vala.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 43
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?