Anonimen
|
Bom na kratko opisala zgodbo. Ko sem rodila mi oče otroka ni hotel podpisat očetovstva, ker otroku nisem dala njegovega priimka. Z očetom nisva nikoli živela skupaj. Med nosečnostjo sva se malo videla, pa še takrat ko je prišel, me je samo sekiral. Za otroka ni nič kupil, vse sem morala sama. Preden sem otroku dala svoj priimek sem mu rekla, da bi mu dala oba, pa je bil odločno proti, da otrok pa ne bo imel dveh priimkov. Tako sem dala svojega. Ker mi ni hotel podpisat, mu tudi nisem dovolila, da bi hodil k otroku. Mislim, da otrok ni bil nič prikrajšan. Potem se je malo omehčal, šla sva na CSD in otroku dala oba priimka in je podpisal. Na CSD so mi povedali, da naj za preživnino, najbolje sporazumno oddam predlog. To sem poslala na sodišče. Dobila sem odgovor, da moram priložiti rojstni list otroka in vlogo kolkovati. Potem je trajalo, da sem ponovno dobila rojsni list in končno sem vse poslala na sodišče. V predlogu sva napisla minimalno preživnino, vendar mi je socialna delavka rekla, da lahko na sodišču izpostavim svoje stroške in njegove, ter potem oni po dohodkih in stroških določijo tisto pravo, bolj realno. Zdaj, ko je hodil k otroku me je non stop sekiral, da kdaj bom šla na UE, da bova otroku še enkrat spremenila priimek, ko je on podpisal, da mora imeti njegovega. Če bo ostalo tako kot je, potem naj bo kar vedno pri meni, če bo pa samo njegov, bo pa pri obeh. Čisto bolano. So mu na CSD povedali, da je za otroka veliko bolj pomembnih stvari od priimka. Kar se tiče pa stikov je pa tako, da ga itak ne more kar odpeljat, saj ga še polno dojim in ga imam namen še kar nekaj časa, zato si tudi ne dopuščam, da bi me tak kreten sekiral. Zadnjič mi otročiček čez dan sploh ni nič spal. Ko sem ga hotela dati v posteljico, je začel jokat, kot bi se me hotel skoz tiščat.
|