|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 20 [21] 22   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
1.6.2006 11:18:04   
puncica
Evo pa smo v juniju user posted image pa še nismo vse rodile PIKICAA kaj je zdej s tabo in tvojim tamalim, kdaj se selimo na sosedn forum, tud mi smo že na vratih spakirani in opedenani. user posted image

Sicer pa naš tamali zdaj pridno spi, sam zaspančkal. Sem pa ugotovila da ga grozno moti tv če je prižgan, pa če je čist na tih, en vem al ma kak senzor za tv al kaj ampak takrat ne more zaspat, ko pa tv ugasnemo, pa še mal pojamra in zaspi, pa tud če ga prekrijemo z brisačo, da ne bi videl slike on kr neki jamra in jočeuser posted image Ja no pa ne bomo več tv gledal ko bo spal user posted image Sicer pa dojenje se nakak ureja, nič več ne tečnari na vsakih nekaj minut, no ko zaspi pa je včeraj spal tud 4 ure, pa smo šli v milerja, pa v baby center, pa v pikapolonico in v mercator in on kr vse prespal. Punčico pustila pri starših, saj ima jutri rojstni dan JEEEEEEEE stari bomo 2 leti UAUUUUUuser posted image in sva ji mogla daril kupit, pa pojma nisva imela kaj, no pa smo nekaj našli, upam da bo punčici všeč, no vsaj za kak dan, ne sam za neki ur user posted image

Tina15 ja groza kar 14 dni si bila tam user posted image , men bi se zmešal po treh dneh sem komi čakala da grem domov.

TiaSara a ti bi pa kr on/off knof imela, ja jaz se ga tud ne bi branila user posted image Sicer pa so mene bradavice tud bolele na začetku, zdej pa je že vse utrjeno in nič več ni problemov, jaz bi na tvojem mestu pazila kako ga pristavljam, da ti ne povleče cele bradavice  ampak da mu jo daš lepo na jeziček in potem cel kolobar primer, tako je najbolje, pa seveda mal si jih maž (lanolin al pa bepanten) mogoče bo boljše, sicer jaz nisem nič mazala ampak s časoma se res otrdijo in jaz zdaj prav uživam ko dojim, no če ni ravno na vsake pol ure user posted image

MarijaPo a tvoja se pa kr dere, kaj pa če nimaš dost mleka, dej si probat spumpat, da sploh vidiš kolk ga imaš, jaz sem tud misla da nimam dost ampak dokler imam polne joške se ne sekiram, ker pri punčici sem pa imela kr mlahave in kot da nič ni noter. Če pa imaš dost mleka pa seveda dudica, čeprav jaz se jo branim kot hudič križa, ker vidim kako je pri naši 2 letnici, ko se je kr ne mormo znebit, pa iščemo te blesove dude po celem stanovanju, ko si ona naprdne da bi imela dudo, tako da se na vse kriple trudim da mi pri malčku ne bi bilo treba imet dude, zaenkrat dobro uspeva.

lenika jaz upam da se ti bo ritem mal bol uredil ne obupat, mogoče ima samo zdej tolk obdobja, praviš da imaš dost mleka kaj pa če si ga vseeno enkrat probaš spumpat, da sploh vidiš kolk bi napumpala. Duda pa tako naša je takoj prijela in sicer aventovo, tamalečki pa smo probaval z nukovo, pa nekak pluva ven, kaj pa če probaš še s kakšno drugo dudo, mogoče mu pa ne paše oblika. Mah ne vem no, sam ugibam.

mojca75 sem že tolikokrat hotla rečt, vidim da tvoja mojca čist kvadratasto gleda iz tvojega avatarja samo toliko, dej si slikco izrež v kvadrat pa bo potem mojca veliko bolj naravno zgledala ne tako kvadratasto, če pa ne veš kako ti pa lahko jaz pomagam.

Barbs  ti si itak zakon, pri tvojem postu se vedno nasmejem, sploh njegova izbira muzike user posted image Naš pa ne mara nič, no mogoč če je dobre volje, če mu pojem.

Ja nič uživajte v sončku pa a katera ve kako vreme bo v soboto mamo slavje za 2 rojstni dan, sam če bo premrzlo bomo odpovedaluser posted image




_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 501
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
1.6.2006 11:40:22   
MarijaPo
Danes imam spet vec casa za pisanje, Igorja boli zob in je sel k zobarju (imava taktiko, da kar greva vsakic k drugemu in potem ugotavljava, ali je dober ali ne, mi, razvajeni ljubljancani).
Pol bo sel pa se plavat, tko da sem sama na bojiscu. Evo mi je ratal uspavat z Gibonnijem, Eva bo bolj nezna dusa.

Prej je bila patronazna tukaj, da bi skopali v banci naso malo pujso, pa je pol nismo, ker ima se vedno moker popek. Zadnjic naju je vprasala kdaj jo kopava in tako sva sploh ugotovila, da jo je treba tud tko, vsak dan, na previjalni umit s krpico. Sva pa res dva kekca, niti nisva vedela, da jo je treba kej umivat.

Drzim pesti za pikicaao. Mora bit grozen, ce si cist ta zadnji v vrsti, ceprav je pa tud res, da je bilo med nosecnostjo ful zur, tko da ji kar malo zavidam, da je se v enem kosu.

Dojenje - danes sem zamesala joske in sem jo nahranila z napacno, tko da mi bo zdaj ta drugo razneslo. Igor je ves tecen, ker pravi, da bi si morala oznacevat s katero sem jo nazadnje nahranila. Dude ji zaenkrat se ne dajem, mi je skoda, ker imam jaz cist krive zobe in ji tistih zoprnih zobnih aparatov ne privoscim, pa tud mali barbsek je pol ne bi hotel, ceprav se mu delajo pene na ustih, ko jo vidi. user posted image
Glede slike, pa barbs, nikar ne odlasaj, pedofili ne bodo ob mnozici otrok na netu nic kaj bolj poteseni, pa tud dojencki so si tok podobni, da ne bo neke stale. (jaz sem v porodnisnici celo zamesala Evo z enim drugim dojenckom)

Puncica - po moje niti nimam premalo mleka, ker se Eva dost rapidno redi. (ni po mamici) Sicer, pa hvala, da si objavila moj sms, sele ko sem ga poslala, sem se spomnila, da se nisem podpisala in sem pol upala, da bos uganila od koga je in to tudi si. Igor je spet pripomnil, da bi te bilo za vzet v sluzbo. user posted image

Uzivajte punce!


(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 502
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
1.6.2006 13:09:03   
cofek
Helooo! 

sem se kar bala, če vas bom še našla tukaj - očitno ima punčica delo, pa nas je pozabla zaklenituser posted image

danes pa zgleda da je/bo prav poseben dan - občinski praznik, pa še v naši porodnišnici so se v 24h 3x rodili dvojčki user posted image user posted image (zgleda, da se bodo pri nas specializirali na večplodne nosečnostiuser posted image - moti jih samo to, da je otrok res veliko, sam porod se samo 1x štejeuser posted image  - se skoraj vsako leto borijo za obstanek porodnišnice) - pikicaa a slučajno pričakuješ dvojčke? Ti priporočam, da še malo počakaš (če lahko), ker zna biti v porodnišnici kar gužva (pa glasno tudiuser posted image ). Sem bila danes na pregledu, pa je vso osebje letalo gor pa dol po oddelku.
Ja, drugače pa so moji šivi OK, vse se odvija po protokolu, s kilami smo bili tudi zadovoljni (sam mene moti, ker se mi zdi da ne grejo nikamor - so mi ostale še 4kg viškauser posted image ), tko da se moram javit ko bo Ažbe star pol leta (novembra torej).

so nam zjutraj prišli namontirat klimouser posted image (glih priklopljena sva bilauser posted image  - timing, a?), popoldan pa pričakujemo še trosed. pol pa mislim, da smo za en čas z gnezdenjem končali.user posted image

tisti urnik, ki sem ga navedla, se je pa začel spreminjat - me je kar malo strah, ker se zdaj nahranimo okrog 7-7.30 zvečer, pol pa zaspi in ga moram zbudit ob pol polnoči, da ga še umijem, pa nahranim  -sem bila danes do pol dveh pokonci, ob petih pa jok in hranjenje, ampak je po 5 min zaspal priklopljen, pa ga nisem mogla zbudit, tko da smo bili do 7h trije v postelji, pa sem se zaklela, da tega ne bom delala - ampak se potem, ko ga dam "lačnega" v posteljco zbudi na 10 min in tuli (pa še pregled sem mela, tko da sem se mogla naspatuser posted image user posted image ). ...pa tko ej bilo fajn - ob pol štirih ponoči, pol pa ob 7h - pol osmih zjutrajuser posted image ...


ok, lep dan še naprej!
lp,t



(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 503
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
1.6.2006 14:14:29   
pikicaa
OJLA

Se vedno sem v enem kosu. Danes sem bila na CTG-ju pa sta bila samo dva popadka taka nežna. Naslednjo kontrolo imam v soboto, če se ne bo prej začelo nič dogajat. Naši user posted image  se še nič ne mudi. Pravi, da je premrzlo zunaj, da bo raje počakala toplejše vreme

Cofek sem bila ravno tam ko so dobili druge dvojčke, pa sem babici Martini rekla, da še ne smem pridit rodit, ker ni prostora pa je rekla, da imajo dovolj prostora.
A je bil danes tvoj možek z Ažbetom v Casa Mii?

Punce ve se kar preselite na sosednji forum. Saj se vam bom kmalu pridružila. Vsaj upamuser posted image

Uživajte z vašimi sončki

(odgovor članu cofek)
Neposredna povezava do sporočila: 504
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
1.6.2006 16:01:22   
mojca75
ojla punce,

Kakšen miren dan imamo mi danes, dopoldan sta se oči in Mojca cartala v spalnici, mami je lahk mal po netu brskala, pa kaj pospravila (mimogrede kopalnica je bila že bljak, bljak,... ) pa zdele smo bili na enem pol urnem sprehodu, z očitom (od mojce jasno) sva si privoščila en sladoled, mojca dobi predelanega!
pa tortice sva kupila k čakava obiske,... pa teta je bila kle (berite moja sestra) ki polupčka Mojco 100 na uro. No ko so obiski naša pikica izigrava najbolj pridnega otroka, ko pa ti zapustijo stanovanje se pa začenja sirena!

No ampak danes ponoči smo vsaj spali 2x 3 ure v kompletu, ma ko balzam, predvsem to da takoj zaspi nazaj, ne da ima ob 5h oči ko čuk in me gleda... user posted image  mami pa vsa v transu in zadeta....

No ja, lepo se dojimo, sam upam da se bomo tud zvečer. in ponoč.

Sicer pa Pikicaa mi držimo pesti da čim prej dobite naraščaj, čeprav podobno kot MariaPo jaz mal pogrešam trebuh.No po kilaži sem že na kilah pred nosečnostjo (v previh dneh me je pobiralo kilo na dan), sam občutek trebuha in brc je bil pa tud lep!

glede na to da bo spet slabo vreme sem prav vesela da smo se mal preluftal, pa da smo v tem cajtu tud zluftal stanvanje!

lepo se crklajte, naj bodo otročički pridni!


(odgovor članu pikicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 505
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
1.6.2006 16:03:48   
Barbs
Pikicaa, dej se mal v roke vzet, ženska..pa dej že rodit....user posted image  (joj, kok nas morš imet poln kufer...user posted image )

Samo da pozdravim še ostale, pa da povem Pandi, da sem prebrala tisti članek, ki ga je v enem prejšnjih postov prilimala in sem kar malo potolažena. Stric zdravnik jih je dobro natuhtaluser posted image  Vse kar mi iz članka paše sem kopipejstala in si shranila v dokument; bom z velikim veseljem kazala okrog, ko mi bodo očitali, da razvajam sinkotauser posted image  

Cofek, glede kil...user posted image user posted image  tudi pred porodom nisem bila nek vzor suhosti... amapk je še šlo, ker sem se zredila cca 10 kil.... potem sem prišla iz porodnišnice in sem imela kar 6 kil manj... potem se nisem kak tede tehrala in uživala v prepričanju, kako sem suha in fajn in kako mi kile kar same grejo dol... pa še dojimuser posted image ...jaja..fajn no.. kaj naj rečem... včeraj sem se tehtala in sem imela dve kili več kot ob prihodu iz porodnišnice... KAKO JE TO MOŽNO???!!!! user posted image user posted image
In zdaj, odkar vem za ti dve kili, se počutim  vsa zabutana in zapeštanauser posted image

Morm mal pohujšat... grem dvakrat okrog dnevne z Aleksom... ki že mevkauser posted image



_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu pikicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 506
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
1.6.2006 16:45:10   
TiaSara
Ojla!

Pikicaa - ne bomo te pustile, bomo skupaj držale do konca. Saj bo prišel. Potem pa, saj vidiš, cel kup novih težav. Je tudi meni všeč, ko preberem, da se tudi drugi neutolažljivo derejo in hočejo pit ves čas. Pa ne da vam privoščim, samo tako vidim, da je to normalno in da naš mali zato ne bo imel kakšnih hudih traum ko zraste.

Puncica za soboto sicer ne vem, je pa jutri spet dež napovedan. Da o temperaturah sploh ne zgubljam besed, groza kakšen začetek junija. Upam, da bo nadaljevanje boljše! Držim pesti, da bo sobota lepa, in boste lepo praznovali!

Barbs, naš ima Dido rad. Očitno tudi bolj mirna duša. Je pa res, da s Siddharto še nisem probala.

Lenika - jaz sem samo v porodnišnici dojila vsakič, ko je hotel, potem so mi pa hotle bradavice kar stran past in so bolele ves čas, ne samo ko je dudal. Potem sem si pa kar postavila mejo 2 uri in pogosteje se ne dojimo. Če pa se dere se pač dere - še vedno rabi moje bradavice če se hoče dojit, tako da je to ta hip moja prva skrb.

MarijaPo - deremo se tudi mi in to še celo bolj pri meni kot pri atu. Tako da je sedaj on dežurni miritelj, jaz pa pridem na vrsto šele ko je čas za papico.

Punce, lepo se imejte in ravno prav mleka ter čim manj joka vam želim.

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 507
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
1.6.2006 17:31:10   
Znidka
Živjo bejbe ... evo mene... iz porodnišnice

Sporočam vam, da sem 29.05.2006 ob 14.49 uri rodila punčko SARO user posted image  (velika 51 cm in težka 3360 g), ki je prava lepotička. S Saro se obe odlično počutiva in sva danes prišli domov.

Se pišemo, ko se malo ustalimo in porihtamo stvari ... čao!

Znidka

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 508
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
1.6.2006 21:00:10   
Mari71
Še pozdrav po daljšem času od naju z Gašperjem.

Končano je obobje, ko sem ga morala zbujat, da se je hranil in dovolj redil. Patronažna mu je včeraj natehtala 800 gr več kot ob odhodu iz porodnišnice (jupi!!), tako da smo na 3.300. Je pa zato mali Gašper spremenil svoje spalne navade, čez dan, posebno še popoldan, je precej aktiven in želi, da se ukvarjamo z njim.
Včeraj smo se tudi prvič koapli - mali je zelo užival in je rad v vodi (se je vanjo tudi polulal - pacek mali -že sedaj take razvadeuser posted image )! Hura, gremo na morjeuser posted image  (no ja, šele septembra). 
Ima pa sedaj kar veliko težav z vetrovi in napenjanjem (pa tako zelo pazim, kaj jemuser posted image ), tako da je to po moje najpogostejši vzrok za jokanje. Sem že poskusila kapljice, ki jih je svetovala MarijaPo, ki pa primejo bolj na pol (sem poklicala celo proizvajalca Pfizer, koliko kapljic naj mu dam, ker so navodila za uporabo tako butasto napisana, da res nisem vedla, ali je 15 kapljic dnevna doza ali to dobi vsakič pri dojenju - so pa na Pfizerju potrebovali kar 5 ur, da so mi dali odgovor - me je poklica en prijazen zdravnik, tako da jim oprostim to zamudouser posted image ) Ampak OK, bo verjetno tudi to enkrat boljše,......... upam, da čim prej. Je pa imel tudi moj user posted image  enake težave, ko je bil user posted image .
Ponoči spimo najprej 3,5h, potem cca. 2,5 - 3h, imamo pa vmes pol ure hranjenja in velikorat še pol ure uspavanja. Kar naporno, a sej bo.
Dojimo se mi na 3 - 3,5 ure (štejem čas od konca prejšnjega in konca naslednjega podoja) - tudi mene bolijo joškice kot user posted image , kljub nastavkom za dojenje (naš ima zelo močan sesalni refleks in na pamet mi ne pride, da bi se odpovedala nastavkom, mi bo zizikr še scefral - pa sej niso samo za enkratno uporabo user posted image  - ampak kaj pa Gašper ve, da ne more drugih dobituser posted image ).
Prvi pregled pri pediatrinji imamo v sredo 07.06 ob 7.00 zjutraj (rana ura zlata ura al kajuser posted image ).
Me pa zanima kaj več o zavarovanju bebice - če katera to že ureja.
Je pa davčna res sama od sebe poslala DŠ za Gašerja -ti ne zamujajo kaj dostiuser posted image .
Tudi mene je zapopadla nostalgija po nosečnosti - pa imam našega pikeca nadvse rada, ne narobe razumet, ga ne bi menjala za nič na svetu!¸

Lupčka vašim bebicam in pozdrav vsem majčicam!
Pikica - dajmo, dajmo - držim pesti, da končno bo!

(odgovor članu Znidka)
Neposredna povezava do sporočila: 509
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
2.6.2006 8:40:38   
Barbs
Jutro,
komaj gledamuser posted image user posted image ... ok, ne bom govorila.user posted image

Pikicaa sam da veš, da držim pesti.user posted image

Mene sicer strašno jezi, ker sem morala davčno sama urejat vam jo pa kar pošiljajo ) ampak, bogve, kaj jim seka. Nekaj je menda v zvezi s krajem rojstva malega in stalnim bivališčem; če je vse v istem kraju (oz. enoti al kaj) , potem pošljejo avtomatično, če ne moraš pa sam obvestit matični davčni urad, oni pa dalje.user posted image
Mari, glede zdravstvenega - jaz sem klicala v službo in vprašala; najprej se odločita po kom bo zavarovan, potem ti oz. mož pošlješ/neseš v službo kopijo rojstnega lista in nato oni obvestijo/vse uredijo z  ZZZS. ZZZS nemudoma izda začasno potrdilo, da je tvoj user posted image  zavarovan, potem pa čez kake tri tedne dobiš še "tavredu" kartonček.

Grem pod tuš, pa vodo si na ta novo frizuro spustit, ker mi gre še ob farbo. Kr neki. Aja, pa upam, da mi bo uspelo, ker Aleks zdaj že celih dvajset minut spi, pa ga imam na sumu, da se bo kmalu "zbudil"...user posted image

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu Mari71)
Neposredna povezava do sporočila: 510
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
2.6.2006 9:47:14   
lenika
Dobro jutro.

Midva z Maticem sva danes prvič sama, ker se je atiju iztekel očetovski dopust in je šel danes prvič nazaj v službo.
Ponoči smo se zudili ob 2.00 za hranjenje in potem še ob 5.25, pet minut pred tem, ko je atiju zvonila ura.
Nato sva z Maticem spala še do 7.30. Ko sem ga šla potem preobleči se je pokakal, ko je bil odvit in tako je bila cela okolica sobe v dreku, vključno z menoj. user posted image  Ko sem to pospravila, sva šla papat in jedla do 8.15, nato sem ga dala v posteljico in vključila vrtiljak in začuda je 45 minut bil tiho in poslušal vrtiljak. To se še ni zgodilo. Očitno ve, da mora biti priden, ker je mamica sama doma. V tem času sem pojedla zajtrk in se stuširala, nato pa sem videla, da je Matic zaspal in sem se spravila dat prat in čistit kopalnico, nato pa sem v red spravila še kuhinjo. Sedaj čakam, da se bo Matic zbudil, nato se še enkrat napapava in greva malo ven, potem pa bo že čas kuhanja kosila in pričakovanja atija.

Kar se tiče proslavljanja rojstva tamalega, je naš ati zrihtal vrtno zabavo za okoli 25 ljudi, ki je trajala od sedmih zvečer, do treh zjutraj.

Kar se tiče hranjenja, smo se mi tudi odločili, da se na manj kot 2 uri ne bomo hranili, ker potem bi on rad vsakih 10 minut jedel 2 minuti, če je pa resnično lačen, potem pa res pol ure cuza. Upam, da nam bo projekt uspel.

Lepo se imejte in oglasite se kaj.

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 511
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
2.6.2006 9:59:48   
cofek
Jutro!

pri nas vse po "starem" - urnik me še vedno jezi... bo treba počasi stvari naredit "staršem prijazno"...

zvečer grem pa veeeen!!!user posted image joj, ne me narobe zastopt - ampak se mi zdi da je res že skrajni čas, da grem malo med ljudi - smo bili v sredo v Celju, pa je user posted image  z user posted image  pohajal naokoli medtem, ko sem jaz kupovala novo garderobo (mi prejšnja (še) ni prav, nosečniška pa mi je prevelikauser posted image ) in se mi je zdelo kot da nisem popolna - kot da mi je nekdo nekaj vzel - pa saj ni čudno, ko pa sva z user posted image  zadnji mesec kar naprej skupaj.

Pikicaa - možno da je bil user posted image  v CM, ker je moral takrat, ko sem bila na pregledu iz stanovanja zaradi ropota, ki so ga povzročali monterji.

Barbs - mogoče pa ti ne bi bilo treba davčne urejat sami, če bi malo počakala?! drugače se pa ne sekirat, ker ti bo pa dodatno skakanje po CSD prihranjeno, jaz pa bom mogla še urejat vse za nego...upam, da ne pozabimuser posted image ...

Mari71 - tudi mi smo naredili kot Barbs - očitno ima vsaj ZZZS stveri enotno urejene


lp,t

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 512
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
2.6.2006 10:58:46   
puncica
Evo nas, mi smo pa včeraj popoldne od petih do pol desetih zvečer viseli na zizi, tako da zdej ne vem al spet nima dost al kaj mu je user posted image user posted image , sem bila kr slabe volje, pa še jokala a nič ga ni potolažil, tako da zdej gremo po aptamil za vsak slučaj, ker dojenja skor pet ur imam  poln kufer, pa še bradavice so me bolele in tamal je dobil kr sesalni žulj na zgornji ustniciuser posted image . Mogoče pa hoče veš, ma kaj pa vem, potem mi pa še mami teži, da naj mu dam navadn kravji mlek, da smo vsi gor zrastl user posted image , pa noben nima nobene alergije in bol ko ji dopovedujem da ne bom, ker nočem vse življenje met alergije na mlek po moji neumnosti. Skratka kriza, pol mi pa še reče da ona bi kr začela z dodajanjem, pa nehala dojit, ja sigurno, potem pa ponoč flašo štimat, pa se zbujat, pa mlek gret, ma ni šans rajš joško ven vržem in spim zraven, ko se tamal doji. Dokler imam mlek ne bom nič dodajala, mam poln kufer da še danes pri 2 letih naša tamala hoče ponoč kdaj pa kdaj mlek v flaškouser posted image

A ja da ne spozabim, naša punčica je pa danes stara 2 leti JEEEEEEEuser posted image user posted image user posted image user posted image Bravo naša velika mala punca. Žurko smo pa prestavl na nasledn teden, ta vikend bo preveč mrzlo, pa še severni veter brrrr, kot bi bili februarjauser posted image

Ja nič zdej grem pa mal še knjige brat, sem včeraj šla v knjižnico, pa bila odsotna slabo uro, pa je moj skor znorel, ko sta se oba drla, pa sem tamalga prej previla pa še nahranla sem ga no jedel je eno uro, pa očitno ni bilo to dobro, tako da kakega frizerja si še neki časa ne bomo umislal user posted image Sem rekla da sploh ne grem nikamor več, ker je potem sama štala doma.user posted image

Barbs  to z krajem stalnega prebivališa pa ne bo držalo, ker jaz sem rodila v ljubljani, tamal pa ima stalno bivališče v škofji loki oz. so nam davčno poslal iz UE Kranj in to ful hitro, ker pri punčici pa so neki zamutil. Mogoče bi pa res tudi ti dobila če bi še počakala, kaj pa vem, sam ugibam.

cofek uživaj še zameuser posted image , ker mi še neki časa ne bomo nikamor šliuser posted image
pikicaa brez tebe pa ne gremo

a ja da ne pozabim Znidka ČESTITKEuser posted image user posted image user posted image

Ja nč zdej pa res grem preden tamal sireno vklopi



_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu cofek)
Neposredna povezava do sporočila: 513
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
2.6.2006 11:05:33   
puncica
ČESTITKE Znidkauser posted image user posted image user posted image

MAJČICE MAMICE
15.04. TAJA user posted image - žmož (PDP 21.5) user posted image  user posted image
17.04. ROK user posted image - Panda1406 (PDP 14.5.) user posted image  user posted image
24.04. SARA user posted image -
Linča (PDP 7.5.) user posted image  user posted image
26.04. LUCIJA MAJA user posted image -
DeVilla (PDP 6.5.) user posted image  user posted image
02.05. MIJA user posted image - LARA (PDP 1.5.) user posted image  user posted image
03.05. AŽBE user posted image - cofek (PDP 16.5.) user posted image user posted image

03. 05. ALEKS user posted image  - Barbs (PDP 10.5.)user posted image user posted image
04.05. DAVID user posted image -
petka (PDP 4.5.) user posted image user posted image
04.05. MAJA user posted image - bajko (PDP 12.5.) user posted image user posted image
05.05. GAŠPER user posted image - Mari71, (PDP 5.5.) user posted image user posted image
05.05. VID  user posted image - puncica (PDP 8.5.)user posted image user posted image
07.05. LANA user posted image  Shesha (PDP 8.5.) user posted image user posted image
09.05. KARIN user posted image - maya2 (PDP 1.5.) user posted image user posted image
12.05. JAN user posted image - majamo (PDP 14.5.) user posted image user posted image
12.05. MATIC user posted image - lenika (PDP 7.5.) user posted image user posted image
12.05. ANŽE user posted image -
mojsoncek (PDP 10.5.)user posted image user posted image
13.05. MOJCA user posted image -
mojca75 (PDP10.5.) user posted image user posted image
13.05. FILIP user posted image - lana (PDP 12.5.) user posted image user posted image
15.05. VID user posted image - vita_kp (PDP 12.5.) user posted image user posted image
16.05. MANJA user posted image - MiaSophia (PDP 13.05.) user posted image user posted image
16.05. DAVID user posted image - Tina15 (PDP 26.05.) user posted image user posted image
19.05. ZARJA user posted image - auroraa (PDP 15.05.) user posted image user posted image
19.05. LARA user posted image -
tt79  (PDP 23.05.) user posted image user posted image
21.05. EVA user posted image - MarijaPo (PDP 22.05.) user posted image user posted image
22.05. TIAN user posted image - mammika (PDP
22.05.) user posted image user posted image
22.05. ŽIGA user posted image - sonca (PDP 23.05.) user posted image user posted image
24.05. VAL user posted image - aljča (PDP 23.05.) user posted image user posted image
25.05. TIBOR - Nataša31 (PDP 25.05.) user posted image user posted image
25.05. ANEJ user posted image - Lara28 (PDP 29.05.) user posted image user posted image
28.05. ANDRAŽ user posted image - TiaSara (PDP 29.05.)user posted image user posted image
29.05. SARA user posted image - Znidka (PDP 21.05.) user posted image user posted image

18user posted image :13user posted image user posted image . Še pikicaa dajmo dajmo dajmo user posted image user posted image


MAJČICE NOSEČKE
29. pikicaa, Trbovlje user posted image

_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 514
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
2.6.2006 11:37:08   
Panda.
Ojla, punce!


OOOO, skoraj smo kompletno dvojne!! user posted image Čestitke vsem mamicam in user posted image user posted image user posted image user posted image za pikico!!!

Moj mali trenutno spančka, user posted image   . Smo začeli prakticirati kopanje v banjici zvečer pred spanjem, zjutraj pa ga za kakšno minuto samo namočim v čebriček. Da sperem kakšne nočne bruhce in ofrišam ritko. Potem pa - odvisno od njegovega razpoloženja - kakšno igranje in mečkanje ali pa samo še malo hrane in potem še enkrat zaspi. Še vedno pa smo na hranjenju dve uri ali manj, ak pomeni, da 3 ure v kosu še nisem spala od...  user posted image

Punce, ki dojite in se sprašujete, če imate dovolj mleka - ne pozabite na preskok rasti okrog enega meseca, user posted image   plus minus kakšen teden. Takrat je nujno, da sesa bolj pogosto, da stimulira prsi, dokler se ponudba in povpraševanje ne prilagodita. Pri meni je bilo to prejšnji teden. Je sesal na pol ure ali manj,  dva dni skupaj user posted image . Po dveh dneh pa je prišel ponoven naval mleka in zdaj imamo spet mekakšen ritem. Ampak pogosto sesanje je nujno, da nastane več mleka. Naslednjo tako etapo menda lahko pričakujemo okrog 3 mesecev...

O, ja, že grem, saj veste kam, se beremo...

lp He

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 515
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
2.6.2006 11:40:09   
Barbs
Štiri bejbe bodo brez tipov?user posted image user posted image user posted image

p.s.
Še mal humorjauser posted image  : morda pa bodo štirje tipčki geji?user posted image

Ne me tepst... že letim....user posted image

Pikicaaaaa, dej dej dej...user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 516
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
2.6.2006 11:44:36   
Mari71
Punce.
Naj bo ta post malo bolj naš in malo manj od naših zlatih user posted image . Hotela sem vam samo povedat, kako vesela sem, da se z vami "družim" in kako fajn se mi zdi, da si menjamo izkušnje. Še bistveno bolj kot v času user posted image . Pa taka fejst spodbuda ste, kar večina vas. Pa super se mi zdi, da vse skupaj čakamo Pikico in da nobena tudi pomislila ni, da se brez nje ne selimo na sosednji forum. Prav fejst majska družbica smo, a ne?! Me malo neki hormoni dajejo, pa sem bolj sentimentalna danes. Ma vas mam kr radauser posted image !  Sem včeri tudi malo jokcala kar tako, pa danes, ko je malega fejst zvijalo (celih 15 minut, ko se je matral kakat in pukat) tudi. A bo že,......bomo ši v Avstrijo tiste čarobne kapljice kupit.

Hvala za info glede zavarovanja. Grem takoj v akcijo, zdej ko vem, kaj nardit.
Pa še to - a mate ve še čiščo? Meni še vedno mal sveže krvi pušča tam spodajuser posted image  (4 teden po rojstvu, točno danes).
Jaz grem občasno za kako uro tudi sama ven, a k frizerki pa si še ne upam, ker pri meni frizerski obisk traja cca 2,5-3h (celoten tretma). Malo se pa vidi, da smo prvorodnice bolj previdne od ostalih - a imam samo jaz ta občutek, ko Barbs in Punčica veselo naokrog letata - s tamalim ali celo brez? No, nama je ta teden znesel "solo" shopping (jaz in moj user posted image ), je pa moja mama pazila Gašperja medtem, sem pa kot Barbs tempirala 2,5h in ko sem priletela točno ob uri skozi vrata, sta mama in mali Gašper pridno pančkala - Gašper v košari, mama pa na kavču. Jaz pa taka panikauser posted image user posted image !
 
Punčica - Vidu čestitke danes za točno 4 tedneuser posted image !
Mali kliče po dopoldanski malci, naj bo torej dovolj zaenkrat, čau čau.

PS: Majo vaši user posted image  bolj rumenkast kakec ali bolj zelenkast? Ko ima naš bolj zelenkast, ga fejst zvija, tisti rumen pa je OK,.....v sredo imamo pediatrinjo, pa bom njo vprašala, kaj naj nardim, da bo kakec ves čas rumen. 

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 517
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
2.6.2006 12:12:03   
MarijaPo
Ohoj Bejbe,

ja, zelen kakec menda pomeni napenjanje. Nasa se velikokrat dere, kot da jo napenja, pa ima cist rumen drekec.
Tudi jaz bom probala se ene druge kapljice - Gas Bimbi, sem nasla reklamo v eni reviji, sicer so pa menda tud ful dobre ene zeliscne iz lekarne Dobrova - tam blizu polhovega gradca, ki jih delajo v tisti lekarni. Ce bo eva se naprej tok boga s temi krci, bomo probal se tiste, bom porocala kako je slo.

Danes se je eva premierno drla ponoci in jo je ati od 2.30 do 4.00 miril. Kaj pa vem kaj ji je.

pikicaa - drzi se, mi vsi zate navijamo!!

Uzivajte punce in ne dajte se malim crvickom derocim!

(odgovor članu Mari71)
Neposredna povezava do sporočila: 518
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
2.6.2006 12:58:24   
pikicaa
OJLA

Najprej čestitke Znidki za malo Saro.
 
Jaz se vam javljam še vedno v enem kosu.user posted image user posted image  Jutri imam spet CTG. Upam da se bo že kaj premaknilo. Čeprav je bolj malo upanja, ker je naša user posted image  še vedno živahna.
Punce hvala vam ker držite pesti zame, da bom tudi jaz čimprej imela v naročju svojo user posted image  in ker še vedno vztrajate z mano.user posted image user posted image
 
Svetujte mi kaj naj še naredim da bi pospešila porod. Hodim po stopnicah in na sprehode, čistim stanovanje počivam pa skoraj nič. Meni nič ne pomaga od tega. Da bi pa user posted image  mi pa še na misel ne pride, ker me vse tako tišči.
 
Zdaj pa grem počasi pripravljat kosilo. Se pišemo.
 
Uživajte

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 519
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
2.6.2006 13:38:18   
mojsoncek
Pozdravcek se od mene!

Znidka cestitke za malo soncico! Veliko veselja in lepih trenutkov vam zelim!


Pikicaa - zdrzi!!!

Po vcerajsnjem "oddihu" od foruma, mi bo danes mogoce le uspelo kaj napisat. Ja, smo imeli kar pestro vceraj... saj ni bilo kaksne krize, samo mali se je res non stop hotel cartati in sva imela polne roke dela. Ko pa je spal, sem tudi jaz pocivala, ker sem bila cisto hin.

Za krcke mi je pa mami (po nasvetu njenih sodelavk) prinesla dvoje stvari. Kuminov sirup, ki ga lahko zmesas s cajem ali pa samo dudico namocis notri. Pa se brinjevo aromaticno mazilo, s katerim malcku masiras trebuscek. Oboje se pa dobi samo v Mariborskih lekarnah. Ja nasega malo zvija vsake kvatre in sva z user posted image ugotovila, da ne bo zaradi moje prehrane, ker se se vedno vztrajno pazim, ampak imamo problem s podairanjem kupcka. Vsakega nasveta in vasih metod bom fuuuuuuuuuuuuul vesela!!!

Pa se tole. Nas je zacel vztrajno protestirati in takoj vklopi sireno, ko ga previjava, preoblaciva ali kopava (ko je v vodi se umiri, bolj problematicno je slacenje in oblacenje). Sem ze mislila, da imam premrzle roke ali da mu je prehladno in sem zacela vklapljati kalorifercek. Ampak na zalost zaleze samo za kaksni dve minuti, potem pa spet sirena. user posted image user posted image user posted image Upam, da je to samo kaksno prehodno obdobje in da bo hitro mimo user posted image .

Danes se mi je pa uspelo izboriti toliko casa, da sem si umila lase, ki so bili res ze katastrofalni, pa se nohte sem si uspela malo zrihtat (da ne bova z malim en drugega praskala user posted image ).

Grem se perilo obesit, ker imam se kaksnih 15 minutic casa, preden se nas kricac zbudi... Uzivajte!!! Pa pa

(odgovor članu pikicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 520
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
2.6.2006 13:38:46   
Panda.
Ojla, Pikicaa!

Te popolnopma razumem, da si že neskončno želiš imeti svojo pikico v naročju! To je nekaj čudovitega! In ko vse tukaj navijamo zate, držimo pesti zate in te dražimo... user posted image   Res je tudi, da si samo še ti odstala user posted image med majčicami... AMPAK! Saj si šele nekaj dni čez PDP. Očitno tvoja mala pikica rabi še nekaj dni varnega zavetja maternice user posted image . Da se do konca razvije še kakšen nohtek, da odpade še kakšna dlačica, da se do konca pripravi še kakšen organ...  user posted image In potem, ko bo čas, res pravi čas, se bo tudi tvoja mal odločila, da je RAVNO PRAVI čas za prihod na svet. In takrat boš imela krasno, ravno prav razvito dete, brez problemov prezgodnjega rojstva... user posted image



(odgovor članu pikicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 521
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
2.6.2006 13:45:08   
Panda.
Sem hotela na koncu zaključiti, da držim pesti zate, Pikicaa, da ti vikend prinese kaj lepega  pa se je prej vklopil moj mali, ki sem ga, oh, groza, groza, kar 5 minut pustila samega v zibki...user posted image

lp He

(odgovor članu Panda.)
Neposredna povezava do sporočila: 522
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
2.6.2006 13:45:41   
Barbs
Iiiiiiii, Mari, kako si lepo napisalauser posted image  
Jaz vas mam tudi rada in se mi zdi, da moram vsak dan z vami mal podebatirat, pa kej pojamrat, če ne mi kar nekaj manjka. Pa če kdaj internet ne dela in se ne morem "priklopit", sem kar mal nervozna.user posted image
Mari, glede čišče... pri meni je blo hitro ok, tisti veliki "izlivi".... potem po malem, pa se je že skoraj čisto ustavilo, sem imela že dnevne vložke, mini mini, potem pa spet mal več... ravno danes zjutraj spet;  opažam pa, da mi več "priteče" , kadar se bolj naprezam, kadar smo na poti ipd.. Če je pa to normalno, mi bo pa Stankouser posted image povedal naslednji teden v sredo, ko imam pregled. Hja, niso zastonj stare mame govorile, da porodnici še najmanj šest tednov visi kosa nad glavouser posted image user posted image user posted image user posted image

S kakcem je tudi pri nas tako, kot ste napisale . Pa zelen je tudi, ko jaz jem špinačo.user posted image
Zdaj pa že user posted image čivka - letim. Mimgrede - spal je skoraj dve uriuser posted image  Končno!user posted image



_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu pikicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 523
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
2.6.2006 14:18:28   
Lara28
Ola moje drage majčice. Javljam vam, da smo včeraj po 8 dneh končno spet doma z Anejem in z našim zlatim atijem.
Sicer še nisem imela časa in energije da bi vas prebrala natančno, sem samo malo preletela.
Moja porodna zgodba na kratko: začetek je bil šolski: popadki na 10 min, nato so se stopnjevali in po treh urah smo se odpravili proti porodnišnici. Odprta sem bila 3 cm, popadki na 4 minute, ki sem jih lepo predihavala, tam mi je potem skoraj takoj odtekla voda in po 3 urah sem bila odprta že 8-9 cm. Ko smo že mislili, da bo zdaj zdaj treba pritisnit, pa je malemu drastično padel utrip, prileteli so 3 zdravniki in babice, naredili neke preiskave in v roku 5 min sem bila že v operacijski pripravljena na CR. Šok - totalno! Zame in za atije, ki ga je skoraj pobralo od strahu, ker mu nihče ni nič povedal. Skratka, zaključilo se je dobro- čez 10 min je imel svojega sinčka že v naročju, mamico pa so odpeljali. Aneja sem lahko sicer videla šele naslednji dan, ker je bil priklopljen na na aparate preventivno, da so ugotovili, da ni posledic. Ob porodu je bil dobesedno prevezan s popkovino, zato sploh ni mogel v porodni kanal. Čudno- da tega niso opazili na UZ-ju en dan prej. Povem Vam, da bi raje še 10 krat preživela vse tiste popadke, (ki sicer niso bili neznosni, je pa bolelo, kot hudič!! Ampak mislim, a sem si z dihanjem res pomagala, čeprav ni bilo lahko) - hujše mi je bilo to, da 24 ur nisem videla otroka. Mislim da sem 23,5 ur prejokala. Ko so mi ga končno prinesli, pa sem jopkala še 2 uri.
Hudo žal mi je, da sem zamudila trenutek, ki sem ga najtežje čakala - da bi mi ga komaj porojenega pokazali,, položili na trebuh, ati bi prerezal popkovino....  ampak najbolj pomembno je, da je zdrav in da smo sedaj skupaj.
No, ampak zdaj je za nami, smo doma - naše dete je prekrasno, spi , zbuja se na 2-3 ure, takrat se previjemo in podojimo, malo polupčkamo in spet spimo. Skoraj malo dolgčas, ampak glede na to, da me rana po CR še kar boli, dobrodošlo, da si lahko spočijem. Dojenje nama je steklo po 5 dneh muke, sedaj pa nama gre krasno.
Čestitam še vsem, ki ste v teh dneh še rodile, če se ne motim čakamo še samo pikicoo!

Pikicaa - vse smo s tabo, zdrži še malo, saj zdaj pa res ne more bit več dolgo. In čim lepši porod ti želim!
Se še kaj javim!!
 

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 524
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
2.6.2006 14:55:23   
petka
Helov bejbe user posted image

U bistvu sm super besna zarad te blesave LJ ginekologije na Leonišču. Kontrola 6 tednov po porodu user posted image user posted image user posted image  Jeah, right!!!! Pa kva še.....
Veze po telefonu itak no way da dobiš, pa se skušam naročit po mailu - in ti bebci (se oproščam za zlobne nadimke user posted image ) me naročijo 7.8. Hallo???? To je več kot 3 mesece po porodu!!!
Vsa besna jim takoj pošljem protestni mail (in omenim še vse moje težave, ki sem jih imela zaradi poroda) in dobim odgovor: žal so vsi termini zasedeni user posted image user posted image user posted image

Barbs, kako je tebi uspelo, da imaš že pregled? Men se bo strgal...user posted image user posted image

_____________________________





(odgovor članu Lara28)
Neposredna povezava do sporočila: 525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  18 19 20 [21] 22   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 20 [21] 22   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?