|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
30.5.2006 13:34:15   
pikicaa
Barbs  pregledana sem bila nazadnje v četrtek. user posted image  je že čisto spuščena, MV zmehčan jaz pa sem bila še čisto zaprta. V porodnišnici pa me še niso nič pregledauser posted image l. Obljubljali so mi za danes amnioskopijo pa jo niso delali.Upam da me bodo v četrtek ko imam spet CTG.
Čvekalnice pa absolutno ne mislim menjat, ker sem se tako navezala na vas majčice.

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 476
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
30.5.2006 13:46:58   
maya2
Ja Barbs veliko sreče pri današnjem podvigu, jaz sem šla včeraj prvič 'po opravkih' sama po porodu, je mojuser posted image  popazil na našo malo... pa skoraj nisem šla ker je ravno takrat blo za jokat, pa nisem vedla če mogoče ni premalo jedla, pa sem še malo počakala, pol me pa ni blo uro in pol pa je pri očiju cel čas spala, isti trenutek ko sem jaz skozi vrata stopila pa je vključila sireno in sem ji morala takoj jest datuser posted image user posted image  ni bilo časa niti vrečke iz avta prinest in razložit.... user posted image  a ni to zanimivo??

Je pa ful pasal, da sem šla mal ven, pa mi je uspelo še čevlje it ogledat, jih bom šla naslednjič kupituser posted image user posted image ...

LP

(odgovor članu pikicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 477
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
30.5.2006 17:19:24   
cofek
Dan!

tole vreme...user posted image  (pa bomo spet v plišuuser posted image )

včeraj smo imeli sistematskega - smo zrasli za 5cm in se zredili za 1kg user posted image user posted image  (saj pravim, da je mali polhecuser posted image - samo je pa spi...). Moram povedat, da me je user posted image  čist fasciniral z vprašanji - sem vedla da bo skrben očka, zdaj me je pa čist presenetil. 
Interval dojenja se nam podaljšuje na 2,5 -3,5 ure in če bo šlo tko naprej Ažbeja ne bom več dohajala z mlekomuser posted image (vsako hranjenje na obeh stranehuser posted image user posted image ).

Vidim, da ste že vse aktivne - tudi jaz grem v petek na večerjo/žur s puncami user posted image , jutri pa bomo mogoče skočili v Celje..user posted image .

Prehrana - sem jedla v petek neke mislije z jagodami - je user posted image  še kar malo pikast, v soboto mučkalico (polno razne zelenjave - vključno s čebulo) - smo imeli v nedeljo krče in zelen kakec, tko da moram kar pazit kaj jem...

zdaj pa moram letet - gremo k staršem od user posted image  . Se še pozneje/jutri kaj javim!

lp, t

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 478
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
30.5.2006 17:46:37   
Barbs
Sam da povem, da sem nazaj. No ja, očitno.user posted image
ob dveh sem začela zganjati ceremojije, po fazah sem se oblekla, ga dala najprej mal na jošk, pa previla, pa potem še mal na jošk, pa nosila, potem je mal pred tretjo prišeluser posted image ...sem še mal norela okrog, dvajset čez tri mi je ratalo it, Aleks buden, dirkala ko zmešana, Meri me je frbala ko nora, sušila pod umetno toploto na kvadrat, umila, pustila polovico čela skoraj črnega, me postrigla na kratko (kr neki), me posušila kar na prste .. in sem bla gotova... ampak je trajalo uro in petinštiridest vseeno, kljub ekspresu... sem pridirkala domov in -------------- otroci pišejo nalogo, dragi na kavču bere, Aleks spi v ležalniku zraven njega, menda je zaspal takoj ko sem šla..sam od sebe, brez nosit ga user posted image ...zakaj sem že norela kot sneta sekira?user posted image user posted image
No, do zdaj sem si pucala še ostanke farbe z ušes, sem na računalniku, Aleks pa še vedno spi. Nazadnje je jedel okrog pol treh.user posted image

Kaj naj rečem - PEJTE K FRIZERJU!user posted image user posted image

Cofek - 1 kilo se je zredil?????user posted image  Mi imamo prvi pregled 6. junija,se pravi danes teden... komaj čakam...user posted image  No ja, jaz ga imam pa takoj naslednji dan, 7. junija...Upam, da se mi je že vse nazaj uskočilo, tako kot je trebauser posted image ... Pa da začnemo delat še enga Barbs fantkauser posted image user posted image user posted image
Maya 2 user posted image  - ful sem se režala tvojemu podvigu - ker zdaj moramo res delat vse po fazah... včeraj si imela nekaj časa za čevlje si OGLEDAT, mogoče pa boš naslednji teden imela kaj cajta, da jih zares KUPIŠuser posted image

Pikicaauser posted image user posted image user posted image ...veš kaj...si pa glavna zvezda, ker samo še tebe čakamo...user posted image

p.s.
Mislim, otrok božji, a bo kar spal, al kaj????user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu cofek)
Neposredna povezava do sporočila: 479
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
30.5.2006 18:01:31   
majamo
Hojla, da se še jaz malo javim.   Ni variante da skočim za računalo, naš Jan je pravi user posted image .  Ima fenomenalen urnik. Ponoči in podnevi hoče jest na 2 uri in niti minute ni tiho ko je lačen.  Včasih hoče jest še bolj pogosto, tako da vmes res nič ne nardim, niti naspati se ne morem, vsaj 3 urce.    Me res zanima, kdaj se jim urnik zrihta, če se sploh jim.
Drugače je čez dan kolko tolko priden, ene 2 x namesto da bi spal gleda po 2 uri okoli in se dere ko mala zverinica, včasih pa se sam  s sabo ukvarja in pogovarja.

Imamo pa probleme s krči proti večeru okoli pol8 ko se začne in do nekje do 9.  Takrat pa tak tuli da včasih ne vema več kaj naj nardima. Vse smo že probali, pa nič kaj ne pomaga.   Bomo vidli, kako bo. 

čav, spet imamo sireno,...

majamo

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 480
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
30.5.2006 18:11:32   
Panda.
Ojla, punce!

Ravno sem nakrmila in zdaj moje "cyber-dete" spi. Na meni. V pozi za podiranje kupčka. In izkušnje pravijo, naj ge nikar ne poizkušam odložit, če hočem, da malo odspi.  user posted image In, ja, prosim, naj malo odspi. user posted image

Sem bila danes pri zobarju. Malega sem imela za vsak slučaj s sabo in ga je oči merkal v avtu. Sovražim obiske pri zobarju. Zelo, intenzivno in že od nekdaj. user posted image Ampak danes ne bi smelo biti nič posebnega, samo plomba na en zob, ki mi ga je zgolj površinsko zdravila. Pa me je doletelo fuuul dolgo vrtanje in pihanje in user posted image jaj! izžiganje dela dlesni user posted image . Bah! In sedaj me vse boli ko user posted image , pa še lačna sem... Bedno.

Moje detece pa kar spi. V naročju vedno. V zibki pa.... Ampak, glede na to, da mi skoraj vidno pred očmi raste, bom izkoristila vsako minuto. Če se v naročju počuti najbolj varno in umirjeno, mu tega res ne bom odrekala, saj imam ves čas samo zanj. user posted image

lp He

ps
barbs - kje dobiš take fancy smajlije? Ti jih uporabljaš kar nekaj, ki jih meni ne ponudi... Je to povezano s številom postov in jih imam še manj na izbiro ali kaj?

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 481
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
30.5.2006 19:56:52   
tt79
Hej, majčice, da se še js mal javim....

Sej bi pisala kej prej, pa do dans skor nisem mogla sedet zarad šivov in hemeroidovuser posted image tko da sem samo na hitr kar stoje čekirala.
Drugače pa smo danes stari enajst dni in počasi prihajamo k sebi. Trudimo se tudi dojit ampak očitno ne bo šlo tko zlahka in naši mali zvezdici  že dodajam aptamil...morem rečt, da se mi je včeraj paralouser posted image , ko je mojuser posted image pripravljal umetno hrano in da sem se jokala, ko jo je hranil po steklenički, sem se pa dans že sprijaznila z dejstvom...no sicer pa bomo še poskušale in upam, da bom sčasoma tut js pršla k mlekuuser posted image

Kar se spanja tiče je super. Podnevi se pogovarjamo, pojemo, igramo, ponoči pa spimo od polnoči do sedmih zjutrajuser posted image (očitno je to podedovala po najuuser posted image ) mal so prisotni tut krči ampak ni panike.
No drugače pa sem si tudi js že prvoščla kavo sk kolegico-včeraj smo eno uro sedele in klepetale in je bilo prav prijetnouser posted image pa se je tut odlično izkazal...no nasploh ga moram pohvalt-pere posodo, previja našo bebico, se z njo igra...skratka super oči!

no zdej jih grem pa malce pocartat!

Lepo se mejte, uživajte s svojimiuser posted image , zistim ki ste rodile za mano pa čestitkeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Panda.)
Neposredna povezava do sporočila: 482
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
30.5.2006 20:33:28   
aljča
Ojla!!!

Naj se vam vsem zahvalim za čestitke in lepe želje. Danes sva prišla domov in upam da doma tudi ostaneva.Sonček je dobil takoj zlatenko tako da sva se grela pod lučko. Zgodbico vam napišem v prihodnjih dneh. Lepo se imejte in vsem novim mamicam Čestitke za sončke.
l.p.Aljčauser posted image user posted image


_____________________________

PDP 23.05.2006

Val se je rodil 24.05.2006 ob 22 in 55 min.:)
http://aljosska.moj-album.com/

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 483
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
30.5.2006 20:47:58   
puncica
Jst sem se pa zdejle neki spomnla, zanima me kako so kaj vaši dragi oz. novopečeni očki proslavil rojstvo otrok a so bili fejst bogiuser posted image
Moj je bolj mirne sorte in je bilo tud vse bol mirno, je pa bil fuuuuullll bogi a ne v alkoholnem smislu pač pa zato, ker sem šla v porodnišnico ob polnoči, ob treh rodila in je šel zjutraj ob šestih domov, pa potem na šiht totalno nenaspan in potem še žurka zvečer do polnoči. Mislim sploh ne vem kako je zdržal user posted image


_____________________________

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu aljča)
Neposredna povezava do sporočila: 484
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
30.5.2006 21:13:03   
maya2
tt79: tudi jaz poznam kako to gre.. si ne bi nikoli mislila kako naporno je dojenje, kaj? sem tudi jaz že vse to skoz dala, sem jokala.. mi je blo ful težko dat dodatek, sem se fuuul zasekirala, da so me moral vsi mirit, ker si s tem samo škoduješ... še manj bo mleka... vendar pa smo od tega, da smo morali vsak obrok še malo dodati prešli do tega, da ni treba več dodajati (razen mogoče vske tri dni zvečer, ko res ne gre niti po dveh urah dojenjauser posted image user posted image )... je pa res, da toliko truda, kot sem vložila v dojenje... zato le vztrajaj ... držim pesti, da ti bo uspelo...

Ja moj user posted image  sploh ni mel časa res zapit, je bolj po malem praznoval, vendar dlje časa, tam pa tam kakšne pijača z različnimi kolegi... vmes je praznoval še 30 let, tako da je organiziral še piknik (brez moje pomoči), je bil že tako hin...
Sicer pa 'sva rojevala' 13 ur, potem pa je še počakal z mano, da so me namestili, tako da je prebil z mano skupaj kar 16 ur preden je ob enih zjutraj šel lahko domov, da ne govorim o tem da ves čas ni nič pojedel...user posted image  (tudi ni bilo časa sva ves čas 'dihala' ko nora..) mu ni na kraj pameti prišlo, da bi šel potem pit... ko pa sem prišla po petih dnevih domov pa je bilo treba najprej hladilnik sčistit, ker ga očitno v vsem času ni niti enkrat odprl...user posted image user posted image

LP





(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 485
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
30.5.2006 22:39:45   
tt79
Maya2 ful ti hvala za vzpodbudne besede o dojenje. Sej js tut verjamem v to da nama bo zlaufal, pa glede na to da mam  user posted image , ki mi maximalno stoji ob strani verjamem da bo še toliko hitreje...

Drugače pa sem se js že pred rojstvom obremenjevala s fešto, za katero se je na koncu izkazal, da sploh ni bila tako hudo huda. So mi povedale kolegice, da se je moj kar dobr držal, pa tut v bolnici je bil že ob enajstih...user posted image
Sicer pa 50 ljudi, ki so mu prpravl nekaj zabavnih iger, mal so jedl, mal več piluser posted image itak pa ta teden dobim DVD z vsemi dokaziuser posted image komaj čakam!

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 486
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
30.5.2006 23:19:56   
Panda.
Ojla, punce!

Pravkar sem prebrala članek, ki mi je zelo všeč in se mi zdi, da sem se iz njega naučila kar nekaj novega user posted image . Govori o tem, kako fizično nezreli so naši novorojenčki, zakaj se pojavijo kolike in kako jim lahko pomagamo skozi prve tri mesece. Če imate čas in še ne poznate članka  - preberite:
Otrok in družina - februar

tt79 - moj otročiček je prišel na svet en mesec prekmalu in s CR. Posledično tudi mleka ni bilo. Meni so pomagale Tametil tablete, ki sem jih dobila že v porodnišnici (tablete proti slabosti, ki imajo za stranski učinek laktacijo user posted image ). Prvi dan je mleko navalilo in sem bila vsa srečna, čez noč pa je izginilo. Zjutraj ga ni bilo nič. In sem mislila, da samo mali ne vleče pa sem si poizkusila izčrpat pa sem "načrpala" več solz kot mleka. Po 10 dneh rednega jemanja je mleko ostalo. Da mali ne bi izgubljal na teži, je dobival tudi dodatek, vendar vedno po tem, ko je vsaj 10 min vlekel na vsaki strani, da so prsi dobile dovolj stimulacije. Nato sem mu pa tiščala flašo v usteca in user posted image ... Doma sem uporabila vse mlekarske nasvete: čaje za dojenje, kompote, velik kozarec vode med dojenjem, prekuhan sezam... user posted image in mleko je user posted image .  Edini nasvet, ki sem da spustila je pivo, ker se več alkohola izloči z mlekom, kot pa ga ostane v krvi, učinek piva pa je tako v sproščanju pivca in zato mleko bolj teče. Pri meni očitno ponudba povpraševanje krasno deluje. Sedaj, pri 6 tednih je mali postal zahtevnejši in nekaj dni sva se spet hranila na pol ure. Rezultat po 3 dneh pa je, da so moji modrčki še malo bolj polni user posted image user posted image user posted image .

lp He

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 487
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
31.5.2006 8:20:47   
lenika
Pozdravljene.

Mi smo danes noč skorajda prespali. user posted image  Zaspal je ob 11.00 in se ob 3.15 zbudil za dojenje, se dojil 10 minut in zaspal nazaj do 6.30, nato je spet sledilo dojenje, nato preoblačenje in zopet dojenje in sedaj od 7.15 naprej že zopet spi.
Dnevi so pri nas obupni, naredim ne nič, ker hoče biti cel čas na joški in nič ne spi. Včeraj sem že imela pomisleke, da nimam dovolj mleka, vendar pa mislim da če lepo napreduje na teži in je plenička večkrat na dan polulana in pokakana, potem  s tem ne bi smelo biti težav. Dobor, da vsaj ponoči spi, da si lahko nekoliko odpočijemo.
Dnaes bomo upam lahko šli spet kaj ven, ker sedaj smo že 2 dneva dobesedno zaprti notri.
Me je pa malo strah, ker gre mož v petek spet nazaj v službo in res ne vem, kako bom čez dan, ko je naš Matic resnično zahteven zmogla sama.
Ja bo že, saj bom morala.

Lepo se imejte.

(odgovor članu Panda.)
Neposredna povezava do sporočila: 488
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
31.5.2006 10:05:49   
maya2
Dobro jutro!

Za nami je ena krasna noč naša mala je spala od pol enajstih do petih, potem smo se na hitro podojile (ker ni bilo časa, da bi bila dolgo pokonciuser posted image ), in je zaspala do devetih, jedla, zdaj pa spet spi...???user posted image user posted image  Jaz pa valda vsake toliko pokonci, pa tuhtala kaj ne štima, pa gledala če sploh še dihauser posted image  ...v glavnem... mal se moram skulirat... user posted image

A so vaši user posted image  tudi med spanjem tako 'glasni'? Naša kar naprej nekaj stoka, pa vriska, pa se preteguje...

LP

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 489
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
31.5.2006 10:17:26   
cofek
Jutrouser posted image !

joj, sem včeraj čist pozabila - Nataša31 - ČESTITKE!!!!!user posted image

evo, kot sem obljubila...smo sicer včeraj prišli domov v doglednem času, vendar pol pa dojenje, podiranje kupčka, pol pa sem mogla še nekaj za svojo osebno higieno naredit (mimigrede Barbs - se mi je sanjalo da sem se tudi jaz barvala na črno, pa je bila vmes panika z user posted image  in si nisem dobro spucala kože in sem potem cela šekasta hodila naokoli- pa še to - tvoj post sem prebrala šele danesuser posted image user posted image user posted image ), tko da res ni blo časa oglasit se...

moram še na nekaj tem odgovorit:
- obiski so vsi, ki so hotli prišli na obisk v porodnišnico (se mi zdi da bi bila lahko jaz tista soseda od punciceuser posted image ); ampak mi je zdaj to veliko boljš, ker imamo pa doma bolj kot ne mir in se lahko navajamo en na drugega ter si ustvarjam svoj ritem
- kakanje in previjanje tudi mi se ne previjamo ponoči - da bomo vedli kdaj je noč in kdaj dan in -upajmo- kmalu nahali jest ponoči; poleg tega sem pa zasledila, da je lahko stresno za user posted image  če se preveč previja - kakanje po/med hranjenjem pa je posledica gastrokoličnega refleksa (imamo na izbiro previjanje pred/ pol ure po hranjenju - mi se previjemo pred)
- praznovanje rojstva - ja ta je pa bila huda...smo rodili v sredo zjutraj (kar pomeni da user posted image  celo noč ni spal), pa je moral zjutraj v službo, popoldan pa k svojim staršem proslavit, pa nazaj v Trbovlje, kjer so ga fantje že čakali in ker niso mogli dočakat petka so user posted image  že v sredo zapil (je ene par fantov prespalo kar pri nas doma), v petek pa je user posted image  zorganiziral vrtno zabavo za širšo družbo - cca.35 ljudi (od 5h pop. do prbl 3h zjutraj so ga pili in jedli). Moram rečt da so Ažbeja RES zapili in mali ne bi smel imeti problemov z govorom in kolcanjemuser posted image user posted image

ok, punce - uživajte naprej. Sirena se že oglašauser posted image

lp, t


(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 490
   [Brisano sporočilo]
31.5.2006 11:52:40   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu cofek)
  Neposredna povezava do sporočila: 491
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
31.5.2006 12:56:59   
mojsoncek
Oj punce!

Mali je nafutran in je lepo, hitro zaspal, zao moram na hitro izkoristiti "prosti cas", da kaj napisem. Vidim, da ste ze kar pridne in aktivne in da hodite ze okrog frizerjev in cevlje gledat. Blagor vam!!! Jaz sem glede mojih izhodov (hoja po stopnicah in sprehodi) danes govorila s patronazno. Pravi naj se danes sprehodim iz 4. v 2. nadstropje in nazaj, jutri pa naj grem do pritlicja in nazaj. Cez vikend pa naj spokava se malega v vozicek in gremo na en kratek sprehod (po moznosti naj bo vmes kaksna klopca, da se bom lahk spocila user posted image user posted image ). Pa oblect se moram fuuuuuuuuuuuuul in seveda potem spet lezat in pocivat. Po pravici povedano, me res ze kar dobro daje tole mirovanje. Mater, se pocutim kot kaksna stara mamca user posted image ...
Ga je pa patronazna danes spet stehtala. Od prejsnjega ponedeljka se je poredil za 180 g in jih ima sedaj 3270 user posted image user posted image user posted image .
Za prvi pregled sem ga tudi narocila in sicer ga imamo 12.6., jaz pa ga imam 22.6.

maya2 - tudi nas mali se med spanjem dosti oglasa... malo piska, malo se preteguje in zvija, vcasih malo zajokca in seveda tudi veselo prdi user posted image

praznovanje - ja malo so zaceli ze popoldan v enem lokalcku, potem pa je bila zvecer se "zurka". Kar se tice "agregatnega stanja", je bil pa najhujsi moj mlajsi brat (ki je po zurki kar pri nas prespal), user posted image se je pa kar dobro drzal. Drugace pa niti ni bilo take krize. A ja, pa moj atek je tudi zelo dobro zalil svojega prvega vnuka user posted image .

Zdej grem pa skuhat kompot in nekaj pojest, ker sem ze tako user posted image lacna. Ponavadi moram jaz jesti, ko tamalega podojim user posted image user posted image user posted image . Ja lakota je res ena huda stvar... user posted image user posted image user posted image

Uzivajte!!!



(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 492
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
31.5.2006 16:45:06   
Tina15
Pa sva končno tudi midva doma. Kar 14 dni sva bila v porodnišnici, najprej 7 dni zaradi Davida in zlatenice, potem pa sem jaz fasala vnetje maternice in sva ostala še 6 dni. Komi sem čakala, da pridem ven. Zdej sva ok, edino dojenje se je skoraj ustavilo, ker mi je zaradi visoke vročine mlkeo skoraj presahnilo. Mali je dobil parkrat mleko po flaški, bolj leno sesa in to je to. Je pa slika enaka kot prvič. No ja, važno da je zdrav in zadovoljen.
Toliko sem govorila o tem, da bo verjetno tudi tokrat CR, pa se je vse obrnilo. 16. maja na pregledu pri G ni CTG pokazal nič, potem me je pa še spodaj pogledala in ugotovila, da sem odprta že 5 cm. Takoj me je poslala v porodnišnico, tam pa kar v porodno sobo. Z možem še kar nisva verela, da je zares, saj ni bilo popadkov. Ob pol sedmih zvečer mi je zdravnica predrla mehur in še isti trenutek me je zgrabilo in ni spustilo do konca. Nekje vmes sem obžalovala, da nisem bila bolj vztrajna glede CR (me je babica Elizabeta - svaka ji čast prepričala), ampak po slabih 2 urah se je naš David rodil. Mene so seveda precej zašili, ampak po 14 dneh bolnice sem zdej že čist fit. Dans je bila patronažna tukaj in je rekla, da šivov ni več in da je rana ok. Tudi hemeroidi so že skoraj izginili.
Pozdravček in čestitke vsem že majskim mamicam in pa držim pesti za tiste majčice, ki še čakate.
Pozdravček od naju z Davidom.

_____________________________


(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 493
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
31.5.2006 18:03:42   
TiaSara
Da vas na hitro pozdravim punce. Najprej hvala za čestitke, pa še sama moram čestitati Nataši user posted image user posted image .

Mi smo doma, Andraž večji del budnega časa preživi pri atu, kjer se počuti prav dobro  - no vmes občasno vklopi sireno, potem pa se pomiri. Spi zelo malo, tako da nimamo nobenega časa. Jedel bi kar naprej, mene pa bradavice bolijo ko  user posted image . Dejte me potolažit, da je to s časom boljše. No sedaj smo omejili in se pogosteje kot na dve uri ne dojimo. Da ima mama vsaj malo časa, da si bradavice pomiri.

Ata pravi, da sva dobila napačen model - da nima manualnega ON/OFF gumba, ampak se vklaplja kar avtomatsko user posted image .

Pa je pri njem selo priden, ker ko je pri meni, bi pa res ves čas le jedel. Mleko je - ta hip mi bo kar joške razneslo in malo kar lepo sesa. Upam, da ga ne hvalim prehitro!

Porod je bil v bistvu prav kot iz knjige, popadki so me zdelali bolj kot sem mislila (ležati tam na mizi je nekaj najhujšega - sem enkrat kar dol zlezla, samo so me hitro nazaj poslal) ampak je pa res da vse pozabiš in en pogled na vijoličnega Andraža je bil dovolj user posted image .

Švana sem malo, imam pa hemeroideuser posted image . Sedim lahko samo na blazini.

No da še enkrat pohvalim user posted image . Brez njega bi me verjetno kar pobralo, ker mali ima res tempo. Skupaj pa mu vendarle nekako slediva.

Pikicaa - držim pesti, da bo čimprej! Vem, kako se počutiš in sem vesela, da mi ni bilo treba čez to.

Punce, saj sem utrujena, da je kaj, ampak sem srečna kot še nikoli user posted image .
Imejte se.

(odgovor članu Tina15)
Neposredna povezava do sporočila: 494
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
31.5.2006 19:00:56   
MarijaPo
Tudi jaz drzim pesti za pikicaao. Dajmo, saj je ze skoraj konec maja. :)

Tudi pri nas je divje, ker se se zdaj nismo navadili, da se Evica vcasih pac kar dere po uro ali dve skupaj in naju oba spravi ob zivce, ker jo nic ne pomiri. K sreci ponoci se kar spi - od enajstih do treh in potem do sestih. Podnevi tudi dosti spi, vendar se dretja kar ne resimo, najbrz je to normalno. :)

Kar se mozeve sluzbe tice, tudi meni ni jasno, kako bom potem kar sama morala prezivet, ampak zgleda je tako in ne more biti drugace.

Uzivajte!!

Aja, se to povem: porod je bil cist ok, EA sicer ni prijela v taki meri, kot  sem pricakovala, je bilo pa fino, ker sem se doma zbudila s popadki na pet minut in sem zato tam rojevala samo 5 ur. Sivana nisem nic in  tudi hemeroidov nimam, Postojna se je res obnesla.


< Sporočilo je popravil MarijaPo -- 31.5.2006 19:06:00 >

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 495
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
31.5.2006 20:46:59   
lenika
TiaSara, tudi mi imamo podoben problem z dojenjem. Dopoldne in ponoči je v redu, ker mali spi na 3 ure, popoldne je pa obupno. Nič ne spi, nonstop bi jedel. Ga pristavim, intenzivno sesa 5 minut, nato zaspi, ga poskušam zbudit in mi nikakor ne rata, kljub temu, da ga dvigujem, poskušam podret kupčka, slačim... Čez 10 minut se zbudi in dobesedno tuli in hlasta ter išče joško in nato se zgodba ponovi. Tako je že nekaj dni in resnično ne vem kaj naj naredim. Sem že pomislila, da nimam dovolj mleka, da je tako pogosto, pa vendar mislim, da glede na to da na teži lepo napreduje in da so pleničke na 3 ure konstantno polulane in pokakane, da imam mleka dovolj.
Še na sprehod si popoldne ne upamo iti kam daleč od hiše, da ne bi potem imeli predaleč za nazaj, če bi se začel jokat. Jaz upam, da bo to hitro minilo in se bomo začeli hranit v normalnih razmakih.

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 496
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
1.6.2006 9:34:02   
MarijaPo
Ohoj, spet jaz.

Mislim, da je pri tem hranjenju vazno, da se mu ne ponuja joske stalno, ker potem a) bolijo bradavice, b) ta mali nima ritma.

Jaz Evico pac zabavam kakor vem in znam dokler ne mineta najmanj 2 uri od prejsnjega podoja. Je pa res, da je potem tako zmahana, da ne more dobro vlect in se najbrz premalo naje. No, vseeno smo jo zadnjic tehtali in je 2x presegla povprecje, torej se je zredila 2x bolj, kot bi bilo normalno v takem casu. Smo bili vsi ful zadovoljni.

Sicer me pa malo daje ta poporodna otoznost, vse se mi zdi tako zalostno in utesnjujoce, pa zal mi je, da je konec nosecnosti. A ste  tudi ve dozivljale kaj podobnega?

V svoj album sem dala sliko Eve, da vidite, da je res vredna vasih malckov. user posted image



(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 497
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
1.6.2006 9:36:46   
mojca75
čau punce,...

tole pišem hitro, dokler sirena še ne bo premočna...
Lenika mi smo uvedli dudo... sicer bi jo lahk mela skoz na joškah, tako pa jo pristavljam na 2,5 - 3 ure, odvisno al pa na 2, tako da se mleko naredi, bradavice spočijejo, že tko bolijo.... sicer bi bila lahk skoz gor, sesala 3 minute, zaspala za pol ure, in ponovi vajo! Tko pa sesa dudo, potem je pa res lačna in posesa iz jošk v 20 minutah in to je to!

včeraj smo mel nek jokavi dan, se je skoz drla in bila cel dan budna ampak smo jo cerklali, čeprav sem bila na konc dneva ko cunja, pa še spal smo za en drek prejšnjo noč.... no danes upam da bo bolje.

Zdej počasi dobivamo obiske,... mi kar paše, ker se že kar Ok, pa razbijejo mi dna, vsak dan en obisk... (starši ne štejejo).

Drgač pa imamo podobne težave, kot ve... in sem kar pomirjena ko preberem kaj ve počnete. Sem jaz tud včeraj mislila da nimam dost mleka, pa sem spunpala v 5 minutah 80 ml.... se prav mleka ni premal... je bil pač tak dan včeraj!

OK, zdej bo pa treba joške ven dat...

LP

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 498
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
1.6.2006 9:46:49   
lenika
Ja samo problem je, ker naš noče dude.

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 499
   RE: MAJ je prišel v deželo - naš mesec...
1.6.2006 9:53:57   
Barbs
Jutro,

Marijauser posted image  , kako sem te veselauser posted image ..sem si natančno ogledala Evico in morm rečt, da je seksi bejbauser posted image ...Aleksu je tut všečuser posted image ; sem ga dala pred ekran in povečala Evico;so se mu začeli na ustkah takoj balončki nabiratuser posted image
Morm še jaz kej prlimat not; ampak moram prej atija vprašat, če se strinja - ima namreč neke čudne ideje (morda pa tut ne) o lepljenju fotk na net. Upam, da mi bo rataluser posted image

Glede dojenja : pri nas čez dan še nekak gre - ne gledam na uro, pazim pa tako, kot Marija, da res ni manj kot dve uri vmes - no ja, na dve uri papa, če je pa res siten kdaj ponoči, ko ne gledam na uro verjetno tudi vmes... Zdaj, ko bo v soboto PRAZNOVAL 1 mesecuser posted image , ima že daljša budna obdobja in ga je treba animirat, tako kot pravi Marija.

Lenika, morda pa mu takoj, ko zajoka, ne bi dala joške?  A ne pomaga, če ga recimo odneseš v drugo sobo, prižgeš lučko, ga neseš k oknu, da opazuje svetlobo in zavese...al pa kaj takega... jaz vse to počnem, poleg tega mu nakladam o politiki, kej šimfam, odprem mu tv papriko, da posluša moja štikla od severine user posted image user posted image user posted image , zadnjič je recimo petnajst minut v ležalniku poslušal Idole z rahlo blaženim nasmeškom in nekajkratnimi vzdihi vmes ( najbolj mu je bla všeč Djevojko malauser posted image  ) . Kažem mu slona z rdečimi ušesi, češem ga s krtačko ker se mu fino zdi... pa take... Potem ponavadi čez čas zaspi sam od sebe v ležalniku, ko ga dam not. Pa še neki je Lenika : če ga dvigneš ti, kadar joka, potem te "zavoha" in logično hoče cuzat, sploh če ga pestuješ leže, v pozi za sesanje. Poskušaj skuhat mal komarčkovega čajčka in ko bo spet tulil na deset minut ( al pa zunaj na sprehodu), mu porini v usta flaško, da bo mal pocuzal... Pa ne takoj obupat, če ne bo prijel.. jaz sem Aleksu zadnjič na pikniku kar mal pomagala... flaško v usta, pa sem mu jo narahlo mal ven pa not turila, da je zakapiral, da gre za sesanje, potem je pa mal popil in bil čist ok naslednjih petnajst minut... probaj, saj več kot tulit ne more, to pa itak že zdaj, a ne?user posted image  pa, če je to kakšna tolažba, potem naj ti povem : TO SE NE DOGAJA SAMO VAMuser posted image user posted image user posted image

PIKICAAAAAAA???????? user posted image Dejmo....jaz mam že kufre spakirane za selitev na sosednji čvek.user posted image user posted image


_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?