pravljica
|
evo še mene, nikakor ne "izgubljeno" trije tedni na morju so minili kot bi mignil...se tolažim s tem, da bo leto spet hitro naokoli mi še vedno ni jasno, kako se ljudem splača za en teden hodit na dopust, jaz še teh 3 nimam nikoli dovolj rd smo praznovali na morju s prijateljčki, ki smo jih tam spoznali, doma ne bomo nič posebej delali (hvala za čestitke!)...po darilo smo šli včeraj - akumulatorski motor, ker je že lep čas nor na motorje (ga v trgovini ne sme videt, ker smo potem obsojeni še za enega v zbirki)...in mi ne hodimo "na sprehode" ampak "gemo gedat toje" ja, smo se naplavali in naužili sonca in vsega, kar sodi zraven...imamo varjanto "od jutra do večera v kopalkah na plaži" - apartma na plaži seveda, zakon pove nam že vse, v stavkih...kar nekaj ima besed iz svojega slovarja, ki ga ne pozna vsak (npr. sladoled je didadada - ne vem od kje, lubenica je micamaca, ostalih se ne spomnim trenutno) s prvim dnem na morju sva skenslala dojenje...brez problemov - je treba malo menjat okolje zgleda, pa gre...ampak zvečer in čez dan pred spanjem, če smo doma, pa iz flaše spije ene pol litra mleka, dve veliki aventovi flaši...mu ga čisto razredčim z vodo (pol pol), pa še tistega z najmanj maščob kupujemo, itak, ker to bi bilo pa res preveč, če bi bil 3,5% prav tako je na morju hodil lulat v vodo, k rožici ali na wc, če smo bili notri...torej ve, kdaj je treba...ampak samo pod pogojem, če je nagec...kakor ga oblečemo v gatice ali pleničko, pove takrat ko je že mimo...s kahlico bomo doma probali, čeprav dvomim, ker prej je še videt ni hotel, bo po moje treba nabavit oz. poiskat doma nastavek za školjko kako pa vaši lulajo? sede ali stoje? naš hoče samo stoje, potem pa šprica okoli, ker ga ponavadi nekako čudno prime, meni pa pravi "pusti!"....aja, stoji na robu školjke, tako da ga jaz držim, seveda...ma res ne vem, kako naj to rešim tiste stopničke za k wcju ima katera? pručka je prenizka drugače se s tem sploh ne obremenjujem...tavelika je bila čez dan brez pri 2,5, čez noč pa pri 3. letih...ampak takrat res tako na hitro, ko se je odločila...ni bilo nepotrebnega preoblačenja in zbujanja ponoči pa zobkov noče umivat...to je menda edina stvar, ki me pri njem skrbi...tako 1 do 2x tedensko jih umijeva tako, kot je treba...s posebnimi fintami in prepričevanji...saj bi na silo (ker to je pa res nekaj, kar je treba), ampak ne gre, ker tišči usta skupaj in se dere...vse fore smo že porabili...če si jih sam, si jih pa samo spredaj čoha če ima katera kaj časa, se oglasite pri nama, da se ne bomo kje zunaj dobivale v tej vročini aja, vse naja naj za nazaj in za naprej julijčkom! pa...držim pesti za službo Mayci pa vse najlepše nosečkam...bi rekla, naj vam traja, ampak ne verjamem, da to paše vsaki, tako kot je meni