Anonimen
|
Malika, dobrodošla, le večkrat se kaj oglasi Bobek, takole ti bom rekla. Jaz sem si rekla, da bom pač naredila konec steklenički. Samo zato, ker je moževa prvorojenka do svojega 5 leta vsak večer pred spanjem dobila flaško kakava po cuclju. Obup. Jaz sem jo ( s čarobnim praškom in dobro vilo) uspela prepičat, da tega ni več počela - vsaj pri nas ne. Ko sem gledala tiste male boge gnile zobke, mi je blo res hudo. Groza. Zdaj je stara skoraj 7 let in njeni zobje so ena sama velika žalost. Zato sem bila tolk bolj odločna pri Gašperju cucelj čimprej ukinit. Lej, naš je tudi zvečer spil po 2,5 deci mleka. Taprvo adaptiranega, potem pri ene 11 m sem mu dala kravje, pa se ga je v cca dveh mesecih naveličal. Pa kaj. Sem mu pa itak dala namesto stekleničke eno fajn večerjo, pa čaj res samo za crkljanje. Zvečer mi zdaj poje pašteto pa kruh, ali pol hrenovke, ali jogurt z misliji ali kaj podobnega, ker stvari na žlico (gres, čokolino) pač ne mara. In ti povem, da potem mleka (po flaški) ne rabi. Dam mu še eno ali dve skodelici toplega čaja, pa malo igranja, kopanje, preoblačenje in v visečo (sedečo) mrežo mal knjigice gledat, pa tisto tamalo flaško (1,25 deci) čaja z nastavkom (bel od Aventa). Pa ti povem, da super deluje. Je pa res, da je Anej mogoče zadnje čase veliko bolan, pa je tukaj problem. Pa mogoče je razlika tudi v tem, da Gašper ne hodi v vrtec, ampak se čuva pri moji mami. Ne vem, ampak sigurno vse to mal vpliva. Ne bom se delala pametne. Ker pač nisem. Lahko pa povem svoje mnenje. Recimo, meni je dojenje 1,5 letnega otroka totalno mimo. NE obsojam tega, pač to je stvar posameznice, ampak se mi zdi mal tko no. Sem pač prepičanja, da vzgajamo ljudi in ljudje jemo z žlico, vilico in ne pijemo po cucljih. Aja, pa še tole moram napisat (ker sem ravno not padla), ko je moj otrok star tam nekje 10 mesecev, je skrajni čas, da se mojih jošk dotika samo moj mož. Pa brez zmere, tole je samo moje mnenje. Lej, Bobek, ne sekiraj se. Veš, za določene stvari moraš biti tudi ti pripravljena, ne samo tvoj otrok. Sej si prebrala, ko je pravljica napisala, da malega doji samo zaradi sebe. Ne obsojam, samo povem. Tudi me moramo biti močne in pripravljene na določene spremembe, na prerez popkovine. Nekaterim se nam to zdi sprejemljivo tekom otrokovega prvega leta, nekaterim pač še ne do tretjega leta. Z dudo imam tudi že plan. Ko gremo poleti na morje, bomo sigurno tam srečali kakšnega dojenčka, pa bomo dali vse dude v eno vrečko, pa jih bo Gašper nesel dojenčku, ker jih on bolj potrebuje, kot pa on sam, ker je že velik fant. kako bo to delovalo, pa sporočim Aj, sem dons pametna
|