|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Koliko vam moški pomagajo?
30.4.2006 10:29:44   
vanilija
Ma ja, priznam, da ni pol pol, ker nikoli ne meriva. Sicer je pa vedno ista zgodba pri tej temi. Tisti, ki živijo v enakopravnih odnosih povejo, kako živijo, ta drugi pa ne verjamejo. Jaz tudi lahko rečem, da tiste, ki trdijo, da so za vse same lažejo, ker enostavno poznam same take pare, kjer moški normalno kuhajo, perejo, pomivajo okna itd.
Zanimivo, pri skoraj vseh najinih kolegih je tako, da obiske postreže v glavnem moškiuser posted image Pa se to nikomur ne zdi čudno. Če je pa to komu čudno in ne verjame pa tudi prav.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 26
30.4.2006 12:17:15   
Gina
Pa kaj ste zdaj obrnile moje besede!

Lara, napisala sem
- da bi bilo prav, da je povsod tako, da oba delata
- da ni povsod tako, čeprav nekatere ženske zagovarjajo svoje moške, da delajo, v resnici pa ne delajo "pol", ali če drugače napišem, ne delajo toliko, da bi bilo pravično razdeljeno in bi bila oba zadovoljna
- nikoli nisem napisala, da pol pomeni da vsak skuha polovico ali vsak pol posesa ali kaj podobnega - pol pomeni meni to, da vsak naredi toliko, da približno pol prispeva v obliki dela za skupnost (vseeno kaj to je, važno da sta oba zadovoljna, kot je Jančika super napisala) in ja, jasno da se denar tudi ne deli, vsaj pri nas se ne in ne bi bila pripravljena na kaj takega pristajat niti slučajno

-Tebi, draga vanilija pa tole: Vesela sem, ker poznaš same take, ki v resnici pomagajo "pol" ali naredijo toliko za skupnost kot ženska. Jaz jih ne, niti slučajno. Pa poznam ogromno ljudi, ker sem zelo socialne sorte. Se strinjam s tabo, da bi bilo prav, da bi bili odnosi enakopravni. Vendar v večini primerov pri nas, v Sloveniji niso. In to ni odvisno od tega, koliko si ti pametna, da si srečala takega, ampak je veliko bolj odvisno od sreče, ki si jo imela pri spoznavanju moških. Enako ti je to, kot pri tem, kakšnega otroka rodiš. Lahko imaš srečo, pa rodiš zelo mirnega, ubogljivega otroka, lahko pa moraš v življenju vložit ogromno energije za to, da se otrok normalno vede in da bo nekoč srečen v življenju. Z odnosi je pa isto. Večina moških NI TAKIH, kot opisuješ. Lahko spodiš veliko moških stran od sebe, pa boš še vedno naletela na takega, ki bo spet enak. Pa spet, pa spet.... Lahko pa potem naletiš na takega, ki ti bo ogromno pomagal...ampak denarja ne bo hotel delit. Ali pa takega, ki bo ogromno pomagal, pa bo celel dneve v službi... ali pa takega, ki bo ogromno pomagal....pa bo kadil....ali pa takega, ki bo ogromno pomagal....pa ne bo imel smisla za vzgajat otroke.....alipa takega, ki bo ogromno pomagal, pa te ne bo nikamor ven peljal, bo sedel cel dan pred tv-jem.....ali takega, ki bo ves denar za svoj hobi zagonil, ali takega, ki te ne bo znal tako crkljat, kot tebi veliko pomeni, ali takega, ki se bi preveč zredil, pa ti ne bo več seksi.......halo!!! Milion možnosti je, da ti nekaj na človeku ne odgovarja, pa malo malo, da ti vse. Če si našla nekoga, ki veliko pomaga+ ima še vse ostale lastnosti, ki si jih pri moškem želiš, si imela več sreče, kot pameti. Pa zaradi mene če pametuješ še toliko. Zahvali svojo usodo. Pa še to...če ti gre na tem področju, partnerskem ok, bodi prepričana, da ti bo šlo kje drugje vse narobe. Tam pa mogoče kakšni, ki ji v partnerskih odnosih ni ok, ne bo šlo nič narobe. Saj na tistem področju tudi ne boš kriva ti - ampak precej tudi (ne)sreča, ki si jo na tem področju imela v življenju. Ampak vsak, čisto vsak človek na tem svetu ima ogromno za poštimat, samo vsak na drugem področju. Zato nikar ne sodi ljudi po tem, kaj kdo v družini dela. Nima smisla.

(odgovor članu vanilija)
Neposredna povezava do sporočila: 27
30.4.2006 13:02:50   
dm#101
vedno postreže moški. ja, pa veš zakaj? zato, da potem vsi vidijo, koliko on dela.  Popedenal je vse obiske, ona pa je samo sedela. Kako je priden.   

(odgovor članu vanilija)
Neposredna povezava do sporočila: 28
30.4.2006 13:08:45   
dm#101
aja, še odgovor. večinoma jaz, čeprav ko je doma spočit in dobre volje, naredi precej. zna vse, a gre po liniji najmanjšega odpora.  če se pritožim, je pa užaljen.

(odgovor članu dm#101)
Neposredna povezava do sporočila: 29
30.4.2006 14:07:27   
šnucika
Vse delava približno v enakem deležu...razen kuhanje je bolj moja domena!
In ker sem jaz zelo tehničen tip,si tudi taka dela deliva in skupaj delava....od hišnih popravil...do šraufanja po avtih,aparatih.....
Včasih ga moram tudi " v rit sunit",da mi kaj pomaga...ali pa on mene...in tako furamo daljeuser posted image

kaR te ne ubije,te okrepi!

(odgovor članu dm#101)
Neposredna povezava do sporočila: 30
30.4.2006 19:25:55   
vanilija
In kaj draga Gina bi ti pravzaprav rada? Ne smem napisati svojega mnenja? In kje sem napisala, da koga sodim??? Ker ne trdim, da je večina moških takih, kot vedno trdiš ti. Pišem ne dolgo, berem pa že toliko časa, da mi je tvoje sveto prepričanje dobro znano.
Fino, da poznaš ogrooooomno ljudi. Jaz, ki imam več sreče kot pameti - ti seveda najbolj veš, koliko jo imam, verjetno poznam samo svojega partnerja, ki je z drugega planeta, ker ni po tvojem vzorcu.
Nikjer nisem napisala, da je moj idealen, ker vprašanja nisem razumela kot tekmovanje v tem, kdo ima boljšega partnerja. By the way niti ni moj prvi mož, pa tudi prvemu so bile te zadeve nekaj samoumevnega.
Da smo pa ljudje različni in da pari različno funkcionirajo mi je pa tudi jasno, ne boš verjela. Zanimivo je samo to, da so v takih debatah tisti, ki pravijo, da si gospodinjska dela delijo, ožigosani kot nakladači in ne vem kaj.

Ne nameravam kregat s tabo, ampak tvoj pokroviteljski način me je vrgel iz tira. Lep večer ti želim!

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 31
30.4.2006 19:33:07   
AKŠ
no bom pa še jaz nekaj napisala

svaka cvam čast za takšne možeke

moj še zdaleč ni takšen

vse delam skoraj sama, saj mi pomaga - ampak še zdaleč ne tolk kot bi hotela

vem - žalostno a resnično

pa kaj naj - enkrat mi bo poču film, pol pa ne bo več tko lepo

Opazujem te,kako mirno spiš,te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele,ko tvoja dlan leži v moji,opazim,kako zares majhna si.Tako si majhna-pomeniš pa mi ves svet.

(odgovor članu vanilija)
Neposredna povezava do sporočila: 32
30.4.2006 21:01:39   
Vesna
jaz vsake toliko štrajkam,pol pa vsi vse  delajouser posted image
sicer pa mi ni hudega.delo si porazdelimo tako kot nam paše,ker sem sedaj doma na bolovanju kuham seveda jaz,in skrbim za gospodinjstvo,on nosi smeti,pa težke stvari nosi,perilo,trgovina.sicer pa mi vodenje gospodninjstva ne dela preglavic,in niti ne želim da se mi vtika kaj preveč.ne vem kako pa bo,ko bomo dobili novega člana,za nekaj časa bo vse postavljeno na glavo,takrat bo verjetno nekaj časa zmeda.

(odgovor članu AKŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 33
30.4.2006 21:37:15   
Gina
Vanilija, če je kdo bil "pokroviteljski" ali prepričan v svoj prav in v bistvu grdo govoril o kom, si bila to ti, jaz nisem o nikomer nič takega pisala, od česar ne bi ena od možnosti, ki sem jih navedla, držala se mi zdi. 
Aja, v resnici sploh nismo govorili o meni niti o tebi, niti o tem, kaj naj bi bilo. Ker to si menda prebrala, da se vsi strinjamo, da bi "demokracija" morala biti. Govorli smo o tem, da je v VEČINI primerov ni. In ne obračaj mojih besed, ker nikjer nisem napisala, da so vsi, ki napišejo, da njihovi vse delajo, nakladači. Napisala sem, da je možno, da ste se same take javile, ker se druge nočejo izpostavljati, ali da vam res pomagajo, pa ne "pol".... Eh, brez veze, počutila si se ogroženo že takoj, ko sem sploh kaj napisala, torej si pomagaj sama.
Je pa res, da zdaj popolnoma verjamem, da je tvoj moški pripravljen vse naredit doma, saj bi ga drugače najbrž sčevljala ali kaj podobnega, tolk ti je to pomembno, da imaš prav in da je "demokracija". Meni sicer tako nasilje ni demokracija, ampak saj je vseeno, glavno da ti uživaš.

P.s.: verjamem pa, da me poznaš, kdo me pa ne....nickov je pa novih toliko tukaj, kolikor jih kdo hoče napisat na svoj računalnik....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu vanilija)
Neposredna povezava do sporočila: 34
30.4.2006 22:35:11   
Pupica
Isto kot Jančika...jaz temu ne rečem pomoč, ker mi ni samoumevno da je to moje delo. In trenutno pač on skrbi za gospodinjstvo. Jaz mu pomagam pri stvareh, ki jih jaz lahko še naredim.
Drugače pa nimava razdeljeno, pač tisti ki stvar vidi, jo naredi. (posodo iz pomivalca, perilo pobrat/obest,posesat,pomit,...). Glede skrbi za najino punčko, pa je tudi malo več na njem, vsaj kar je bolj fizičnega dela...kopanje, previjanje, oblačenje, ... Ko je urejena, pa prevzamem jaz skrb zanjo(igranje, branje, ustvarjanje,...)
Torej na kratko ja če že je to pomoč je potem maximalna, če pa je to udejstvovanje pri skupnem gospodinjstvu, potem pa ja, aktivno deluje.

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
1.5.2006 15:21:35   
vanilija
Je pa res, da zdaj popolnoma verjamem, da je tvoj moški pripravljen vse naredit doma, saj bi ga drugače najbrž sčevljala ali kaj podobnega, tolk ti je to pomembno, da imaš prav in da je "demokracija". Meni sicer tako nasilje ni demokracija, ampak saj je vseeno, glavno da ti uživaš.

Če ti tako praviš, potem ne more biti drugače, ker ti sigurno najbolj vešuser posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 36
1.5.2006 16:09:57   
Anonimen
Meni se zdi, da ne gre toliko za to, KOLIKO pomagajoo ziroma naredijo, ampak bolj KDAJ. Namreč: KADAR JIM PAŠE in ne KADAR JE TREBA. V tem je bistvena razlika med moškim in žensko.
No, vsaj moj je tak, pa tudi v glavnem vsi ostali, ki jih poznam.

(odgovor članu vanilija)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
1.5.2006 16:56:57   
nina6
Brala sem debato med Gini in Vanilijo. Takšne debate ne pripeljejo nikamor, se mi zdi.
Moje mnenje o delitvi dela je, da je razlika v generacijah. Tisti malo mlajši moški, veliko naredijo doma.Verjetno je to posledica vzgoje in mentalitete.Verjetno so matere pred desetletjem imele več časa za gospodinjstvo in so več tudi same naredile in sinov sploh niso vzgajale na tak način, da bi pa tudi oni morali kaj postorit doma.
Danes je malo drugače, ravno obratno. Danes ni nobenega mlajšega moškega sram povedati, da doma kuha. Včasih jih je bilo sram.
To opažam pri nas v službi, kjer smo generacijsko zelo različni ljudje

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
1.5.2006 19:09:12   
soncece24
Moj kuha, za ostalo sem večino sama. Edino zjutraj se nardim, da ful spim, da si sam srajco zlika user posted image user posted image
Moj zna vse, samo nardi samo takrat ko mu je. Sicer pa mu kakšnega čiščenja kopalnice itak ne bi zaupala, predsodki, kaj češ user posted image

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu nina6)
Neposredna povezava do sporočila: 39
1.5.2006 21:12:52   
Gina
nina 6, saj tu ne gre za to, da debatirava, kaj naj bi bilo prav ali da bi kam prišli. Jaz samo ugotavljam, da ne drži, da v večini primerov moški kar polovico naredijo in to takrat, ko je treba (kot je splišni odlično povedala). IN neverjetno se mi zdi, kako ženske še vedno podcenjujejo svoj prispevek k skupnemu življenju, kar razvrednotijo ga s tem, ko iščejo kako njihov ogromno naredi, pa v bistvu ne. Pa ne gre za to, da jaz ne bi verjela, da marsikdo res ogromno pomaga. Ampak ne vsi in ne v tako velikem %, kot so tule ženske pisale (ali so se pa v glavnem samo take javile).
Ena je krasno napisala, da moški vedno postreže in pospravlja, ko kdo na obisk pride...da ga pohvalijo, kako zelo je priden. Velikokrat sem že to videla.
Po drugi strani ne verjamem, da bi bilo komu nerodno pomagat, kot pišeš, nina. Ni jim nerodno, saj niso prastari deci iz prejšnjega stoletja, ne ljubi se jim. Kadar se jim ljubi že naredijo ogromno, kadar se jim pa ne, je pa vseeno, ali je treba otroka spat spravit, oni se uležejo, ga bodo že čez eno uro, ko se bodo boljše počutili, če vzamem en banalen primer. Potem so še druge vrste primerki, ki res ogromno naredijo, pa svoje delo tako zelo cenijo, da neprestano pripovedujejo, kako zelo so "pridni", jih je treba neprestano hvalit, pa še kritizirajo vse po vrsti, kar ni narejeno, skratka, požrejo ti ogromno energije, če z njimi živiš. Ja, res pa obstajajo še tretje vrste primerki, ki naredijo marsikaj in nič ne težijo, pa to ni odvisno od tega, kaj so jih matere učile, ker večinoma matere vse generacije, ki je odraščala 10 let nazaj, matere niso učile delat "ženskih" opravil. Sami so taki ratali, naključno, ali pod vplivom okoliščin, vendar ne starševskih. MOja mati npr.je vse naredila sama, nobenemu od otrok ni bilo treba kaj dosti mrdnit, oče pa je sedel pred tv in ni delal popolnoma nič, pa moj brat vendarle naredi ogromno v svojem domu in jaz tudi (samo da je on moški, pa se to bolj ceni) - torej se ni naučil od doma, niti jaz - sama sva tako hotela najbrž.

Še na en vidik smo pozabili. Ali imate vse, ki takole suvereno pišete, kako zelo mož doma pomaga, tudi otroke? (vem da nekatere imate in vam zares verjamem, da je pri vas to pošlihtano in prav je tako) V trenutku, ko človek ne more več ponoči spati, se človek obrne za 1000% karakterno, ne spoznaš ga več včasih. Spremeni se tudi v količini energije, ki jo je sposoben usmerjati v pospravljenje in pucanje. Če imaš pa več kot enega otroka, pa postane situacija s količino dela, ki pade na vsakega, obupno velika. Takrat šele se pokaže, kdo in koliko naredi doma. Dokler pa si sam ali z enim otrokom....meni se v teh primerih vedno zdi, da vse skupaj ni nič dela in da smo vse skupaj naredili, tako malo je.... In še enkrat, verjamem, da nekateri res naredijo ogromno. Vendar ne verjamem, da jih je več kot pol (pa četudi so mladi ali zaradi mene še teenagerji ali kaj vem katera generacija). Ja, bi pa bilo prav, da bi jih bilo toliko. Zelo prav. IN verjamem, da bo enkrat prišel čas, ko morda celo bo to približno tako. Zdaj pa ni, pa če se mi na glavo postavimo.

(odgovor članu nina6)
Neposredna povezava do sporočila: 40
1.5.2006 21:22:33   
Anonimen
Meni se pa zdi, da smo vsi samo ljudje in da nobeden ni idealen. Je pa fajn & praktično, da vsi (tudi otroci!) prispevamo k temu, da gospodinjstvo in družina funkcionirajo čim lažje in da  "zoprna" rutinska opravila naredimo vsak nekaj, pač tista, kjer imamo desno roko.

Najpomembnejše se mi zdi, da jih na ta način zmanjšamo do te mere, da nam ostane čas za vse tisto kar imamo resnično radi in kjer se imamo vsi dobro. Mislim, da zato iščem odgovor na to vprašanje. In ne zato, da dokažemo, kdo je bolj "priden in idealen".

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
1.5.2006 21:24:41   
Anonimen
Gina, z vsem, kar si napisala se lahko poistovetim in se strinjam.

Večina definitvno NE pomaga. Vsem, ki vam pomagajo pa: svaka vam čast.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
1.5.2006 21:26:12   
Anonimen
Protestiram!
To ni pomoč - to je delitev skupnega dela!

Tako, kot je pred kratkim ena napisala na RR - da njen mož ni varuška, ampak fotr!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
1.5.2006 21:27:07   
Gina
Evo, MIč, pod tole se pa podpišem. V resnici jaz zelo podobno razmišljam in se tukaj s tabo 100% strinjam.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 44
1.5.2006 21:35:54   
*Karmen*
Midva pa imava glede opravil zadnje leto bolj "pračloveško skupnost"... Najina opravila so strogo deljena na moška in ženska. Je pač čas, ko adaptirava staro hišo. On je zidar, pleskar, krovec, mizar... Jaz pa kuharica, natakarica, čistilka... Ob koncu dneva pa sva oba utrujena in se niti nimava časa pogovarjat in razmišljat o tem, kdo je več naredil.

Zna pa poprijeti tudi za kakšno gospodinjsko delo. Posodo zloži v pomivalni stroj in jo z njega tudi pospravi, če je potrebno tudi kaj skuha (čeprav je potem na štedilniku verjetno več hrane kot v loncih), včasih tudi pobriše prah, pomete, če je nujno si tudi kaj zlika, odnese smeti, in še bi se kaj našlo. Ga pa niti ne silim v gospodinjsko delo, ker tudi on mene ne sili k mešanju malte. Do nadaljnega bova verjetno funkcionirala tako. Ko bo hiša gotova bo pa tudi on z veseljem poprijel za kakšno gospodinjsko delo. Ni ravno blesteč "gospodinjec" ampak je pa človek, ki ne more živeti brez dela. In ga imam rada prav takšnega kot je.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 45
3.5.2006 8:29:43   
Anonimen
A vaši možje nimajo drugega dela po svojem šihtu, kot da "pomivajo, sesajo, kuhajo, previjajo, likajo in odnašajo smeti"?

Kaj pa delate medtem ve?

(odgovor članu *Karmen*)
  Neposredna povezava do sporočila: 46
3.5.2006 9:03:51   
Laubica
META user posted image user posted image user posted image To ti moj mož user posted image user posted image user posted image je rekel da so tukaj očitno same lene ženske in da take on že nebi imel ko je bral kako morajo možje večji del gospodinstva opravljat in kako se še pohvalijo da ga za nagrado spusti za cel dan žurat modela HALO to mi gre na user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 47
3.5.2006 10:56:46   
kalbo
Dokler boste ženske jemale gospodinjska dela moža kot pomoč, boste vedno za vse same, tako pač je. Če zložim posodo v pomivalca, to ni pomoč. Kje pa piše, da je to glih ženino delo.

Meta, nismo vsi na kmetiji doma, kjer dela nikoli ne zmanjka.

(odgovor članu Laubica)
Neposredna povezava do sporočila: 48
3.5.2006 14:50:26   
jasnika
kalbo se strinjam s teboj, ja kdo pa pravi da je pomivanje posode samo žensko opravilo, pa to se je dogajalo 20-30 let nazaj ne pa sedaj, pa saj tud jaz kdaj ščistim avto, pa kaj pol??a ko me posodo pomivamo pa sesamo pa likamo, takrat pa moški niso leni al kaj to velja samo za ženske.
moram rečt da mam super moškega, skoraj vedno skupaj kuhama in se tudi mama fajn med tem.res mi ni jasno zakaj naj bi bila ženska lena če moški skuha al pa pospravi?tak so bile naše babice mislim da sedaj pa več ni potrrebno takole razmišljat, čeprav ma vsak pravico do svojega mnenja, ampak dajmo živet za jutri in ne za včeraj, pa ne mislim da je moški doma za vse ampak nič ni narobe po moje če se ženska po kosilu dol vsede in moški pospravi, bo pa zato drugič obratno
grem zaj pogledat če je moj že skuhal in pospraviluser posted image user posted image
lp

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 49
3.5.2006 15:18:33   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Radha
Pomaga?Moški? On naredi le,če mu jaz izrecno rečem,da bi bilo to pa to fajn narediti. Ravno tako je njegova dolžnost,

Imate pa res čas se pregovarjat.

Aja. Saj res. Moram it pomagat. Byyye.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?