Gina -> RE: Koliko vam moški pomagajo? (29.4.2006 21:51:37)
|
A veste kaj, punce, da vam jaz ne verjamem, da čisto pri vseh vsi moški naredijo pol. Niti pod razno. Ja, verjamem, da pomagajo ali da ve pomagate njim. Vendar v realnosti poznam zelo malo zakonov, ki bi funkcionirali tako, da bi šle reči res na pol. Obstaja pa seveda možnost, da ste se oglasile same take, kjer to res drži, druge so pa bile modro tiho, pa si mislile svoje. Seveda pa podpiram tezo, da bi bilo pravično, če bi tako bilo.....brez nadaljnega bi bilo prav in pošteno. Vendar ni - ker moški v principu niso pripravljeni toliko delat. ko so utrujeni, se uležejo, ali gledajo tv, ali gredo na pivo.... Seveda obstajajo izjeme, hvala bogu, verjamem v to. Vendar ne v tolikšnem številu, da bi to bilo slovensko povprečje. Imam prijateljico (ali dve ali tri...), ki trdi(jo), da njen veliko pomaga. Saj res veliko pomaga - kadar je doma. Doma pa je malo. Torej je tričetrt na njenih ramenih. In pri vseh vaših moških, ki so cel dan v službi je gotovo podobno. To ni enako temu, da moški naredi pol pri hiši. Ne, ne, ...ni. Kaj naredi moj? Moj pomaga pri vseh opravilih, ki se tičejo otrok, zelo veliko - tu dela vse, od plenic do razvažanja, od dajanja spat do pripravljanja hrane, od vzgoje do razlage in igranja, sprehodov,nošnje v nahrbtniku.... Naredi tudi vsa "moška dela", ker jih jaz ne mislim in jih ne delam (tukaj štrajkam, ker imam preveč ostalega, čeprav vse znam), odnese smeti, včasih skuha in gre v trgovino...drugače pa nima smisla za pospravljanje, čiščenje in ostala gospodinjska opravila. Vendar tudi sitnari nikoli ne, da kaj ni narejeno. Torej bi lagala, če bi rekla, da imava delo razporejeno na pol - to ne bi bilo res. Če pa bi rekla, ali si pomagava, pa je odgovor, ja, si (ampak to ni realna slika, a ne).
|
|
|
|