|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Koliko vam moški pomagajo?
29.4.2006 15:48:00   
Anonimen
Koliko vam pomagajo vaši moški pri skrbi za dojenčka?

Kaj pa pri gospodinjskih opravilih? Ali računajo, da me porodniško za celotno gospodinsjtvo skrbite same-kuhanje, pospravljanje, pranje,...
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Koliko vam moški pomagajo?
29.4.2006 16:19:55   
mamči
Maximalno mi pomaga. Včasih imam celo slabo vest, ker po šihtu še doma ful dela, pol pa včasih še ponoči na računalniku za službo.

Res je priden, bolj ne bi mogel biti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.4.2006 16:35:03   
cmokec
Meni dosti pomaga pri opravilih, ki jih ima rad. To je pomivanje posode (po kosilu pomiva vedno samo on), sesanje vseh sob, dnevno sobo pospravi čist vse, pa punci merka in se z njima igra, vozi na sprehod, da še jaz lahko kaj nardim. Ta veliko kopa in ji vsak večer bere pravljice, jaz pa imam takrat tamalčko. No, kopalnico tudi kdaj pospravi, samo zelo redno. Nikoli pa ne kuha, pere cunj, obeša, lika, čisti okna, pečice, hladilnika, omare so moja skrb, tudi kupovanje cunj je moja dolžnost.

Na vrtu delava skupaj. On štiha in nosi kagle za zalivat, jaz plevem, kosim travo, tako, da skoraj vedno delava oba in sva tudi frej oba.

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.4.2006 16:38:09   
Seven*
Moj dragi Bigwhale skrbi v celoti za Jakoba. Umiva ga, preoblaci, hrani, previja. Ponoci se vstaja, ko se tamali zbudi. Tudi pri gospodinjskih opravilih mi pomaga (posesa, pomije tla, opere perilo). Vcasih pazi oba otroka (recimo zdaj), da jaz v miru kavo spijem in si malo spocijem. Zlat oce in partner!

Gospa sem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.4.2006 16:46:02   
Annny
Tudi pri nas sva precej enakopravna, kar se tiče opravil doma. Tudi on prav tako skrbi za tamalčico, jo skopa, previja, umije zobke, pripravi za zajtrk ali večerjo, posesa po stanovanju, preobleče postelje, obesi perilo.. Sicer pravi, da mu gospodinska opravila niso fajn, ampak komu pa so. Edino kuha ne (mislim kosilo in tiste bolj 'zapletene' jedi). Res pa je, da pobudo za 'generalko' ponavadi dam jaz, ja itakuser posted image  Kar je treba narediti sproti, se že zmeniva tako, da je prav.. Če jaz npr. kaj pospravljam, se on ukvarja s tamalo ali obratno. Lp

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.4.2006 17:33:13   
sazi
Na to temo je bilo že kar precej govora in tem s takorekoč enakim naslovom.
Pri debati pa se je zataknilo že pri pojmovanju koliko "pomagajo". Če se to že jemlje kot pomoč, je to samoumevno naše delo, ali kako?
Torej meni moj nič ne pomaga, ampak si delo deliva...

Mislim, d atu mame in žene pogosto delajo napako, ko rečejo, naj jim mož ali otroci pomagajo. Potem vsi svoje delo dejansko smatrajo kot pomoč tebi, ne pa kot skupno delo za skupno korist - enako narobe se mi zdi dajanje žepnine otrokom na podlagi opravljanja domačih opravil...

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.4.2006 17:34:42   
Anonimen
Moj Kamikaza dela vse, kar se delati da. Celo namesto mene, saj je on tisti, ki je na porodniškem dopustu, jaz pa delam. On je v bistvu "mama", jaz pa "ata". user posted image user posted image user posted image
In ravno zdaj ugotavljam, da mu premalokrat pokažem, da sem mu hvaležna za to. user posted image  Zato sem ga pa danes za cel ljubi dan spustila ven žurat... user posted image  Naj si oddahne, model... user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
29.4.2006 17:43:23   
Maleal
Moj user posted image  pa ko je doma vedno on kuha,jaz grem takrat z user posted image  na sprehod.Po kosilu pomije posodo,obesi perilo,včasih nardi generalko v kuhinji,jo sčisti v nulo,postlo tud preobleče,odnaša smeti.Perila pa ne pere in lika tud ne.

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

(odgovor članu Annny)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.4.2006 17:46:36   
Jančika_
Jaz temu ne rečem, da mi pomagauser posted image . Za otroka in gospodinjstvo skrbiva skupaj. Res pa je, da je on v službi, jaz pa doma (čeprav nisem več v porodniški, bom pa kmalu spet). Torej, ko je mož v službi, je moja služba skrb za otroka in gospodinjstvo, ko sva oba doma, se pa oba ukvarjava z vsem. 

Zdajle je bilo nekaj časa malo čudno, ker si je nabavil nov fotoaparat in je malo zanemaril svoje gospodinjske obveznostiuser posted image , tak da je dejansko več gospodinjstva pristalo na mojih ramenih (to pa ne velja za otroka - tu se ni nič spremenilo). No, to obdobje je zdaj zgleda mimo in trenutno recimo pleska stanovanje, mene pa je nagnal stran, ker sem mu s tem trebuhom samo v napoto.

Pri nama se je zelo poznalo, ko sem bila jaz v službi, on pa doma - takrat se je od blizu spoznal z vodenjem celotnega gospodinjstva; prej je sicer počel vse, a sem mu morala jaz reči, kaj je treba postoriti. In prvo leto otrokovega življenja je bil doma (je bil še študent), tako da je že od začetka on skrbel za otroka v isti meri kot jaz.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.4.2006 18:08:07   
vanilija
NIČ mi ne pomaga. Na srečo ga je že njegova mama naučila, da gospodinjstvo ni ženski privilegij in glede tega ni bilo nikoli problema. Če sem poštena naredi več kot jaz. Je precej bolj natančen kot jaz in mu večino zadev raje prepustim, da se ne matravauser posted image oba. Edino kuhanje je pa v celoti moja domena in predvem hobi.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
29.4.2006 18:50:28   
Wahoo RR

Tudi moj možek je zlat :)
Tamalo spedena tako kot bi jo jaz, gospodinjska opravila si razdeliva. Zavedava se, da pride dan ko se enemu od naju nič ne da...in postori potrebno drugi.

Nimam besed...no, edin kuha ne :))

Lp,
Wahoo RR

(odgovor članu vanilija)
Neposredna povezava do sporočila: 11
29.4.2006 18:55:04   
valči
Ogromno mi pomagauser posted image ,res je zlat ati in mož.Sicer dela doma na kmetiji,ampak od jutra,do večera in vedno,ko utegne,mi pomaga.V četrtek,ko je bil praznik in  sem bila v službi,je imel oba otroka doma in mi posesal,pomil po tleh,pospravil postelje,zrihtal otroka...Še sedaj ne vem,kako mu je uspelo po tleh pomituser posted image ,jaz to dela,.ko spita...

Jaz ga ne menjam,sedaj pride s terena domov in sem ga poslala še v trgovino,včasih sploh ne vem,kaj imam doma-se moram pobioljšatuser posted image

(odgovor članu vanilija)
Neposredna povezava do sporočila: 12
29.4.2006 20:03:06   
Anonimen
men nč ne pomaga ker ni nč moje delo ampak je otrok in gospodinjstvo glih tolk njegova domena k pa moja!
pa še tole si poglej http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=722488&mpage=1

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
29.4.2006 21:51:37   
Gina
A veste kaj, punce, da vam jaz ne verjamem, da čisto pri vseh vsi moški naredijo pol. Niti pod razno. Ja, verjamem, da pomagajo ali da ve pomagate njim. Vendar v realnosti poznam zelo malo zakonov, ki bi funkcionirali tako, da bi šle reči res na pol. Obstaja pa seveda možnost, da ste se oglasile same take, kjer to res drži, druge so pa bile modro tiho, pa si mislile svoje. Seveda pa podpiram tezo, da bi bilo pravično, če bi tako bilo.....brez nadaljnega bi bilo prav in pošteno. Vendar ni - ker moški v principu niso pripravljeni toliko delat. ko so utrujeni, se uležejo, ali gledajo tv, ali gredo na pivo.... Seveda obstajajo izjeme, hvala bogu, verjamem v to. Vendar ne v tolikšnem številu, da bi to bilo slovensko povprečje. 

Imam prijateljico (ali dve ali tri...), ki trdi(jo), da njen veliko pomaga. Saj res veliko pomaga - kadar je doma. Doma pa je malo. Torej je tričetrt na njenih ramenih. In pri vseh vaših moških, ki so cel dan v službi je gotovo podobno. To ni enako temu, da moški naredi pol pri hiši. Ne, ne, ...ni.

Kaj naredi moj? Moj pomaga pri vseh opravilih, ki se tičejo otrok, zelo veliko - tu dela vse, od plenic do razvažanja, od dajanja spat do pripravljanja hrane, od vzgoje do razlage in igranja, sprehodov,nošnje v nahrbtniku.... Naredi tudi vsa "moška dela", ker jih jaz ne mislim in jih ne delam (tukaj štrajkam, ker imam preveč ostalega, čeprav vse znam), odnese smeti, včasih skuha in gre v trgovino...drugače pa nima smisla za pospravljanje, čiščenje in ostala gospodinjska opravila. Vendar tudi sitnari nikoli ne, da kaj ni narejeno. Torej bi lagala, če bi rekla, da imava delo razporejeno na pol - to ne bi bilo res. Če pa bi rekla, ali si pomagava, pa je odgovor, ja, si (ampak to ni realna slika, a ne).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
29.4.2006 21:54:54   
KODA
user posted image user posted image mojega moram pohvalit.Marsikaj postori po stanovanju.
Za šraufanje in popravila sem pa popolen levak.Priznamuser posted image
Tako,da si on z mano pri svojih opravilih,bolj malo lahko pomaga.user posted image

< Sporočilo je popravil KODA -- 29.4.2006 21:58:28 >

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 15
29.4.2006 22:04:41   
Anonimen
Ja, se kar strinjam s tabo, Gina. Tu na netu vsa "pravična delitev" resnično izgleda pravično. 

V praksi je pa tako, da kamorkoli pridemo na obisk, ženska kuha kavo & streže goste (nas),  pomiva posodo, hrani & preoblači otroka.... Tako da ne vem, zakaj punce "v živo" tako skrivajo pridnost svojih polovic. Ali zakaj se morda oni skrivajo??

Pri nas je pa kakor nam znese in kakor se komu da. Vestno pa poskrbiva pa za to, da vsak napravi tisto, kar je drugemu najmanj ljubo. Tako on vedno zjutraj in poskrbi za punčko, jaz pa medtem dolgooo spim.... Zvečer pa jaz likam, tako da imamo "zoprna" opravila podeljeno fifty-fifty. 

Ostalo gospodinjstvo pa po navdihu dneva, naredi, kdor ima čas in voljo.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
29.4.2006 22:11:21   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: Jančika
Jaz temu ne rečem, da mi pomagauser posted image .

Jst tud ne. Sej je on ravno tako starš in živi v isti dimenziji kot jst, mater ! In kako mi gre na jetra, kadar ima on tamalo in ga sprašujejo...OOOO, a dans si pa ti varuška? Ja neeee, ni varuška, fotr je! user posted image

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
29.4.2006 22:12:43   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
29.4.2006 22:20:55   
Moa
Jaz ne maram uporabljati tega "pomaga-mo"... skupaj ziviva, skupaj deliva...
Se strinjam: ni na pol... ker sem sama vec doma, pac vec pade na moja ramena... Kadar pa je, se poskusava organizirati tako, da vsak nekaj... In tudi res je, da jaz prej opazim neke reci, ki me motijo.. on pa druge... Obadva pa imava rada red in cistoco...heheh In je tudi res, da on lahko prav elegantno stvari spregleda, ko je kao utrujen..medtem ko mene prevec tisci, ce vidim da stvari niso narejene...take smo zenskice...

Srm pa vesela, da sedaj zivim z nekom, kateri je zivl nekaj casa sam.. in se tako navadil opravljati vsa gospodinjska opravila.. Res je najslabse, da zacnes ziveti z nekom, kateremu je mama stregla od spred in zad.. heheh Poznam kar nekaj takih primerkov...

Aja, dela si ne deliva na zenska-moska... v mnogih receh sem veliko bolj prakticna in spretnejsa od njega... On pa v kuhinji veliko bolj pedanten kot sama...heheh

Deliva si tisto, kar en ali drugi raje opravlja... jaz npr raje ponaredim vse s perilom.. on pa kaksno generalno pomivanje...

In se to: dokelr si nisva dodelila nekaterih del, je seveda govoril, da je npr enakopraven pri jutranjem zgodnjem vstajanju zaradi otrok ob vikendih in vecernih izhodih... zdaj imava to zacahnano na koledarju... heheh..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
29.4.2006 22:21:02   
cmokec
Zara user posted image user posted image

Gina, midva opravila nimava razdeljena na pol, to bi se zlagala, če bi to trdila. Imava pa opravila (tudi gospodinjska), ki so strogo ločena, kaj kdo dela. Jaz vedno kuham, on pa vedno pomiva posodo. Ko pojemo, vstanemo od mize. On gre pomivat in kuhat kavo, jaz praviloma na kavč. Tudi pri otrocih je enakovreden člen pri previjanju, igranju, pravljicah, kopanju, ... In ja, ko konča službo ob 15.00 je popoldne in zvečer doma. Tko da sem vesela, da tudi on kaj postori doma, ker ne poznam dosti takih. Če bi še kuhal, bi bilo pa že malo predobro. user posted image

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 20
29.4.2006 22:26:11   
balaena
Midva sva si enkrat na začetku razdelila naloge. Ampak je težava v tem, da sem jaz dosti bolj občutljiva na umazanijo in nered, hkrati pa mi ni, da bi ves čas govorila, naredi to ali ono. No, zdaj že rečem, ampak največkrat tistega ne naredi dovolj hitro (isti ali naslednji dan) in potem naredim jaz.

Sicer pa on: zlaga posodo v pomivalca in iz njega, odnaša smeti, največkrat nese perilo prat (v klet) in v sušilca preložit,
in jaz: kuham, glancam štedilnik, korito, kopalnico, okna, likam, sesam, brišem prah...

Včasih se skregava, pa on trdi, da ogromno naredi in jaz, da bi lahko več :)

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 21
29.4.2006 22:42:42   
rija
Moj meni ogromno.

Glede na to, da sva se selila 7 dni pred porodom, nama je počistil kompletno hišo, pa še sedaj zmeraj nekaj pospravlja in čisti.....upam, da mu je prišlo v kriuser posted image
Ogromno pomaga tudi okrog malega.

Zaenkrat si česa boljšega ne morem želeti.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
29.4.2006 23:16:41   
Jančika_
Popolnoma se strinjam s tem, da opravila ne grejo na pol. Tudi pri nas ne. Ampak ne merim, kdo od naju ima večjo "polovico" na skrbi, ker je to od dneva do dneva različno. Posebej zdaj, ko sem v zadnji tretjini nosečnosti, me ponavadi pošilja lenarit na kavč, ko je doma. Evo, ura je 23.10 in revež še vedno pleska hodnik, jaz pa se že cel dan drajsam po kavču (mali je pri babici, da ne bi padel v ajmer z barvouser posted image ). So opravila, ki se jih ne pritaknem za živo glavo in ko kaj od tega naredi on, z veseljem vržem v pralni stroj še kakšno rundo ali dve namesto njega. V končni fazi gre za to, da sva z delitvijo, takšno ali drugačno, oba zadovoljna.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 23
30.4.2006 7:46:45   
Anonimen
ja gina ne vem, za ns že to ne velja...pr ns dela niso na pol...ne vem zakaj bi merla kaj je na pol, tut denarja ne meriva na pol saj to je trapasto. pač pa narediva sproti kar je treba narest. in nardi tisti ki vidi. če je koš za perilo nabasan in zadnjo brisačo k še gre po tuširanju noter pač mož odnese koš v klet in da prat, tist k gre pol prvi v klet da sušit in tako dalje. tist k prvi zagleda prah ga pobriše, včesih se pa tut nobenmu nč ne da pa oba leživa na kavču in 3 dni samo jamrava oo kakšn mamo posesat bi blo treba recimo. in to velja ne glede na količino časa k sva doma. če sva oba v službi itak prideva skupaj domov, zdej k sem na porodniški in sem noseča pa pride tut dan ko je bajta taka ko bomba ko pride domov in vse on pospravi ker js enostavno ne zmorm al pa se mi kdaj tut ne da. k bo otrok prišel pa isto, js mam službo s tamalim on pa v službi in oba sva konc dneva enak zmatrana zato ni opravičila da en vse dela en pa nič. če bo on po šiht dam pršu pa noge v luft vrgu pa cajtng v roke bom pa še js.
je pa pr ns tut tko, da se vse pospravlja sproti. pri nas nikol ne delamo generalke, ker ni nikol nič generalno za počistit. tut možnima takih navad kot jih velikokrat berem po forumu, da bi npr puščal umazano perilo kjer mu pade od riti, da bi poscal celo kopalnico okoli wcja in podobno. če vsak sproti vsaj za sabo spuca ni pol tolk dela

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
30.4.2006 8:11:07   
Marogica
Pri otrocih: Ko sta bila še novorojenčka, kasneje dojenčka, ju je previl, če jaz nisem utegnila ali sem hotela malo "pavze", peljaj ju je na sprehod, nahranil(ko nisem več dojila), počuval, če sem kam skočila, če sta se ponoči zbujala(na začetku je bilo tega več) mi ju je prinesel v posteljo, da sem podojila, pa na splošno je bilo nočno "delo" bolj njegovo opravilo, ga/ju pelje v vrtec/jasli ali ga/ju gre iskat.
Gospodinjstvo:praznjenje pomivalca, odnašanje smeti, vsa "moška" opravila okrog bajte in v njej, nakupovanje v večji meri. Ostalo so več ali manj moja opravila, ali pa delo gospe, ki nam na 14 dni prihaja čistit.
V porodniški je bilo enako. Zame kar "pravična" razdelitev opravil, pač odvisno kako gledaš in kaj pričakuješ.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?