|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  202 203 [204] 205 206   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: skupaj na poti do cilja
7.8.2007 17:04:18   
natasarobi
krtexx - dolgo te ni bilo slišati, lepo, da si se oglasila. Šla boš na PGD - koliko časa boš pa morala čakati?

medika 13 - žal pozdravljena med nami user posted image user posted image user posted image ; sama sem imela tudi prekinitev v 21 tednu in isto zaradi trisomije 13; ni besede, ki bi ti olajšala bolečino, je pa sčasoma lažje (sama sem dvakrat šla čez isto, tako, da te popolnoma razumem); pusti času čas, če rabiš oporo ljudi, ki te razumejo in vedo kaj čutijo smo tu (lahko tudi na zs).

Sama čakam 14.08., da vidim kakšna bo naša usoda v prihodnosti - pgd, ponovno tvegat, posojitev,.... Mal pozabiš kaj se ti je zgodilo, ne razmišljaš veliko o otročku, pa pride pošta z izvidi, mnenja ter nasveti za prihodnost,....

(odgovor članu krtekxx)
Neposredna povezava do sporočila: 5076
8.8.2007 9:02:35   
krtekxx
Lana38, mislim nate in držim pest, da ti gre čimmanj živčkov ob čakanju na izvid. Meni so šli na genetiki izjemno na živce s temi svojimi enoumno-dvoumnimi odgovori...tega pa ne moremo povedati, je v delu, ne dajemo izjav po telefonu, dobite po pošti....bi ti poleg napotnice za genetiko morali dati še eno za psihologa.
Natasarobi...meni je Požlepova rekla, da se pri PGD ne čaka vrste kot pri IVF. Gerškaova mi je pa rekla da je čakalna doba (vsedi se dol) 2 leti. Ti povem enkrat jeseni ko se začne, kaj bo v resnici. Če razmišljata o posvojitvi...potem kar kontaktirajta najbližji CSD in začnita s postopkom...ker sam postopek traja do odobritve 1 leto, čakanje na otroka pa nekaj let. V končni fazi pa lahko, ko pride enkrat do tega, da lahko dobiš otroka, tega (v veselje drugih parov) tudi odkloniš. Sam postopek stane nekaj evrov za pridobitev raznih dokazil (nekaznovanje...), midva sva šla 4x na CSD, oni so bili enkrat pri nama, napisala sva življenjepis. To je pa vse.
LP

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 5077
8.8.2007 9:43:29   
lana38
krtekxx, zdaj že mislim, da je vse OK. Čez 2 dni bo že 4 tedne od AC. Izvida še danes ni bilo v pošti. No, saj je rekla, da bo konec tedna. Lahko pa ga bodo komaj konec tedna dali na pošto, potem pa tako pride šele drug teden. Bom že počakala, samo da bo v redu.
LP

lana38

(odgovor članu krtekxx)
Neposredna povezava do sporočila: 5078
8.8.2007 12:47:59   
Lusa
Medika-še tukaj user posted image zelo mi je žal ,da si tudi ti šla skozi to.

Od moje AC pa je še komaj dva dni ,tako ,da še malo pa bodo živčki v polnem teku.

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 5079
9.8.2007 11:34:04   
medika 13
Punce vsem hvala za vspodbudne besede. Sem ponosna na vsako od vas, ki je kljub neprijetni izkušnji uspela ostati pozitivna. Jaz sem vedno bila pozitivka, ampak si je trenutno moj pozitivizem vzel dopust user posted image upam, da kmalu pride nazaj. Trenutno imam dneve, ko mi gre čisto ok, potem pa pride kakšen dan, ko sem čisto na tleh in nevem več kako naprej. Ve pa mi ponovno date novega zagona......super ste, hvala  user posted image

12.12.2008

Pravijo, da nam življenje naloži toliko kolikor zmoremo. Očitno zmorem več kot si mislim.

(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 5080
9.8.2007 11:36:40   
medika 13
Lana38 si že dobila rezultate??? Sporoči saj veš, da smo radovedne...user posted image

Lusa ti pa ostani pozitivna, držim pesti, da bo vse dobro in naj ti hitro minejo ti tedni čakanjauser posted image user posted image

12.12.2008

Pravijo, da nam življenje naloži toliko kolikor zmoremo. Očitno zmorem več kot si mislim.

(odgovor članu medika 13)
Neposredna povezava do sporočila: 5081
9.8.2007 11:49:01   
Lusa
Medika-to nihanje ,ko si 1x na tleh ,drugič spet ok ,to je čist normalno.Me vse ,ki smo kaj takšnega doživela ,se velikokrat počutimo tako kot ti ,čeprav se je nam to pripetilo že kar nekaj časa nazaj.Polno moči in poguma ti želim ,da čimprej postaneš naprej takšna optimistka ,kot si bila.Tudi jaz si vsak dan rečem ,ma ti izvidi bodo ziher ok.To me drži sedaj po koncu.Lahko smo pa res veseli ,da je tehnika tako napredna in se lahko že na polovici nosečnosti odločimo za prekinitev.Vem ,je hudo ,ampak bolje ,kot kasneje ,ko rodiš ,pa si misliš ,da je otrok vredu ,nato pa izveš to kruto resnico.

Neposredna povezava do sporočila: 5082
9.8.2007 11:50:27   
Lusa
Sem še pozabila napisat ,da sem se naročila še za uz srčka na pediatriji v Lj ,ki bo 4.9 ,nekje ,ko že moram dobit dobre rezultate ,klica ne sme bit!!!

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 5083
9.8.2007 11:57:44   
andreja2000
medika13  s časom se bo tvoj optimizem vrnil z dopusta,boš videla,vse pač nekako rabi svoj čas.Res te poznam kot zelo pozitivno osebo in vrjamem,da boš v bodoče kmalu spet takšna.
Kar se pa tiče slabih in boljših dnevov,je pa to ena taka normalna faza,ki zna kar neki časa trajat.V bistvu meni še sedaj,ko je že več kot 2 leti od  izgube naše punčke,pride kakšen dan,ko sem user posted image .To je nekako vrjetno sedaj del našega življenja.Ker še vedno ljubimo svoje user posted image ,če prav jih ni med nami,so pa v naših srcih in ta ljubezen je nekaj posebnega,nekaj večnega....
Drži se!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Lana38  je prišla pošta?
Lusa user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Jaz pa imam v torek morfologijo na Ptuju,pa vam povem,da me pa malo spet skrbi-oh,te skrbi,nikoi jim ni konca,pa vendar moram upat,da je z našo pučko vse vredu.

Vsem prijeten dan in čim več pozitivnih misli! user posted image user posted image user posted image

Kjer je upanje,je tudi pot...

Neposredna povezava do sporočila: 5084
9.8.2007 12:00:10   
lana38
Še vedno nimam izvida. Ne vem, kaj delajo. Sicer pa sem zdaj vedno bolj prepričana, da je res vse OK. Jutri bo že 4 tedne od AC.
LP

lana38

(odgovor članu andreja2000)
Neposredna povezava do sporočila: 5085
9.8.2007 12:02:10   
Lusa
andreja-v torek ti pa držim pestke ,da bo vse ok.Vem kako je ,tudi mene bo strah ,ko bo tako daleč.user posted image user posted image user posted image

Lana-ni več daleč ,ko boš dobila pošto in se veselila punčke/Fantka.Pa da nam potem hitro napišeš!Tudi zate user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 5086
9.8.2007 12:10:02   
andreja2000
IZVIRNO SPOROČILO: lana38
Sicer pa sem zdaj vedno bolj prepričana, da je res vse OK. Jutri bo že 4 tedne od AC.
LP

Tako se govori,ja!user posted image

Lusa hvala za pestke!

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 5087
9.8.2007 12:18:39   
medika 13
IZVIRNO SPOROČILO: Lusa

Medika-to nihanje ,ko si 1x na tleh ,drugič spet ok ,to je čist normalno.Me vse ,ki smo kaj takšnega doživela ,se velikokrat počutimo tako kot ti ,čeprav se je nam to pripetilo že kar nekaj časa nazaj.Polno moči in poguma ti želim ,da čimprej postaneš naprej takšna optimistka ,kot si bila.Tudi jaz si vsak dan rečem ,ma ti izvidi bodo ziher ok.To me drži sedaj po koncu.Lahko smo pa res veseli ,da je tehnika tako napredna in se lahko že na polovici nosečnosti odločimo za prekinitev.Vem ,je hudo ,ampak bolje ,kot kasneje ,ko rodiš ,pa si misliš ,da je otrok vredu ,nato pa izveš to kruto resnico.

Lusa se čisto strinjam s tabo. Sodobna medicina je res zelo napredovala in to, da že v nosečnosti zveš, da je z user posted image nekaj narobe je zelo dobro. Tako se starši sami odločijo kako naprej. Midva z mojim user posted image sva se po vsakem pregledu veliko pogovarjala, iskala informacije, mnenja... in tako se tudi lažje soočiš s težavami. Veš kaj ima tvoj user posted image in se tako odločiš kaj se ti zdi, da je najbolj prav. Jaz vem, da sva se midva odločila prav, v to odločitev sploh ne dvomim...ko pa sva jo še videla in je imela napake, ki so tako značilne za kar je imela, sva bila oba nekako pomirjena in sva vedela, da je bila odločitev prava. Vem, da bi bilo veliko huje, če bi mi govorili, da je vse ok, potem pa bi se rodila punčka, ki nebi živela več kot 1 mesec...

Lusa kako to, da greš še na pregled srčka? Držim pestke, da bo vse ok. user posted image user posted image user posted image

Andreja tudi tebi pestke za morfologijo, ne delaj si prevelikih skrbi, saj je vse vredu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Lana upam, da bo jutri prišla pošta user posted image user posted image user posted image

Pozdravček tudi vsem ostalim user posted image

12.12.2008

(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 5088
9.8.2007 14:37:18   
krtekxx
Medika 13, moje sožalje. Vsaka, ki napiše, da se ji je to zgodilo, me znova spomni na mojo tragedijo izpred skoraj dveh let, ko na UZ-ju ni bilo več srčka v ravno enem takem tednu. Rada bi ti le napisala, da na začetku živiš kot v zelo grdih sanjaš in čakaš, kdaj se prebudiš iz njih in zopet začutiš brcike. Čez nekaj časa ugotoviš, da tako pač je in ti tvojega otročka nič ne more vrniti nazaj. Potem premlevaš skrita v kakem kotu zakaj se to dogaja ravno tebi, objokuješ to stanje, se smiliš sama sebi. Pride čas, ko si jezna na vsako nosečnico, ko ti gredo otroci na živce...in potem se prične izboljševati. Začneš spet občudovati naravo, kdaj pa kdaj se celo nasmehneš ob kaki šali, rečeš komu prijazno besedo in se počasi pobiraš in ugotoviš, da imaš dovolj energije za nov poskus.
Meni je bilo prvih 6 tednov obupno. Za umret. Zelo kmalu sem šla v službo (po 2 tednih), ker sem imela občutek, da bom doma znorela v vsej samoti. V službi sem morala vsaj malo misiti tudi na druge stvari in tako za kak trenutek že pozabiti na tragedijo... Po 6 tednih sem zopet lahko tekala, se mučila v kak klanec in na ta način sprostila vso jezo in tegobo...zato je bilo lažje. Še kaka 2 meseca sem se jokala za čisto vsako brezvezno stvar pa še kdaj vmes. Potem je šlo hitro na bolje. Seveda pride datum PDP, ki te podre, pa 1.obletnica, ki te ravno tako zopet zabije skoraj na dno... Nikoli ne boš pozabila na detece, ki mu ni bilo usojeno živeti. Njegova mamica si, zapomni si to.

Neposredna povezava do sporočila: 5089
9.8.2007 19:49:12   
Lusa
Medika-na uz srčka pa grem zato ,ker je Ajša imela srčno napako in mi pol pripada ta pregled.Sem klicala v lj ,me je takoj vprašala zakaj me pošiljajo in sem samo rekla ,da je Ajša imela DS in srčno napako ,ki je zaradi nje umrla.Je rekla ,se pa spomnim Ajše;kako pa ne ,ko pa je bila takrat največja borka na pediatriji.In mi je dala datum in potrebujem samo napotnico od svojega g.

krtex-lepo si napisala mediki.

(odgovor članu krtekxx)
Neposredna povezava do sporočila: 5090
10.8.2007 9:24:45   
marjana.r
Pozdravljene user posted image
Ko sem pred 4 dnevi na testu videla user posted image sem upala, da ne bom prišla na to temo. Vendar se je včeri vse skupaj končalo. Zjutraj sem dobila rahel rjav izcedek, kateri se je samo jačal in jačal, bolečine pa tudi. Takoj sem poklicala G., prišla na pregled, na UZ ni blo videt nič, čeprav naj bi bla nosečnost v 5-6 tednu. Zato me je napotil v laboratorij, da preveri preko krvi, da se ni slučajno mala pikica kam skrila, da pa ne vidi. Pa je test potrdil, da pikice ni več. No za tem me je poslal domov in rekel, da naj kar počivam, ker itak se bom sama sšistla in ne rabim na oddelek. Celo popoldne in skoraj celo noč sem trpela hude bolečine, kot da me kdo brca v trebuhuser posted image M. je bla močna in v kosih. Proti jutru so bolečine ponehale, M. pa še vedno ista. S to razliko, da je iz mene šel čist drugačen kos kot pa so bili ostali. Bil je kot kak olupek...kožica...sej ne vem kak bi tisto opisala. Vendar ni bil del M. Po tem pa se mi je tudi M. malo umirila, tako da mislim, da sem se počistla user posted image
G. pa je rekel, naj kar nadaljujem z zdravljenjem, ki sem ga imela (klomifen in agrulab) pa da bi v tem ciklusu ponovili IUI.
Včeri sem bla tak na tleh, da nisem vedla več kam se dat. Sam solze so lile, pa čeprav je bla pikica čist mičkena in je nisem nikoli vidla, sem jo čez dan močno pogrešala user posted image Danes pa upam čimmanj mislit na to... no če mi bo ratalo user posted image

(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 5091
10.8.2007 9:44:31   
lana38
Pozdravljena marjana.r!user posted image user posted image user posted image
Žal mi je zate in za tvojega user posted image , da si se nam morala pridružiti na tej temi, ampak tudi tebi bo posijal sonček. nekega dne bo prišel tudi tvoj čas, ko boš srečka user posted image  in potem mamica svojemu user posted image . nekatere pač nimamo takšne sreče, da bi nam šlo vse gladko. Moramo se boriti in prehoditi bolj trnovo pot do svoje sreče. Čeprav je tažko, pa potem spoznamo, da je bilo vredno.
Mojega izvida AC še vedno ni.
LP

lana38

(odgovor članu marjana.r)
Neposredna povezava do sporočila: 5092
10.8.2007 10:48:21   
andreja2000
marjana.r user posted image  žal mi je.Tudi če je bila pikica še čisto majhna ,je že osvojila tvoje srce. Takoj se je spletla posebna ljubezen in če prav je trajala sreča kratko,je tvoje srce ravno tako strto,žalostno in prazno ravno zaradi takojšnje velike ljubezni do tvoje pikice.
Sedaj si mamica malemu angelču,ki se je pridružil drugim angelčkom.
A prišel bo dan,ko bo tudi zate sonce posijalo......verjemi!
Bodi močna!

Lana38  groza z tem pismom user posted image

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 5093
10.8.2007 13:03:01   
medika 13
Krtekxx user posted image hvala, tako lepo si napisala, sem se kar našla v tvoji zgodbi. Tudi meni je najhuje, ko sem sama doma...takrat imam veliko časa, premišljujem o vsem mogočem......na koncu pa se smilim sama sebi in sem brez volje do življenja. Ker sem še vedno v bolniški se poskušam zamotit z različnimi stvarmi....včesih mi uspe, včasih pa tudi ne.... Sedaj komaj čakam, da mine teh 6 tednov, da bom tudi jaz lahko začela tečt. Tek me sprošča in takrat pozabim na vse. Pa komaj čakam september, da bova končno šla na user posted image . Upam, da bodo počitnice tisto kar potrebujem, da si malo povrnem voljo do življenja.

marjana.r user posted image žal mi je, da si se nam pridružila. Izguba user posted image je nekaj najhujšega kar se lahko zgodi ženski oz. paru, ki želi svoje življenje deliti z novim bitjem. Verjami, da poznam tvojo bolečino, saj bo jutri točni 3 tedne od kar sem izgubila punčko. Mi smo posebne mamice, saj smo mamice malih user posted image . Drži se in bodi močna, kljub temu da je hudo.user posted image user posted image user posted image

Lana ne morem verjet. Naj ti že prinesejo to pismo, da se boš končno pomirila in začela uživat v user posted image .

12.12.2008

(odgovor članu krtekxx)
Neposredna povezava do sporočila: 5094
10.8.2007 13:29:15   
marjana.r
hvala vam, brez vas ne bi mogla, ker mi je res ful hudo. sej sem močna in grem naprej, sam se tudi vsako tolko zlomim. celo jutro sem že sama doma, možu nočem težit po telefonu, ker če ne bi takoj priteku domov in seveda sama z mojimi mislimi. vsako tolko se mi kr ulijejo solze in mislim na mojo pikico user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 5095
10.8.2007 13:32:30   
lana38
medika 13!user posted image user posted image user posted image
Tudi meni je bilo najtežje, ko sem bila sama doma, ravno zato sem bila veliko na RR in res so mi punce z RR zelo pomagale. Povedala sem jim lahko vse, kar sem tisti trenutek imela v mislih. Vedno so našle prave besede in me tolažile. Brez njih bi se veliko dlje časa pobirala iz teme, ki me je zajela z izgubo user posted image . Pa čeprav sem se samo odločila, da user posted image  ne obdržim, je bilo enako hudo, kot če ne bi imela izbire. Me smo tukaj, da te potolažimo, ti se kar izpovej. Jaz zelo veliko mislim nate in na tvojega user posted image .
LP

lana38

Neposredna povezava do sporočila: 5096
10.8.2007 14:21:18   
medika 13
Lana38 tudi jaz veliko mislim nate user posted image user posted image user posted image s tabo čakam na ta izvid, kot bi čakala na svojega.

Ne glede na to ali pride do ss, ali se same odločimo, da ne obdržimo user posted image je izguba enaka. In vsaka izguba boli. Je pa res, da je veliko lažje, ko lahko svoje občutke deliš z nekom, ki je preživel isto kot preživljaš ti.  Vaše besede so mi v tolažbo in oporo. Z vami mi je lažje in mi je žal, da se vam nisem pridružila kar takoj, da sem dva tedna živela sam s svojo bolečino. Vem, da bo ta bolečina enkrat izginila, vendar sem vesela, da jo do takrat  lahko delim z vami.

Pozdravček vsem user posted image user posted image user posted image

12.12.2008

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 5097
10.8.2007 15:13:15   
andreja2000
medika13 tudi meni so po izgubi naše punčke bile besede punc tukaj gori kot pravi balzam za dušo.Včasih pridejo dnevi,ko še posebno boli in takrat vedno najdem tukaj tolažbo.
Jaz sem ta forum odkrila šele leto dni po izgubi in do takrat sem se kopala sama v svoji žalosti,nikomur nisem mogla povedat kako zelo pogrešam Tino,kako mi je hudo in kako me boli,zato je tudi zame ta forum res super.user posted image

Želim ti vse lepo in veliko mislim nate,drži se!

Neposredna povezava do sporočila: 5098
11.8.2007 9:42:19   
kodrana
marjana.r še pred dnevi sem te brala med m ne pričakujemo avgusta. kjer sem vstrajno navijala zate. sedaj pa si tu. žal mi je..
pa vseeno, glavo pokonci in počasi v nove boje. tudi tebe čaka user posted image , ki te bo osrečeval.

sanje so se uresničile..
13. 5. 2008 sva dobila najlepše darilo.. Taro
26.10. 1010 pričakujemo še en zakladek.

Neposredna povezava do sporočila: 5099
11.8.2007 12:23:12   
marjana.r
no včeri je blo še fanj hudo v srčku, danes je pa malo boljše. sam nikakor ne morem nehat mislit na malega angelčka, no sej bo vedno del meneuser posted image
še mož me podi naj pridem na forum dokler sem sama, tako da ne mislim skozi na eno in isto, ampak da se mal zamotim z vami, ker je vidu, da se tu res počutim user posted image

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 5100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  202 203 [204] 205 206   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  202 203 [204] 205 206   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?