Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 24.6.2007 18:40:17
|
|
|
|
tinaaja
|
do kromosomske napake lahko pride zaradi okvarjenega jajceca ali semenceca. torej ze pred zdruzitvijo je eden lahko okvarjen. napaka se lahko zgodi tudi med deljenjem celic.. nisi ti kriva!!!!!!!! to je splet okoliscin, narava je zal taka. se zgodi, je pri vecini nakljucje in ni za iskat krivcev... nekje je prislo do napake, ki je bila nezdruzljiva z zivljenjem in zato ss. ker pa se nosecnost dogaja v zenskem telesu je zato tudi vec preiskav za zenske. milamay, drzim pesti, da vama dopust prinese debel +
|
|
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 24.6.2007 18:42:00
|
|
|
|
Katina
|
Nikoli ni vzrok samo na eni strani. Seveda je možno, da je tvoj partner "prispeval" tisto polovico genetskega materiala, ki je bil nezdružljiv z življenjem, ravno tako kot je možno, da si ta del"prispevala" ti. pa dokazujeta samo to, da je tvoj partner sposoben oploditi jajčece. ss je večinoma zgodba brez odgovora. Če nimata organskih težav, se G najraje poslužujejo odgovora, da je pač prišlo do napake pri plodu. Večinoma vzroka ne odkrijejo in ga tudi ne ugotavljajo, razen v primerih, ko se ss ponovijo večkrat zaporedoma. Iz mojih izkušenj ti lahko povem, da je brskanje za vzroki brezplodno in samo podaljša čas, da si opomoreš. Če lahko, se raje usmeri na prihodnost in razmišljaj o tem, da ti v kratkem prinaša nekaj lepega. Ni vrag, da nam bo enkrat uspelo!
|
|
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 24.6.2007 19:38:39
|
|
|
|
aurora28
|
Ali je vseeno kdaj (zjutraj ali popoldan) greš delati krvni test? Meni zamuja 1 dan in sem zjutraj delala test Viola iz Mullerja in je pokazalo negativno, ampak jaz sem tako napihnjena, imam občutljive bradavičke in danes so me začele malce prsi od strani boleti, ampak ne preveč ter hodim zelo pogosto na stranišče. Kaj je možno, da si noseč in ti testi za ugotavljanje nosečnosti ne pokažejo
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 24.6.2007 19:48:20
|
|
|
|
tinaaja
|
mozno je, da je premalo hormona oz da test reagira na vecjo kolicino. mislim, da gres lahko krvni test delat kadarkoli v dnevu . drzim pesti
|
|
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 24.6.2007 20:05:12
|
|
|
|
aurora28
|
Hvala, upam da vas razveselim z veselo novičko
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 24.6.2007 21:47:12
|
|
|
|
Milamay
|
Aurora - držim pesti zate! Poročaj!
|
|
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 24.6.2007 22:04:43
|
|
|
|
natasarobi
|
Danes mineva natanko eno leto od kar se je najina pikica pridružila vsem vašim ! Še danes se sprašujem zakaj se je moralo to zgoditi, toda tolažim se, da je res mogoče bolje tako kot je, kot pa da bi morala živeti z vsemi tistimi nepravilnostmi/napakami. Verjetno je tako bolje za vse bližnje kot tudi za naju. Nekaj mesecev ji družbo dela žal najina druga pikica in seveda vsi vaši angelčki! Še vedno je hudo, skoraj vsak dan pomislim na oba , toda počasi gre na bolje! Ob tem bi se rada zahvalila vsem, ki ste mi ob teških trenutkih zadnjih dveh mesecev stale ob strani in mi s svojimi zgodbami ter pozitivnimi mislimi pokazale, da upanje umre zadnje!!! Hvala.
|
|
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 25.6.2007 9:07:58
|
|
|
|
Lusa
|
natasarobi- zate.Hudo je ob vseh teh obletnicah.Tudi jaz se vsak dan spomnim na moja dva sončka ,ki jima ni bilo sojeno živet.Veš veliko huje pa je ,ko že otroka gledaš 1leto ,ko začne brbljat ,se dotikat in primat igrače ,njen smeh...potem pa jo izgubiš.Tvoja dva se igrata z mojima in vsaj tam jim je lepo.
|
|
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 25.6.2007 10:28:17
|
|
|
|
lana38
|
eva78! Do kromosomske napake pride čisto slučajno in nima smisla iskati krivca. Nihče ni kriv. Zgolj usoda, ki se grdo poigra z nami in nam kaj takega priredi. Treba iti naprej in upati, da nam uspe imeti tudi zdravega . Naše največje upanje in dokaz, da je lahko tudi vse OK, potem ko te je že doletela žalostna usoda, sta Brina in Svit. Upam, da se nam bo vsem nasmehnila sreča in bomo vesele mamice svojim zdravim . Upanje umre zadnje to te naj vodi in uspelo bo, da boš nekoč tudi srečna. Tudi jaz sem mislila, da nikoli več ne bom srečna. Pa grem proti cilju-zdrav . Nisem seveda prepričana, ampak upam pa na vso moč, da je tokrat vse OK. LP
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 25.6.2007 10:44:38
|
|
|
|
Serendipity
|
natasarobi
|
|
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 25.6.2007 10:57:55
|
|
|
|
krtekxx
|
Zdravo punce. Veliko sem premišljevala kaj storiti s to mojo neuspelo nosečnostjo in na koncu vprašala Pušenjaka - njegov odgovor na post z naslovom Nujnost abrazije iz prejšnjega četrtka si lahko preberete. Tako sem v petek zjutraj šla na urgenco in so mi naredili abrazijo. Sem OK, ne še glih za bicikel vozit ampak je vsak dan bolje. Saj vem, da vsaka zelo trpi, ko izgubi pikico, ampak zase lahko rečem, da se danes počutim prav osvobojena, lahka, ni mi treba več skrbeti kaj bo na naslednjem UZ in tako naprej ... Tiste, ki poznate mojo zgodbo, boste to razumele, kajne. Štorklje ... pri nas smo včeraj na enem travniku našteli 19 štorkelj...ne, nisem iz Prekmurja, temveč iz Girenjske. Vsi sosedje so mi prišli to povedati, ena soseda, ki me je povabila na kavo, je celo v usedlini moje šalce zagledala štorkljo...nekaj bo, ni kaj. V sredo sva imela zadnji razgovor pri psihologinji za posvojitev in je na koncu rekla, da bo najin otroček zagotovo imel odličen poligon za razvoj. LUŠA: jaz sem tako vesela zate. Vedno se spomnim slike sobice, ki si jo izdelala za svojo punčko in si rečem, da bom tako sobico za svojega dojenčka zrihtala tudi jaz. S svojimi rokami! Čestitam ti in ... boš videla, da se bo vse izšlo tako, da boš na koncu najsrečnejša. Nosečke: pridno božajte bušije in mislite na to, kako boste najhladneje preživele poletje, kajti potem pride čas, ko bodo otročički prijokali na svet in drugo leto boste na morju že z njimi.... Uživajte.
|
|
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 25.6.2007 16:25:01
|
|
|
|
lana38
|
krtexx, veseli me, da si končno opravila še ta težek del, ampak bolj je tako kot v nedogled čakati. Tudi lažje je, če se čimprej osvobodiš. Čez čas boš šla naprej proti svojemu cilju in nekega dne ga boš sigurno dosegla. Tudi štorklje ti to napovedujejo. Jaz se skušam hladiti kar v senci stanovanja, ampak tudi v tej senci je kar 31 stopinj. LP
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 25.6.2007 16:47:35
|
|
|
|
aurora28
|
Moja zamuja 2 dni, no včeraj so me pa tudi malo že začele na otip boleti prsi, le ob strani. Hodim bolj pogosto na wc, to pa je tudi vse. Upam, da boleče prsi ne označujejo prihod , bog ne daj. Joj tak bi bila vesela tega otročka . Zjutraj sem zopet delala test in je pokazal negativno, razmišljam da mogoče test ne zazna dovolj hormona zato, ker tudi ponoči grem po 3x na stranišče . Mogoče? Mislim, da bom jutri popoldan šla dati kri v laboratorij, pa da vidim kakšno je stanje. Upam, upam, upam na najboljše
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 25.6.2007 17:19:28
|
|
|
|
Špela100
|
Aurora28 držim pesti!!!
|
|
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 25.6.2007 18:12:43
|
|
|
|
lana38
|
aurora28! za . Kaj pa piše na testu, kakšno koncentracijo hormona zaznava? Če je še premalo hormona, potem je test lahko negativen, pa si vseeno . LP
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 25.6.2007 18:25:47
|
|
|
|
aurora28
|
Mi je Pušenjak odgovoril, da lahko gre za zakasnelo ali luteinsko cisto. Kaj to pomeni, nevem? Upam, da mi bodo jutri v laboratoriju potrdili . Držite pesti zame!!!
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 25.6.2007 18:41:46
|
|
|
|
Lusa
|
Krtex-vsak dan sem čakala ,kdaj boš kaj napisala.Me pa veseli ,da si se odločila za abrazijo ,ker veš lahko bi bilo veliko huje....Vse dobro ti želim! 1x bo prišel ta čas ,ko boš tudi ti prijela v svoje roke čopič in tako navdušeno čečkala po sobici.Bo ;boš videla ,čeprav se ti zdaj zdi ,da je to takrat zelo daleč.Psihologinja za posvojitev se pa ni zmotila.Ta otrok bo imel vaju ,ki ga bosta neizmerno ljubila.Upam ,da bi se vama zgodilo čimprej!
|
|
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 25.6.2007 18:43:53
|
|
|
|
Lusa
|
Aurora-držim pesti ,da vama je uspelo.Tudi meni je komaj četrti test pokazal pozitivno ,zato glavo gor.Vem pa ,kako se počutiš -zmedeno ,ker ne veš al se bo prikazala v vsej svoji veličini al pa .Želim ti to drugo in jutri čimprej javi!
|
|
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 25.6.2007 20:36:47
|
|
|
|
Milamay
|
Aurora - tudi jaz močno stiskam pesti, da bo . To čakanje pa je grozno, ne? Poročaj nam jutri. Krtexx - sem prebrala odgovor Pušenjaka. Ja, si se odločila prav, da si povprašala še njega in naredila ta korak. Bolje tako, kot da bi se kaj zakompliciralo. Res pa je to bia čisto tvoja odločitev. Jaz pa jutri kličem v amb za neplodnost, če lahko začnem s klomifenom in monitoringom. Po mojem ne bo nič, saj mislim, da amb 10. julija zaprejo zaradi dopustov, torej bo treba čakati na konec avgusta.
|
|
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 26.6.2007 7:55:36
|
|
|
|
Špela100
|
Krtekx !!! Ja verjamem, da se počutiš osvobojeno in lahko, razumem te. Tako sem se jaz počutila, ko sem hotela, da je vse čimprej za mano. Vesela sem, da si se odločila za ta korak, vesela, da okrevaš in da je konec te agonije. Ker ko izveš, da ni vse ok, je potem to res samo še mučenje. Naberi si moči, uživaj poletje, malo se daj na off in potem naprej.
|
|
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 26.6.2007 8:38:09
|
|
|
|
tinaaja
|
krtekxx, bravo za odlocitev in me veseli, da ti je prinesla olajsanje.. Koliko casa pa naj bi morala cakati na posvojitev? Upam, da najdeta energijo in da bosta se poskusala tudi sama, da vama rata, saj si res zasluzita malega pikca. Je kar tezko verjet tako tezkim dogodkom in usodam. Aurora, javi danes Milamay, upam,d a te se pred poletjen vzamejo. Saj do O bi se se dalo gledat, je se cas Lusa, a gres na NS? Kdaj? Verjetno gres tudi na AC? Tokrat mora bit vse OK Ups, serviser je tu.. moram sibat, pozdravcek vsem
|
|
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 26.6.2007 10:01:09
|
|
|
|
aurora28
|
Nič še nevem, danes sem klicala v naš laboratorij, da bi se pozanimala kdaj lahko dam kri in so mi rekli, da je možno kri dati najbližje v Celju in to dopoldan . Jaz sem v službi dopoldan in ne morem kar tako iti. Bom pač še nekaj časa počakala in bom kasneje delala CB test. Upam, da bo v četrto pokazalo. Kakšne znake pa ste ve imele? Mene ne bolijo preveč prsa in niso se mi nič povečale, nič me ne špika, super se počutim. Ena velika sprememba je to, da ni in da so me mozolji napadli, nikoli jih še nisem imela toliko kot jih imam zdaj, po vratu, dekolteju in bradi . Včeraj sem bila prav žalostna, ko mi je še Pušenjak rekel, da lahko gre za cisto , pa ne no, a lahko gre še kaj bolj narobe.
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 26.6.2007 10:32:21
|
|
|
|
lana38
|
aurora28, jaz v svojih 3 nisem imela nobenih znakov takoj na začetku, razen občutka, da prihaja . Test sem vedno delala šele, ko ki je zamujala približno 1 teden in takrat je pokazal . Ker sem merila BT, je tudi ta morala biti povišana več kot 18 dni, da sem lahko upala na . Počakaj še par dni in ponovi test. Jaz sem pa danes že bila pri G in je OK, lepo raste in se razvija. Približno čez 3 tedne me čaka AC. Se moram naročiti. Me je hotel že G, pa so mu rekli, da treba poklicati po 14h. Tako da mi je dal tel. številko in bom klicala danes. Upam, da ne bo spet trajalo uro in pol, kot takrat ko sem klicala za HYSC. Napotnico pa že imam doma. LP
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 26.6.2007 11:04:18
|
|
|
|
Naty*
|
aurora28 ne obupuj prehitro! Seveda dr. Pušenjak kljub vsem svojim izkušnjam ne more dati diagnoze prek računalnika! On ti pove vse možnosti. Lej meni je pri moji nesrečno končani nosečnosti pokazal šele drugi test in to 13. dan. Prvi mi je kazal negativno (po enem tednu). Gre za to, da imaš lahko O tik pred M in zato kasneje zanosiš. Kar pomeni, da kljub izostanku M še nisi dovolj časa nosečka, da bi to pokazalo. Tudi jaz sem hodila sredi noči lulat, imela sem še več mozoljev kot pred M, bila sem tečka, pa nenormalno me je vse prizadelo. Kr skoz bi lahko jokala. Zato počakaj še malo. Mogoče točno veš kdaj si imela O, če pa ne veš, je možno da si zanosila kasneje, kot ti kažejo preglednice. O ni vedno na polovici!!! Js vem, ker sem jo imela teden kasneje kot je predvideno. Držim pesti
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 26.6.2007 12:14:46
|
|
|
|
aurora28
|
Upam, da bo naslednji test, ki ga bom opravila pokazal . Test bom ponovila v četrtek zjutraj. Prebrala sem, da je dobro če test ponavljaš vsake tri dni, saj se koncentracija hormona podvaja v 2-3 dneh. Držite pesti, da mi uspe Malce sem živčna, ker ne vem na čem sem.
|
Najbolj brane vsebine v rubriki 7 nenavadnih dejstev o spermiPoleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Ovulacija in oploditevOvulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?