Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 27.4.2007 8:25:55
|
|
|
|
lana38
|
andreja2000! Jaz mislim enako kot sonchek, da ta G ni ravno najbolj sposoben za UZ, ali pa je res aparat iz pradobe. Zakaj ga pa pol sploh imajo, če se na njem nič ne vidi? Čez par dni boš že bolj vesela, boš videla. LP
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 27.4.2007 8:56:21
|
|
|
|
aurora28
|
Verjamem, da nam je to leto naklonjeno in da bomo vse letos postale mamice!!!! Nekaj za spodbudo: STRAH, KLJUB TEMU DA SI VELIK IN PLEŠEŠ OKOLI NAS, VEDI, DA HODIMO PO SVETU Z DVIGNJENO GLAVO IN POZITIVNO NARAVNANOSTJO, ZATO NAS NE MOREŠ PREMAGATI. V KONČNI FAZI SI LE VELIKA GMOTA, KI JE V SREDINI VOTLA!!!!
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 27.4.2007 10:33:52
|
|
|
|
andreja2000
|
aurora28 zelo dobro,tole o strahu!!!
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 27.4.2007 12:24:33
|
|
|
|
aurora28
|
Hvala Andreja! Vsak dan si vedno znova povem to misel in se skušam ravnati po njej. Pač, včasih je res težko, ko me preplavijo slabi občutki, ampak jih takoj poskušam nadomestiti z dobrimi. Hvala ti Andreja, k temu si tudi ti veliko pripomogla s svojimi spodbudnimi besedami.
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 27.4.2007 14:27:32
|
|
|
|
andreja2000
|
Aurora28 Ja tudi meni zelo pomagajo pozitivne vspodbude in v roke sem spet vzela knjigo z pozitivnimi mislimi.Počasi sem brala stran za stranjo in moram reči,da mi je sedaj pri srcu dosti lažje,zame je to res pravo zdravilo,ki me vedno napolni z novimi močmi in hkrati ustavi dotok slabih misli.
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 27.4.2007 17:53:40
|
|
|
|
koala
|
Andreja, a lahko svetuješ kakšen naslov kašne od teh knjig? Mislim tisto ki je pri tebi najbolj sedla. Aja, pa če prideš v mb, bom vesela če bova šli na kavo. Se lahko preko zs zmeniva, če si za seveda. Mislim nate!!!!!
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 27.4.2007 18:12:37
|
|
|
|
andreja2000
|
koala jaz vedno znova vzamem rada v roke knjigo moč pozitivnega mišlenja,avtor:Norman V.Peale. Seveda je še veliko dobrih in podobnih knjig in lahko spisek knjig pogledaš na temi da vidimo,če pozitivne misli pomagajo. Ko pa bom spet kaj hodila po MB,pa te vsekakor obvestim in bi bilo res lepo se dobiti na kaki kavi. Hvala ker misliš name,tudi ti si v mojih mislih!
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 27.4.2007 19:40:04
|
|
|
|
sonchek
|
Fulll mi je všeč ko tukaj preberem da se pogovarjate o pozitivnosti...in takrat se tudi meni vse to nekako vsede v srce in mi je lažje... Jaz zdej kr nekako živim se mi zdi iz dneva v dan in čakam nasljednji pregled...zdej se mi pa zgleda res življenje vrti samo okoli tega, pa čeprav bi rada da nebi, da bi tudi kaj drugega naredila s tako vnemo, kot to da letim na RR pogledat če je kej novega ...no verjetno bo jutri že boljše k letim na hišo, pobarvala bova kopalnico!!!! ... lep večer, pa k svojim dragim se stisnite in jim le povejte kok jih imate rade!!!!!
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 27.4.2007 19:58:18
|
|
|
|
sonchek
|
Evo tole ja pa moja 1000 objava in naj bo namenjena samo vam!!!!!! jupi.......zdej gremo pa naprej...pa ne objave štet Aja pa Koala...tole sem prekopirala od punc ki "pozitivno razmišljajo" in tudi jaz študiram, katero od teh bi prebrala... - Norman V.Peale: Moč pozitivnega mišljenja
- -ll- : Zmorem,če to verjamem
- -ll- : Živeti vse življenje
- -ll- : Pozitivna načela življenja
- Louise L.Hay: Življenje je tvoje
- -ll- : Moč je v tebi
- -ll- : Telo je tvoje
- -ll- : Meditacije
- -ll- : Življenje!:pot ljubezni
- -ll- : Nikoli ni prepozno
- -ll- : Zmorem!
- Martin Kojc : Učbenik življenja
- -ll- : Pot k sreči
- -ll- : Razsvetljeni človek
- Donald Neale Walsch: Pogovori z Bogom
- Antoine de Saint-Exupery : Mali princ
- Anthony de Melo: Zavedanje
- Laura Esquivel: Kot voda za čokolado
- Pablo Coelho: Alkimist
- -ll- : Veronika se odloči umreti
- Og Mandino: Največji čudež na svetu
- -ll- : Možnost izbire
- Ruiz Miguel: Štirje odgovori
- Jirsak Predrag: Lunini otroci
- Rajneesh Bhagwan Shree: Otrok nove dobe
- Gray John: Otroci so z nebes
- Ivan Burnell: Moč pozitivnega delovanja
Pa lep večer še naprej...zdej grem pa neki jest...SPET !!!! hihihiiii
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 28.4.2007 8:48:20
|
|
|
|
Lusa
|
Andreja-misli pozitivno ,čeprav je to čisto rečeno lahko govoriti ...Meni moj g. pri 6t4d tud ni nič kaj videl ,potem pa mi je naredil uz teden kasneje in se je videlo.Zato glavo pokonci. Natašarobi-glede ščitnice je pa tako.Ko sem se na mb ginekologiji pogovarjala z dr. so mi povedali ,da lahko ima ščitnica velik vpliv na nosečnost in ,da ti lahko ob prehladu in različnih obdobjih ščitnica totalno iztiri ,...in privede otroka v smrt.Pri mojem primeru se mogoče je. tako zgodilo.Sicer so to samo predvideve dr.Je pa najbolj pomemben pri ščitnici T3 in T4 tako je na monu dr. napisal.In da je potrebno ščitnične vrednosti takoj ko zanosiš preverjat in potem vsaka dva meseca v nosečnosti.Po moje nekaj je na tem.Poznam pa eno punco ,ki ima že dva otroka ,nato je zbolela za ščitnico in sedaj je že 2x splavila v 10t.Tudi njej so dr. povedali ,da ju je izgubila najverjetneje zarad ščitnice.V nosečnosti bomo resnično morale imet več poudarka na ščitnici ,ker če ne deluje pravilno pride do okvar organov ali pa do smrti.Moramo pa upat na najboljše
|
|
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 28.4.2007 8:54:53
|
|
|
|
lana38
|
Lusa! Upam, da se ti poštimajo stvari s ščitnico in boš tudi ti dobila še enga zdravega . Pa to čimprej. Nisem pa imela pojma, da je ščitnica tudi v tako zelo pomembna. Pa tudi bolje, da nisem vedela, kar samo pomeni, da s tem nimam težav. Drugače bi že vse okrog tega naštudirala. Takšna pač sem, kar me zadene o tem vem vse, kar se da kje najti in prebrati. Lep dan vsem skupaj. Tako lepo toplo je in sonček sije. LP
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 28.4.2007 8:56:29
|
|
|
|
koala
|
Andreja in shoncek hvala vama zlati sta
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 28.4.2007 20:55:30
|
|
|
|
natasarobi
|
Lusa - hvala za odgovor v zvezi s ščitnico. Vidim, da vsak zdravnik pove drugače. Sedaj mi pa žilica ne da miru - mal bom šla pogledat kaj piše o nosečnosti in ščitnici. Upam, da bom kmalu dobila rezultate iz genetike in še enkrat malo povprašala kako in kaj. Ne samo njih temveč tudi ginekologinjo in splošno zdravnico. Andreja - držim pesti in upam na najbolje!!! Tudi za nas bo enkrat posijalo sonce!!!
|
|
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 29.4.2007 8:35:10
|
|
|
|
lana38
|
Seveda vam bo posijal sonček. Samo ne obupajte. Jaz sem na trenutke imela občutek, da nikoli več ne bom srečna. No, pa se je obrnilo vsaj malo na bolje. Prevelike sreče seveda še ne občutim, ker se ne upam preveč veseliti, zaradi slabe izkušnje v prejšni , pa š te zarasline v maternici, ki ne vem kako bodo vplivale na .Verjetno me bo do samega konca spremljal strah. Ampak to je del tega in čez to moram iti, če hočem priti do cilja do svojega zdravega LP
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 29.4.2007 8:41:31
|
|
|
|
Bety upa
|
auuuu Lana38, kako te je lepo brati..... Povej malo o svojih znakih, občutju....Nisem zasledila, kdaj greš na pregled. ?! Tako sem prijetno presenečena za tebe, da se mi je tista tuga od januarja letos malo razredčila in dobila sem malo upanja.....Zanimivo....ko misliš, da si na dnu, te nekaj dvigne... Jaz ne vem, kaj bom danes počela....Sama sem doma....Čistiti in pucati ne mislim....Kar na morje bi se odpravila, da noge zmočim.... LP
|
|
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 29.4.2007 9:29:23
|
|
|
|
tinkamiška
|
Hojla Danes sem prišla pogledat malo med vas...tudi jst sem dobila angelčka, pri 7t3d so odkrili IMN in včeraj sem prišla iz bolnice. Danes je veliko bojše, ker sem doma, čeprav je moje razpoloženje zelo nihajoče, zdaj se smejim, naslednjih 5minut pa jočem. Pravijo, da je treba izjokat, po drugi strani pa si želim čimprej it naprej. Doma imam 16mesečno Izo, ki je moj sonček in mojega preljubega moža. Moj pikec me je zapustil točno na Izinih 16mesecev. Bi vas pa rada vprašala nekaj glede krvavitve. V bolnici sem imela samo izcedek, včeraj, ko sem prišla domov, pa je ta krvavitev postala bolj oblina, podobna je M, tudi ponoči sem namočila velik vložek, danes pa je te krvavitve veliko manj. Ampak tudi občutki v trebuhu so podobni M in dvakrat sem bla že na stranišču, tako kot ob M, ko je tako, kot da bi jedla odvajala A je možno, da je pri meni že M? A so te krvavitve premočne? Drugače se počutim vredu, šivi sicer še malo bolijo, nimam vročine, jem normalno...A mi lahko kakšna napiše kako je s temi krvavitvami po postopku...Vem, da ste že veliko pisale o tem...pa vseeno, prosim za pomoč... Sem pa drugače pozitiven človek in upam, da se bom hitro pobrala. Zdej se trenutno najbolj veselim it na dopust v Grčijo...še dva meseca pa gremo. Vse lepo in lep dan vam želim Tinka
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 29.4.2007 9:33:33
|
|
|
|
lana38
|
Bety upa! Super se počitim. Kot da nisem . Razen vsake toliko me malo špikne na obeh straneh trebuha, pa na WC sem kar naprej, pa spala bi. Drugih znakov ni. V prejšnji mi je tudi bilo slabo šele od napolnjenega 6t dalje. Zdaj sem pa včeraj napolnila 5t. Prvi pregled imam 7.5. Moj G je namreč na dopustu do takrat. Komaj že čakam, da vidim, kje si je moj izbral svoje gnezdece za razvoj. Ti pa kar na morje, ja saj imaš blizu. Če se odločiš, si v eni uri tam. Pot pod noge, pa se boš lepo namakala. Včeraj je na dnevniku že kazalo, kako se kopajo v morju. LP
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 29.4.2007 9:38:12
|
|
|
|
lana38
|
tinkamiška, pozravljena še tukaj! Žal mi je, da se srečujemo tudi na tej temi. Jaz mislim, da se ob vsaki prekinitvi maternična sluznica odlušči. Prej se ti ni, ker je telo delovalo kot, da si , neglede na to, kje je bil . Zdaj pa nisi več in sluznica se lušči. Ne vem, če je to že prava ali šele čišča. Morda bo še katera druga kaj več vedela o tem. Mislim pa, da je to normalno. LP
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 29.4.2007 16:40:23
|
|
|
|
natasarobi
|
tinkamiška - žal mi je, da si tudi ti postala ena izmed nas! Moje izkušnje glede krvavitve so sledeče. Po prvi upn sem krvela cca 10 dni. Bilo je podobno menstruaciji, ampak vem da to ni bilo to, čeprav so bili občutki podobni. Pravo menstruacijo sem dobila šele čez 6 tednov. Po drugi upn pa krvavim že cca 15 dni, ampak na začetku je bilo močno po parih dneh sem krvavela manj, pa ponoči nič pa malo čez dan. 9 dan po postopku sem začela ponovno krvaveti močneje in sem šla kar na urgenco, kjer so ugotovili, da imam rahlo vnetje in se zato krvavitev ne ustavi. Dobila sem antibiotik in počasi se vse umirja. Sem pa brala, da lahko krvaiš tudi 3 tedne. Paziti moraš na to, da krvavitev ne postane močnejša in da se ti ne poveča telesna temperatura. Jaz sem bolj nova, kar se tiče teh stvari zato mi ne zamert na vprašanju. Zakaj si dobila šive in točno kaj pomeni kratica IMN? Nihanje razpoloženja je pa tudi pri meni nenormalno. Na začetku sem jokala kot dež, potem je bilo nekaj časa spet vse ok, pa spet vse narobe. Včasih se nekako sprostim, pozabim, potem me daje slaba vest, itd. Drži se!
|
|
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 29.4.2007 17:44:10
|
|
|
|
tinaaja
|
IMN - izvenmaternicna nosecnost... Ponavadi je potrebna operacija ala laparo kolikor vem.. tinkamiška - zal mi je, da te je doletela taka usoda. Sklepam, da ciscenje ni bilo potrebno, zato morda krvavitev z zakasnitvijo. krvavitev mora po parih dneh zaceti ponehavati, tako kot je napisala natasarobi moras biti pozorna na mocnejse krvavitve spremljajce z vrocino in bolecinami. v takem preimeru klici G ali pojdi na urgenco.
|
|
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 29.4.2007 18:59:35
|
|
|
|
tinkamiška
|
Punce hvala za vaše odgovore Sedaj je izcedek bolj rozazst in voden, mislim, da je to vredu, blečine so pa seveda prisotne, Kot je povedala Tinaja, sem imela laparoskopijo, kjer ti naredijo 4 luknjice skozi katere potem operirajo in odstranijo kar je treba. Pri meni ni bilo potrebno čiščenje, ker je bil plodek v jajcevodu in so ju odstranili. Kot sem vas zdej razumela je to čišča, ki lahko traja tudi 15 dni. Za vsak slučaj bom jutri poklicala svojo G, da mi potrdi, da je vse vredu. Danes me je možek razveselil, ko je sam spekel kosilo na našen novem kaminu pred hiško in smo skupaj z Izo uživali ob zvokih narave, res je bilo lepo...Sploh ne vem kako se naj z njim pogovarjam o tem kar se nama je zgodilo, sam ne načenja te teme in se mi zdi, da v tišini preboleva. Drugače se pogovarjava o vsem in po mojem občutku, je najboljše, da ga zaenkrat pustim in počakam, če bo hotel samo govoriti o tem. Se mi zdi, da je izjokal, ko sem bila v bolnici. Sva pa tako zelo povezana sedaj...vsi trije smo. In Raho mi je zadnjič na drugi temi napisala, da se vse zgodi z namenom in mogoče nas je ta dogodek še bolj zbližal kot sicer... Pupice, hvala, ker ste me sprejele in vsem želim, da se naslednjič stvari odpletejo kot najlepše zgodbe, ki so nam vsem namenjene
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 29.4.2007 19:51:59
|
|
|
|
lana38
|
tinkamiška, moški so še bolj občutljivi kot me, samo tega ne pokažejo. Ko je naju doletela ta žalostna usoda, sem jaz poleg vsega morala še tolažiti, tako hudo mu je bilo. Je imel zelo čudne izjave na čese, da bi najraje šel v Dravo... Pa sem mu potem rekla, da naj pomisli, da ima še enega otroka, ki ga tudi potrebuje. Dosti težje je vse skupaj prenesel, kot jaz. Pa si lahko mislite, kako hudo je ženski, ki že 20. tednov nosi otročka, potem pa se mu mora odpovedati. Tudi moj se je potem nekako zapl vase in o tem najraje ne govori. Pa ga pustim, saj vem, da ga še vedno boli. Ravno zato sem toliko potrebovala RR, da sem vam lahko izpovedala svojo bolečino in ve ste mi pomagale, da mi je bilo lažje. Zato sem vam še vedno neizmerno hvaležna. Imata pa drug drugega in to tudi dosti pomeni. LP
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 29.4.2007 20:19:26
|
|
|
|
aurora28
|
Dobrodošla Tinkamiška ! Vsaka izguba je boleča. Ko sem jaz imela obakrat ss, je moj mož bil zelo žalosten, videla sem mu v pogledu, vendar se ni znal izražati. Hudo mu je bilo, ko je nekaj časa minilo sva se začela zelo odprto pogovarjati v tem in sva skupaj premagala žalost. Še danes, ko mineva že eno leto od drugega ss se pogovarjava o tem in si rečeva, da sta se ss zgodila z namenom. Kakšen namen in zakaj je prišlo do ss pa veste. Danes sva bila z mojim ljubim in najino v živalskem vrtu v Ljubljani. Enkratno je bilo. Resnično sem se sprostila in na vse skupaj (naslednjo nosečnost) gledam z realnega pogleda, če bi temu lahko tako rekla. Skratka moje najdražje, še 7 dni in tudi mi bomo ugotovili ali bosta ali pa bo . Upam, da ta rdeče ne bo nadaljnjih 10 mesecev . Se pa počutim kar dobro, prsa imam napeta, bradavice me ne bolijo, občasno se mi pojavi obarvan izcedek in to je to. kaj pa bo iz tega, bomo videli. Upam, da bo in nato srečna in vesela in čez devet mesecev . Pridne bodite in uživajte ob lepem vremenu.
< Sporočilo je popravil aurora28 -- 29.4.2007 20:20:14 >
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 29.4.2007 20:21:16
|
|
|
|
andreja2000
|
Pozdravljene! Danes smo imeli kar naporen dan in še sin je dopolnil 22 pomladi.Uh,kako čas beži! Jutri začnem spet klicat za samoplačniški UZ,da končno vidim,kaj je z mojo pikico in upam da bodo novice kaj lepše kot zadnjič. Lana38 tudi pri meni bo do konca prisoten strah zaradi vseh prejšnjih slabih izkušenj,ki pa jih žal ni malo,toda sem odločena,da se borim proti strahu po svojih najboljših močeh. tinkamiška saj ne morem vrjeti,da se srečujemo tudi na tej temi.Resnično mi je žal zate in za tvojo pikico.Vzemi si čas za bolečino in mislim,da ti bo bližajoči dopust dal novih moči za naprej in ker si zelo pozitivna oseba,predvidevam,da boš kmalu spet močna . Topel objem zate in drži se. Vsem ostalim pa lep večer.
|
|
RE: skupaj na poti do cilja 30.4.2007 10:05:54
|
|
|
|
lana38
|
andreja2000, sem te včeraj pogrešala. Pa si se le zvečer oglasila. Jvi nam, kdaj greš spet na UZ, da bomo držali pesti. Jaz pa moram non stop skakti po WC. Mi je že prav zoprno. Niti na daljši sprehod ne morem. Eno uro komaj zdržim. Potem me pa že tako tišči, da me vse boli. Sem zdaj prav vesela, da smo ostali doma. Drugače bi ta vožnja trajala namesto 5 ur kar 6-7 ur. Si sploh ne predstavljam, da bi kar naprej iskali, kje bomo stali, da bom jaz spet šla na WC. LP
|
Kontracepcijaпеперутка16Ali je treba pred nosečnostjo prenehati jemati hormonsko kontracepcijo?Da, vsaj tri mesece prej. (
83%)
Da, manj kot tri mesece prej. (
0%)
Ne. (
17%)
Število vseh glasov: 6Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!