tinaaja
|
mala pikica, ne nosecnost po ss se ne smatra za rizicno (ce niso drugi vzroki, ki opravicujejo rizicnost nosecnosti, ampak samo ss ni razlog). in jaz mislim, da je prav tako. po ss si ze tako ali tako bolj obcutljiv in te skrbi. in da si doma, imas se tok vec casa, da studiras, kaj pa ce... sama ne bi hotla bit doma, ce ne bi bilo treba. in sem vesela, da nisem bila. Sigurno pa je prav, da se z G pogovoris, da ce te skrbi, da te vzame prej, da ti naredi kaksen UZ vec, ali si ga sama placaj,.. Jaz sem tokrat v patoloski ambulanti (trisomija 13 v prvi nosecnosti), in sem sla tako zaradi skrbi k psihologinji na pogovor kot tudi G mi je ponudila pogostejse preglede, ce bi zelela. Vecinoma je razlog za ss kaksna huda napaka, ki onemogoca prezivetje plodu. Moznost ponovitve je minimalna. Zato je naslednja nosecnost tretirana kot normalna nosecnost. In se se dobro zaseje, se bo obdrzalo. Pa kar vprasaj, ce imas se kaksno vprasanje. Liona - se nekaj - izogibaj se forumov kot so SS (ne mislim na nas Upanje po splavu) in takih, kjer preberes razne zalostne zadeve. mene je to cist pokopalo parkrat. Zato sem se vmes odklopila, ker sem bila tok sesuta, da sem samo o teh zadevah razmisljala. Bodi del pozitivnih debat in se veseli svoje pikice. Men mami zmeraj pravi, ne klici s svojim razmisljanjem. In to poskusam delat. To kar se dogaja drugim, nima veze s tabo, razen, da si slabe volje, zaskrbljena in te to tezi. Nosecka si, veseli se tega in res, ne beri teh zadev. Z nasimi izkusnjami smo fuuul bolj dojemljive za take tragicne zgodbe in se nas ful bolj dotaknejo. Milamay, upam, da zagledas kaksen + ali pa da vsaj cim prej pride M, ce ze ni bilo usojeno. Prvo ti seveda zelim veliko bolj
|