|
RE: no aprilke 2005, kako? 25.4.2008 22:02:35
|
|
|
|
Naja31
|
Ojla punce, da se vam končno malo oglasim. Oba otroka sta zaspala že ob 20h, kar je čudež nad čudeži. Do zdaj se ni še noben zbudil (hitro trkam ob les), kar je ravno tako čudež. No, kot veste sem 5. aprila rodila enega ogromnega dojenčka. Ko ga zdaj gledam si sploh ne morem predstavljati, da je bil v mojem trebuhu. Zdaj mi je jasno zakaj je bil trebuh tako ogromen. No, po 7ih urah matranja so me odrešili s carskim rezom. Če bi me prej vprašali, bi jim jaz takoj povedala, da to ne boo šlo kar tako ven, ampak ne, oni čakajo do konca, da otrok skoraj umre, da potem urgentno delajo CR. Sicer pa konec dober, vse dobro, razmišljamo kdaj bomo imeli naslednjega . No, zdaj ko vem, da imam v tretje zagotovljen CR, sem takoj za. Jaz sem bila full optimist, da drugi porod pa res ne more biti tako grozen kot je bil prvi, ampak je bil in to še bolj. Da ne pozabim. VSE NAJBOLJŠE vsem aprilčkom in aprilčicam 2005!!!!! Mi Markov rojstni dan sploh še nismo praznovali, še daril mu nismo dali. Se je kar preveč dogajalo. Ravno na njegov rojstni dan, sva midva prišla iz porodnišnice, Marko je pa zbolel s škrlatinko. Božček, je imel vsaj v vrtcu praznovanje dopoldan, po kosilu je pa bruhal in že imel vročino. Moj mož je bil čist paničen, ko ga je vzgojiteljica klicala, on je bil pa ravno na poti v porodnišnico po naju. Ta Markova škrlatinka nam je vse postavila na glavo. Dva dni sva ga dala k tašči, dokler je bil še kužen, d ane bi okužil Aleksandra, ampak na srečo je bilo vse ok. Nama je bilo full hudo, cel teden me ni bilo doma, in potem jaz pridem, on gre pa k tašči. Srce se mi je trgalo. Aleksander je popolno nasprotje od Marka. Že po videzu, ima oranžno svetlo rjave lase in modre oči. Pojma nimam od kje oranžni lasje, Marko je bil čist črn, s temnimi očmi. Zdaj imamo pa enega blondinca. Na žalost , kar se tiče nočnega nespanja in nošenja po rokah, je isti veliki bratec. Prejšnjo noč sem spala 3 ure. Prvi del noči lepo spi, potem se zbudi, podoji in ne zaspi nazaj. Traja dve uri da zaspi nazaj, in potem spi 2 uri in je spet dve uri buden,....., se mi kar mal meša od utrujenosti. Z nočnim spanjem so težave pri obeh. Odkar imamo dojenčka, mož daje Marka zvečer spati in potem tudi ponoči spi z njim, ker se Marko še vedno zbuja. In potem kliče mene ali moža, da se mora nekdo z njim vležt. Jaz pa spim z Aleksandrom. Pol noči mi uspe, da je v svoji posteljici, potem pa ne več, ker se skoz zbuja. Se mi zdi, da bo on tudi končal pri nama. Marko je ves nesrečen ker ne morem jaz z njim spat, ampak zdaj vsako jutro ko se zbudi takoj k meni prileti in je ves happy da lahko zraven mene leži 5 minutk. Se kar vidi da me full pogreša, ker sva bila midva prej skoz skupaj nalimana. Marko je začel kazati prve znake ljubosumja. Najprej se sploh ni zanimal zanj, potem ga je hotel lupčkati in božati, zdaj pa med dojenjem po meni pleza in hoče k meni v naročje. Je postal veliko bolj cmerav odkar imamo dojenčka. Drugače je pa prav fajn na porodniški, da mi ni treba v službo. Se spomnim da sem na prvi porodniški eno leto samo jamrala kako hudo je in težko, zdaj pa se imam prav fajn. Ok, Aleksandrov jok, ki traja celo popoldne, me vrže iz tira, pa Marko mi tudi nekaj živcev požre, ampak tako v osnovi, sploh ni slabo. Aja, sistematskega nismo imeli, ker smo ga morali prestaviti zaradi škrlatinke. Ga imamo šele junija. Lepo se imejte! Naja
|
|
|