|
RE: no aprilke 2005, kako? 22.3.2008 22:38:50
|
|
|
|
julam
|
April, tvoj ljubček je pa kot iz reklame, taka pupika - pa brez zamire, za našega skoz mislijo, da je punčka . Evo, mene na praznične dni nič ne vleče od računalnika. Se pripravljam že za torek, ker ne vem, kdaj mi bo sicer zneslo. Taška, mislim, da si lahko presrečna, da ima tvoj otrok tako bogato domišljijo. Manca! Res! To je super! Sej naš se tudi zaigra, pa mu domišljija laufa, ampak pogosto pa rabi kakšno vspodbudo, idejo,... . Kaj pa, če ji kupiš kakšen pripomoček za njeno domišljijo? Sicer verjetno že ima, ampak vseeno zgolj ideja: pripomočke za 1.kuhat, da bo svojim pliškotom stregla; 2.likalnik, da jih bo oblekla; 3. kakšno tablo, da bojo šli v šolo; ... Naša2 ful rada kuhata, pa nismo nikol kupili otroških kuharskih stvari. Enostavno jima dam dve plastični posodi, dve kuhalnici, potem pa zmečeta not kocke in veselo mešata, okušata,... no in na koncu se vedno skregata . Ne vem, če sem ti kej pomagala... A drugače vi ful kupujete za RD? Jaz se trudim, da bi vsaka familija (žlahta...) dali po eno darilo. To pomeni ENO stvar. Ne paketek s petimi podpaketki. Ne vem, mene ful moti to pretiravanje. Pa še igračka, pa še majčka, pa ene gatke, pa še kakšna čokoladica... .Potem se pa čudijo, da imajo polne riti. Že tako ne vemo, kaj podariti. Pri mojih starših sem že dosegla, da kupijo 1 stvar. Edino pri moževih pa ne gre in ne gre. Se zmenimo (me vprašajo za idejo) za eno stvar, potem mora bit pa obvezno še kaj. Kot da bi tekmovali za otrokovo naklonjenost - kao, jaz sem ti več dal . A sem samo jaz tak čudna??? No, pri nas novica, da od včeraj nimamo več plenice ponoči. Revček je bil včeraj tako nervozen, ko sem dala plenico gor, se je skoz praskal, popravljal,..., medtem ko smo brali za lahko noč. Pa sem ga vpr, če želi bit brez. In je bil takoj za. In uspešno! Upam, da je to to! Avtosedež imamo mi še kar prvega, maxi cosi. Pa bo tudi treba počasi zamenjat. Pa nimamo ideje! Tinatona, mene tudi naš kdaj preseneti s kakšno jedjo, ki jo kao ne uživa. Tudi solata je kdaj na meniju, po njegovi želji. Ampak naš je tak čudak. En dan si pred sabe vzame celo skledo zeljnate solate, pa jo FUL poje, potem čez dva dni pa "ni doba". Danes me je presenetil s korenčkom, surovim, je celega pogrickal. Pred kakšnim mesecem je ugriznil in mi dal nazaj. Baje, da so ga v vrtcu navdušili. Sicer je pa Julij ful hecen, ful se trudi, da bi zdravo jedel. Ful poudarja, da je sadje zdravo in se ga trudi kar se da veliko pojesti, da ne bo bolan. Pa meska si tako želi jesti, da bo velik in bo na koš metal. Ampak revček je totalni vege in meso vedno PROBA, pa mu ne gre in ne gre. Pol se pa jezi, kot da smo mi krivi. Se mi zdi, da se ves čas trudi, da bi bilo vse tipi topi. Pa ne vem, če je to oK, ker ga bo slej ko prej minilo. Še vedno smo v fazi, ko si želi maximalno ustreči svoji mamici. Prav bori se, da ne bi bila huda nanj (če se skregava, ga ne skrbi, da bodo sankcije, ampak da sem jaz huda ). Pa se mi zdi, da ni najbolj normalno, a ne? Tista faza bi morala bit že mimo, a ne? Mislim, da to pri nas izvira iz ljubosumja do bratca, ker če male ga kregam, je pa prav zadovoljen: "Mami, a si na Dejčija huda? A na mene pa nisi, a ne? Samo na Dejčija si, a ne?" BarbaraE, meni so Vragci na A kanalu super. Ti res včasih oči odprejo take oddaje. Zadnjič je naš najmlajši Julijana s kuholnico po glavi usekal. In Julij se je razjezil, da to boli, da to ne sme. In potem: "Dejči, te bom po ritki" in ga je začel preganjat po stanovanju, dokler mu ni dal eno čez rit. Dejansko je bil kopija mojega dragega možička, ki kar naprej grozi s to "eno po rit". Jaz se namreč temu izogibam ... Tiste, ki imate pobčke: a lulajo stoje? Mi se zdaj učimo, strelja povsod, ampak očka še pomaga. Dopust: upam, da gremo spet kampirat. Lani je bilo fino, mala2 sta okupirala tavelik šotor (smo dali noter kar prenostni poteljici), pa je bilo OK. Pa še uživala sta, ker je bilo malo drugače, pa skoz na prostem. Edino vreme mora štimat. Pa junija držim pesti, da gremo za 1 teden, imajo od moža kučico pri Zadru, blizu pa je peščena plaža. Junija se morje fino otopli, ker je zaliv s plitko vodico - ene 50m voda max do kolen. Je super za tamalčke, da vadijo "utaplanje" . OK, dovolj za danes. Papa!
|
|
|