|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  66 67 [68] 69 70   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: no aprilke 2005, kako?
27.8.2007 9:45:54   
taška30
Še od mene tule iskrene čestitke za Jašo, malega bratca!user posted image user posted image user posted image
Upam, da je bil porod lep in hiter, oglasi se kaj, ko boš utegnila, pa malo povej.user posted image
Pa veliiiko cartanja!user posted image

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 1676
30.8.2007 8:55:31   
Naty*Taja
Hojla evo še mene malo tu! Ma kr malo pozabim na to temo, ker se res ne piše veliko.
Tinatona pri nas zdej res nimamo več problemov s spat hodit. Zvečer gresta oba skup vsak v svojo postlo in valda morem bit zraven, ker mala še ni čist skapirala, da je ne bomo več po rokah uspavali. Mali pa kr zaspi. Je pa res, da je začel nazaj po flaški mlek pit zvečer, ker vidi Marušo, in ... ma sej mu ne bo hudega. Je pa tako, da mu ne bom dovolila se čustveno navezat se na tole. Tak da včasih gre brez tudi, verjetno še ni problem.
Madona je pa Ožbej fejst drobižek! Naš ima zdej nekje okrog 17-18 kg in 95 cm. Pa ni debel, sam tak nabacan - kompakten jaz pravim, ker se mi zdi, da ga je sama mišica. Valda, če pa non stop giba. Pravi hrust je. No sej tamala pa nič ne zaostaja za njim. Je od RR julijčkov 06 mislim, da največja in najtežja.
Jaz imam Marcela v Romerju od 15- 36 že od novega leta! Je bil kr predolgi za onga prejšnjega. Zdej pri 13 m je že tamalo malo nerodno not dajat. Ma kaj pa vem imam pač veike otroke. user posted image  Tale prehoden,ki ga omenjaš pa po moje se splača ga kupit, če nimaš tistega, ki ga bo vaš prerastel. Po moje je bolje, da kupiš tega od 15 - 36. Sej če je za več kil ni tak pomembno, če mu drugače po velikosti paše. Pa itak se nastavi naslon za  glavo, tak da ni panike. Pa ga imaš potem do šole.
Ja čestitke April! Končno ste ga spoznali. Dej kej hitro napiš, če boš seveda lahko. Kak je bil kej porod, glede na velikost korenjaka?

MONTIGNAC

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 1677
30.8.2007 10:36:39   
Naja31
April, da ti še tu čestitam user posted image user posted image user posted image .
Zdaj pa čakamo na poročilo.

Jaz imam pa eno lepo novico.
Imeli bomo še enega user posted image !!!!!! Upam, da bo tokrat vse ok.
Rok imam 30.3. 2008, tako da bo mogoče pa spet aprilček.
Samo da ne bo potem tako kot pri Taški, da imata obe punčki  rojstni dan na isti dan. user posted image

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 1678
30.8.2007 11:27:18   
taška30
Še tukaj čestitke!user posted image
Pri meni sta bila PDP-ja narazen 8 dni (22. in 30.april), no, ven sta pa obe prilezli 28.user posted image

user posted image Fajn!

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 1679
30.8.2007 11:32:55   
honey
Naja, super. Želim ti, da bi se vse o.k. izteklo in da boš 30.3. oz. aprila ali kadarkoli že, ugledala svojega sončka (pa karkoli že, punčko ali fantka)! Pa upam, da se ti bom tudi jaz kmalu pridružila - samo še nič ne kaže user posted image

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 1680
30.8.2007 13:33:01   
taška30
Uf, končno malo miru.user posted image  Princeski spita.
Manco imam danes doma, ker se ji je včeraj zvečer zabasal nos, pa malo vročine ima, očitno so viroze že na pohodu. Se vidi, da se je v vrtcu spet zbrala cela skupina in mimogrede kdo kaj prinese. Celo noč je po malem jamrala, smo brisali nos na pol ure kljub Operilu, danes sem ji spet dala Operil, upam, da ne bo šlo na ušesa.user posted image

Honey, a pri vas imate tisto: najprej štalca, pol pa kravca?user posted image  No, zdej štalco končno imate, naj kravca čimprej pride.user posted image

Naty-Taja, matr, vaš je pa res korenjak, naša Manca je komaj sedaj prilezla do 12 kilc.user posted image

Sedež: se mi zdi 9-18kg še čist OK, ampak mi ga bomo menjali čez kake pol leta zaradi Julije, ki bo podedvala Mancin sedež, najbrž bom Manci kupila Romer Evolva al kaj že 9-36kg. 40 bivših jurjev stane.

Naja, user posted image joj, kolk sem vesela zate, res, prav polepšala si mi dan, upam, da se ti kmalu še kakšna aprilka pridruži.

BarbaraE - sva bili prejšnji teden na kavici, je super, tamali pridno raste in je cel korenjak, Nika tud fajn, pridno hodi v vrtec. Vas vse lepo pozdravlja.user posted image

Aja, pred kratkim sem naredila album, če bi katera kaj pogledala Julij/avgust 07, geslo je pa 'poletje'.

Lp, Taška

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 1681
30.8.2007 21:10:26   
julam
Naja, čestitke tudi od mene! Meni kar toplo rata pri srcu, ko slišim kakšno tako lepo novico! Želim ti lepo nosečnost!

Taška, nisem mogla kaj, da si ne bi ogledala slikic. Kakšni lepotički! Mance sploh ne bi spoznala, prava damica je postala. Mala pa tudi zgleda prava korenjačica!

Mi se pripravljamo na vrtec. Kljub temu, da se naš Julijan že več mesecev veseli, imam nek glup filing, da mi bo v ponedeljek zahinavil. Držim pesti.

Duda: kakšni nasveti/izkušnje bi mi prav prišli. Naš fant je ful čudak. Doma bi imel dudo NON STOP. Se mu že pozna na govoru in mi gre do amena na živce! No, pri varuški se je pa sam odločil, da je ne rabi in zadnje 3 dni spi brez, čez dan je pa sploh ne pogreša. Torej, začela sem razmišljat, da mogoče bi mu pa nehala najedat, ker se bo očitno tudi doma slej ko prej odločil... ali pač tudi ne.

Risanke: prejšnji teden sta mi oba zbolela in smo bili cel teden zabarikadirani doma. Posledično je TV gorela 24/7. Meni pa lasje pokonci. Prva stvar, ko se je zbudil: "Juji bajske gedu"...in to potem do zvečer. Pa sem se odločila: DVD se je pokvaril. Jao, kaj vse se mormo it! A sem grozna?

Eni vaši so pa res pravi korenjaki! Julijan ima cca 14kg, za velikost nimam pojma. Vidim pa po vozičku (ko ga pomaga peljat), da ful hitro raste, pa nogica mu je v zadnjih tednih ful zrasla...no, očitno se razvija user posted image .

Spanje: nobenih težav. Oba damo v posteljico in čao. Zadnje cajte sta itak tako uničena zvečer, da tudi uspavanke ni treba (sicer imamo na večernem repertoarju MUCE BELE iz Mačka Murija). Tudi tamali je že par mesecev nazaj lepo sprejel en konstantni ritem in se samo na trebušček zavali in tudi že spi.

Mogoče ste še kaj debatirale, ampak zdaj se ne spomnim. Grem dat muffine pečt, ima Julijan jutri poslovilca v varstvu user posted image . Mi je prejle ful pomagal testo mesit!

A ja, Honey, držim pesti, da se prime!!! Čim prej!!!

papa 

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 1682
30.8.2007 22:16:40   
taška30
Eh, kolk paše da še katera malo jamra (to leti nate, Julam)user posted image , jaz sem zdele čist fertik od celodnevnega stereo tečkanja. Ja, seveda se je tudi pri nas danes vrtel Nodi že od jutra, vmes sem ga 'poslala spat' in privlekla pesmice (grejo v isti DVD player, pa začuda Manca to vzame kot 'zamenjavo' za Nodija), popoldne pa spet Nodi.

Samo glede dude: ja, res je mal 'čudak'.user posted image  Ponavadi imajo vsi dude predvsem za spat, no vsaj pri nas je bilo tako, 2 komada obvezno, ena v usta, druga za po nosu praskat. Saj če bi bilo po njeno, bi jih imela tud cel dan, ampak jaz enostavno nisem prenesla pogleda nanjo z dudo v ustih čez dan. Res, nisem je mogla gledat, kaj šele poslušat govorjenja z dudo v ustih. Tako da smo kmalu uvedli, da ko Manca vstane gre duda spat. V bistvu so s tem začeli v vrtcu, zjutraj ob zajtru so zbrali dude v eno škatlo, jo dali na polico in so tam čakale do opoldnaskega spanja.
No, da skrajšam, enkrat smo pozabili v vrtec vzeti dudo, pa je preživela (beri: zaspala) brez nje, potem je pa še zvečer nismo dali. Sicer je tulila ene 10 min, ampak ne, da hoče dudo (tud z besedo je ni omenila), pač pa da ne bo spala in ne bo ležala.user posted image
Tko da, brezveze, če te ne moti tolk, mu jo pa še pusti, sploh zdajle ob vstopu v vrtec bi bilo malo prehudo.

Grem spat!

(odgovor članu julam)
Neposredna povezava do sporočila: 1683
30.8.2007 22:23:46   
julam
Eh, kolk paše da še katera malo jamra (to leti nate, Julam)

ITAK, a še kdo kle jamra razen mene user posted image

No, ko sem ravno še tu. Pri nas je bila leto nazaj duda tudi samo za spanje. Potem pa smo dobili dojenčka... In dudica je postala Julijanova najboljša prijateljica... Hja, tko to lahko gre. In ne samo to, zdaj mi bo še malega naredil odvisnika. Ker čim vidi, da je duda kje drugje kot v njegovih ustkih, se začne dret: "Dejči, dudica pihaja!!!". Pa mu probam dotupit, da Amadejči ne rabi dudice, ko se igra. Pa dobim nazaj: "jabi dudo, jabi".

Eh, samo, da so zdravi...

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 1684
31.8.2007 9:27:36   
Naja31
Čakt'e, bom tudi jaz z naslednjim letom bolj jamrala.user posted image
Raje sploh ne pišem kaj vse me skrbi. Danes ponoči nisem mogla spati, ker me tok skrbi ta naš odhod v vrtec.
Julam, jaz imam tudi občutek, da bo v ponedeljek pa MArko zahinavil user posted image  in ne bo šlo preveč gladko. Sicer govori, da bo šel, da ga bo Štefka čuvala, da bo spal in jedel, da se bo igral. Včeraj je bila podobna zgodba, ko sva šla k frizerju. Tri dni sem mu razlagala, da greva k frizerju, in je obljubil, da bo priden in da se ne bo drl, in da bova potem za nagrado kakšno igračko šla kupiti. In jaz sem mu kar nekako verjela. Seveda ni hotel sedeti sam na stolu, je bil pri meni v naročju. Takoj ko mu je prvi lasek odrezala se je zaeč dret in potem se je cel čas drl, opletal z glavo, kričal, se metal, brcal,,, Takega histeričnega izpada pa res že dolgo ni imel. No, frizurco ima super, svaka čast frizerki, da ga je sploh lahko kaj ostrigla. Ampak vse skupaj je bila prava nočna mora. In potem sva vseeno kupila igračko, ker se je potem začel dret ker sem mu rekla, da ne greva po igračko, ker se je drl. Pa se mi je zasmilil.

Ja, pri nas so risanke tudi skoz na sporedu, če smo doma. Včasih sploh ne gleda TV, ampak v ozadju pa mora biti Nodi ali Traktor Tom. Zdaj nam je Tinatona posodila en novi Nodi DVD in je čist navdušen. starih smo se vsi že malo naveličali.

Glede avtosedeža mislim, da ga ne bomo tako kmalu menjali. Marko ima cca. 16 kg, velik je 96 cm, ampak mu je ta od 9 - 18 kg še čisto ok. Bomo počakali, da bo imel 18 kg.

Honey, držim pesti čim prej še za enega user posted image .

Zdaj si grem pa Taškin album pogledat.

Lep vikend, naja

(odgovor članu julam)
Neposredna povezava do sporočila: 1685
31.8.2007 9:30:37   
Naja31
Taška, Julija in Manca sta prekrasni.
Manca je že prava mala gospodična.
Julija ima pa oranžne laske, a ne?

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 1686
3.9.2007 12:57:42   
April
živjo!

Najprej hvala za čestitke! Jaša je res velik fant, ob rojstvu je bil težak 3769g, pri odpustu 3530, zdaj po slaben tednu odkar je doma pa je pridelal že pol kg in ima že 4 kg. Je patronažna rekla, da je kar preveč. In zato najbrž tudi ponoči ne spi, ker da naj bi bil prenažrt. No bomo že prežveli, če smo pri Benu tud.user posted image

Drugače je bil pa porod ful lažji od prvega. Pa tudi rezali me niso nič. V porodno sem šla, ker sem bila odprta do 4 cm, popadkov svojih pa nisem imela še nič. Tam so mi predrli mehur, čez eno uro dali oksitocin , da so začeli popadki in čez dve uri je bil Jaša že zunaj. Moj mi je spet stal ob strani, pa babica je bila tokrat res v pomoč.

V porodnišnici smo bile pa v sobah že vse od prej mamice in so nas večinoma kar pustili pri miru, da smo se same rihtale. Zgleda, da dajo v sobe skupaj prvorodke in take, ki že imajo od prej otroke.

Naja31 čestitke za ponovno nosečnost.user posted image  Jaz sem bila tud ful vesela, ko se prebrala, da pričakujete otročička. Te par mescev do poroda pa preživi čemveč časa s svojim za zdaj še edinčkom. Mene je zdaj prav težko, ko nimam več tok časa za Bena in imam kar slabo vest, da je prikrajšan.Čeprav vem, da mu nič ne manjka, vseeno tako čutim. Sploh prve dni po porodu je bilo kar težkih in nisem nehala cmerat, sam da sem pomislila, kako bo zdaj vse drugače. Pri tebi bo  lažje, ker gre Marko že prej v vrtec. Pri nas so pa vse spremembe na kupu.

Ja Beno je bil danes z očitom prvič v vrtcu. So šli kasneje po zajtrku na tobogane, zato ga je moj komaj spravil domov. Vsi so tamali so že šli, on bi se pa kar še igral s tistimi, ki so za eno glavo večji od njega.user posted image

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 1687
3.9.2007 13:01:13   
April
Taška, punčki sta ful luštni, ti pa tud dobr zgledaš. A so šle kile kar same dol?user posted image  Mene je dane skor kap, ko sem se šla zvagat. Jih imam 10 več kot pred nosečnostjo.user posted image

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 1688
3.9.2007 13:59:49   
honey
April, še enkrat čestitke! Imate pa res korenjaka!!! Me veseli, da je bil porod "lahek". Kar pa se kil tiče - po moje jih boš hitro izgubila, sploh, če dojiš, najbrž ne bo panike. Sicer pa te bosta tvoja sončka tako zaposlila, da ne boš imela časa niti jesti, pa boš imela shujševalno user posted image

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 1689
3.9.2007 14:21:31   
taška30
April, lepo, da si se javila. A ne da je drugič ful lažje rodituser posted image , točno veš kako je treba pritiskat.user posted image  
Glede kil, lepo te prosim nehi me hvalit, ko ne morem obleči enih klinčevih hlač, jesen pa pred vrati. Zato sem že en teden na ločevalni 90D dieti, mleku nič ne škodi, mojim kilam pa tud ne.user posted image  Sej ne morem verjet, ampak danes sem se stehtala in mi je od prejšnjega tedna šlo dol 0,2kg. Se pravi nič. Pa samo dojim, tko da...vsa logika odpade. user posted image  Ko bi se meni dalo kej telovadit.user posted image

Naja, ste v vredu vrtičkali? Vsem novim vrtičkarjem želim uspešen začetek, s čim manj oz. brez solzic.

Mi smo danes vrtec izpustili, ker se Mancina viroza še vedno ni čisto unesla, nos je sicer v redu, ampak ima še vedno 37,2°, pa vsake tolk grdo zakašlja. Samo pediater pravi, da ni nič takega. Tako da sem spet z obema doma, pa še najmanj jutri bom. Eh, bo že.

Kar se pa slikc tiče, Julija je kopija Mance. Res, kot bi bili dvojčici (ko gledam Mancine slike s tega obdobja), samo da je 2 leti razlike vmes. Res me firbec matra, kakšna bo Julija ko malo zraste.

Julam, naša Manca je vzljubila dudo z vstopom v vrtec, prej je niti ni tako grozno pogrešala. Potem sta pa postali neločljivi prijateljici.user posted image  Ko smo dobili Julijo, jo je sicer imela le še za spat, čez dan ji je nisem pustila in sem se kar malo bala, da jo bo hotela ukrast Juliji, ampak začuda ji na kraj pamet ni prišlo. Ful zanimivo, včasih je težila za svojo dudo, Julijino je imela na dosegu roke, ampak v usta je pa ni dala. user posted image  Je pa tud hotela non stop tiščat Juliji dudo v usta, ampak sem ji kmalu dotupila, da jo rabi le takrat ko joka. Pa še nekaj je, dokler je imela Manca dudo, je zvečer zaspala v 1 minuti, tista duda je bila ko uspavalno sredstvo s takojšnjim delovanjem, zdaj pa včasih še po uro in več ropota v postelji, poje, se premetava, pogovarja s svojimi 'otročki' (pliškoti)...

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 1690
6.9.2007 14:33:04   
tinatona
Hej punce!

Julam naš hoče tudi imet non stop dudo. Pred poletjem jo je imel samo še za spat, potem sva šla pa na dopust in zdaj jo hoče imet skoz. No zdaj ko je začel aktivno hodit v vrtec je malo bolje. Mu jih čez dan poskrijem in jo dobi samo še za spat. Edinov avtu jo včasih prej dobi, ker se mi v avtu pa res ne da njegovega dretja poslušat, ker je brez dude.

April še enkrat čestitam za Jašo. Upam da se bomo lahko kmalu kaj videli. No pa saj sem ti poslala ZS.

taška30 full luštne slikice!!!!!

Jaz pa čakam da bo oči dal en program za obdelavo slikic na računalnik in bom končno lahko pomanjšala svoje, da še jaz albume naredim. Sem vam dolžnega še tistega z dopusta...

Naja31 čestitam še tukaj za user posted image oz. user posted image .

honey držim pesti da tudi vi čimprej dočakate user posted image oz. user posted image .

Sicer so pa risanke tudi pri nas zakon. Sploh Nodi. Zdaj sem mu kupila par novih (tako da jih lahko gledamo, ker stare gredo meni že naživce - jih vem na pamet).

Sicer pa Ožbej zdaj zelo rad riše ali pa kocke sestavlja. Tako da se s tem zamoti za kakšne pol ure - ker prej ga to tudi pod razno ni zanimalo. Pa meni rad pomaga kuhat - to mu je najbolj všeč. če lahko menni pomaga mešat. Zadnjič sva skupaj kruh pekla...

Imamo že par let kruhomat doma, pa se nisva in nisva z mami spravile k stvari... potem sem pa zadnjič videla pri eni stranki zadevo in je res full simpl. Zdaj ga pečem vsak tretji dan oz. ko ga začne zmanjkovat... Ravno zdaj pečem rženega.

Punce a mislite da bi se zdaj ko so dopusti končani, končno lahko kaj dobile? Jaz sicer ta vikend ne morem, ampak potem naslednji teden pa lahko. sploh če bo kaj bolj toplo kot danes, ker tole danes je živa groza. Mene že cel dan zebe kot cucka... Aja pa še bazar je na Gospodarcu naslednji teden, tako da bi se mogoče lahko tam dobile. Kaj pravite?

LP Tina

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 1691
6.9.2007 15:22:35   
julam
ful se mi mudi, zato samo na hitro:

APRIL, čestitke!!! Lepo se cartite!!! Pa brez slabe vesti, super je imet 2 (+) škratka. Naš mali ima danes 1. rojstni dan in priznam, da smo iz tahudega ven. Lepo nam je in vam bo tudi!!!

DUDA in VRTEC: ne spravim ga domov! Pa dude sploh nima v vrtcu! Skratka, še enkrat: naš je ČUDAK!

TINATONA: dej kakšen recept za kruh. Mi imamo aparat že 3 leta doma, pa mi ne gre in ne gre. Se priporočam user posted image !

TAŠKA: a greš na pilates z mano? Ah ja, verjetno je še prezgodi zaradi male, ane? Sicer je pa naš Amadejček tudi kopija Julijana, če gledaš skice, sicer si pa nista ne vem kako podobna.

Šibam po mala2 in na tortico!!! Kaj več pa nekoč kasneje user posted image !

Pa dejmo malo več življenja tuki gor user posted image ... Sem ZA srečanje!

(odgovor članu tinatona)
Neposredna povezava do sporočila: 1692
6.9.2007 22:14:56   
Naja31
Ja, jaz sem tudi za srečanje. Lahko na otroskem bazarju.

Če preživimo to uvajanje v vrtec user posted image

(odgovor članu julam)
Neposredna povezava do sporočila: 1693
7.9.2007 13:40:58   
Naty*Taja
Hja, no zdej bom pa verjetno imela več časa za rr, ko sta oba v vrtcu! Mala je bila danes do kosila in ni niti pisnila! Sam zaspana je bila, ker je revca šla prvič spat ob pol enih, ko sva domov prišli! Zdej pa spi, kot ubita.
Ja, Taška naš je pri tatežkih. Proti 12 - im kilam pa že tamala šiba! Pa nista neki debela, da bi bila špehasta, sploh ne, ampak težka pa kot svinec. Jaz pravim, da sta kompaktna! user posted image  Po moje, da ju je sama mišica, ko tolk gibata pa po štengah gor, pa dol pa zunaj po hribih in dolinah in to po cele dneve! Nekje se pa že mora poznat.
Smo pa mi spet na plenici, ker se je gospod v vrtcu spomnu, da ne bo brez in zdej tudi doma pove, da lula in da ima plenico, ter ne rabi na wc hodit! user posted image
Ful sem žalostna, ker vem, da bi bili brez, če bi se tam v vrtcu malo bolj potrudli. Ah pa bo že. Zdej se pa sploh ne bom obremenjevala s tem in bom čakala na njegovo željo po wc. Upam, da ga bo mokra plenica kmalu začela spet motit, čeprav je po moje škoda že storjena....
Naja čestitke za bebico in držimo pesti, da bo vse ok, pa zate Honey tudi!

Da tudi jaz malo pojamram - mi smo pa na flaški mlekca pred spanjem! Ja, odkar jo je Maruša dobila namesto zize, jo ima tudi Marcel nazaj. Če mu njegove ne dam, pa popije, kar ostane mali! user posted image  Pa se ne sekiram preveč, ker tudi brez zaspita oba. Imata pač svoje fore. In malo sumim tudi tole s plenico, da je zato! Mah, čez leto, dve bo pa vse noge dobilo pa bo! V vrtec pa nobenmu ne dam nič, ker se potem tam sam navadi, ker pa zdržita oba brez imamo tale razvajanja ala flaša, memi (beri medvedek)... samo za doma!
Sta ob 12 po kosilu v vrtcu itak oba čist hin, tak da ju kr zmanjka!
Oj, April se je tudi že javila! Hej punca, počakaj da se vse skup malo umiri, ustali, dajte si vsi čas, da se navadite in bo vse lažje. Prve dni so pač močno mešani občutki glede takele velike spremembe, samo zapomni si, da otroci takele zadeve jemljejo zdravo za gotovo in sploh ne občutijo tisega, kar mi mislimo, da. Boš vidla, kako bo vse lepo steklo. Kak mesec pa bo tako, kot da je že od nekdaj tako. Vsaj pri nas je bilo.... Zdej prav uživata skup in ko eden kam gre, ga drugi kr naprej išče... sej se tudi že stepeta, ampak je med njima bratsko-sestrska naveza!user posted image  Ko Marcel pride iz vrtca gre taprvo po stanovanju in pravi : "Buša, je?" to pomeni, kje je Maruša user posted image  , Maruša pa ko ga vidi na sliki, al pa ko ga začuje, da gre po stopncah pravi "Ba,ba" Kar pomeni Marcel! user posted image  user posted image  (verjetno mu vrača, ker jo je on v začetku klical baba! user posted image
Joj Taška - meni dok sem dojila, ni šlo dol nič!!Kljub Montiju, in to obakrat! Tak da jaz ne verjamem več nobeni, ki mi reče, da dojenje pomaga hujšat! Pa kje! Sej po logiki, telo dela zaloge, da bo lahko dojilo? A je tako, al ne? Pa tudi potem, kljub temu, da sta me prvih pet mesecev zaposlovala 24 ur na dan, ni šlo nič dol! Sorry, ko morim, sam če je pa res!
Risanke so pa tudi pri nas zdaj aktualne! Predvsem za po spanju, za zbujanje! user posted image
lp in uživajte v tem skozlanem vremenu!user posted image

MONTIGNAC

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 1694
10.9.2007 10:48:43   
taška30
Živjo,
kako ste kaj? Predvsem novi vrtičkarji? Naja, kako gre Marku? Pa mislim, da MajaZ tud uvaja Kajo, ne?
Naša Manca je šla danes po skoraj 14 dneh v vrtec (viroza), upam, da ne prinese spet kmalu česa domov.

Naty-Taja, a veš da so mi hudičeve kile začele lest dol šele sedaj, ko sem začela grešit s čokolado. Sicer ločujem po dnevih, pa vsak dan zmažem nekaj čokolade. Smešno ampak tko je. Ene kavbojke že zapnem.user posted image

Julam, hvala za vabilo, ampak zaenkrat še ne bo šlo. Sej veš kako je s temi dojenčki, enkrat jejo na 3 ure, drugič na eno in pol in ne morem kar it. Zvečer ko obe zaspita, se mi pa ne da. Bodo morali razni hobiji še mal počakat.user posted image
Aja, pa čestitke Amadeju za prvo svečko.user posted image

Tisti, ki so brez pleničk čez dan: a ponoči tud? Pri nas bo očitno nočna plenica še ostala nedoločen čas, ker je vedno pooolna, tud tista med dnevnim spanjem. Saj ne da se kaj sekiram, samo zanima me. Sem čist preveč komot, da bi se podala v vsakodnevno preblačenje postelje in to sredi noči.

No, oglaste se kaj.

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 1695
10.9.2007 10:57:18   
April
Oj,

ja saj počas bo tud pri nas zalaufalo. Saj Beno tud non stop sprašuje kje je Jaška.
Smo pa zdajle na žalost vsi štirje doma. Beno je bil že čez vikend smrkav, danes zjutraj se je pa še z bolečim grlom in vročino zbudil. Pediatrinja je rekla, da je sigurno od vrtca, pa da se je vse skup pokloplo. Toliko sprememb naenkrat, da mu je odpornost padla.
Tako, da mene naslednji teden čaka uvajanje. Saj prejšni teden je še kar šlo, a tam zaspat če nismo probali. Jah nč, jaz bga bom kar v vodo vrgla, pa bo zaplaval. Drgač ne gre, ker bom imela sama Jašo.
Kile--hm, mene je ta nosečnost kar izdatno obložila. Trenutno jih imam še 10 več kot pred zanositvijo. Men gredo pa z dojenjem kar fajn dol,. vsaj prvič je bilo tako, pa tudi sedaj sem doma že 3kg skujšala.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 1696
10.9.2007 19:16:52   
honey
No, vidim, da ste bile pa kar pridne ta vikend user posted image .

Taška30
, ne sekiraj se, pri nas je nočna plenica tudi še v uporabi in po moje bo tudi še kar nekaj časa. Najbolj smešno se mi zdi, ko Tim vpraša - mami, lahko lulam? pa točno ve, da ima gor plenico user posted image .  No ja, bomo že. Za podnevi pa nima več pleničke, pa tudi če spi dalj časa, npr. 2 uri, ampak je enostavno ne mara. Jaz bi mu jo rade volje nataknila na rito, ampak če nočeuser posted image

Tinatona mi je omenila srečanje. Ne vem točno, kaj in kako imamo v načrtu, ampak ravno danes me je sestra obvestila, da bo v soboto imel bratranec praznovanje r.d. in bomo po vsej verjetnosti morali iti tja. Tako da na naju ne računajte preveč. Se bom pa še javila.

No, lepo se imejte! Aja, a slučajno katera ve, kaj je z BarbaroE in Nejcem? Nič  več se ne oglasi!

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 1697
10.9.2007 20:19:39   
julam
ojla!

Naš vrtičkar je super zalaufal, ga nisem popoldne dobila ven, zjutraj je pa komaj čakal, da gre. Spal je že drugi dan - me je domov nagnal po kosilu, da "JUji tudi tuki spal". No, v petek pa kriza zjutraj, v jok in ne me spustit. DAnes je tudi že šobico delal, pa sem kar šibala stran. Sicer je potem OK, ampak se bojim, da pride še kakšna generalna kriza.

Kile: ah, se še kar ubadam z njimi. Pa ne toliko s kilami, sem približno tam, kjer sem štartala z drugo nosečnostjo. Bolj je problem trebuh, ta pa ne gre stran za noben denar. Sem še vedno kot bi bila noseča. Sicer pa imam z dojenjem dobre izkušnje kar zadeva kile.

Naš Julijan tudi bratca vedno pogreša. Najboljša sta pa zjutraj, ko imata žurke v postelji. Včeraj sem ju poslušala, oziroma poslušala enega, ki je poskušal vzpostaviti komunikacijo: "Dejči, kaj maš o joki? Čebejico! Dejči, pokaž, kaj maš o joki. Čebejooooo"... Mali se pa sam krohota zraven. Sem se mogla nasmejat.

Plenica: naš je podnevi suh. Popoldansko spanje v vrtcu mu tudi laufa, ga je vzgojiteljica pogruntala, kdaj ga pritisne lulat in hitro šibata - tako da je suh tudi med spanjem. Doma NI. Ga ne morem opazovat. Ponoči se pa itak do vratu polula, tako da ni šans.

Telovadba: Taška, pa drugo leto!

Uživajte! Jaz sem na mojo veliko žalost slamnata skoraj 14 dni in je hudičevo! Ampak važno, da se imamo radi, a ne? A ja, pa da smo zdravi, a ne?

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 1698
12.9.2007 11:26:03   
taška30
IZVIRNO SPOROČILO: julam
"Dejči, kaj maš o joki? Čebejico! Dejči, pokaž, kaj maš o joki. Čebejooooo"... Mali se pa sam krohota zraven.

Joj, sem se narežala! Pri nas so tud podobne scene, tamala se ji pa smeji ko ubrisana.

Ja, vrtičkarske krize niso nič posebnega. Naša vrtčevska veteranka je imela čez poletje tud malo krize (pa tud ostali iz skupine). Zjutraj jok, ko sem prišla ponjo, se je pa že od daleč drla: mami, mami, kje si moja mami?user posted image  Potem pa tak objem, kot da me noče nikol več spustit. Sem bla čist v šoku, kaj je zdej to. No, trajalo je en teden, pa minilo.
Zdej je pa čist nora na vrtec, že zjutraj z nasmeškom: gjemo v vjtec, mami?user posted image  Ko pridem ponjo, je pa tako dobre volje, da kar odskakuje. Mislim, da je tale nova vzg. res fajn.

Doma imamo pa zadnje čase neke napade samostojnosti, bohvar, da ji kdo potegne sp. hlačke in hlače dol, ko gre lulat, pa potem nazaj gor. Vse bo sama. Edino majčko pusti da ji potem zatlačim v hlače. Čevlje si tud sama obuva in sezuva (včasi rabi malo pomoči), zdele par dni opažam, da gre kar sama v kopalnico in si na bideju umije roke, če ima umazane, pa nič ne pošprica okol, sploh ne hodim več za njo. Danes ji bom ponudila pručko pred wc, mogoče bo pa celo ratalo, da bo sama hodila na wc. Aja, obrisat se tud hoče sama, sej za lulanje OK, sam pri kakanju sva se pa že parkrat skregali, no, zdaj se je vdala, da ji jaz rito obrišem. Ampak mora pa potem nujno z wc metlico ščistit wc, men grejo kar lasje pokonci, ko opleta s tisto metlico naokoluser posted image , pa vse kaplja od nje po sedišču wc-ja, saj kaj naj? Se pač uči.user posted image

Srečanje, eh, jaz se raje ne prijavim. Z obema ne bi prišla, Julije ne morem pustit doma, vsi štirje pa...kaj pa vem...drugič. Mogoče se pa kaj srečamo na Bazarju.

(odgovor članu julam)
Neposredna povezava do sporočila: 1699
12.9.2007 18:50:00   
tinatona
Hej punce!

Zdaj bom pa jaz zahinavla... Mi2 ne moreva ta vikend, ker greva v petek na morje. Me je soseda povabila v Črvar in gremo že v petek. Tako da se javljam za prihodnje srečanje.

LP Tina

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 1700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  66 67 [68] 69 70   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  66 67 [68] 69 70   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?