|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: no aprilke 2005, kako?
23.11.2006 12:42:55   
tinatona
Hej punce!

Joj kolk ste dans pridne user posted image , vam komaj sledim. Srečanje naj bi bilo to soboto ob 16ih... Smo se pa zadnjič menili da bi se v Koloseju dobili (se lahko dobimo ne glede na vreme). Vse vabljene!!! No upam da se bo še katera opogumila, sicer bova z honey sami.

Naja31 super darilo imaš ogledano. Jaz sem jih v torek v Toysu gledala... NORO!!! (če bi bila mi2 z Ožbejem na svojem, al pa da bi imeli večje stanovanje bi ga takoj kupila).

Ma boste imeli fajnega dedka Mraza... Pri nas pa tega baje sploh nimajo. Prav bedno, ti povem!!!

BarbaraE upam da boste lahko prišli v soboto. jutri pa dobro opravita na pregledu. Bova z Ožbejem držala pesti.

julam si pa rodila ravno na moj PDP user posted image ... Meni so potem CR delali in sem rodila par dni prej. Tudi ti si vabljena to soboto ob 16ih v Kolosej.

Šibam zdaj... Se pol še beremo.

Aja še naš novi seznam:
      honey    +   Tim          (01.04.2005), LJ-PO
     ksenjak  +  Lanej       (02.04.2005), CE
     SašaL     +    Ana         (03.04.2006), CE

tinatona  +  Ožbej Vid (04.04.2005), LJ 
user posted image       junior    + 
user posted image   Laura     (05.04.2005), LJ
BarbaraE+  Nika          (08.04.2005); LJ +PDP apr
    Naja31   +  Marko        (10.04.2005); LJ
    Maja Z    +  Kaja          (11.04.2005); LJ
user posted image     julam    +   user posted image Julijan       (14.04.2005), LJ + user posted image Amadej (06.09.2006)

sminc     +  Jakob Enej (15.04.2005), NM +PDP feb
     tiktak     +  Ela            (20.04.2005), NM  
     April      +   Beno         (26.04.2005); LJ
    m_m       +  Aneja        (27.04.2005), CE
taška30 +   Manca      (28.04.2005), LJ +
PDP ?
     tascha    +  Tim           (??. 04.2005). ??

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 1051
23.11.2006 12:54:54   
tinatona
user posted image honey + user posted image Tim (01.04.2005), LJ-PO
user posted image ksenjak +user posted image Lanej (02.04.2005), CE
user posted image SašaL + user posted image Ana (03.04.2005), CE
user posted image tinatona + user posted image Ožbej vid (04.04.2005), LJ
user posted image junior + user posted image Laura (05.04.2005), LJ
user posted image BarbaraE + user posted image Nika (08.04.2005), LJ + PDP april
user posted image Naja31 + user posted image Marko (10.04.2005), LJ
user posted image Maja Z + user posted image Kaja (11.04.2005), LJ
user posted image julam  + user posted image Julijan (14.04.2005), LJ + user posted image Amadej (06.09.2006)
user posted image sminc + user posted image Jakob Enej (14.04.2005), NM + PDP februar
user posted image tiktak + user posted image Ela (20.04.2005), NM
user posted image April + user posted image Beno (26.04.2005), LJ
user posted image m_m + user posted image Aneja (27.04.2005), CE
user posted image taška30 + user posted image Manca (28.04.2005), LJ + PDP april
user posted image tascha + user posted image Tim (??.04.2005),??

(odgovor članu tinatona)
Neposredna povezava do sporočila: 1052
23.11.2006 21:27:59   
taška30
Živjo, evo še mene,
jaz še nič ne razmišljam o darilih, pri nas bo tud nosil Dedek mraz in je še dost časa, da ne govorim o tem, da ima že zdaj preveč vsega (vsaj meni se zdi), pa vem, da bo cela žlahta spet pretiravala.user posted image

Na srečanje me na žalost verjetno ne bo, ker nas v soboto ni v Lj, pa m je ful žal, ker bi vas res rada spet videla.

Julam, welcome, sicer pa, ne vem če si opazila, midve se poznava. Naša Manca in vaš Julijan sta bila skupaj pri varuški, dokler je nismo septembra dali v vrtec. Lepo jo pozdravi. In čestitke za Amadeja. In svaka ti čast za sfolgat dva. Mene je že zdajle groza ob misli na naslednje leto - tudi jaz sem namreč ponovno nosečka.user posted image

Zadnji teden imamo doma take borbe, da sem vsak dan skoraj na koncu z živci. Tamala mi kontrira na vsakem koraku in zdaj sem pogruntala da samo meni, pri atku in babicah ni težav. Ko se peljem iz službe po njo v vrtec imam dobbesedno tremo kako bo in si v avtu glasno ponavljam (kot en psihouser posted image user posted image ): 'ne bom se pustila sprovocirat, ne bom se pustila sprovocirat'...ampak vsakič znova mi potegne živec in ni daleč dan ko bo (sicer prvič) padla ena ali več konkretnih po riti. Mislim, da jih rabi. Sicer je vesela ko pridem, ampak me takoj začne 'zaj....', ne pusti se obut, oblečt, 5x mi uide in teka po garderobi, odpira od drugih omarce, meče stvari po tleh...OK, z muko se oblečemo, do avta rabimo 10 minut, čeprav je 50m stran, ker skos teka stran od mene in kr nekam, mora vseh mor se pa začne, ko pridemo v blok, v hodnik, ko se odloči, da ne bo šla po stopnicah in se uleže na tla (v tisto svinjarijo spodaj pri vhodu) in tuli ko zver, predstavljajte si koliko to odmeva, al pa hoče po vseh štirih v tretji štuk, al se po riti vozit po štengah, al pa kr neki...pa jo po 10 minutah prigovarjanja z jezo zagrabim in nesem domov, dam v predsobi na tla, se vrže na trebuh in rjuje pa tolče s pestmi po tleh, zadnjič je tulila točno 35minut skupaj, jaz sem pa hodila mimo nje, potem se pa umiri in je najbolj pridno dete na svetu, pa probam raznorazne finte in dobrikanja, seveda tud na oštro, ne pomaga...se mi zdi, ko da me hoče kaznovat, ker je morala bit v vrtcu, čeprav ga obožuje. Ne vem, tolk me sprovocira, da mi gre kar na jok in se počutim totalno nesposobna, mal so tud hormoni krivi verjetno, ampak res je grozljivka zadnje čase.

Uf, sem se malo spihala, če ste se sploh prebile čez to kolobocijo...SKRATKA: vprašanje za vas: kako se počutite takrat ko otroci zares trmarijo in provocirajo. Ostanete mirne ali vas iztiri? Jaz priznam da me čist vrže in ji dobesedno zamerim, ko enmu odraslemu, vem da je to bolano, ampak ne morem pomagat, sem fuuul jezna na njo takrat, pa še potem tud ko je tamala že čist OK. Moram zavestno začet delati na sebi, drugače se mi bo res utrgalo pri dveh.user posted image

Lp, (dans malo čudne volje) Taška

(odgovor članu tinatona)
Neposredna povezava do sporočila: 1053
23.11.2006 22:21:39   
julam
O Taška30, niti pod razno mi ni potegnil, da si to ti. Ja, čestitam za user posted image !!! Super!!! Pa dobr sta to vidva tempirala, boste meli same bikce (ovenčke) doma! Fino Fino!!! Se mi zdi, da Julij kar mal pogreša vašo Manco (če se je sploh še spomni user posted image ), ker je med samimi odraslimi. Ampak priznaj, da je varuška ful prijazna, da mi gre tako na roko in ga hodi vsako jutro iskat! Imam res veliko srečo! Zdej pa že komaj čaka, da dobi Amadeja. Ker Julij gre sept v vrtec - upam samo, da ne bo imel prevelike krize, ker se imata pa res že ful rada. On je njej kot vnuk, ona njemu kot tretja babi. Prav rada bi spet srečala tebe in tvojega user posted image .  Mančine izpade si kar lahko predstavljam. Namreč, ko pridem sama po Julijana, pa ne samo v varstvo, tud k babici ..., takoj pokaže svojo ne ta privlačno plat. V varstvu se celo sprašujejo "Ja, Julij, a tud jokat znaš, a tkole mamico živciraš ..." tam je pa kot angelček. Na cesti da roko vsakmu (očitu, babici, dediju) samo meni ne. Zato se na žalost ne upam sama z obema ven, ker nimam energije, da bi ga lovila po LJ. V izbruhih jeze se tud on vrže na tla (hvala bogu, da so stroji user posted image ), ampak da bi pa 35 min tulil, tega še nismo doživel (upam, da nam ne bo treba!). Sicer pa, ko mu poči film, ga jaz ali ignoriram ali pa se skušam pomenit - odvisno od vzroka za obsedeno stanje. Če ga zjezi, ker mu kaj ne rata, ga potolažim. Če pa mu manjka pozornosti oz kej podobnega in začne provocirat, pa najbolj zaleže, da ga vržem v posteljo BREZ DUDE! Zaenkrat to pali, dokler ne bo začel ven lezt. Včasih je dovolj že, da ga s povišanim tonom vprašam, če hoče v postlo.  Mirne živce je pa v vsakem primeru težko ohranjat, posebno če te hormoni dajejo. Se znam tud sama obnašat mal otročje in bit užaljena kot ena najstnica.  Zgolj za tolažbo: jezila sem se celo na Amadeja, vsega majhnega in nebogljenega, ker so ga krči matral podnevi in ponoči, "boga mami" pa ni mogla spat. Pa so se poporodni hormoni umiril, mami pa tudi. Tako da glavo pokonci!

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 1054
24.11.2006 10:33:41   
tinatona
Hej punce!

Kako ste kaj? Mi2 sva kar vredu. Jaz uživam še zadnji dan dopusta, pol bo pa treba it spet v službo.

Naslednji teden sem žal popoldan v službi, tako da bom bolj malo z Ožbejem, ampak bova že nekako.

taška30 škoda ker vas v soboto ne bo. Bi vaju bilo rpav fino videt.

Verjamem da se tako pocutis, te pa moram potolazit da nisi edina. Jaz sem šla v torek s prijateljico (user posted image ) v Avstrijo, pa sva se malo pogovarjale o trmarjenju... in se ji jaz pohvalim kako je Ožbej priden. Da ga sicer že meče občasno, ampak je zaenkrat kar priden in da se ne dere zraven kot bi ga klali... pol sva šla pa popoldan z njim na cepljenje in sva morala čakat dve uri in je tako norel tam ,da bi ga najrajši po riti. Ti povem še nikoli ni bil tak. Nič mu ni bilo prav (ne na klopi, ne na previjalni, ne v naročju), se je ˝od hudega˝ začel po tleh metat, zraven se je pa drl, kot da bi ga iz kože dajala. GROZNO!!! Pa sem ga skušala pomirit, ampak ni nič pomagalo. Okrog naju pa same mamice z čisto majhnimi user posted image - so lahko takoj videle kako je ko so večjiuser posted image user posted image user posted image . Ampak pol ko sva pa šla noter k zdavnici, pa kot da bi odrezal - je bil najbolj priden otroček (skoraj kotuser posted image ).

Jaz ga v večini primerov ignoriram in je čist kul, ga hitro mine (samo ponavadi se on iz trme samo usede oz. uleže); zdaj v ZD ga pa nisem mogla pustit, ker je bilo toliko user posted image okrog (pa večina je spala) in bi vse zbudil.

Jaz vem da se ne splača sekirat zaradi tega, ampak ko se ti tako dere te res slej ko prej iz tira vrže... Pa jaz sem kar hitro ob živce (se trudim da ne bi, ampak sem po fotru mal kolerična)...

julam s katerega konca pa ste? Kje pa imaš malega v varstvu oz. bolj me zanima koliko plačuješ? Jaz namreč resno razmišljam da bi dala malega v privat varstvo, saj sva zdaj več doma kot v vrtcu.

Imaš morda v soboto čas, da se nam pridružite v igralnici v Koloseju? Vabljeni so namreč tudi očki...

No kje ste zdaj ostale čvekice?

Lepo se imejte, pa se beremo.

LP Tina

(odgovor članu julam)
Neposredna povezava do sporočila: 1055
24.11.2006 11:35:01   
honey
Pozdravljene!

Glede trme je tako, da po  mojem so kar v enem takem obdobju. Jaz sicer Tima poskušam zamotit oz. premotit s kakšno stvarjo, če pa mi ne uspe, ga pustim, da se zdere in potlej je mir. Enkrat je pri tašči (smo v isti hiši) nekaj trmaril in se je ulegel na tla sredi hodnika in nekaj brcal in kričal. Pa mu je mož rekel, da naj ne leži na tleh in si gre rajš po pouštr. In kaj je naredil? Nehal je tulit, šel k nam v dnevno sobo po pouštr in si ga prinesel nazaj k tašči ter se ulegel na pouštr. Samo v tem času je pozabil, da je prej tulil in kričal ko user posted image . user posted image  

Tina, a če bova same, ti prideš v Koloseja? Jaz imam itak namen it v City park v Humanica, tko da mi ni panike prit v Kolosej, samo povej, če boš sigurno tam. Še to me zanima, če je treba kakšne igrače s sabo prinest ali je to kot igralnica? Pa še to, kje sploh to je v Koloseju? Kolosej že vem, kje je, kje je pa igralnica pa nimam pojma.

(odgovor članu tinatona)
Neposredna povezava do sporočila: 1056
24.11.2006 14:28:15   
Naja31
Joj, jaz ne vem a bo pri nas takšno obdobje šele prišlo ampak Marko sploh nima takih napadov trme. Seveda pri večini stvari protestira, ga hočem previt, ga hočem obut, ga hočem oblečt,....Ampak zelo hitro neha, ko ugotovi, da bom jaz itak naredila po svoje.
Tinatona, pa valjda je šlo Ožbeju na živce čakanje v ZD. To bi še jaz popiz...., kaj šele tako majhen otrok.

Res, jaz se ne spomnim, da bi se kdaj vrgel na tla in se kar drl.

Taška, kaj pa če Manca čuti, da te zna tako dobro ob živce spraviti in potem to izkorišča?

Jaz moram reči, pa ne da se hvalim, ampak prvo Markovo leto me je totalno natreniralo s potrpežljivostjo ob konstantnem dretju, da me zdaj zelo težko spravi ob živci. Pa če sem kdaj na robu, si mislim, kako me lahko 1, 5 leto star otrok, tako znervira in da tega pač ne smem dovoliti. In očitno to pomaga. Kaj pa vem?

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 1057
24.11.2006 14:34:45   
tinatona
user posted image Evo zdajle sem imela že vse napisano, kliknem potrdi in potem mi javi napako in piši jovo na novo...

julam sem ti odpisala že na ZS. HVALA za info!!! Kako pa je s srečanjem jutri? Imate časuser posted image ?

honey jaz bom sigurno prišla. Se bom zmenila doma da me nekdo pripelje al pa bova prišla z busom (si ne upam vozit zaradi vrtoglavic ki jih imam občasno)... Ta ˝igralnica˝je zraven slaščičarnice takoj na desno ko noter prideš (pri glavnem vhodu). Ne vem pa kako je z igračami, ker je to od April predlog še od zadnjič (ko smo se potem v Tivoliju dobili). Mislim da je dala par slikic zraven. Jih bom poiskala in ti dala link.

Sicer pa se lahko dobiva tudi v CP, če ti je lažje. Meni je prav vseeno.

LP Tina

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 1058
24.11.2006 14:39:38   
tinatona
evo link...

http://www.ringaraja.net/forum/albumphoto.asp?albumid=15868&asortType=3&apage=1

(odgovor članu tinatona)
Neposredna povezava do sporočila: 1059
26.11.2006 16:33:26   
m_m
O julam dobrodošla user posted image  

MI IMAMO PA DOJENČKA !!!!

No, ne pravega, ampak ta je sam za navanjanje user posted image  govori, pije, "riga" in smrči ko velik. Pa naša mala je plašček novi dobla. Kaka damica okol hodi. Mislim ,da je miklavž letos tudi pri nas pohitel, čeprav nisem planirala. In je bil zelooo radodaren.

A potem pravte, da naš minister za zdravje bedarije govori? Sem čula da je ena ženska naredla 37 splavov. To je šele neodgovorno do nje same in do "očetov", nerojenih otrok. Jaz sem tudi proti splavu, ampak že tiste ki ga delajo sigurno jim ni lahko. Mogli bi imeti kaki posvet z zdravnikom, socialno delavko... da zagotovo premislijo, če ni druge rešitve, potem pa naj se odločijo. Da pa je samo plačniški je pa tako. Za kake prve tri, kar je že ogromno da se nekomu to zgodi (če po prvemu ne pazi maksimalno je ženska mal taktak da pride do drugega splava, pa če pride j*** ga, noben ni popoln, tri je pa res zgornja meja, če poride do več več si pa že nor no), ampak naj bodo prvi trije brezplačni, ostali pa plačniški, za vse tiste, ki si delajo norce iz življenja.

* Čas je najboljši učitelj, a kaj ko na koncu ubije vse svoje učence.
* * Ni bogat tisti, ki ima največ, ampak tisti, ki najmanj potrebuje.
* * * Če mislite, da zmorete ali da nečesa ne zmorete, imate v obeh primerih prav.

(odgovor članu tinatona)
Neposredna povezava do sporočila: 1060
27.11.2006 8:59:24   
BarbaraE
Olja,

danes je šla Nika ponovno v vrtec, je sicer malo pojokcala, ampak po moje je takoj nehala, ko so se vrata zaprla in je ugotovila, kaj vse imajo tam, pa doma nima. user posted image

Taška - mene zna Nika kdaj znervirat, prej je še nekako šlo, zdaj, ko sem pa skoz nekaj utrujena pa da mi začne trmarit 300 na uro. Obup. Se moram kar sproti opominjat, da ne smem kričat. Nika zna biti tudi sitkana, ko pride iz vrtca oz. je bila tudi prej, ko je bila doma v varstvu - ko sva midva prišla iz službe in sem pogruntala, da rata taka zato, ker še sama ne ve, kaj bi - a bi bila več pri meni ali pri Urošu in potem rata k živo srebro - malo k meni v naročje, pa potem dol, pa pride do očija pa se spet spomni da bi raje mami mami itd. Pa bo jedla, pa ne bo, pa bi rada še več kisle smetane itd. In potem se ona odloči, da ima zadost in da mora mami stat (vstat) in me začne vlečt za roko. Ah ja, me samo tolaži, da jo bo minilo. Itak je mene tudi. Jaz sem se menda ob tla metala pa ob steno z glavo butala in najhujše je bilo pri 3 letih. So me enkrat kar oblečeno pod tuš dali in sem takoj k sebi prišla.

M_m - ja glede ministrovega predloga. Ma sem brala celo strategijo - en del je tak, da ne veš a bi se zjokal al smejal. Ja, najbrž res obstajajo ženske, ki hodijo delat splave večkrat, ampak takih je najbrž malo. In dejstvo je, ni rodnost nižja zaradi splavov, problem je nekje drugje, ampak na tem področju pa ne mislijo nič konkretnega narest - grejo se neke subvencije za mlade družine bla bla bla. Kaj bolj konkretnega bi se morali spomniti. Koliko je žensk, ki si ne upa imeti otrok, ker se bojijo za službo itd. Te probleme je treba rešit ne pa uvesti plačljivi splav.

Tina, Honey - žal nam v soboto ni uspelo priti, smo bili na enem obisku. Upam, da naslednjič.

(odgovor članu m_m)
Neposredna povezava do sporočila: 1061
27.11.2006 9:47:09   
honey
Oj!

Ja, Barbara, prov luštn je blo, čeprav sva ble s Tino same. Moj mož je Tima že doma šuntal, da ko bo Nika prišla, da ji mora dat moj-moj pa enga velizga lubčka - pa je potlej sam Ožbeja lupčkal pa objemal user posted image . No, pa enkrat ga je menda ugriznil v roko - nimam pojma kdaj, samo Tina mi je zvečer sporočila. In ko sem Tima vpraša, če ga je res ugriznil, se je nasmejal in rekel: JA! Mislim, da bi kar iz hlač stresla, mulca.

(odgovor članu BarbaraE)
Neposredna povezava do sporočila: 1062
27.11.2006 11:24:57   
tinatona
Hej punce!

Ja mi smo se imeli prav lušno v soboto. Ta mala dva sta norela 100/h.

Ej honey nikar se ne sekiraj zaradi ugriza. Saj eš kako so nam pravili če smo se udarili:˝do poroke se bo vse pocajtal.˝ Sicer pa tud jaz ne vem kdaj mu je to uspelo, saj sva bile skoz z njima. Sem bila kar šokirana (v smislu kdaj mu je uspelo), ko sem ga tuširala in vidla ugriz na roki.

No sej važno da ga Ožbej ni nazaj. Moram rečt da kljub temu da je v vrtcu se še ne zna glih zase postavit.Če ga kdo udari se on rajši kar umakne, kot pa da bi ga nazaj. Kar mi je po svoje prav všeč; bo drugi strani bi pa raje videla da se zase malo postavi.

Zdaj pa šibam v službo, se pol še kaj beremo.

LP Tina

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 1063
27.11.2006 11:58:26   
julam
Škoda, da se vama nismo v soboto pridružli. Ampak je naš oči tako malo z nami, da probamo vikende max izkoristiti in smo ful leteči. Upam da naslednjič pridemo, da bo Julijan še malce z vrstniki skupaj.

Je pa imel naš škrat velike probleme s spanjem čez dan ta vikend. Ni in ni mogel zaspati (pa drugače spi po 2 uri, včasih tudi 3 ali celo več). Je kateri kaj znano, kaj bi lahko bil vzrok? Imate kakšne izkušnje? Seveda je bil potem takoooooooooo zaspan in siten ko user posted image ! Groza! Vsak nasvet bo dobrodošel.

A so vaši tudi v fazi, ko nobena hrana ni več dovolj dobra? Julijan bi samo govejo juho in toastke natepaval (no, ok, sladkarij ne štejem), pa mogoče še jogurt in sadje. Zelenjava in meso sta pa na črni listi, testenine, krompir in riž pa tudi. Za večerjo spravimo v promet polento, ampak to je to. Me čisto ob živce spravlja taka zbirčnost. Kako ve postopate? Če sploh imate take težave.

Hja, očitno sem našega prestolonaslednika malce preveč hvalila, pa mi je takoj rožičke pokazal. Upam, da je samo faza (moja najbolj priljubljena tolažba v zadnjem letu in pol user posted image )...

(odgovor članu tinatona)
Neposredna povezava do sporočila: 1064
27.11.2006 12:33:28   
honey
Tina, sej se ne sekiram kej dosti zaradi ugriza, ker vem, da jih bo Tim tud še velik dobil, ampak tko kot si rekla - šokirana, ker ne vem, kdaj mu je uspelo, da je Ožbeja ugriznil. Pa še jokal ni nič!

Julam, mi smo tud zelo malo skupaj, ker mož dela cele dneve, ponavadi gre potem zvečer še na hišo kaj delat, ampak zdaj se mora pa učit, ker dela še nekaj eno šolo naprej, pa se drugače ne more, kot pozimi, pa sva se s Timom spokala od doma, da je imel mir.

A si mogoče pomislila, da zato noče spat, ker je preveč rad z vami? Jaz sem že pomislila na to, ker ko je pri babici, gre spat okrog 11.30 - 12.00 vsak dan in spi 1-2 uri. Doma za vikend pa nikakor noče it spat, pa čeprav je utrujen, da že skoraj stoje spi. Zdaj sva začela prakticirat, da se mož uleže z njim na kavč in pogledata kakšno risanko pa ta čas oba zaspita user posted image , ampak ponavadi mož prej kot Tim user posted image .

Glede hrane je pa tako, da naš sicer ni zbirčen, ampak zelo neješč. V petek je npr. pri babi pojedel v celem dnevu - do 16.00 eno skutko obstgarten in en Kinder pingui, zvečer pa 2 žlici krompirja. Kadar ima pa dan,  pa poje celega vola. Ampak jaz se ne sekiram popolnoma nič, edino sladkarije ima omejene, ker drugače pa res ne bi pojedel popolnoma nič.

(odgovor članu julam)
Neposredna povezava do sporočila: 1065
27.11.2006 13:10:28   
April
A srečanje ste imeli? Šele sedaj vidim. Vseeno pa ne bi morala pridt, ker smo bili do nedelje v toplicah.
Beno se je naplaval. Vode se sploh ne boji. Imela sem ga v fredovem obroču in ko sem mu ga snela bi se on kar v vodo pognal.

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 1066
27.11.2006 14:09:48   
BarbaraE
Honey - hehe, če bi prišla še naša Nika, bi bilo pa še bolj veselo, bi se najbrž Tim in Ožbej za Niko zgrizla. user posted image  Nika je začuda nehala grizt, drugače pa kdaj kakšno primaže - ne vem sicer ali tudi v vrtcu, ampak predvidevam, da sva tega deležna bolj midva z Urošem.

Julam - glede prehranjevanja, Nika ima tudi kdaj pa kdaj kakšen dan "posta", ko poje le par žlic, ampak za bončka je pa vedno lačna. Seveda je v takih dneh zelo striktna omejitev sladkarij - če ni lačna za kosilo, potem ni lačna za sladkarije. Sadja ji pa nikoli ne omejujemo. Zadnje čas najraje je kaki in ananas. V vrtcu je baje pravi jedec. user posted image

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 1067
27.11.2006 14:25:05   
Maja Z
Helou

jaz sem še tukaj, ampak enostavno ne morem nič napisat, ker me kaja moti. Zdej spi, opravila sem pa preložila na kasneje. Prednost ima RR.user posted image

Taška, kaja je za **** ratala in ta njena trma. Vse bi rada, ampak to je seveda nemogoče. kar kriči in tepe, sebe in nas.user posted image  Jo pustim, da se ohladi in jaz skupaj z njo. Valda me razpizdi in zgubim živce, že tko jih nimam veliko (sem totalno nepotrpežljiva, že po naravi)user posted image . Upam, da jo mine.

Julam, dobrodošla. Kaja tudi ni izbirčna, samo neješča, kot Tim od Honey. Trenutno rada je rižoto, razne jedi na žlico in sevdeda sladkarije. te ji dam, če poje kosilo. Pa nekaj sadja poje (mandarine, ananas, jabolko) in kak jogurt. Najraje ima pa kruh in mleko. Kokr se ji sprdne. Sem se pa že zdavnej nehala sekirat, če bo hotla jest, bo, če ne, pa pač ne. Tako je to. Ona bi itak, če bi bilo po njeno, živela od sladkarije, čokolad in (čokoladnih) piškotov.user posted image  Pri nas je podobno, čez teden, ko sva ponavadi same doma, zaspi brez problemov, čez vikend, ko je pa full house pa noče in noče. Pa zaspana, da že z belim gleda. Takrat jo enostavno Matjaž popoka v avto in tam zaspi v 3sekundah.

Kaja je v soboto prvič risala........po steni.user posted image  Z roza barvico. In je točno vedela, da je nekaj narobe naredila, ker je prišla do mene, kjer sem pomivala posodo in mi reče: "JOJ". sem takoj vedla, da je nekaj ušpičila. Pred tem "podvigom" je zlagala kocke in sem mislila, da je kej padlo. Mi ona pokaže kao kje je to naredila . Jaz nisem nič vidla, ker je tam še ena roža. In jo dvakrat vprašam, kaj je naredila. In ona pravi: "Kaja risou" (kaja risala): mene je skor kap. Hvalabogu sem spravila dol. Taki veliki roza krogi so bili na steni.user posted image  Umetniška vrednost. In gremo pucat. Jao, kaj nas še čaka.user posted image

Matr, zdej ej pa izgleda nekaj bolna. je včeraj bruhala in ima še drisko. vročine zaenkrat še nima. Najbrž bo treba k dohtarju, če bo kaj slabše. pa noče jest ne piti.Bom vidla tekom dneva in noči.

Ah, grem še kej narest.

lepo se imejte

Lepo je biti mamica!.......včasih tudi naporno seveda :)

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 1068
27.11.2006 22:35:19   
taška30
Živjo,
Maja Z, upam, da se bo Kaja 'pocajtala', naša je tud imela drisko par dni nazaj (bruhala ni), pa je kar samo od sebe minilo, sem pa menjala plenice na pol ure takrat. Skuhaj ji borovničev čaj (suhe borovnice - imajo v lekarni), jaz sem jih imela doma, ker je mož zadnjič imel trebušno gripo in mu je to ustavlo drisko - ta čaj je še posebej primeren za otroke.
Julam in ostale mamice trmic, hvala za tolažbouser posted image , zadnjič sem bila res čist na koncu z živci, zdaj gre sicer malo na bolje, čeprav se še vedno povprečno 1x na dan vrže na tla, ampak se vsaj doma na tepihuser posted image , ne zunaj v blato.user posted image  Zdajle je ene tri dni kar pridna.

Glede spanja jaz nimam pritožb, ker spi ponoč v enem kosu 11-12 ur, podnevi pa (med vikendi) od 3-4 ure. Bravo Manca!user posted image

Hrana, kakor kdaj - kakšen dan ne je skoraj nič, kakšen dan pa skos AMA AMA. Glede sladkarij zaenkrat nimamo problemov, ker še ne zna rečt čokolada al pa bonbon, tako da v bistvu dobi sladkarijo le ko se mami al pa ati spomnita, da bi jedla čokolado. Drugače ji pa nikoli ne ponujam kar tako.user posted image

Se moram pa pohvalit, da naša že kakšen teden, dva zna dat 'kocke' v obliki kroga, trikotnika, kvadrata, srčka in zvezdice v tapravo luknjo na tisti igrači, če veste kaj mislim. Se ne zmoti več in ne rine kar brezveze noter.
Pa dojenčka imamo tud in ga ful pridno daje spat, mu gleda pleničko, popravlja dudo, ga pokriva - kar naj trenira.user posted image  Čez 14 dni, ko bomo na morfologiji izvedeli za spol user posted image , bomo pa tud doma dojenčku določili spol in ime. Zaenkrat je samo 'dojenček'.

Lp, Taška

(odgovor članu Maja Z)
Neposredna povezava do sporočila: 1069
28.11.2006 8:28:33   
BarbaraE
Maja - Nika že nekaj časa riše - sem ji kupila zvezek in voščenke. Ima pa zadnje čase nove muhe in namesto po zvezku riše recimo po prtu ali pa po tleh, če je ravno na tleh pri ustvarjanju. Me je zadnjič skoraj kap. Sem se le za par sekund obrnila stran od nje in je naredila eno ogromno mojstrovino oranžne barve na prtu. Na srečo imamo kar tak plastificiran prt na mizi ravno zaradi kakšnih madežev - sicer je bil do sedaj bolj namenjen madežem od hrane, ampak očitno bo imel od sedaj še novo nalogo - moral bo biti kos madežem od voščenk. Hvala bogu, da sem lahko vse fajn dol zdrgnila. Vpr., ali bi šla voščenka z navadnega prta lepo dol. Sem se začela hecat, da ji bo moral dedi kar svoje barve in platno prepustit. (Tast namreč ljubiteljsko riše).

Taška - user posted image  za Manco. Niki uspe krog dat v luknjo za krog pa tu pa tam še kakšno uspe najti. Imam jo na sumu, da se ji ne ljubi ravno razmišljat, kam kaj spada, oni bi jih rada samo notri spravila in to čimprej. user posted image  Mi imamo tudi doma dojenčka - takega z mehkim telesom, za božička bo pa dobila malo bolj modernega, ki se oglaša, je, itd.) Bomo videli, kako ga bomo poimenovali. Ta zdajšnji je kar jenči.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 1070
28.11.2006 11:00:31   
Naja31
Uf, ste se razpisale v treh dneh.
Jaz sem bila včeraj doma, ker je Marko imel čez vikend mal vročine. Ravno dovolj je bila povišana, da je bil tečen, ni bila pa dovolj visoka, da bi morala zbijati. No, včeraj je potem ni imel, ampak sva bila vsak slučaj še en dan doma. Danes je šel pa k tašči.
Zdaj smo jutri spet odpovedali cepljenje in naj bi ga imeli naslednji teden.

Marko tudi zna zadeti pravo luknjo s tistimi igračami. Pa ne vem kdaj je to začel,ampak zadnjič je pa mož opazil, da to počne. user posted image  user posted image
Včeraj sem ga postrigla, ker je imel že ful predolge lase. Koliko ima ta otrok las, to ni mogoče. Zdaj zgleda kot da sem mu dala lonec na glavo in okrog strigla. user posted image  Zraven je full jokal, samo potem sva sesala, kar on obožuje in se je takoj potolažil. Je pa čist nor na sesanje, da včasih kar sam sesalec privleče in hoče, da sesam. No, je vsaj bolj čisto doma.

Mi imamo tudi med vikendom težave s popoldanskim spanjem. In to zdaj že nekaj časa. Jaz sem pogruntala, da noče spati po kosilu, če sva oba z možem doma. Očitno se mu preveč dogaja in potem noče spati. Je pa potem do večera že hudo zaspan in tudi tečen. Meni pa prav paše, da grem z med vikendom z njim spat.

A imate vi tudi take težave z navezanostjo vaših otrok?
Marko zadnje dni tako joka, ko jaz kam grem, da se meni srce trga. Že če grem na balkon takoj laufa za mano in gleda kje sem. Če grem na wc, je sploh kriza, tako joka pred vrati. Na vem kdaj sem se nazadnje zjutraj tuširala brez njegovega joka pred vrati. Pa nič ne pomaga, ga mož vedno poskuša takrat zamotiti s kakšno knjigico ali risanko. 14 dni nazaj sem začela spet bolj redno na aerobiko hoditi in takrat je največja žalost. Zadnjič je baje skoraj celo uro jokal. Ma, mi tudi ni veselje,da sploh kam grem, ker potem skoz razmišljam kako je doma. In danes zjutraj je jokal ko sem šla v službo. Nazadnje smo imeli zjutraj težave, ko se je končala moja porodniška. Sploh ne vem kaj mu je.
Pa sploh ni tako, da bi bil samo z mano, tudi z možem je velik, pa pri tašči je vsak dan, tako da ne more biti da je samo name navajen. Pa še to se zdaj 14 dni dogaja, prej se ni.
No, upam, da bo kmalu bolje.

Glede hrane pri nas ni nobenih težav. Poje vse. Edino pri večerji se neki zmišljuje, in dostikrat sploh nič ne poje, ampak je verjetno že sit, ker celo popoldne kaj melje.

Lepo se imejte!
Naja

< Sporočilo je popravil Naja31 -- 28.11.2006 11:01:18 >

(odgovor članu BarbaraE)
Neposredna povezava do sporočila: 1071
28.11.2006 11:16:28   
Maja Z
Ojla

zgleda, da sva obe s Kajo nekaj fasali, en virus al kaj jaz vem kajuser posted image  Sem včeraj bruhala k utrgana, driske sicer nisem imela. Meni je blo pa tok slabo, da sem skor skup padla. Kaja je pa bruhala in ima drisko. Vročine nima. Ampak vseeno pa skače in laufa naokoli, ne toliko kot ponavadi, ampak vseeno. Od kje ji energija?user posted image  Dons sem jaz že bolje. Ponavadi mene prime nekaj za en dan, pol je pa konc.

Uf, Kaja že precej dolgo zna zadeti ta pravo luknjo pri kockah ali pri unem polžu. Pol pa govori zraven: "Tuki ne, tuki ja." Je smešna 100 na uro.

Naja, sicer je Kaja zelo navezana name, ampak ko grem(va) kam od doma, ji rečem adijo, da prideva kmalu nazaj in naj bo pridna ona pa samo pomaha in reče adijo (bolj v tem stilu: pejta žeuser posted image ). Če pa je tečna al pa kej podobnega, se pa samo po meni valja. Pa vedno pride za mano, kamorkoli, ker itak že vsa vrata odpira. To ji najbolj dogaja, odpiranje vrat, stikanje po prostorih, pralni in sušilni stroj sta zakon. zdej sm začela zaklepat, ker mi je zanč na stroju premaknila program in se je pralo vse skupaj 3 ure, ponavadi samo 1.user posted image

Lp maja

Lepo je biti mamica!.......včasih tudi naporno seveda :)

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 1072
28.11.2006 11:28:02   
honey
Ojoj, čvekice, kako ste pridne. Malo zaostajam, a ne?

Saj res, dobr, da ste me spomnle na tiste kocke, jaz mu jih morm tud mal dat. Ampak ne morte verjet, kaj njemu dogaja: nobene kocke, igrače ipd., ampak kakšno kladivo, bormašinca ipd. Prva stvar, ko pride domov, gre v omaru iskat eno tako manjšo mašinco, ki jo ima mož za kakšna manjša popravila v stanovanju, da ne dirka vsakič v garažo. Potem pa prižge mašinco in začne "vrtat". Mislim, taprav fant. Sami bagri so ga in samo orodje. Najbolj je vesel, ko gre z dedotom k moji sestri, ki prenavlja hišo in lahko tam ordinira po želji kar hoče.

Kar pa se tiče navezanosti, pa moram rečt, da niti ni tok tečen oz. kakor se mu zdi. Včasih bo dirkal za mano tud, če grem samo na wc in bo tulil, če ga ne vzamem sabo, drugič ga pa lahko pustim samega in mu pač povem, da grem samo lulat in je mir, pa me lepo počaka. Mislim, da je odvisno, kakšne volje je.

Ja, ja barvice so pa tud pri nas zanimive, samo jaz mu rajši dam kar navaden svinčnik v roke, ga lažje popucam s kakšne stene ali pa s tal. Moram pa it kupit tiste krede za po cesti pisat, sta včeraj z babi pisala po tleh, mu je bilo ful zanimivo.

No, ko mi bo Tina poslala vse fotke od sobote, jih bom pa v album dala, da boste videle, kaj ste zamudile user posted image . Oz. bom Tino prosila, da jih bo ona dala gor, ker jaz ne vem, če jih bom lahko pomanjšala.

(odgovor članu Maja Z)
Neposredna povezava do sporočila: 1073
28.11.2006 12:45:07   
honey
Evo punce, album je fertik. Tina je bila tko pridna, da mi je poslala že pomanjšane slikce, jaz sem bila pa pridna, pa sem jih že gor dala. Joj, kok mam jaz dela v službi user posted image .

Se pa opravičujem vsem, še posebej Tini, ker mi je en ž ušel iz naslova in je naslov albuma Tim in Obej. Če zna katera popravit, lepo prosim, da to naredi, ker meni ne uspe. Hvala!

< Sporočilo je popravil honey -- 28.11.2006 12:47:15 >

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 1074
28.11.2006 13:07:05   
BarbaraE
Honey, Tina - luštne slikce. Kako sta se potem Tim pa Ožbej zmenila za telebajska? user posted image  A ga ima vsak pol? Ali pa Tim brez in Ožbej s telebajskom in ugrizom? user posted image  A v tej igralnici so samo ta mehka igrala? Kakšna je pa kaj gneča?

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 1075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?