|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  102 103 [104] 105 106   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilke 2006
19.2.2007 11:58:33   
Anonimen
Eh, spet ta megla.

Kakšne lepe maškare user posted image user posted image user posted image . Mi se nismo nič šemili, pusta kar preskočimo. Še krofa letos nisem nobenega pojedla.

Pokrivanje v vozičku: mi zimske vreče nimamo, pokrijem jo z dekico, odspodaj pa oblečem glede na zunanjo temperaturo. Do sedaj je imela še vedno tople nogice.
Pečica:Kristina obožuje plezanje po pečici (ima pozlačene ročaje), ampak točno ve, kdaj ne sme zraven. Parkrat, ko je bila prižgana in je deloval ventilator, gorela je lučka, sem ji rekla ajs in ji odmaknila rokico stran od pečice, pa se je kar navadila. Ko je tišina, gre zraven, ko ropota, jo sploh ne pogleda. Ali ji pa samo ajs rečem in se sama odmakne. Na srečo ima pečica trojno steklo, tako da tudi ko je segreta, zunaj ni tako vroča, da bi pekla. Je kar hitro pokapirala, da ajs pomeni nekaj slabega.
Kristina tudi pije včasih po slamici, nekajkrat je poskusila in potem ji je kar steklo. Večinoma pa pije kar iz skodelice. Zdaj že obvlada brez polivanja.
Tudi jaz razmišljam o uvedbi navadnega kravjega mleka, verjetno bom kravje razredčila z vodo. Ni pa treba alpskega nič prekuhavat, ker je že obdelano. Nekaj o tem je pisala tudi Tanč na MON-u. Moram poiskat.
Kopanje: mi se v ta veliki banji kopamo že nekaj mesecev. Ali je Kristina sama notri in jo neprestano držim ali pa se kpa skupaj z mano ali očijem. To je še najbolj zakon. Mokra pa je itak cela kopalnica. 

Grem pospravljat. Pri nas je tornado šel skozi stanovanje user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Pokora)
  Neposredna povezava do sporočila: 2576
19.2.2007 12:26:44   
eya
Ojla!

Sva ravnokar iz Lj, kjer je res še taka gosta megla, tu pa se je že medtem lepo sonček naredil. Smo pa tudi pri nas imeli tornado zjutrajuser posted image  Mi je pa uspelo malega spečega prenest iz avta, tako da zdaj naprej drnjoha, jaz pa malicam-flancatuser posted image

Pokora, slikca mora biti max 20 kB, pa mere morajo biti 73x73 ali manjše, mogoče imaš kako od teh mer prevelikouser posted image

Jaz sem tudi že zjutraj skorajda skuhala kosilo za naju (kuhano suho meso, pa krompir za krompirejvo solato), mali bo imel pa govejo juhico od včeraj. Tako, da greva potem lahko za 2 uri ven na sonceuser posted image  

Sem danes v Mullerju vzela tiste sadne kašice, od katerih ste pred par dnevi pisale, komaj čakam, da jih poskusimo, da vidim, če bodo res tako dobre.

Aja, Pokora, sem potem videla, da nimam marelic od Alnature, ampak ene druge firme, so pa kupljene v DMu. Sicer ti je pa tako mojčika napisala, kje vse jih lahko kupiš.

Pečica, štedilnik-mi imamo pečico tako visoko, da je ne more odpret, dotakne se je sicer lahko, ampak je tudi večslojno steklo in se ne more opečt. Pa steklokeramično ploščico imamo, tudi ne more do nje.

Ja, pa še eno vprašanje-a se še kakšen user posted image  buta z glavico ob steno, omare,...? Pri nas je to dnevno na programu... Pa včasih kar fajn butneuser posted image  Baje sva mi2 z bratom tudi to počela, sicer leže, ob tla. In to ne iz jeze, ampak kar takouser posted image

Lep dan vam želim!

< Sporočilo je popravil eya -- 19.2.2007 12:28:25 >

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2577
19.2.2007 12:36:39   
mojčika
A)

Biba leze - kaj bo to!
kdo ubrani nas pred njo?
Biba leze, biba gre,
pa do deteca prispe.

Leze, leze prek nožic,
prek nožice do ročice,
tu je vratec, tu so usta,
biba detece - pohrusta.

B)
Biba leze, biba gre,
kar ugleda, vse poje.
Najbolj ceni sladkarije,
kot bi trenil, jih použije.

Urno skrijte vse jedi,
da jih biba ne dobi.
Pedenjped odpira usta,
brez oddiha hrusta, hrusta...

Zadnjo mrvico pospravi
in še polnih ust izdavi:
"Biba naj gre kam drugam,
tu sem že opravil sam!"

No bom vsak dan kako dodalauser posted image

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2578
19.2.2007 12:53:42   
mojčika
IZVIRNO SPOROČILO: eya

Ja, pa še eno vprašanje-a se še kakšen user posted image  buta z glavico ob steno, omare,...? Pri nas je to dnevno na programu... Pa včasih kar fajn butneuser posted image  Baje sva mi2 z bratom tudi to počela, sicer leže, ob tla. In to ne iz jeze, ampak kar takouser posted image

Mi imamo s tem probleme samo ponoči, po pol noči je njeno spanje nemirno, se vsede in pade sem in tja, seveda se butne,user posted image , čez dan pa sicer buta v ogledalo, a zelo previdno, je kar malo ziheraš, a to pomeni BUC BUC, tako ga da tudi meni in mucam, pa igračkam.... Nič kaj hujšega... Po mojem mu je to zdaj neka fora, ki bo prej ali slej minila....

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 2579
19.2.2007 13:50:04   
*zvezdica*
 Ja, butanje je tud pri nas trenutno v modi...predvsem ponoči v stranice posteljice. A so vaši tud ponoči tko nemirni. Naš se kar na vsake tolk vsede in se buta v ograjco. Če pa spi v najini postelji pa kar lezt začne pa jokat zraven. Sploh ne vem zakaj to počne. Je pa prav moteče, ker ga večkrat na noč moram lovit po posteljiuser posted image . Pol ga pa še pomirit ne morem.

Pečica pri nas niti ni tolk aktualna. Je pa na srečo ful hladna kadar se notri peče, tako, da ni panike...razen če bi jo odprl..to pa za enkrat še ne doseže. Pomivalni stroj je pri nas bolj zanimiva zadeva. Najraje zlaga bištek iz košariceuser posted image

V ta velki banji se mi kopamo 1x na teden (ob nedeljahuser posted image )...al zlezemo kar vsi trije vanjo, al pa eden od naju + Marcel. Mu pa ful dogaja, ker lahko čofota po mili volji. Drugače pa prakticiramo kar malo banjo v ta velko pa je.

Mojčika, super pesmiceuser posted image

Marcel in Zarja

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 2580
19.2.2007 14:35:46   
DeVilla
Ojla čveke!! Sem vas komaj dohitela z branjem... Najprej kar se tiče sredinega srečanja - naju z Lucijo ne bo!! Njena starejša sestra je zopet prinesla iz vrtca malo viroze.. V soboto in nedeljo ponoči je pridelala vročino do 38,3 st. pa od petka kašlja kot smotana.. Dobili smo Fenistil kapljice, veliko mora pit, C vitamin, ...bla, bla, bla.. to kar ponavadi rečejo...  user posted image   Zdaj kašlja tudi tamala, zato si ne upam pridit v družbo pa okužit še vaše malčke...

Pokora - kar se tiče službe..Ko sem jaz nastopila porodniško, sta na moje mesto prišle kar dve novi.. Ena starejša je že kar takoj dobila pogodbo za nedoločen čas, druga (moja sestra) pa službo za dobo moje porodniške.. Prvi dan po vrnitvi na delovno mesto (15.6.2005) me je šefe seznanil z dejstvom, da me potrebujejo samo še za čez poletje, da bom nadomeščala punce, ki bojo koristile dopuste.. Tako sem do konca avgusta delala mogoče 4 tedne, ostalo pa sem bila doma, ker enostavno niso imeli dela zame oz. niti mize in računalnika..V firmo sem prišla 1999, ko je bila "stara" šele eno leto, na noge sem postavila celotno administracijo, arhiv in še marsikaj, bila sem deklica za vse.. Začela sem preko študentskega servisa, leta 2001 so me potem zaposlili za določen čas in mi pogodbo podaljševali na pol leta z menjavo delovnega mesta..  Mislim, da sem imela pogodbo za nedoločen čas šele zadnji dve leti.. V firmo sem z veseljem vložila skoraj 6 let dela.. Šefe mi sploh ni vedel povedati razloga za mojo odpustitev.. user posted image  Po prvem šoku sva z možem ugotovila, da bomo spet imeli naraščaj in da stvari le niso tako slabe, kot so zgledale na začetku.. Denar je sedaj še vedno problem, saj se kar pozna ker nismo imeli veliko prihrankov.. Računali smo na mojo plačo, ki pa je potem ni bilo..  Ampak nekako gre.. Punčki sta zdravi, veseli in zelo dobrovoljni, živimo v mejah zmožnosti in se vsak dan borimo za kaj boljšega.. user posted image  
Tolaži me dejstvo,da se je starejša gospa izkazala za nesposobno in za velikega komplikatorja in so jo komaj sprejeli v kolektiv (mobing varianta), z mojo sestro ki so jo vzeli na moje priporočilo, pa so ful zadovoljni in ima tudi pogodbo za nedoločen čas... Jo pa izkoriščajo podobno kot so mene, ker je najmlajša v firmi.. user posted image  

Uf, kolk sem se razpisala.. Po izgubi službe sem se kar dolgo pobirala, matrala me je tudi druga nosečnost s slabostjo in nosečniško sladkorno.. Še zdaj me včasih za nekaj dni zgrabi ena taka otožnost in črnogledost, da me moj sam čudno gleda.. Vendar me razume, saj mu lahko zaupam in me zna potolažit.. user posted image  V bistvu imam res srečo... Le kdo še potrebuje gore denarja!!

Imejte lep dan pa veliko krofov!!

DeVilla, speča Brina in Lucija (hehe, pa njun očka tud spi..) user posted image

P.S. Jaz sem za piknik v ZOO tud bolj za prvomajske praznike, je več časa pa več šans za lepo vreme..

Ena in ena je šest... :)

(odgovor članu *zvezdica*)
Neposredna povezava do sporočila: 2581
19.2.2007 15:40:42   
mojčika
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica

Grem pospravljat. Pri nas je tornado šel skozi stanovanje user posted image user posted image user posted image .

No da vidim, če imamo samo mi tak kaos, po celem stanovanju so po tleh igrače, v kuhinji kuhavnice, cedilke, po vseh omarah prstni odtisi..... mene ne moti, čeprav se morm čez dnevno in kuhno skorajda prebit, a se naša rožica tudi celo uro igra sama, se zelo zamoti, jaz pa lahko kuham.... Ko gre spat, pa pospravim, potem pa znova rompompom, zvečer spet pospravim,...

Kaj pa ve, a dovolite, da je vse razmetano in potacano?????

Pa še to, naša MM ve, kdaj so na TV risanke, nič drugega ne gleda, če pa zasliši risanko, pa takoj iz kuhne v dnevno, zdaj so Telebajski, je kar zdrvelauser posted image user posted image
user posted image

Tako zdaj to zgledauser posted image

< Sporočilo je popravil mojčika -- 19.2.2007 15:51:03 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2582
19.2.2007 19:09:08   
Marelica
user posted image user posted image  mojčika, a se je MM v Tv zagledala na tej slikici? Sem namreč mislila, da se bo kaos v ozadju videl pa je vse tipi topi čisto.
Ja, seveda je pri nas tudi vse polno igrač in raznih rekvizitov, od lončkov do plastičnih žlic - vsem, s čimer se Katarina igra. Sem tudi jaz postala taka, da me čisto nič ne moti in pospravimo ponavadi res šele zvečer pred spanjem. So mi pa postala zelo pusta stanovanja, kjer nimajo otrok. Tisti red in nič igrač me začne kar motit. Hecno, a ne?user posted image

TV? Ja, ima Katarina zelo rada. Najraje gleda kako bolj enostavno risanko (št.1 je punčka Anča) žrebanje loterijeuser posted image  (jo imam že na sumu, da 3x3 igra) in glasbene oddaje (se kar začne smejat in zibat v ritmu harmonike). Danes je pa med telebajski ravno spala. 

DeVilla, sem se spet jezila, ko sem brala o tvoji izkušnji s službo.user posted image  So pa nepravični in brez vesti!!!!!

Naša včasih buta z glavico ko sedi ali v naročju ali v vozičku. Ponavadi je vzrok dolgočasje ali nezadovoljstvo.  Od iger jo pa zdaj najbolj veseli dajanje malih predmetov v velike in jemanje ven. Po 100-ih poskusih se tistega kar vzame ven še vedno razveseli kot da bi odkrila ameriko.user posted image

Pokora, ja dobro si seznanjena, sem iz Stoperc. Če boš kaj hodila k žlahti na obisk, si (seveda z družino) vabljena še malo k nam v hribe pogledat.  

Brina in Lucija, pozdravita se!!!

Mojčika, hvala za pesmici o bibi. A ona tadruga je iz Pedenjpeda? V naši knjigici Pedenjped je ni. A obstaja še kaka druga verzija, ker meni so te pesmice o pedenjpedu tako luštne.

Zdaj grem še pa en krof pohrustat. Smo imeli danes tako zdravo kosilo, da se mi skoz nekih sladkarij lušta.user posted image

Moji trije sončki: aprilka Katarina, avgustovček Dominik in njun zlati ati
http://marelica79.moj-album.com/
http://www.mojvideo.com/uporabnik/marelica

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 2583
19.2.2007 20:38:34   
eya
Mojčika, super ideja o pesmicah. Bom jaz dodala eno nam ljubo:

Na okno tok tok,
je dežek potrkal
pred oknom pa Rok
je jezno posmrkal.

Naj lije z neba
na strehe in ceste,
da nisem iz testa,
gotovo že veste!

Po lužah cmok cmok,
in kar brez dežnika
ves moker se Rok
cel dan že potika.

Zdaj fant je bolnik,
ga kuha vročina
mu reče zdravnik:
fant, to je angina!

Meni so ful všeč pesmice od Bitenca user posted image user posted image user posted image

Pri nas pa se ponoči nič ne buta. To se Marcel in MM butneta slučajno, ko se obračata?

DeVilla, ojej, kakšne kolobocije s tvojo službo?! Katastrofa! Potem pa naj še kdo reče, da ženske nismo diskriminirane, ko iščemo in se trudimo ohranit službo!!

A, sploh nisem vedela, da so po TV telebajskiuser posted image  Pa tako jih iščem v knjižnici in trgovinah! Še dobro, mojčika, da si omenila, da so po TV. Sem šla gledat v spored in so zgleda vsak ponedeljek popoldan. Ja, mi imamo res malo TV prižgano, sploh ne vem, kaj se dogaja. Ja, drugače sem pa tudi jaz najprej mislila, ko sem brala tvoj post, da bom razdejanje videla.

Pri nas imamo tudi skoraj vedno razmetano. Pometam sicer vsak dan kuhinjo in dnevno, ostale prostore pa sesam 2-3x tedensko, brišem pa 1-2x na teden. Edino okoli Žigovega stolčka je treba skoraj po vsakem hranjenju pobrisat user posted image Drugače se mi pa zdi, da komaj pospravim na enem koncu, je že na drugem vse razmetano. Nikoli nimamo povsod tipi-topi.

Lepo spite!

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 2584
19.2.2007 21:31:32   
Pokora
Tale televizija pa totalno začara naše škrate, kaj? Se mi zdi da MM ne vidi in ne sliši nič drugega ko gleda tv. Kok je pa cukeruser posted image

DeVilla tale zgodba je pa precej podobna moji. Nisem sicer čisto od začetlka pri firmi, prav veliko pa ne manjka. Pa marsikakšno popoldne sem presedela tam, pa mi noben tudi hvala ni rekel. Zato se mi pa zdaj tako za malo zdi vse skupaj. Sej če bi imeli nek pameten razlog (npr. da nisem pridna in marljiva), bi rekla ok, tako pa... Eh, sej bo!

Sem kupila marelice. Res niso od Alnature, ampak mi je vseeno čigave so - glavno mi je da ste mi vedele povat kam ponje in da niso žveplane. Takoj jutri jih dobi za malico. Mu jih bom kar v Frutka zamešala. Upam da me ne pogrunta user posted image  Sem vprašala pediatrinjo (sem sla po potrdilo da dojim) kaj je zdej s tem železom, pa mi je napisala novo "napotnico" za kri. Tako da bojo jutri maleka s5 špiknili, potem se bo pa odločila kaj in kako.
V sredo imamo cepljenje in če jutri kri ne bo čisto v redu, ga ne bodo cepili. Če bova na pediatrični dovolj zgodaj (tam čas nima mej) vse opravila, se vam pa pridruživa na srečanju (v primeru necepljenja).

Eya, Nik se je tudi nekaj casa butal z glavo v steno - pa ga je minilo. Zdaj se pa z roko tepe po glavi. Se kar spomne in potem flop, flop po glavi. Nimam pojma kaj jim dogajauser posted image

Mi imamo pa pečico na Nikovem dosegu, pa še nima nobenega dvojnega, kaj šele trojnega stekla. Je namreč že zelo stara. Tako da vedno ko kaj pečem zaprem vrata v kuhinjo, da ne bi bilo nesreče. Lahko mu stokrat rečem da je ajs, samo če sam proba bo prepozno...

Marelica, zadnje čase v vaše kraje bolj redko zahajam. Žal je tako da je temo življenja našponan sto na uro in potem se mora človek marsičemu odpovedati. Tako se z žlahto videvamo na žalost bolj za poroke, kakšne večje (okrogle) rojstne dneve in podobno. Če se bomo pa kaj potepali tam, bi se pa res lahko srečali na kakšni kavici :-)

S svinjarijo je pa tako da mene ne moti kaj dosti. Zvečer zmečem reči na kup, čez dan se mi pa, po pravici povedano, ne da. Raje kaj bolj pametnega počnem, ali pa enostavno visim na netu. Če pa koga motijo igrače po stanovanju ko pride na obisk, naj jih pa pospraviuser posted image

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 2585
19.2.2007 21:36:30   
Pokora
Mojčika, najlepša hvala za avatar! Se je punca namreč ponudila, da mi zrihta slikico in mi jo je res specialno spedenala!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 2586
19.2.2007 21:59:02   
*zvezdica*
Eya, Marcel se v spanju zaletava z glavo ob posteljico...ne zavedno...mislim, da hoče nekam zlezt, ker v najini postelji pa leze in se ne zaletava. Res ne vem kaj mu je.

Danes me prav skrbi kakšna bo noč. Upam, da se ne ponovi včerajšnja. Marcel ima namreč zelo zamašen nosek in vnete učke. Revček je ponoči komaj dihal. Smo sredi noči nad soparo inhalirali, pa fiziološko v nosek špricali... Kako ve ravnate v takih primerih? A je še kaj druzga za narest? Preden je šel danes spat smo inhalirali, sčistili nosek, pa še s tea tree kremo sem ga na tanko namazala...sedaj pa nimam več idej.

Tud naš mulček je navdušen nad Telebajski. Kar vrešči, ko dam gor DVD. He he, je pa tipičen moški...obvezno mora med gledanjem ves čas dalinca za TV v roki držatuser posted image  (da mu slučajno ne bi kdo programa zamenjal).

Marcel in Zarja

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 2587
19.2.2007 22:02:52   
mojčika
IZVIRNO SPOROČILO: Marelica

user posted image user posted image  mojčika, a se je MM v Tv zagledala na tej slikici? Sem namreč mislila, da se bo kaos v ozadju videl pa je vse tipi topi čisto.

Kaj pa je pred njo, sem pa uspešno skrilauser posted image , tako pa je gledala TV 15 min, brez da bi se premaknilauser posted image

Pokora ni zakajuser posted image

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 2588
19.2.2007 22:07:49   
barba
Ojla!

Jst sem popolne krofe pekla. Sicer mi niso lih najlepš ratal, bojo pa za pojest. Sem jih nafilala kar z domačo malinovo marmelado. MMMMmmmm so dobri user posted image user posted image user posted image
Moj dragi ma zdej 14 dni frej, ker se selijo na novo šolo. Ful dobr!user posted image

Moja Meta se nč ne buta, sam je mal lubadarja user posted image .... zagrize v vse kar je leseno: klubska mizica, stol, vrata, pisalna miza, stajica ... Prov grozn, če je ne ujamem se povsod poznata 2 zobka.user posted image

Na TV je najboljši Nodi. Sam pesmico sliši, pa je že v transu.user posted image

Pečico mamo tud izven dosega, prav tako kuhalno ploščo. Bolj so pri nas nevarne razne vtičnice in podaljški.

Oh, pri nas mamo pa skoz zglancano sej se Meta po rit drše.user posted image  user posted image  Sam ne okol pogledat, pa pazi kam stopiš. user posted image  Ponavadi mava z user posted image  v kuhinji na tleh več žogic, kuhalnico, ... V dnevni šotor, kocke, lončke, knjigice. V Metini sobi je še več žogic. V glavnem povsod je razmetano. Zvečer pa sam vrata zapremo, da vsaj hodnik zgleda pospravljen. user posted image user posted image user posted image

DeVilla, Pokora - kar ne morem verjet kaj se dogaja. Pol pa pravjo, da so delodajalci prijazni do mamic, ... bla bla Mene iskanje službe še čaka.

Zvezdica - kej novga okol službe?

No, sej bomo klepetale na srečanju v sredo, če ne že prej.user posted image

LP, barba

LP, barba
9.4.2006 - moja punčka Meta
27.1.2009 - moj fantek Tine

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 2589
19.2.2007 22:12:19   
mojčika
*zvezdica* visok vzglavnik, naj skorajda sedi v postelji, od rite gor privzdignjen na tvojem vzglavniku... radiator z mokro brisačo... drugo pa ste že naredili...

(odgovor članu barba)
Neposredna povezava do sporočila: 2590
19.2.2007 22:28:31   
alička
Marelica, Livia kar se tiče alpskega mleka je moja izkušna takšnale: Ko je imela Živa en da manj kot 9 mesecev sem se po nekaj nočnih budnicah odločila, da ji zvečer poleg dojenja ponudim še alpsko mleko, ker sem imela občutek, da se slabo doji in se zato zbuja ponoči. Pogrela (ne prekuhala) sem ji 2 dl mleka, po flaški sem jo pa hotela še dojiti, no mala je popila skoraj celo flaško se obrnila in se stisnila k meni in zadrnjohala kot polh. Od tega trenutka naprej za joško ni hotela niti več slišati... Mene pa je bilo strah kako bova nehali. Drugače je že prej dobivala mleko v linote, špinačke, pirejčke itd. Aptamil pa je pila samo na začetku, dokler nama dojenje ni dobro steklo, potem pa sem porabila zaloge za linote.  

Ko sva bili v bolnici (pri njenih 7 mesecih, takrat se je še pošteno dojila), me je sestra vprašala, če ji gres za večerni obrok narediljo z alpskim mlekom...Malo začudeno sem je vprašala, če ga lahko že pije, pa mi je rekla, da komot. Naslednji dan sem vprašala še pediatra in tudi on je potrdil. Tako smo porabili še zadnje prahce aptamila in prešaltali na alpsko mleko (čez noč).

pa lahko noč

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 2591
19.2.2007 23:42:37   
maychika
marelica...jaz sem naši pitje s slamico predstavila tako, da sem slamico dala v sok, zgoraj zamašila s prstom, da je nekaj soka ostalo v slamici in ji spustila v usta...tako sva naredili ene petkrat, pol sem ji pa prigovarjala, da potegne, pa je kar šlo. Čeprav še vedno večinoma pijemo po flaški (sploh, če leži in jo sama drži lahko zeksa celo flaško), pa damo včasih tudi po slamici. sploh če kompotek še ni pripravljen ali smo kje drugje in nimamo drugega. Je pa težko najti tanke slamice...jaz jih iščem, pa se samo navadne dobijo...po tistih pa preveč gre.

lahko noč...toliko za zdaj...

Tia in Neli....moji mali zvezdici

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 2592
20.2.2007 7:49:05   
mojčika
Dobro jutro, mi smo zgodnji, zadnje čase vstajamo ob 7.00, imamo pa kar mirne noči, jo ob polnoči, ko grem spat, preložim v taveliko posteljo, in se mala lahko po mili volji suka, danes sva se zbudili z njeno glavo pri mojih nogahuser posted image

Zdaj pa kuhat, počakat, da slana mine, potem pa malo na zrak...

Navadno mleko mi dajamo že nekaj časa v linote, sicer ponoči, če že hoče jesti, ma zadnje čase tega ni, ji dam comformil2, ne vem zakaj, mogoče za boljši občutek, vitamini...

*zvezdica*, kako ste preživeli noč....???

< Sporočilo je popravil mojčika -- 20.2.2007 7:51:55 >

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 2593
20.2.2007 7:59:18   
ksenija.
Joj, kako ste ve pridne. Vas komaj dohajam. No pri nas trenutno nič novega, razen tega, da je pust in je na Ptuju vse pustno obarvano. Tudi mi. Evo ene slikice naših maškar, ostale slikice pa si lahko pogledate v albumu.

user posted image

Smo bili kar vsi namaskirani in smo bili včeraj izbrani med tri najlepše namaskirane družine na otroški maškeradi. Je bilo na otroški maškeradi res super. Zala je bila že lani in nama je bilo ful všeč. Otroke je zabavala Romana Kranjčan. Blaž več kot dve uri, kolikor je trajalo rajanje sploh ni rabil dude. Samo opazoval je kaj se dogaja okoli njega.

Smo pa bili že v soboto tudi na otroškem karnevalu in je bilo tudi zelo lepo in zanimivo. So bili celi razredi otrok namaskirani.

Marelica, bi morali z vašo škratinjo na Ptuj prit, tu je pa polno otrok namaskiranih. Včeraj na otroški maškeradi je bilo res tako super, da sem se za tisti dve uri čisto pootročila.

Moram pohvaliti vse vaše maškare. Čudovite so.

Tudi mi smo Blažu sedaj za pusta že dali krof in je včeraj mislim, da kar dobro polovico zmazal. Zala pa je tako že od nekdaj nora od krofe. Kako tudi ne bi bila, ko pa tašča naredi tako dobre krofe, da jih mora v pustnem času delati skoraj vsak drugi dan.

Tudi meni se zdi zanimiva ideja o skupnem pikniku naših enoletnikov.

Zala 2.10.2004
Blaž 15.4.2006
Iztok 5.10.2007
Uroš 7.3.2009

Slikice mojih sončkov: http://mojitrijesoncki.moj-album.com/
Moje ustvarjanje: http://ksenija.moj-album.com/

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 2594
20.2.2007 8:11:29   
mojčika
Joj kako ste vse maškare lepeuser posted image user posted image user posted image

No jaz sem pa zdaj na satelitski našla super risanko, Backyardigans, a jo katera pozna, sicer tukaj govorijo špansko, a MM se ne sekira zelouser posted image , je pa cela risanka petje, in sicer  rock and roll varianta, mala je čist not padla in se pozibava, res super in dinamično za te naše še bolj glasbene otročkeuser posted image

user posted image

To je to

< Sporočilo je popravil mojčika -- 20.2.2007 8:12:57 >

(odgovor članu ksenija.)
Neposredna povezava do sporočila: 2595
20.2.2007 8:21:43   
miaxxx
user posted image

No takle je pa naš pustek hrustek. Na pustovanju je padel v tak jok, ker sem pustila, da je šla punca, ki je delila krofe, mimo nas, da sem mogla potem tečt za njo in jo nažicat za krof. Seveda je celega pohrustal.

Tiste, ki dajete alpsko mleko v linote - ali ga kaj zredčite?

Lep dan

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 2596
20.2.2007 8:36:02   
mojčika
user posted image  supr hudičeuser posted image user posted image

Jaz ne več, sem ga pa en mesec redčila pol pol

(odgovor članu miaxxx)
Neposredna povezava do sporočila: 2597
20.2.2007 8:44:38   
alička
Miaxxx, alpsko mleko se nič ne redči (jaz sem slisala, da je najboljše tako mleko od kmeta, ki je polnomastno, samo prekuhat ga je treba), je kvečenjmu premalo mastno. Če ga primerjaš s pustnim krofkom, ki se je cvrl v olju, pa sploh ni mastno. Če si ga že dajala v špinačke in pirejčke, mislim, da lahko poizkusiš tudi v linotu.

luštkan hudiček!!!user posted image

(odgovor članu miaxxx)
Neposredna povezava do sporočila: 2598
20.2.2007 9:09:22   
Marelica
Iiiiiiijeej, Ksenija, ti si bila pa spet tako pridna, da si za vse vas uspela tako krasne kostume zašit. Sem šla pofirbcat na album. Zdaj pa vem, zakaj te tako dolgo ni bilo na RR. BRAVO!!!!user posted image  Ste si naziv res zaslužili. Pa lepo, da ste se spet pozdravili. Sem se že bala, da boste letos bolančki pustovali. Aja, saj na Ptuju smo mi v nedeljo bili, šli gledat povorko. Meni kar nekam ni, da bi medve sami s tamalo okoli hodili, je lepše, če je ati z nama. Je bilo pa v nedeljo oblačno, mrzlo in vetrovno, tako da smo po eni uri kar odnesli pete, Katarina je bila pa tako že zaspana. No, pustekov smo se pa le nagledali. Danes pa pričakujem nekaj otrok iz vasi. Lani nas na pustni torek ni bilo doma in so bili zelo žalostni.

Miaxxx, lepo, da tudi vi niste šli mimo pusta. A ne, da je prav luštno malega pusteka okoli vozit in za njega krofe žicat. user posted image

Mojčika, naša se pa zdaj obvezno zbudi že ob svitu, to je pred 7h. Noč imamo sicer mirno, ampak meni kakšna urca običajno še manjka spanja. Prav mi je, kaj pa tako pozno spat hodim.

Alpsko mleko oz. mi uporabljamo tisto iz Hoferja jaz nič ne redčim za kašice. Mi je pa skoraj malo žal, da sem še 3 pakete Aptamila kupila, če je tako lahko kar čez noč preklopit. No, mogoče imam tudi jaz vsaj boljši občutek, če ne drugega.

Barba, ti si pa res dobra, da si sama pekla krofe!user posted image  Jaz sem pa za krofe zaklela, da jih nikoli ne bom sama delala. Zdaj so že tako poceni za kupit, da se mi ne zdi vredno časa. Pa meni ziher ne bi ratali. Moja mama jih je pa za pusta obvezno spekla 3 X 40. Samo eno napako so imeli, nikoli ni dala noter marmelade.user posted image  

Lepo pustovanje vsem!

Moji trije sončki: aprilka Katarina, avgustovček Dominik in njun zlati ati
http://marelica79.moj-album.com/
http://www.mojvideo.com/uporabnik/marelica

(odgovor članu miaxxx)
Neposredna povezava do sporočila: 2599
20.2.2007 9:53:07   
*zvezdica*
O spet same cortiš maškarce. Ksenija super steuser posted image . Pa hudiček je tud tako prisrčenuser posted image .

Naša noč je bila spet bolj katastrofičnauser posted image . Mojčika, tudi vzglavje imamo dvignjeni in mokro brisačo na radijatorju, pa očitno nič ne pomaga. Ob 2h zjutraj smo spet vodo vreli in inhalirali pa noska čistili, pa še taka huda lakota je bila, da smo mlekca greli. 

Kako pa so vaši ponoči s hranjenjem, a še kaj jeste? Jaz mu običajno tisto mleko, ki ga zvečer ne popije razrečim z vodo in to dobi ponoči. Dojiva se ne več. Pa kakšen kompotek dobi....Čaj je običajno kar premalo...čeprav pri tej starosti ne rabijo več nočnega hranjenja.

Mojčika, teli Backyardigansi pa ful simpatični zgledajo. Na kerem kanalu pa si jih ujela?

Barba, glede službe....včeraj sem bla spet na enem razgovoru v LJ...pa jih moti ker sem iz Radovljice (ne vem zakaj so me pol sploh povabli). Po novem pošiljam prošnje izključno na gorenjsko, ker mi do LJ kar ni....no, zame aktualnih delovnih mest na gorenjskem pa tud tolk mal, da je kar kriza. Barba in Eya, a vidve tud že kaj iščeta, al kakšen plan imate tiste, ki ste brez statusa po porodniški?

He he krofi so pa očitno vsem zelo ljubi. Jaz edino na skrivaj kakšnega zmažem. Če me mali vidi mi on skoraj celega pojeuser posted image . Ja, mastni so ko hudič, ampak če je vse v mejah normale ni panike..tako je pa itak pri vsaki stvari.

A mleko ve kupujete polnomastno v flašah...to, ki ni pasterizirano? Tud mi bi ga počas začeli uvajat. Doma imam samo 1.6 pasteriziranega...pa bi mu vseeno kaj boljšega privoščla...ker, tole je komaj še da se lahko reče mleko.

Lep dan vsem..jaz se grem pa počas iz pižame zbasat...ja, še vedno strašim taka po stanovanjuuser posted image

Marcel in Zarja

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 2600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  102 103 [104] 105 106   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  102 103 [104] 105 106   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

striženje nohtov
Vrtnica79

Koliko krat si strižete nohte na nogah?

2x na teden (3%)

1x na teden (35%)

1X mesec (53%)

drugo (9%)

Število vseh glasov: 310

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!