DeVilla
|
Ojla čveke!! Sem vas komaj dohitela z branjem... Najprej kar se tiče sredinega srečanja - naju z Lucijo ne bo!! Njena starejša sestra je zopet prinesla iz vrtca malo viroze.. V soboto in nedeljo ponoči je pridelala vročino do 38,3 st. pa od petka kašlja kot smotana.. Dobili smo Fenistil kapljice, veliko mora pit, C vitamin, ...bla, bla, bla.. to kar ponavadi rečejo... Zdaj kašlja tudi tamala, zato si ne upam pridit v družbo pa okužit še vaše malčke... Pokora - kar se tiče službe..Ko sem jaz nastopila porodniško, sta na moje mesto prišle kar dve novi.. Ena starejša je že kar takoj dobila pogodbo za nedoločen čas, druga (moja sestra) pa službo za dobo moje porodniške.. Prvi dan po vrnitvi na delovno mesto (15.6.2005) me je šefe seznanil z dejstvom, da me potrebujejo samo še za čez poletje, da bom nadomeščala punce, ki bojo koristile dopuste.. Tako sem do konca avgusta delala mogoče 4 tedne, ostalo pa sem bila doma, ker enostavno niso imeli dela zame oz. niti mize in računalnika..V firmo sem prišla 1999, ko je bila "stara" šele eno leto, na noge sem postavila celotno administracijo, arhiv in še marsikaj, bila sem deklica za vse.. Začela sem preko študentskega servisa, leta 2001 so me potem zaposlili za določen čas in mi pogodbo podaljševali na pol leta z menjavo delovnega mesta.. Mislim, da sem imela pogodbo za nedoločen čas šele zadnji dve leti.. V firmo sem z veseljem vložila skoraj 6 let dela.. Šefe mi sploh ni vedel povedati razloga za mojo odpustitev.. Po prvem šoku sva z možem ugotovila, da bomo spet imeli naraščaj in da stvari le niso tako slabe, kot so zgledale na začetku.. Denar je sedaj še vedno problem, saj se kar pozna ker nismo imeli veliko prihrankov.. Računali smo na mojo plačo, ki pa je potem ni bilo.. Ampak nekako gre.. Punčki sta zdravi, veseli in zelo dobrovoljni, živimo v mejah zmožnosti in se vsak dan borimo za kaj boljšega.. Tolaži me dejstvo,da se je starejša gospa izkazala za nesposobno in za velikega komplikatorja in so jo komaj sprejeli v kolektiv (mobing varianta), z mojo sestro ki so jo vzeli na moje priporočilo, pa so ful zadovoljni in ima tudi pogodbo za nedoločen čas... Jo pa izkoriščajo podobno kot so mene, ker je najmlajša v firmi.. Uf, kolk sem se razpisala.. Po izgubi službe sem se kar dolgo pobirala, matrala me je tudi druga nosečnost s slabostjo in nosečniško sladkorno.. Še zdaj me včasih za nekaj dni zgrabi ena taka otožnost in črnogledost, da me moj sam čudno gleda.. Vendar me razume, saj mu lahko zaupam in me zna potolažit.. V bistvu imam res srečo... Le kdo še potrebuje gore denarja!! Imejte lep dan pa veliko krofov!! DeVilla, speča Brina in Lucija (hehe, pa njun očka tud spi..) P.S. Jaz sem za piknik v ZOO tud bolj za prvomajske praznike, je več časa pa več šans za lepo vreme..