klaja -> RE: DOWNOV SINDROM in govor... (31.5.2011 6:44:23)
|
Že dolgo nisem spremlajala te teme, zato malo bolj pozen odgovor. Moja hčerkica bo stara 5. let in še ne govori, logopedinjo obiskujemo po novem v Dornavi, ker je naša prejšnja na CSG v Mariboru šla na daljši bolniški stalež in tudi nisem bila preveč zadovoljna z njo, tako da smo menjali. Imava pa obravnave nekje na 14 dni. Obiskujeva še delovno terapijo tudi nekje na 14 dni. Vključila sem jo v redni vrtec, kjer ima pomoč defektologinje 3 ure tedensko, hodiva pa še nekje enrat letno k psihologinji, pedopsihiatrinji in defektologinji v zdravstveni dom. Fizioterapijo sva zaključili, ko je shodila, čeprav sem pred kratkim spraševala, če bi jo bilo možno še vključit, vendar imajo prezasedeno. Drugače pa bi se naj po mojih informacijah govor začel razvijat po 5. letu starosti. To glasbo, ki jo omenjaš Playful Baby je nekako za začetek. Mi imamo sedaj terapijo s poslušanjem glasbe z dvema cd-jema The listening program: Sensory integration in Speech and Language, ki se ju pa ne da dobit, da bi sama naročila, vendar ti mora naročit nekdo, ki je bil na tem tečaju. To so terapevtski cd-ji in tudi niso tako poceni. Glasba se potem posluša po točno določenem programu, naj pa bi bil napredek, vsaj tako je meni povedala logopedinja. Mi še ne poslušamo dolgo, tako da še ni nekega napredka, saj bi se naj poslušalo vsega skupaj 60 ur. Mene pa zanima kakšen dodatek za nego imate, višjega ali nižjega, lahko mi tudi na ZS napišete''
|
|
|
|