Bučika
|
Hermina, način ki ga boš izvedela ali ima otroček DS ali ne, je samo takrat ko rodiš. Če nisi šla na AC. Otroci z DS imajo postrani očke, majhna ušeska in nižje ležeča(čeprav laik tega ne opazi), odsotna nosna kost, majhni prstki na rokah in ena črta na dlani, namesto treh, kratek vrat,manjši obseg glavice, hipotonost, anomalije kot so srčne napake ki jih ima 80% otrok z to diagnozo, črevesne napake,...Te se ugotovijo kmalu po rojstvu. Veliko je znakov, ampak vedi da jih nima vsak otrok vseh.Le nekaj od teh mogoče, saj je vsak otrok edinstven. To so otroci, ki jih človek mora imeti rad, saj veliko vračajo. sama ima 2-letno deklico z DS in moram reči da v dostih stvareh zelo izstopa glede na diagnozo. Nisem šla na AC, ker mi glede na dober rezultat NS in mladosti ni pripadala. Nosečnost je potekala brez zapletov, rodila sem dva tedna prekmalu.Ko sem rodila, nisem vedela da je kaj narobe, saj je bila to moja princeska, ki smo jo težko čakali in tudi opazila nisem znakov.Kako le, če pa je bilo po zdravnikovem mnenju vse bp. Ima pa redko obliko DS.Pri trisomiji 21 t.j DS ima človek 47 kromosomov(enega več kot ostali zdravi ljudje), moja punčka pa jih ima 46, kot jaz in ti...to je vezana trisomija, zato so bili na gentetiki zelo presenečeni nad izvidom kariotipa, takoj po rojstvu. Kakorkoli, tukaj bi lahko še nakladala...Misli pozitivno in odmisli DS in vse strahove povezane s tem...Uživaj nosečnost!! Če pa bi se ti zgodilo to kar se je meni in še veliko drugim mladim mamicam, ti polagam na srce...Sprejmi, ljubi in še enkrat ljubi.Je težko, ampak to je tvoj otrok in te potrebuje, kot te bo vsak naslednji. PA SREČNO!!
|