|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  138 139 [140] 141 142   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrčice
21.12.2006 13:02:42   
r1ta
Eni pravijo da je zgodovinski film, saj je dogajanje v času vladavine kralja Arturja.
Tele opise filma oz. knjige sem našla na internetu:

MEGLICE AVALONA: Živeo novi kralj. Ali ko će biti novi kralj? Odgovor nije na bojnom polju, mada će hiljade hrabrih ljudi poginuti u sudaru snage i čelika. Odgovor će stići od moćnih i mističnih sila Avalona. Magle Avalona donose intrigantnu priču o vremenu Kralja Artura ispričanu iz perspektive žena koje su svojim moćima upravljale događajima. Prosveštenica Vivien, Dama od Jezera predodređena je da Avalonu donese večnost, tu je i Morgana, izabrana naslednica Vivien kao i Morgez koja će kraljevsku lozu dovesti do njenog kraja. Sudbina jedne nacije je u rukama ove tri žene. Sudbina jedne nacije je u maglama Avalona.

It vividly tells the magical legend of King Arthur through the eyes of two women. There is the darkly bewitching Morgaine, half sister to Arthur and a high priestess of Avalon. For Morgaine, there is only one quest- to keep Christianity out of Britain, and return it to worship of the Mother Goddess. The lovely Queen Gwenhwyfar is torn between her duty to her king and God, and her passion for the dashing Lancelet. 

V glavnem je film, ki na nek način časti žensko in njene moči in prav to privzdigovanje ženske mi je bilo v filmu všeč in močno verjamem, da so ženske imele včasih večji pomen kot ga imamo danes. Pa nisem feministka ampak mislim, da so dejansko ženske tiste na katerih svet stoji. Ne v vseh pogledih, pač pa v mnogih. In verjamem da so tudi moški včasih gledali drugače na ženske, jih bolj spoštovali in bolj zaupali njihovi intuiciji.

Danes pa imam globoke... user posted image  Verjetno bom šla rodit...user posted image

I have no special talents. I am only passionately curious.
(A. Einstein)

(odgovor članu pika30)
Neposredna povezava do sporočila: 3476
21.12.2006 13:03:31   
tatam
Taprave ste mi ve!Ena se voska,druge bi še kar user posted image ...Jaz se še samo prelagam sem ter tja,pa mam še malo daljšo pot kot ve!
Ampak,da vam povem,ko sem bla prvič noseča sem nosla 8 dni čez rok in sva z mojim user posted image  do tazadnjega pridno telovadlauser posted image . Tudi drugič je blo podobno.
Sedaj pa ne vem al me tokrat zdelujejo user posted image  user posted image  ali leta (32) ali oboje skupaj???!!
Tolko težav kot jih imam tokrat...Polovico jih prej sploh poznala nisem.
user posted image  pa je tokrat začela upadat kmalu po 15.tednu,hitro potem pa čist "usahnila",tak da včasih ugibam kdo želi da vse skup že mine-jaz in moja fifika ali moj user posted image ? Je pa res,da je mojga možeka že od začetka ful strah,da ne bo kaj narobe,ker sta pač dva!!!
In kje še je potem onih šest tednov po porodu???Ravno zadnjič sem pri Pušenjaku brala,da ne priporoča prej,ker lažje pride do kakih infekcij,vnetij in celo neplodnosti,ker je odspodaj vse še tolko "raztegnjeno"...user posted image

(odgovor članu pika30)
Neposredna povezava do sporočila: 3477
21.12.2006 13:27:37   
pika30
London-paris tvoja zgodba me je ganila..tako v živo si vse opisala,da sem se sama tam predstavljala.Želim ti res najlepša doživetja s tvojim sončkom..tvoj dragi pa naj bo še naprej tako skrben.user posted image
Mene je najbolj strah popadkov..tistih ta zadnjih..samega poroda pa niti ne čutiš-no vsaj pri prvorojenki jih nisem.

Kdor ne misli na druge,bo nekega dne spoznal,da tudi drugi ne mislijo nanj....

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 3478
21.12.2006 15:41:41   
lidijat
Čau, bejbe!

No, toliko o šraufanju in špikanju, naš otrok je še zmer čist zgoraj (me je vprašal G, če že zelo težko diham) tako, da ne bo očitno nič s čisto malo zgodnejšim porodom. No, na izbiro imam še user posted image (bom še razmislila, mogoče po Božiču), giro samajama imam pa vsak dan, ker se vozim non-stop iz hribov (beri ceste samajama) pa v Lj. (tudi kar nekaj cest samajama). 
Edino kar me je razveselilo (poleg bitja srčka najine user posted image ) je to, da se v 14 dneh nisem nč zredila. Ne morm verjamt, ker jem tudi ob 11-ih zvečer pa še nč me slaba vest ne daje ob tem.
Za naslednji teden imam obljubljen vaginalni pregled pri G.-ju, na prednovoletno soboto pa (če ne bo še nč) grem na pregled v porodnišnico. Skratka, zdej moram pa res po Božičkova darila (sem se jim malo hotla izognit).

Smo imeli tudi tukaj nad Ljubljano eno malo snežinkic, zdaj pa nč več ne kaže na to.  

London_paris prav zanimiva in podrobna zgodba, jaz se 3/4 poteka ne spomnim (je sicer že 6 let, ampak se tudi takrat nisem prav vsega zavedala). Je pa fajn, da se je hitro končalo, vsaj meni se to zdi dokaj hitro. Uživajte vi trije!!!
Vidim, da se kar poslužujete EA, sem na začetku nekaj razmišljala o tem, potem sem pa smotana kot sem, opustila misel na to. Saj sem ta prvega tudi ven spravila pa preživela tudi.

Moj_moj, kako ti gre razvajanje ob dnevu D?
R1ta je pa tudi že v fazi za rodit, se pa strinjam, da smo ženske tiste na katerih svet stoji, kar poglej nas user posted image  . A nismo vzdržljive, kter dedec bi vse tole prenašal. Sej je luštno in to ampak,... upam, da nas vsaj malček spoštujejo.

Barbk tebi pa kapo dol - vosek in te zadeve, meni je že čist vseen kako zgledam tam spodaj. Sem pa tudi jaz odkrila neke čudne temne dlake na bušiju, sem si jih kar s pinceto skenslala in se zraven prav krivila, ker jih nikakor nisem mogla zadet.   
Pika30 meni tudi niso v prvo stopnice nč pomagale, se tudi zdaj ne bom trudila, bomo v naslednjem tednu enuser posted image  udarli, če bo vse OK. Ta teden sem se že sprijaznila, da ne bo nič).

Lepo popoldne želim vsem, jaz grem pa še mal likat, ker moj ima rekord 6 zlikanih tetra plenic pri sinu, si ne obetam, da bo kaj napredoval pri ta drugem. 

Čau

(odgovor članu pika30)
Neposredna povezava do sporočila: 3479
21.12.2006 15:57:28   
X 500
Smo še vedno vse tle?
frufru men je zlo všeč tista tvoja razlaga zimskega solsticija. Tut zato ker nisem krščansko vzgojena (niti krščena) pa še všeč so mi take stvari ki so povezane z naravo.
r1ta tiste meglice so pa men neki znane. Pa nevem al sem gledala prou ta film al ne. Vem da je blo neki od Avalona pa Morgane, Arturja... Ja pa ženske so mele čist drugačen pomen. So jih častili že zaradi sposobnosti rojevanja.
tatam ti si pa faca. Jaz mam nosečnost brez komplikacij ampak sem bla bol kot ne v fazi: leave me alone. No res pa je da me je vmes mal grablo pa je bil moj čist prestrašen. Se tolažim da še mal pa bo bol. Da bo akcija nazaj pršla.
london_paris je blo tolk lepo tvojo zgodbo prebrat. Prav ganljivo user posted image . Sem se kar odločla da grem jutri rodit (danes se še malo psihično pripravim).
Drugač pa drage moje tolk govorite o friziranju da mam kar slabo vest. Zadnje cajte sem mal lena (zaradi okornosti). Drugač sem pa ena izmed tistih ki se mučijo z voskom (lističi) ampak zadnje cajte (ene 2m) odkar nimam več pregleda pa kar mal na pamet z britvico kolovratim. Sej sem še kar dobra da se čist ne porežemuser posted image
V našem koncu pa še kar nič snega user posted image

Nia naju je osrečila 26.12.2006

(odgovor članu pika30)
Neposredna povezava do sporočila: 3480
21.12.2006 16:06:01   
frufru
frufru men je zlo všeč tista tvoja razlaga zimskega solsticija. Tut zato ker nisem krščansko vzgojena (niti krščena) pa še všeč so mi take stvari ki so povezane z naravo.

Ja podobno je baje z binkošti (pentecoste) samo, da tam pa dan umira in so prižigali kresove, veliko noč s(m)o pa itak od Judov pobral

Mi smo pa včeraj zmagal.
Sva z R sama skopala Lovra in JE BIL TIHO (z dudo seveda)user posted image  dokler mu ni padla iz ust, ampak to je blo že tik pred koncem. Mislim, da mu patronažna ni všeč. Pa sam noče bit, saj kdo je pa rad.
Zdajle je že 1 uro buden, sem ga dala v lupinco, dudo v usto, pa poslušamo muziko, delamo čestitke in pojemo božične pesmice. Upam, da jih bomo danes tudi napisali in poslali. Če ne pa jutri.

(odgovor članu X 500)
Neposredna povezava do sporočila: 3481
21.12.2006 16:28:14   
pika30
Vse pospravila..vse zlikala...zdaj se pa vržem pred tv in čakam da mi moj user posted image  prinese pico.
Lidijat ti pa res ne rabiš hodit po stopnicah...če še lahko user posted image ...tvoja bebica je še visoko..tak da kar brez skrbi.
Drugače pa vidim da smo še vse na mestu.Moj moj je nekam tiho...revica še verjetno kar sobico čisti.
Frufru vi se pa imate tak lepo.user posted image

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 3482
21.12.2006 17:08:11   
lidijat
Ojla!

Pika30 mene res preganja prvi porod, ki je bil šele 15 dni po PDP-ju pa sem že zdaj vsa živčna, ker vem, da bova/e z user posted image  itak tam enkrat drugo leto na vrsti, že zdej pa vsi neki težijo, a ne, da bi zdele enkrat kmal pa že moral imet,...

Tale hopa cupa je sicer velik podvig zame in ni prav pogosto na tapeti zadnje čase, ker poskočna kot tale user posted image  že dolgo nisem, ampak, če to kej pomaga jaz pravim just do it...

LP

(odgovor članu pika30)
Neposredna povezava do sporočila: 3483
21.12.2006 19:11:46   
lora16
Evo, sedaj sem se pa tudi jaz uredila spodaj zgoraj, haha. jutri imam pregled pa da vidim, če bo CTG kaj pokazal. Drugače imam pa tudi jaz pospravljalno mrzlico, kot nekatere. Sicer imava tudi 1 mesec že delavce tako da dela ne zmanjka. Smrekca je postavljena darila so spodaj, skratka tolk sem pripravljena, da bo otroček sigurno še veselo brcal kar v trebuščku.

Serm pa odkrila v sano laborju vložke, ki pokažejo če gre za odtekanje plodovnice. Ali jih katera ima. Jaz sicer nisem kupila,a mpak če si čez rok mogoče pride prav, nimam pojma.

Pozdravček PDP 23. 12.

(odgovor članu lidijat)
Neposredna povezava do sporočila: 3484
21.12.2006 20:09:46   
crci06
Pika30, ob pol 5ih, ko si rekla, da verjetno še kar sobici čistim, sem se jih šele dobro lotila.
Hlrati z dvema sobama smo tudi v spodnjem štuku prebelili in zamenjali ploščice na enem dooolgem zunanjem hodniku, tako, da sem se čiščenja lotila od zunaj - od asfalta, kjer sta hodila malarja, pa proti notranjosti. Je bela cesta. Pa to ni kletvica. Res je bilo od asfalta pa vse not čisto belo od prahu (vključno z raznimi dekoracijami na hodnikih), pa sta ful pazila, da nista z barvo vse zasvinjala...
Mi je pa bilo kar malo smešno, ko sem na kolenih drgnila hodnik in s trebuhom skoraj nasedla :)
V mojem štuku pa sem dočakala pomoč, tako, da smo pa tudi precej že spucali.
Zdaj so pa moški na vrsti, tako, da vprašanje, kdaj se bo kaj premaknilo.

R1ta, filma ne poznam... Pa tudi čisto malo gledam TV, odkar sem odkrila RR... Ga imam bolj za zvečer za zaspat, da mi svetloba učke skup zlima. Najprej, ko se na kavč uležem, si timer za izklop naštimam user posted image
Danes bom spet naredila isto. Me čaka še pomivanje in še malo pospravljanja in tuš in še kaj bi se našlo....

Jaz sem pa čist preč. Mislim, da rabim počitek pred pomivanjem, tako, da vas pridem čez ene pol kitice še malo prebrat...

A bo spet kakšna lepa porodna zgodba? (moram preverit pri "starši čvekamo", če ni tam kakšna bolj grozna različica te iste zgodbe in je ta le nam v spodbudo, hahaha. Ne, saj ne. Saj bo pri nas tudi fajn šlo, čeprav - jaz tudi tepka - nisem niti razmišljala o EA)

(odgovor članu pika30)
Neposredna povezava do sporočila: 3485
21.12.2006 20:58:52   
r1ta
Jaz sem pa čisto zanič. Cel dan samo poležavam in posedam, nič nisem naredila razen večerje, pe še za to nisem imela sploh apetita. Pa vroče mi je tako da je za znoret. Noge se mi bodo užgale! Kaj bom zbolela ali rodila? Grem kar v posteljo!

Lahko nočko!

(A. Einstein)

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 3486
21.12.2006 23:04:44   
crci06
Ej, R1ta, R1ta, zbolela upam da ne boš, rodila boš pa prej ali slej.
Jaz sem ugotovila, da če sem tolk aktivna, kot sem zadnje dni,
je čisto mogoče, da kakšen začeten lažni popadek spregledam...
Kako naj se mi trebušne mišice napnejo, če jih pa sama skoz nekaj napenjam..

Evo, zdaj smo namontirali še radiatorje, tako, da bo res za čez vikend manj dela.
Upam, da mi jutri spet pripada CTG, ko se tako lepo odpočijem, haha.

To je naša "mati" skkoz govorila, ko je na jogo hodila (mogoče še hodi, ne vem?)...
Da joga jo pa res sprosti... Že med začetnimi minutami, ko se vležejo in pretegujejo je zanjo relaksacija, na koncu, ko pa se v temi leže sproščajo, pa itak pravi, da se samo boji, da bo zasmrčala... user posted image
Ah, mati, mati.... zdaj bom pa tudi jaz kmalu mati! user posted image
Pa tolk časa smo jo klicali "naša muti", zdaj bo pa kmalu meni kdo vzdevke dajal, hahaha.
Dobr, da otroc, ko se rodijo, še ne znajo govort, da te potem počasi skoz leta psihično pripravijo na vse piz...

Nočko! (Se tipkamo jutri zvečer, da ne boste panike zganjale...user posted image )

(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 3487
22.12.2006 0:08:26   
crci06
Evo, ker sem do 23:45 pospravljala, sem se odločila, da še malo počakam, da BARBK zaželim lep dan, saj je danes NJEN dan.  Glej, da en boš toliko pospravljala, kot sem jaz na moj PDP. Zdaj moje dete tudi uradno že 5 minut dela nadure, jaz imam pa konec pospravljanja. A ni dost, če je en tko priden, da dela nadure?

Skratka, Barbk, privošči si en prav posebno lep dan, seveda predpostavljam, da si še v enem kosu, kar pa sploh ni nujno, kajne??

Lep(o) noč/jutro/dan vsem!

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 3488
22.12.2006 8:21:34   
pika30
Dobro jutro,
naše user posted image  že pripadajo znamenjuuser posted image user posted image user posted image
Barbk boš mogoče ti odprla prvi dan v kozorogu???....danes je tvoj dan!user posted image
Moj moj ti si pa že preveč pridna..sem bila že ziher da te bojo ponoči urgentno peljali v porodno.user posted image Pri tako fizičnem delu pa itak ne veš a je bil vmes kak popadek,ko te že od user posted image  vse boli od krčev..mišic do križa.
R1ta pejt rajši rodit,da ne boš še res zbolela.
Šibam jaz na pregled G in na ctg....se tipkamo.

< Sporočilo je popravil pika30 -- 22.12.2006 8:35:12 >

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 3489
22.12.2006 8:30:42   
pika30

Že 6 dan teče pa še ni nobena rodila,a bo danes kaj???

< Sporočilo je popravil pika30 -- 22.12.2006 8:33:05 >

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 3490
22.12.2006 10:27:35   
X 500
pika 30 maš čist prav. Zdej bi bil pa že zadnji čas!!! Jaz sem sicer včeraj zvečer mislila da bom šla proti P ampak je blo na konc vse skupi lažno. Sem že na uro gledala pa se je dogajal na 10-15 min, pol pa nč. Sem zaspala in prespalauser posted image . Dons je pa g rekel da je še vse isto kot je blo. 2cm odprta, sicer v pripravljenosti ampak... Zgleda da še čaka. Se tut spustit noče. Zgleda da je rada na visokem položajuuser posted image .

moj_moj sem se kar jaz mal zmatrala ko sem brala kolk si pridna. Jaz sem bla včeraj čist ponosna nase pa sem samo cote oprala. Da bi pa po kolenih okrog šibala... Svaka ti čast.user posted image  Al si pa od r1te energijo na daljavo pobrala glede na to da je bla včeraj čist primiru.

r1ta če mene noge pečejo mam ponavad extra zatečene. Mi pomaga hladen tuš pa noge v luft. Pa če že lahko izbiraš pejt raj rodituser posted image . Že zato ker si mela pred mano rok in maš prednostuser posted image .

lora16 kakor jaz vem so ti vložki user posted image  dragi. Moja sestrična jih je kupila in ni mela celega vložka ampak ga je narezala. Smo pač šparovne sorteuser posted image . Sam nevem no. Ko je njej voda odtekla je vedla da je to to. Ni rabla nobenka vložka. Po drugi strani kaj pa če ti voda ne odteče? Če te samo križ boli pa v trebuhu 'šraufa'. Pa greš na pregled in te kar not zadržijo. Ne vem no. Men je škoda dinarčkov. Se pa sprašujem kaj pa če mi voda odteče med tuširanjemuser posted image ? Bom vedla, nebom vedla?

Grem mal do stare mame (še dobro da živi dobrih 200m stranuser posted image ). Da lahko rečem da sem bila na sprehodu.

Lp
X

Nia naju je osrečila 26.12.2006

(odgovor članu pika30)
Neposredna povezava do sporočila: 3491
22.12.2006 10:31:27   
Barbk
Jutro bejbike,

no jaz sem glih pri zajtrku-mandarince user posted image  (ja itak, sam pa ni kilca user posted image ) in en tak lep zelen, sočen jabček. Iiiiiiii Moj_moj in Pika sta me pa spet čist raznežle. No jaz sem včeri imela spet en tak malce bolj naporen dan-pa ne ni bil šoping vmes. user posted image  Z mojim  user posted image  sem pri dohtarjih dežurala. Že v ponedeljek je jambral, da ga perdika boli. Njegova rita je šla v cvet. user posted image  Ja po domače al strokovno user posted image povedano je fasal hemeroide. Bošček moj.user posted image  Seveda ni hotek iti k dohtarju, pa sva mazala z eno kremco, pa je bilo že mal bolj, pa že skor čist ok.No ponoč sva imela pa ibenge.Nič spanja...Je rekel, da mu kar rita utripa user posted image , pa kri mu je tekla...Groza...No pa sva ga le uspela potem dopoldne z njegovim fotrom prepričat, da gre k dohtarju oz. jaz sem kar poklicala njegovo dohtarco pa mu slušalko v roke podturila. Pa sva šla najprej k njej, pa potem v bolnico Petra Deržaja, pa tam glih včer ni delal proktolog, pa sva pristala v eni zasebni ordinaciji na Parmovi.No tam so mu odstranili tist nadležen hemeroid.Bogi moj lubek je bil čist zelen, pa bled, pa spet zelen....Itak, da ga je v ordinaciji napadla m. sestra ko je mene zagledal, da kdaj imam pa rok...Pa moj tako s ponosom, da jutri. Je kar debel pogledala. Pa so me pol kr notr poklical, je doktor rekel, da tuki pa ni P, pa da mormo vsake dve leti eno dete na svet spravit...Je bil pa res faca.user posted image user posted image  No zvečer sem samo uč vrgla na RR, da vidm, če je katero zašravfalo.Pa nič...London_paris lepa porodna zgodbica.user posted image Pika je lep tale moj kaktus, a.user posted image  jaz sem se čist zaljubila vanjuser posted image , ko sem ga zagledala v eni od Gardenia cvetličarn.Jih pa nima vsaka cvetličarna (redko kera), če pa že so so pa čist majhni. Moj je pa tak lep, mogočen...Pa ne me vprašat kako se mu reče, mi je z glave ušlo.user posted image  Če češ se bom pa pozanimala. Ja to sem hotla reč- R1ta in Moj_moj ma vidve sta čist divje...Tole pospravljanje...Dobre sta.user posted image user posted image  Jaz pa nisem glih talent za takele zadevce. Rajši kuham, ja to pa rada delam. Jah nič grem na user posted image  z bratovo punco, ker moj lubek še drnjohca, pa perdika ga boli.In upam, da se bo kateri že kaj dogajalo ko pridem nazaj. Aja R1ta upam, da nisi kje v postelji z vročino, ampak, da že kje cartaš.Če si pa glih sred dela (beri pritiskanja) pa saj veš go R1ta, go R....user posted image

Barbk

30.12.2006 sva po osem dnevni zamudi dočakala najino princesko Manco.Najina sreča je zdaj popolna...:o)

Za mesec in pol sta Brina in Žiga pohitela in našo družinico povečala...Pa nas je 5!
(10.7.2009 ob 9.49 in 9.50)

(odgovor članu pika30)
Neposredna povezava do sporočila: 3492
22.12.2006 10:35:24   
r1ta
Oj!

Kaže še nič ne, da bi bilo kaj... Sicer je pa dan še dolg. Lepo sem se naspala, sicer je bilo malo več lulanja kot ponavadi, ampak sem fino spala.

Moj_moj meni se zdi, da bo pri tebi šlo vse lepo po planu. Ko boš vse majstre odslovila se bo pa zgodilo. To bi bilo idealno... Javi ko boš nazaj s pregleda!

Pika30 fajn rihtaj na pregledu in javi kakšno je stanje!

Mene pa danes drži da bi šla malo v šoping. Čeprav sem rekla, da ne bom kupovala nobenih daril, me danes strašno drži, da bi kupila vsaj nekaj malega. Bom videla kakšne volje bo moj dragi ko pride iz službe. Mogoče se pa malo sprehodiva po mestu...

Lep dan!

(A. Einstein)

(odgovor članu pika30)
Neposredna povezava do sporočila: 3493
22.12.2006 11:29:23   
lora16
X 500 hvala za odgovor, tud jaz mislim, da so mal predragi tile vložki pa še itak imamo tako pogoste preglede, da ti itak povejo če ni več dovolj plodovnice.

Drugače se vam pa pridružujem. Danes esm bila na CTGju in baje se otroček počuti še super, odprta pa tudi nisem nič. Tko, da malo dvomim, da bo jutri ko je naš rok, kaj drugače.

Tako, da moram, če ni spremembe prit na pregled v porodnišnico v LJ. A mi lahko kera pove kam sploh moram. N o ja verjetno do vratarja pa mal povprašat, a ne? haha, sej bom našla.

Pozdravček vsem!

PDP 23.12.

(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 3494
22.12.2006 12:18:05   
Strawberrie Cherrie
Kuku punceuser posted image , sem vas mogla prit malo pogledatuser posted image in spodbudit, da je pa sedaj že skrajni čas, da se spravite na delouser posted image
Ok, nič ne bom preganjalauser posted image , je pač težje user posted image ven spravit, kot jo pa delatuser posted image
Vas malo spremljam in se mi ful smilite -> še posebaj ker vem, da sem bila pred porodom za znoret tečnauser posted image ; se stvari potem obrnejo za 360stopinj, pa še čas nima nobenega pomena -> študiraš samo na to, na kateri strani si nazadnje dojil, kdaj si nazadnje sprevil in pa seveda kdaj hoče mali pituser posted image ; če imaš čas vmes kosilo naredit ali pa it na RR je super, če ga pa imaš je pa tudi superuser posted image

V glavnem to sem vam htela povedat -> nesite s seboj v porodnišnico lanolinsko mazilo, po možnosti kakšnega kvalitetnega; ne bo vam žal -> meni so bradavice tako popokale do krvavega, da je Ožbej z mojim mlekom pil tudi nekaj moje krvi (user posted image ); potem pa mi je D iz Sanolaborja prinesel od MultiMam (r1ta to je neka nizozemska zadevcauser posted image ) lanolin in pa 'compresses' blazinice z bioaktivnim gelom za bradavice in se je v enem dnevu (še manj) vse skupaj ful lepo zacelilo. Samo menda je fajn, da si že kar od prvega dne mažeš s tem lanolinom, postanejo bradavice bolj prožne, pa še spirat ga ni potrebno pred dojenjem.

Aja, glede vložkov sem vam še hotela povedat - mi smo sicer v bolnici dobile 3paketke, ki so mi držali ravno te 3dni, ko sem bila not (in pa 3mrežaste gatike). za doma pa sem imela le 1x VIR80 in je pri meni je čišča še vedno močna, šivi pa ful boleči, tako da, sem mogla nabavit še teh vložkov - je pa malo nerodno, če ti zmajka mehkih vložkov ravno, ko si na wcjuuser posted image , ker navadni vložek pa samo reže in se ne moreš premikat -> tako da nabavite si vsaj 3paketke (tudi VIR ekstra so ful OK) vložkov in pa najmanj še 3 mrežaste gatike (jaz sem si jih več, ker jih še sedaj nosim,

Pa hitro rodite.user posted image

(odgovor članu lora16)
Neposredna povezava do sporočila: 3495
22.12.2006 12:24:44   
r1ta
Kje pa Barbk! Tu sem! Nič ne dogaja, dolgčas mi je... Stanovanje je pospravljeno, perilo oprano (mogoče imam tri majčke za zlikat pa za tako malo ne grem mize ven vlačit), dragi je v službi, skratka dolgčaaaas... Tv se mi ne ljubi gledat, brat tudi ne, na MSN-u ni nikogar... Kaj pa vem, menda bom šla malo drnjohat...user posted image  Čakaaaaaaaaaaaammmmmmm....

(A. Einstein)

(odgovor članu lora16)
Neposredna povezava do sporočila: 3496
22.12.2006 19:26:33   
pika30
Oj,šele zdajle prišla domov,utrujena ko sto user posted image .
Danes dopoldan imela vaginalni pregled pri G in imam user posted image  zelo spuščeno..m.vrat zmehčan...začela sem se počasi odpirat...pa me je napotil v P(itak sem imela še ctg za opravit) z namenom in na zahtevo G,da mi naj sprožijo porod(baje naj lepo prosim),ker je že vse pripravljeno...malo kapalne v žilo,da se mi sprožijo popadki in bom v dveh urah vse rešenauser posted image
No jaz s tem namenom grem v P na ctg in zdravnici povem kaj mi je G naročil.Ker je želela najprej videt ctg in me potem vaginalno pregledat ne bo dala mnenja za porod.Ležim 40 min na ctg-ju pa sploh nič ne kaže...user posted image  spi...pride zdravnica pogledat ctg in mi reče naj grem nekaj pojest(ker sem zjutraj samo eno banano pojedla) in se naj malo sprehodim ter pridem nazaj na ctguser posted image mislim za pošizit!!!!
Kasneje se vrnem nazaj na ctg in ležala spet celih 45min...ja tokrat se je malo premikala..o kakšnih popadkih pa ne duha ne sluha.
Zdravnica me nato vaginalno pregleda in UV .....bolelo me je ko mi je s prsti glavico potisnila goruser posted image (mi ni nič jasno zakaj)...drugače glavica še ni vstavljena v mat. vrat....plodovnice je še dovolj...potem pa mi je rekla da ne bi želela sprožit porod ker se še user posted image  zaenkrat dobro godi pa da lahko ostanem v P čez noč,ker sem danes imela kar dva vaginalna pregleda (so mi čist zdrmali user posted image ) se lahko porod že zaradi tega sproži.
Imam 25 min do P sem šla domov,ker sem imela vsega skupaj poln kufr. user posted image  
No povejte če to ni mučenje user posted image .Bi me lahko že po prvem ctg-ju pogledala in poslala domov.
Z mojim user posted image  sva šla k družinskem prijatelju na kosilo in kavo,da sem malo k sebi prišla...ja pol pa še v šoping po božična darila.
V glavnem sem sesuta...razočarana do amena in še vedno v enem kosu. user posted image
Zdaj sem vam pa zabluzila s to mojo štorijo.

Nič se niste popoldan javile...a ste šle vse rodit al kaj????

(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 3497
22.12.2006 19:33:43   
frufru
Pika30 pa kaj so to mesarji user posted image al G? Kot da smo na bingo loteriji, ko iz vrečke številke vlečejo. Pa človek še zastopi da moški G to počnejo, ko ne vejo kako to boli, ne pa od ženske. Marička, jaz mam zlato G, me ni niti enkrat mučila z vaginalnim pregledom, tako da sem dobila dva šele v P med popadki. No edina dobra stvar je, da so ti mogoče malo pospešili

(odgovor članu pika30)
Neposredna povezava do sporočila: 3498
22.12.2006 20:26:12   
pika30
Svašta doživiš...me malo šraufa bomo videli kaj bo pokazala nočka.
Pozabila sem prej napisat da imam ponovni ctg 24.12....lep datum ja....če prej ne rodim.Pa zanimalo me je kdaj sprožijo porod če je vse ok... halooo šele v 42.tednuuser posted image ...R1ta sem se takoj na tebe spomnila.Drugače še baje edino v Celju(počasi že tudi tu ukinjajo) dajo umetne popadke...in ti tudi prej sprožijo...če dela pravi zdravnik...pa seveda malo VIP.Drugod prepuščajo da narava opravi svoje...čičaš in čakaš.

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 3499
22.12.2006 20:54:02   
anckabancka
Vidim, da smo decembrčice že zelo zreducirane. Tudi jaz sem malo "izgubljena" in verjetno že precej pozabljena decembrčica. Rok imam 31.12 in malo berem vas, malo pa januarčice, vendar se mi zdi, da bom kar decembrčica ostala.
Že dve noči me ponoči šravfa... Danes ponoči sem kaki 2 uri imela popadke na 10 minut, potem pa sem zaspala in pozabila nanje in so se nehali. Me zanima,. kaj bo prinesla ta nočuser posted image

London_paris, se strinjam da vložkov vir 80 rabiš kar nekaj, še posebno če si šivana. Jaz jih imam kar 6 paketkov na zalogi - malo še od prejšnjega poroda. Pa lanoli imam tudi že v torbi, res je super. Še namesto vazelina za ustnice mazat.

Ste ful pridne, ker imate že vse pripravljeno. Jaz pa sem danes oprala še zadnji stroj tetra pleničk in majčk, ki so seveda še za zlikat. Pa danes ponoči me je malo panika zagrabila in sem še do konca spakirala torbo za v porodnišnico, pa šla sem brat članke kako se diha med popadki in kdaj je treba v porodnišnico... skratka, vse v zadnjem trenutku. Se pozna, da je to moja druga nosečnost...user posted image Edino darlila za božič imam že vsa kupljena in zavita...

Zdaj si grem pa za vsak slučaj še lase oprat, če bomo šli mogoče v Rim ponoči...

Ponosna mamica petih fantkov :)

(odgovor članu pika30)
Neposredna povezava do sporočila: 3500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  138 139 [140] 141 142   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  138 139 [140] 141 142   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?