Vilma
|
Drage moje decembrčice, da se vam še jaz na hitro javim, naš Dominik trenutno spi Prvo malce o porodu. Rada bi napisala to izkušnjo, ker sem med tistimi, ki so imele lažji porod in bi rada "potolažila" tiste, ki vas to še čaka Popadke sem dobila ob 11:00 zvečer in so bili kar takoj na 10 minut. Najbolj važno punce! Naučite se pravilno dihat, to RES pomaga. NI samo psihološki učinek tega kratkega dihanja, ampak res zmanjša bolečino popadkov. No jaz sem bila pri teh popadkih zelo pogumna, sem se odločila, da jih bom večino doma predihala. Da zastojn v porodnišnico hodila ne bom in da me ne bodo pošiljali domov Smotka jaz skoraj sem doma rodila Skratka tile popadki na 10minut so kar trajali in potem ob treh se je odluščil krvav čep in popadki so kar šopali in šopali. No midva sva se odpravila v porodnišnico in tja sva prišla ob 6:30. Popadki so šopali že na tri minute. Ko me je babica pregledala sem bila že 10 cm odprta, torej do fula! Babica me je pohvalila, da sem ravno pravi čas prišla, da sem vse doma opravila (bravo jest se moram mal pohvalit ) in potem so me dali kar na porodno mizo. Ni bilo časa ne za klistir ne za nič. So mi samo mehur ptrdrli, parkrat sem pritisnila in že je prišel mali Dominik na svet. Ob 7:29 se je že rodil, torej sem bila v porodnišnici manj kot urco Raztrgana nisem bila nič, šivana tudi ne, tako da sem res zmagala Je pa res, da je bil Dominik palček malček z obsegom glavice 32, velik 52, težak pa 2870g. Sem si pa tudi masirala presredek pred porodom, tako da bog ve, kaj je pomagalo! Imam pa še eno šokantno novico punce, TO ME JE RES PRESENETILO. Ko sem porodila posteljico je bila na njej še ena posteljica - odmrla. Kar pomeni, da sta bila v štartu dvojčka, ampak da je en plodek odmrl takoj na začetku. V porodnišnici smo potem ostali 5 dni. Dominik je bil 24 ur pod lučko, tudi teža je upadala prehitro, tako da so mu že naštimali iglo za infuzijo. Tisti dan sem prejokala in prejokala, sploh se nisem uspela potolažit. No ravno v tem času je začelo prihajati mleko in prsa so ratala trda kot kamen, tudi vozlički so se mi naredili. Vam povem, peklenske muke. Najhuje je to, da Dominik ni in ni hotel sesati, kot da ne bi imel sesalnega refleksa. Ni hotel ne flaške, ne joške, ne joše z nastavkom.... Ma se vseeno splača vztrajat. Skratka če se vm naredijo vozli in če vam otećejo dojke je NUJNO masirat in masirat. Pa razbijat vozle, jih pritiskat da zginejo. Vsakič sem jokala zraven od bolečin, ampak čez ene 4 dni je zginilo, hvala bogu. Skratka če bo imela katera probleme z dojenjem... Postopek gre takole. Pred dojenjem dojke stimuliurat z masažo in toplim termoforjem (ga dobite v proodnišnici), še bolje pa je it pod tuš in dojko dat pod toplo vodo. Šele ko je dojka zmehčana, naj se otrok prisesa. Če je vse trdo, ne more prijet. Pa nujno povejte, da vas bolije bradavice, tudi če vas ne. Se dobi lanolin kompresice, ki ful pomagajo za bradavice. Drugače pa se v porodnišnici naspite! Veliko jejte in še več pijte! Imejte vsaj dva modrca za dojenje s sabo, ene vložke (v Posotjni ti dajo samo en paket), mogoče celo spodnje hlače za enkratno uporabo (v Po dajo 3 komade). Eto to bi bilo na kratko to. Sem se ful razpisala ane Pa še bi imela za pisat. Skratka punce držte se vse po vrsti.
< Sporočilo je popravil Vilma -- 14.12.2006 11:15:57 >
|