|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke
5.6.2006 7:19:02   
Erdbeere
No tkole punce, očitno je da bom mogla res kar odrinit, ker drugače bomo do druzga leta noseče....jest odhajam proti Rimu in upam, da ko se naslednjič oglasim sama, da se bomo že veselo cartali....imejte se ko bo pa kaj novega pa boste izvedele

pa pa user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 176
5.6.2006 7:54:36   
bubamara2
Erdbeere, zdej ti je pa uspelo...

A maš akcijo, al kajuser posted image ?

Kako si nas mogla takole pustit v nevednosti!

No, v glavnem, ti držim pesti, da hitro mineuser posted image . Potem se pa čimprej oglasi, da sporočiš božanske občutke, pa še nas malce razdražišuser posted image .

Srečno!

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 177
5.6.2006 8:27:45   
Tayda
Erdbeere, kaj je zdaj to?!? Si kar šla rodit? Škoda, da nisi napisala kako se počutiš. Kakorkoli, upam, da v redu in ti želim čim krajši in lep porod!!!!user posted image user posted image user posted image  
Oglasi se z novicami čimprej!

Jaz se ukvarjam z lažnimi popadki, ki znajo včasih kar malo boleti in z NESPEČNOSTJOuser posted image user posted image . Še katera? Danes sem samo ene parkrat zadremala v celi noči in to se mi zdi zelo nepošteno. V posteljo sem se spravila že ob 21.30, ker sem bila tako utrujena, da nisem več mogla gledat, potem pa celo noč prečula user posted image . Pa tako lep namen sem imela, da se malo spočijem, ker ne boste verjele, me je prijelo "gnezdenje" in sem mislila danes okna pomivat in kopalnico totalno dezinficirat, pa bomo še videli, koliko bo od tega...sicer sem s kopalnico že napol pričela...se bom prisilila, da dokončam user posted image , potem pa malo počivat in nato bom popoldan user posted image  nahecala, da mi pomaga pri oknih. Je že nekaj obljubil...

Se beremo!  lpuser posted image

< Sporočilo je popravil Tayda -- 5.6.2006 8:28:08 >

(odgovor članu bubamara2)
Neposredna povezava do sporočila: 178
5.6.2006 9:34:34   
Anonimen
Erdbeere, vso srečo in da bi šlo hitro user posted image user posted image user posted image
Punce, tudi sama celo noč vstajam in se zjutraj zbudim bolj utrujena kot grem zvečer spat. Bo že, saj dolgo ne more več trajat. Se tolažim s tem, da potem zna bit še huje.user posted image
Se pa nič ne dogaja, jutri imam zopet pregled s CTGjem pa bomo videli kako in kaj. Je pa to verjetno zadnji pri moji ginekologinji, če gre to še vedno tako kot je šlo pri moji prvi nosečnosti. Od PDPja naprej smo bile v rokah porodnišnice in jaz sem kar prvi dan pristala v porodni.user posted image
Lepo se mejte. Jaz za danes nimam ne vem kakih planov glede čiščenja, tisto redno. V bistvu pojma nimam česa se bom lotila. Mi nekako ni do ničesar.
Uživajte

(odgovor članu Erdbeere)
  Neposredna povezava do sporočila: 179
5.6.2006 9:56:17   
coolbabe
ja da se še jaz malo javim.
Vidim da ste ene že čez rok - kriza, jaz si nisem sploh še začela predstavljat da je to mogoče user posted image nekako sem si vbila v glavo da bo prej, mogoče mi daje upanje tisti 1cm odprtosti, ampak je pa še vse trdo in tamala je zasidrana nekje pod rebri tako da zdej me pa počasi spreletava da bom pa mogoče tudi jaz čez.user posted image
AMpak jaz bi šla pa že daaaaanneeeeees!!!! Vsega imam zadosti, pa še prste imam mravljinčaste zadnji mesec tako da še kosila ne morem pojest do konca ker mi sredinec in kazalec desne roke zaspita če držim karkoli v roki. user posted image

Sej drugače se nimam kej za pritoževat, sem pa začela zadnje dneve mal več hodit da bi mogoče se kaj hitrej premaknilo, kaj  mislite je to način?

No sej moram bit še mal pridna - rok imam 23.6. ampak čim so mi dali zeleno luč, da zdej pa že lahko, se mi mudi rodit. JOOOOOOJ! Sama sebi sem tečna! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 180
5.6.2006 11:51:38   
bubamara2
Coolbabe, tejk it izi user posted image user posted image  Kam se ti pa mudi, veš kolk nas je še pred tabo? Čeprav, če pogledaš seznam junijk, rojevamo ravno kontra, kot bi morale po koledarju user posted image user posted image .

Pri meni je danes grozno počutje, boli me hrbtenica, pa neki me pod rebri tišči, težko diham, vse mi gre na user posted image user posted image .

Kar spat bi šlauser posted image user posted image

Katera od vas je omenjala šentjanževo olje za mazanje rane prerezanega spresredka? A ste z njim namazale rano, ko ste se umile. Je bilo to olje ali kakšna krema? Je kaj pomagalo?

Nič, grem še mal pospravljat igrače tavelike. Po nekajdnevih priprav sem danes dejansko stopila v akcijo, če se delu po polžje lahko tako reče.

Oglasite se še kaj. Če je pa katera v stiku z Erdbeere naj pa tudi sporoči, kaj se dogaja z njo. Zjutraj se je poslovila tako na hitro in tako dvoumno, da človek res ne ve.

lpuser posted image

(odgovor članu coolbabe)
Neposredna povezava do sporočila: 181
5.6.2006 11:52:43   
Anonimen
Erdbeere mi je danes 05.06. ob 10:11 javila po sms-u:"čez 20. minut grem v porodno" - se pravi da stiskamo pestke in upamo da bodo kmalu cartali! Seveda nam bo javila, ko bodo rodili!

Srečno Jagodka! user posted image user posted image

(odgovor članu coolbabe)
  Neposredna povezava do sporočila: 182
5.6.2006 12:34:47   
ElaM

Pozdravčki še od ene, ki nestrpno čaka, da bi se že kaj pričelo.user posted image
Saj potem, ko se dejansko bo, bo panika na višku, ampak res težko čakam, da stisnem k sebi to našo punco.
Počutje je bolj tako, tako, podnevi še gre, noči so pa prava mora, zbujam se na 2 uri (verjetno je to predpripravauser posted image user posted image ), hodim na Wc in budim moje mravljinčaste prste. 
Še to sem hotela napisat, da imam obseg trebuha veličastnih 106 cm, prej pa sem ga imela 65cm.user posted image  Res je že čas, da rodim.user posted image
Erdbeere, srečno, želim ti, da bi čimprej certala svojo user posted image .
Junijka, katera bo naslednja?user posted image user posted image
Lepo se imejte ter srečno!

:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 183
5.6.2006 13:01:56   
zaliga
Erdbeere tud z jaz ti želim, da bo porod čimlažji in brez zapletov!
Vso srečo in veliko cartanja!!!!!! user posted image

Vsak dan za nas sije sonček, pa čeprav dežuje...

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 184
5.6.2006 13:39:49   
Anonimen
Uf, torej gre pri Erdbeere zares, sem res vesela za njo in seveda držim pesti za novega zemljana. Tudi sama bi se kar postavila v vrsto, a me katera pred mano spusti?user posted image
Bubamara o šentjanževem olju sem verjetno jaz kdaj. V prvo sem imela grozne bolečine, ok, saj kriva sem bila sama, priznam. Po stopnicah perilo gor nesla, pa dol, pa kuhala,....v glavnem preveč na nogahuser posted image . In ko je prišla patronažna me je kar bledo pogledala kako sem se zraven nje postrani vsedla na stol, ker je bolelo za znoret. Pa mi je rekla, da z bivacinom še ne bova, naj grem kar po to šentjanževo olje, pa kar na vložek gor pojijem. In ti povem, da sem bila čez dva dni ok. Šivi nič več boleli, do vnetja tudi ni prišlo.
Če boš šivana ti ga toplo priporočam, jaz ga bom dala gor tudi za preventivo. Da ne bi bila šivana pa itak nimam kaj razmišljat, glede na moj presredek. Kaj češ.
Aja, spraševala si, če je to olje ali krema. Jaz sem imela olje, mogoče obstaja tudi kaka krema, ne vem. Ampak je olje boljše, ker samo poliješ po vložku in je to to.
A seznam smo že naredile za naprej?user posted image  Zdaj bomo verjetno pa že sitne postale ker nas bo tole čakanje spravilo ob živce. Jaz glasno priznam da mam že vrh glave teh tegob, moj pravi vsak dan....še malo, še malo. Ko ga pogledam, me stisne in pravi....no, saj zdaj pa res še čisto malo (to mi pravi že namreč cel mesec).user posted image

(odgovor članu zaliga)
  Neposredna povezava do sporočila: 185
5.6.2006 14:41:29   
Anonimen
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=947730

Erdbeere je rodila! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 186
5.6.2006 14:52:20   
bubamara2
Bravo user posted image user posted image

Čestitke mladi družinici.

Ampak tale dečko pa je korenjak.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 187
5.6.2006 14:54:12   
Tayda
Čuser posted image Euser posted image Suser posted image Tuser posted image Iuser posted image Tuser posted image Kuser posted image Euser posted image user posted image user posted image

Joj, kako je šlo pa to na hitro. Upam, da se mamica in mali korenjak počutita kar najboljše. Samo želim si lahko, da bi vam nekega dne (kmalu) lahko zjutraj sporočila, da zdaj pa grem in bi ob taki uri že prejemala četitke.
Evo jo, že prva solza. Tako se me je dotaknil ta dogodek.....

BRAVO!!!

LPuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 188
5.6.2006 15:58:53   
Anonimen
Še ena RR-ovka je postala junijka...

Ro-La je rodila danes(5.6.06) malo pupico Lano!

Čestitke!user posted image

(odgovor članu Erdbeere)
  Neposredna povezava do sporočila: 189
5.6.2006 16:51:08   
bori1
Joj kako sem vesela, da je šlo Erdbeere vse dobrouser posted image user posted image user posted image . Upam , da bo povedala kaj več, ko se vrneta,... še enkrat čestitke za velikega sinčka Žigauser posted image .

Drugače pa tudi mene že 2 dni RR dražiuser posted image , da nič ne morem ne prebrat ne napisat, sedaj se sicer trudim, pa je te vaše tickerje razvleklo čez cel ekran,user posted image user posted image ...

Jutri imam pregled, sem bila danes celo noč in danes že cel dan na WC-ju, skozi lulam. Sem prepričana, da lulam, ker ni brezbarvna plodovnica, tako, da me je strah, da sem kako vnetje fasala,... jutri ob 7.00 bom že vedela pri čem sem,...

Se pišemo, čav, Bori1

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 190
6.6.2006 5:29:51   
bubamara2
Dobro jutrouser posted image user posted image

Takole zaspano dobro jutro doživljam že od tretje ure ponoči, ko sem se zbudila in enostavno ne morem več spat. In sedaj netam po računalniku, delat ne morem nič, da ne bi koga zbudila...

... ko bo treba kosilo kuhat, bom pa zaspana... user posted image

Vsem tistim, ki imate danes pregled user posted image - javite, kaj bo kaj novega. Jest imam pregled jutri, pa me kar zanima, če bo kakšna razlikauser posted image user posted image user posted image .

Sicer pa vas vse lepo pozdravljam v upanju, da ste danes ponoči kaj bolj sladko spale, kot pa jazuser posted image .

(odgovor članu bori1)
Neposredna povezava do sporočila: 191
6.6.2006 9:00:09   
Anonimen
Punce eno lepo dobro jutro vsem.
In seveda najprej čestitke Erdbeere in Ro-li.

Imam že od včeraj zvečer tak nek čuden občutek tam spodaj. Ne znam opisat. Sem pozorna na vsak premik, na vsako še tako malo bolečino, včeraj so me zvečer v postelji ko sva se z našo miškolinko mojčkali, neki krči napadali. Sem v mislih že bila pri moji torbi za v porodnišnico in razmišljala kaj še manjka not, pa razmišljala če je moj dragi že menjal kaseto v kameri. Za znoret. Tole vse živčki delajo. Saj danes po pregledu, če bo vse zaprto, če CTG ne bo nič pokazal, bo vse ok. Se bom zopet za par dni pomirilauser posted image  Ampak danes sem morala obljubit da pridem jaz po našo punco v vrtec, tako da tako nimam izbire, se še ne sme nič zgodit. Ker imava potem v mislih en šoping brez atija. user posted image
Nič, punce se beremo zvečer. Lepo se mejte.

(odgovor članu bubamara2)
  Neposredna povezava do sporočila: 192
6.6.2006 10:08:22   
coolbabe
punce 11.6. je polna luna - jest vam rečem da bo gužva v porodnišnicah vsaj pravijo da je rado tako user posted image

Moj dragi si je sicer zamislu, da moram it rodit za vikend in da če ne bo zdej za tole polno luno, pol moram počakat do naslednjega vikenda user posted image Pa sem mu rekla a ne bi bilo fino da bi si mal teden razbil na pol, pa ne pali. user posted image

Sem sla mal na lunin.net pogledat kateri dan bi ibl najboljsi za tale dogodek pa ne vem kako ga kategorizirat, kot "šport"user posted image , "izpit" user posted image , mogoče celo kot "javni nastop" user posted image mislim pa da bo kar "zabava" user posted image

No kaj pravijo, kako vpliva polna luna na naše razpoloženje - če jim je za verjet seveda:
"Ob casu polne lune smo bolj obcutljivi, dojemljivi in cujeci. To je cas, ko je treba stvarem priti do dna, ko vse skrito pokuka na plano, ko ne moremo delati drugace, kot je edino prav.Sonce in Luna si stojita nasproti in drug drugemu kazeta svoj pravi obraz. Zato mocno custvujemo in hitro reagiramo na vsak izziv iz okolja. V ozracju je spet vec energije (par dni pred scipom vlada napetost, pogoste so hude prometne nesrece, ljudje so razdrazljivi in zal je to tudi obdobje, ko lahko pricakujemo vec nasilja, umorov ipd. Zenska, ki ima mesecno perilo ob polni luni, krvavi mocneje, vec je (tudi prezgodnjih) porodov.Pojdite ven, med ljudi, izogibajte pa se pomembnim pogovorom - to ni primerno obdobje za nasprotovanje. Izogibajte se tudi kirurskim posegom in puljenju zob, ce je to seveda mogoce.Ko Luna pada - od polne do prazne Lune - je cas za biznis in materialne zadeve."

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 193
6.6.2006 11:14:00   
bori1
Evo, da se še jaz oglasim. Sem se ravnokar vrnila iz pregleda pri G, ki pravi, da grem lahko rodituser posted image . Noseča 37 in 3 dni, otrok meri 2950, problem zna biti pritisk in sicer je danes izmerjeni 140-90. Naročila me je čez 2 tedna - 20.06. in mi povedala, da se gotovo ne vidimo več. Karkoli že to pomeni. Moj rok pa 24.06.user posted image user posted image user posted image ) Šla sem na ctg, ki je v redu, nekaj aktivnosti maternice vidnih, vendar nič pretresljivega, naj na rok pridem nazaj, razen, če se pritisk preveč dvigne. Bi šla skoraj res lahko rodit, kajne. Po drugi strani bi pa rada, da bi še ta 2 tedna moj falotek user posted image kaj na teži pridobil,... Drugače je pa malček zelo aktiven, trebuh in posledično ctg sta kar divjala, tisto z "pretiranim" obiskovanjem wc-ja pa so mi razložili, da je lahko tudi zaradi sprememb temperature zunaj. Ko je vroče so nosečnice bolj otečene, ko se shladi je bolje in gra ta viška voda ven,... no sej zdej res ne lulam več vsake 3 sekunde,...

Kaj pravite? Grem rodit ali počakam še malo. Me je edino strah, da bi potem 14 dni v bolnici na rok čakala. Mi prav ni do tega,...

Se beremo, lepo čakajmo luno, Bori1

(odgovor članu coolbabe)
Neposredna povezava do sporočila: 194
6.6.2006 12:24:14   
Anonimen
Bori bodi pazljiva na pritisk! Ker je resna stvar, pa te nočem strašiti.
Srečno! user posted image

(odgovor članu bori1)
  Neposredna povezava do sporočila: 195
6.6.2006 17:04:21   
Anonimen
Bori1 imava obe isti pritisk danes 140/90user posted image . Meni je rekla, da je 145/95 meja in jutri imam kontrolo. Če bo ostal tako visok, bom morala v porodnišnicouser posted image . CTG pa je bilo vredu, nič se še naj ne bi dogajalo.
Torej, jaz grem jutri popoldan še enkrat, potem pa ali domov ali v porodnišnico. Se mi pa zdi, da je bilo zraven še malo razburjenja, kaj neki bo zdaj CTG pokazal. No, vsaj upam da je bilo to.
Drugače pa, če bo jutri pritisk ok, nimam več pregleda pri svoji g. ampak se moram ob PDP javiti v porodnišnici in me potem oni vodijo naprej.
Čeprav me malo čudi da CTG ni pokazal nič, ker imam namreč že celo jutro tak čuden občutek kot da bo prišla menstruacija. Ne vem več, po eni strani bi kar šla po našo pupo, po drugi strani pa....naj še bo malo pri meni če ji tako paše.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 196
7.6.2006 8:54:04   
bori1
Ja Bojka, pritisk je sranje, veš. So mi prvič sprožili porod, in sem s 170-110 rodila. Pa ni bil kao "problem" v pritisku, ampak, ker se tamala ni več premikala.user posted image user posted image user posted image Je pa sedaj dojenček čisto divji. Je včeraj ctg kar noreluser posted image . Pri moji G velja za mejni ravno 140-90, kar je nad tem pa je treba obravnavat resnouser posted image . Mi je rekla naj grem rodit!!! Pa kaj bom rodila- bo spet vse na silo - predrt mehur, umetni popadki, poskakovanje sester po mojem trebuhu,... groza. Bi res raje doma čakala. V prvo niso v porodnišnici vedeli kaj bi z mano; sem dobivala Apavrine, pa vsi dohtarji so nekaj po temperaturnem listu eden za drugim popravljali,... skratka zmeda. Zavedam se, pa da je to kriza, ja,... morda me je pa strah bolnic, kaj veš...

Imam pregled z vprašajem (je rekla G, da se itak ne vidimo več pred, ampak samo še 6. tednov po porodu) 20.06. in je rekla, če do takrat ne bo, mi bo predrla mehur. To je še 14dni in jest res upam, da bi moj škratek še ene pol kilce zmogel naredit do takrat,... me je strah, da bo prelahek, ker je bila Maruša vseeskozi za vse infekcije bolj dovzetna,..

Nimam pojma kaj naj naredim,... bom počakala, pa grem popoldne na ctg, da vidim če kaj dogaja in če ne bo gužve bom prosila, da me še pogledajo spodaj,... alo punce,.. držite pesti za vse junijke,...

lp, Bori1

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 197
7.6.2006 12:02:20   
tashy21
Sem ravnokar s pregleda. Imela sem CTG, pa sem morala skoz neki trebuh masirat, da bi se mali zbudil, pa ni blo velikega učinka. Spal lepo naprej. Pol me je še pregledala pa pravi, da sem 1cm odprta. Me je hotla kar takoj poslat naprej v porodnišnico, pol smo se pa odločil, da grem jutri zjutraj, če pa bi bilo premalo gibov danes čez dan, pa kar takoj. Tako da zdaj pridno čakam in štejem brcike.
Jaz še ne bi šla kar takoj rodit, mam še preveč za pospravit user posted image . Sem mislila, da bo user posted image  vsaj še kakšen teden počakal. Tole gnezdenje me je čist preveč prijelo.user posted image
Grem zdaj še kosilo skuhat, da ne bomo lačni.
Lep pozdrav vsem junijkam in srečno pot v Rim.
Tashy

Tashy
mamica princesk:
Katja 15. 8. 1999
Veronika 5. 2. 2005 - 15. 2. 2005 (HLHS)
mavričnih princev:
Timotej 12. 6. 2006
Tobija 3. 1. 2014
ter še dveh angelčkov:
Lucija 22. 12. 2011 (PDP 14. 6. 2012)
Niki 15. 11. 2012 (PDP 14. 7. 2013)

(odgovor članu bori1)
Neposredna povezava do sporočila: 198
7.6.2006 12:11:15   
ElaM

Ojla, punce,
da se malo oglasim,..
Pri nas stanje nespremenjeno, popadkov ni, plodovnica ne izteka, tamala rogovili po trebuhu. Se mi je pa trebuh spustil, tako da mi user posted image  pritiska na mehur in sem posledično non stop na wc-ju. Pa noči so katastrofalne.user posted image
Še to me zanima, v katerem tednu ste imele prvič ctg?  Tashy, ti kot berem si ga imela danes, koliko si user posted image ?
Mene G samo vpraša, če je otrok aktiven in sva zmenjeni, no je pa res, da mi trebuh vibrira tudi med pregledom.user posted image  Me zanima, kdaj ta otrok spi?? Predvidevam, da nas čaka naporno poletje, kar se spanja tiče.
Junijke, lepo se imejte in srečno!

:)

(odgovor članu tashy21)
Neposredna povezava do sporočila: 199
7.6.2006 13:27:15   
tashy21
Ja,  danes sem ga imela prvič (ctg). Sem pa 10 dni pred rokom.
Tudi meni je user posted image  nonstop brcal, le zadnjih nekaj dni bolj miruje. Sem tudi jaz mislila, da se ne bo nič umiril, pa se je.
Irmy - LP po dolini do Loke user posted image
Tashy

Tashy
mamica princesk:
Katja 15. 8. 1999
Veronika 5. 2. 2005 - 15. 2. 2005 (HLHS)
mavričnih princev:
Timotej 12. 6. 2006
Tobija 3. 1. 2014
ter še dveh angelčkov:
Lucija 22. 12. 2011 (PDP 14. 6. 2012)
Niki 15. 11. 2012 (PDP 14. 7. 2013)

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?