beti 1 -> RE: Mar(sov)čke/-i (27.10.2006 9:10:32)
|
Pozdravljene! mi smo pa imeli včeraj tako naporen dan, da sem še zdaj malo utrujena. Malo pred eno sva se z Blažem odpravila ven in potem hitela okoli Rožnika (kakih 7km), pa še v lekarno in po darila za malčka, ki sta nas povabila na tortico. Ko sva nekaj predt tretjo prišla domov sem ga morala še podojiti, sebi skuhat kosilo in ga pojest, pa se stuširat in še cunje sem imela za obest. Tako da sva se šele nekaj čez štiri odpravila po Žigija v vrtec in naprej na tortico. Tam smo se imeli fino. Okoli šestih smo zabavico zapustili in šli do dveh trgovin v BTC-ju gledat avtosedeže. Najprej smo Žigija komaj spravili z zabave, ker je imel toliko kolegov za se igrat, potem je pa še v prvi trgovini (Buši) opazil enega robota, ki obvlada ful stvari, sem ga komaj prepričala, da se je za sekundo v avtosedež vsedel, da smo videli, koliko je velik. In seveda spet cel kup pregovarjanja in nošenje, da smo sploh prišli iz trgovine. Potem pa še v Baby center, kjer je bila kar gneča, smo vsaj trije za isti avtosedež (Evolva) spraševali in smo komaj prišli na vrsto. Tananejka: po širini ta sedež nič kaj ne odstopa od odstalih. Je približno enako širok kot ta boljši Roemerjev sedež za skupini 2 in 3 nekateri iz skupine 1 so še širši. Starejši model priorija je ožji, ker ima manjšo stransko oporo. Drugače pa mene ni najbolj navdušil. Za Žigija sva kupila "mercedesa" med avtosedeži 9-36kg in imava tudi zaradi tega visoke standarde pri iskanju novega. Kar se samega prilagajanja višine hrbtišča tiče, je tu enostavneje, samo ročko stisneš in dvigneš. Me pa moti, ker je gumb za odpiranje pettočkovnega pasu nezaščiten in ga otrok že zelo kmalu lahko sam odpne. Tista nastavljivost po širini je bolj za lase privlečena, kot nekaj kar zelo pomaga. Pa oblazinjenje za ramena mi je smešno, ker so neke skoraj 1cm debele odebelitve, ki so sicer namenjene absorbciji energije, ampak mene ne prepričajo mi bolj delujejo kot nekaj pod čemer se otrok poti. Pa tkanina me tudi ni navdušila. Spreminjanje med ležečim in sedečim položajem omogoča mobilna polička pod avtosedežem, zato moraš avtosedež odpet in dvignit nad sedež za vsaj 30 cm, da lahko to poličko preložiš. Tega ne moreš narediti niti z otrokom v sedežu, kaj šele med vožnjo. Pri Kiddyu sicer pravijo, da se ne da med vožnjo, ampak če zadevo malo naštudiraš ni neizvedljivo. Jaz sem Žigija že dala v ležeči položaj med vožnjo, seveda lahko to narediš le kot sovoznik, ampak se da. Končno so v Arielu začeli prodajati Kiddy life pro, ki je izboljšana varijanta Kiddy life plus, ampak je cena taka, da ti slabo rata skoraj 62 jurčkov. Sicer je možno, da ga bodo naslednji mesec imeli v promocijski akciji, pa še vseeno dvomim, da bo manj kot 50 tisoč. Najnižja cena v nemških spletnih trgovinah je 229€. Ravno razmišljam, da bi nabasala Blaža v avto in šla še enkrat do BC-ja, da poskusim, kako izgleda Evolva v avtu, pa še tega Kiddya pogledat, pa še nekaj moram za taščo kupit. Samo se bojim, da mi bo Kiddy tako všeč, da ne bom več hotela drugega. [sm=love.gif] se bolj nagiba k temu, da bi kar Cybexa za Žigija kupili. Upam, da se kmalu pozdravite, da si boste lahko šli sami pogledat ta sedež in ga probali dat v avto. Naša situacija ni enaka vaši, mi imamo širši nabor možnih rešitev. Grem še kaj naredit, se mi zdi da cele dneve tu gor visim.
|
|
|
|