beti 1 -> RE: Mar(sov)čke/-i (21.10.2006 21:12:52)
|
PiaM z vozičkom ste mogoče imeli tako smolo kot mi z našim. Se nam je že po par mesecih ena prečka zlomila zaradi disajnerske napake, je bil nek krivljen aluminiji, ki se je pod obremenitvijo hitro zlomil. Je imelo tudi ogromno drugih z istim vozičkom podobne težave. Če majo servis ti bodo pomojem zadevo zamenjali in boš pač za ta čas brez tega vozička. Lahko ste pa tud samo tako smolo meli, da je imel kakšno napako v kovini in se je zato zlomil. Princess Mononoke me veseli da je z vašo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] zdaj bolje. Blaž je tudi preden sem mu pričela uvajati gosto hrano kakal enkrat na teden do deset dni, potem je pa kar hitro začel kakati vsak dan, če je kakšna zadeva, ki mu ne paše toliko, ali ima več balasta, je pa tudi večkrat na dan pokakan. Pri vaši pa dodatno na to vpliva še dejstvo, da je jemala antibiotike. Vožnja v nakupovalnem vozičku je pa tudi pri nas zakon, sem ga v torek v lupinci pustila, ker je po poti zaspal, pa se je kmalu zbudil in se veliko pritoževal, ker razgled ni bil pravi. ebay: ko najdem stvar, ki me zanima si najprej pogledam ali je prodajalec privatna oseba ali trgovec ( na strani od predmeta so desno zgoraj osnovne informacije o prodajalcu, tudi skupna ocena vseh dosedanjih kupcev). Potem skušam najti stvari, ki so na avkciji, ker jih povečini še vseeno dobiš ceneje kot tiste s fiksno ceno. Potem pogledam po kakšnih cenah se določena zadeva povečini proda (pri naprednem iskanju je kmalu z vrha dol okenček kjer klikneš in ti pokaže samo že zaključene avkcije). Potem se odločim koliko sem za stvar pripravljena dati, če poštnina za Slovenijo ni navedena na strani se pozanimam še o tem. Izbari predmet si dam na stran "Moj ebay", ponavadi stavim neko majhno vsoto, ker se mi zdi, da je lažje spremljati, če si že stavil. Od začetka sem dala že kar kmalu najvišjo vsoto, a sem ugotovila, da se splača počakati do zadnje minute, ker znaš zadevo tako dobiti kar dosti ceneje. Pri večjih prodajalcih dobiš po uspešni avkciji natančna navodila kako plačati in vse ostalo, pri manjših pa se moraš malo znajti, ali pa jim pošiljati maile. Jaz sem vse tri stvari plačala z nakazilom na TR, kar preko elektronskega bančništva, nisem nič na banko hodila. Stolček je prišel dober teden po tistem, ko sem ga plačala. Je pa pri teh plačilih tako, da banke rabijo 3-5dni da sprovedejo plačila v tujino in se tudi zato zavleče. Potem pa si še pošta oziroma dostavne službe vzamejo svoj čas. Denar za voziček sem nakazala šele v torek, tako da ga čakam enkrat sredi tedna, poganjalca pa še kakšen teden pozneje, ker moje plačilo ni šlo naprej včeraj. Obstaja tudi možnost plačila s kreditno kartico preko PayPal-a, ki nudi tudi zavarovanje v primeru zlorabe. Preko PayPala lahko Slovenci zaenkrat samo plačujemo, drugje pa lahko kot privatna oseba preko tega servisa tudi prejmeš plačilo. Je pa to verjetno najvarnejši način plačevanja s kartico preko interneta, ker je internetno plačilo dejansko zavarovano. Verjetno se pri kom da zmeniti tudi za plačilo po povzetju tudi pri dobavah iz tujine, samo to ponavadi zviša ceno izdelku, pa še pošta zaračuna ekstra stroške zaradi obdelave obrazca. Bravo vsem za zobke, naš ima grebenček na sredi spodnje čeljusti, pa veliko obdobji, ko vse kar mu pride pod roko noro grize, ampak zob pa od nikoder. Žiga je v tej starosti imel že 2, ker sta mu obe spodnji enki zrastli v enem tednu. PiaM to me pa na Žigija spominja, on je tudi že pri petih mesecih prvič rekel mama, pa pri enem letu je imel besedni zaklad (nekoliko prilagojen seveda) večji kot večina otrok pri letu in pol. Se mi zdi, da še sedaj praktično nonstop nekaj govori. Pa seveda on hoče da bi se nonstop samo z njim pogovarjala. Ga je še vzgojiteljica v vrtcu pohvalila, da za svoja leta res ogromno stvari opazi in o vsaki neverjetno veliko pove. Zdaj grem pa [image]http://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_1_58.gif[/image], potem pa verjetno kmalu pod odejo.
|
|
|
|