Anonimen
|
U shitttt, blagor vam zenske, tistim, ki imate dobre dohodke. tudi jaz koncano 7.st, pa vec kot 200 cukov ne premorem. potem se moj cca 150, tak da skupaj ok. 350 000 sit. od tega je sam 100 000 sit kredit za stanovanje, da drugih poloznic (elektrika, stanovanjska, razna zavarovanja, tv, mobitel....) ne omenjam, jih je se za sigurno 150 000. mi kumej shajamo, veckrat sem posteno obupana in razmisljam, kaj nardit, kje dobit se kaksen tolar. blagor tistim, ki zivijo doma oz. pri starsih, jaz bi velikokrat raje malo potrepela, pa kksen mesec sla normalno skoz, ne pa da stiskamo in stejemo proti koncu meseca tolarje za kruh. sej necem jamrat, da bi se komu smilila, samo ko berem, pa vidi tiste visoke stevilke...ne me razumet narobe, privoscim vsaki izmed vas, prav tako pa si zelim tudi, da bi imela jaz in moja druzina normalno zivljenje. veckrat razmisljam, a je vredno...cakat placo, ko je v 1 -2 dneh ni. ko placamo poloznice, ostane se par 10 jurjev za hrano. pa za bencin. da o morju ne govorim. letos gremo, zarad otrok. pa ne vem, kako bomo skupej spravili ves denar. rajsi bom nehala pisat, ker mi je ze kot tolikokrat prej ful tezko. spet bom slabo spala, ko bom razmisljala, kako in kaj. resnicno, zivljenje ni pravljica. ce imas denar, da si preskrbljen in da so preskrbljeni tvoji otroci... ...velikokrat se tolazim s tem, da je glavno, "da smo zdravi". pa sej je res to. to me zene naprej. da nisem preveckrat zalostna. pa vseeno, ko gledam, a bom lahko ta malemu kupila mleko v lekarni a ne, pa me niti te spodbudne besede ne morejo prevec razvedriti. oprostite, ce sem anonimna, ne bi rada videla, da bi me katera pomilovala, pa da bi katera moja kolegica tole brala. saj vedo, da stiskamo, ampak, da tako, pa gotovo ne. oprostite tudi, ce sem se malo sama sebi smilila, resnicno je sranje. resnicno.
|