jupiter -> RE: Montignac (31.3.2006 22:14:52)
|
Aisha, welcome to the club...... Krave, prašiči, konji, zajci in ostali, ki jih malcamo so vege, razen če jih sami s čim drugim filamo, npr. kostno moko. Dulči, res nebi o tem kaj kdo je, ne maram komu polagat računov zakaj ne jem krav, prašičev, konjev itd. niti komu soliti pameti. Drnovšku je prišlo šele na stara leta, enim pa pač malo prej, enim pa nikoli. Sicer pa jaz pijem mleko, jem jogurte, sir, skuto, kupujem in kuham meso za svoje otroke, torej še vedno podpiram masovno proizvodnjo, kjer je krava ni krava, ampak mašina za rojevanje in laktacijo, pa čeprav bi raje imela svojo kravco, ki bi se lepo pasla cele dneve, ležala na kupu vsak dan svežga žaganja in slame in imela svojga telička pri sebi, jaz bi jo pa patetično skrtačla vsako jutro in v eno kičasto posodco s plavimi rožcami ljubeznivo namolzla še kakšen litrček zase.... no, nimam pogojev za tako romantiko, imam edino svoje zavedanje. Vsak pa naj je kar hoče. Aha, u Šparu sem pred parimi dnevi kupila jagodovo marmelado schneekoppe s sadnim sladkorjem za 300 SIT, mislim da je bla v akciji, ker marelična je 600, tko da mal pohitte, če jo hočete ujet. Mogoče jo je pametno kupit malo več za zalogo. Pa veselo kilce dol!!!
|
|
|
|