jupiter -> RE: Montignac (20.3.2006 23:15:22)
|
Melaso majo v tušu, ena piksna (cca 2-3 dcl,nevem točno) stane okol 600 sit. Nism je pa kupila, ker ne vem če bi bla primerna za na 1.stopnjo, je namreč ravno tko kot sladkor narejena iz pese, v bistvu je ostanek pri izdelavi sladkorja iz pese. Pesa ma pa GI 64??! Je pa ful dobra, pa polna železa je. Če se ti da malo preklicarit, vem da se jo je včasih dalo v Ormožu v fabrki cukra dobit po cele kante, pa zelo pocen. Za ječmenov slad pa še nism slišala, da bi ga pr nas prodajal A ta Maitz@Getzer je kaj cenejša kot Dalfour? Zlatka(zlatolasska), recepta za mojo marmelado ni, sem samo v piskr vrgla eno kilo jabolk in eno kilo hrušk narezanih na koščke, malenkost vode in potem to kuhala do nezavesti dokler ni ratalo marmeladi podobno. Men je odlična, saj pravim, lahko pa dodaš še pektin (v šparu ga majo), pa bo še bolj marmeladi podobno, ker bo bolj skup stalo. Res pa, da sem imela domača jabolka (topaz), ki so bolj sladka od kupljenih. Ampak pomoje da bi tud z unimi uspelo, daš pač kako hruško več notr. Potem moraš obvezno v pečici pregret kozarc (jest sem samo enga, ker ne vem kolk je pokvarljiva) na 100 stopinj al pa prekuhat in potem notr čist vročo marmelado zlit (v vroč kozarc). Takšna mora pomoje vsaj kakih 10 dni odprta držat v hladilniku. No, bom javla kolk časa je zdržala. Zlatka, ne se preveč hvalit z izračuni, ker zaenkrat še jaz počivam na lovorikah na tej strani z rekordnim ITM (navzgor gledano)[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Packa jst.
|
|
|
|