jupiter -> RE: Montignac (18.3.2006 1:12:26)
|
V razmislek vsem monti navdušenkam (sem z vami).... odlomek z www.diabetes-zveza.si, članek Ketoacidoza in hiperglikemija ...Visoke ravni krvnega sladkorja lahko trajajo nekaj dni, mesece, leta in ni nujno, da se pri tem razvije ketoacidoza, ker je v organizmu še dovolj lastnega inzulina. Ketoacidoza se razvije, ko so ravni inzulina v krvi sicer na minimalni ravni, ki pa je takorekoč mejna. Ko pa se ravni inzulina znižajo, telo začne trošiti maščobe in izdeluje lastne ketone celo takrat, ko so ravni glukoze v krvi višje. Poraba maščobe bi lahko bila kar koristna, še posebno za tiste, ki bi radi izgubili kakšen kilogram telesne maščobe. To "posebno kurjenje" maščobe ni ravno zdravo, ker obenem zadene na tisoče bistvenih encimov. Ketoni so ponavadi stranski proizvod presnove maščobe in njihova količina pretirano poveča zakisanje krvi, povzročijo slabost v želodcu in tudi bruhanje. Smrtnost zaradi ketoacidoze je deset odstotna, se pravi vsaka deseta oseba.....(se poslovi)[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] hm, vseeno, pri montiju mislim da ne gre za minimalno izločanje inzulina temveč za normaliziranje le tega, pri vsej fruktozi ki jo pomalcamo sigurno ne mormo umret, kakorkoli pa punce prosim ne pretiravat! (dulcinea, to nate leti, ti ful malo ješ) Drugače pa sem bila kar začudena malo nad tem, da sem si čisto nevede zraven diete omislila še orehovo olje, ki ima baje sposobnost nevtraliziranja kislin, tudi v celulitu in arterijah (vsaj pravjo tako, bomo vidl rezultate) p.s. se opravičujem, če je mogoče mal čudno napisano, nisem doktor nažalost Splišni, marmelada iz pomaranč brez sladkorja ali česarkoli drugega je bljaaaaaaaaaaaaaaak. grenka ko hudič. bi mi jutro pokvarla, če bi jo jedla.
|
|
|
|