žiža
|
Ojla punce. Sem kar par dni rabila, da sem se spet spravila k računalniku. Sej preberem na hitro vsak dan kaj malega. Da bi pa kej napisala mi pa ponavadi zmanjka časa. Najprej naj napišem še nekaj receptov PZ. TESTENINE Z GOBOVO OMAKO: v ponev damo malo čebule, dodamo pol kozarca vode in dušimo 10 min., dodamo 20dag zrezanih gob, začimbe, sesekljan peteršilj, strt česen, sol poper. Dušimo še 20 minut. (meni drugače ta omaka ni glih ne vem kaj, moj pa pravi da je dobra) STROČJI FIŽOL S ŠUNKO IN SMETANO: Košček šunka zrežemo na kocke popražimo na malo olja, dodamo tri žlice kisle smetane in kuhan stročji fižol ter vse skupaj prepražimo. super dobro NADEVANI PARADIŽNIKI: Paradižnik izdolbemo in nadevamo z mešanico lahke skute, kuhanega jajca, zeliščnih začimb, soli in popra.Pečemo v pečici cca. pol ure. mnjjjjjjjjjjjaaaaaaaaaaammmmmmmmmiiiiiiiiiiii SOJINA SKUTA Z MESOM: 40dag mletega mesa zmešamo z 20dag sojine skute, enimjajcem, sol, poper, žlička rdeče paprike, ena sesekljana čebula. Pusti stati v hladilniku 2 uri nato oblikuj pleskavice in speči na žaru. (ful so rahle in dobre, jaz edino čebulo preskočim) RIBJE KROGLICE: Ribo skuhamo v jušni osnovi, ohlajeni odstranimo kost in kožo in z vilicami zmečkamo meso, dodamo jajce, 2 stroka česna, peteršilj, sol, poper, timijan. Dobro premešamo in dodamio 3 žlice sojine moke. POčakamo pol ure, da se masa strdi. z mokrimi rokami oblikujemo krogljice, ki jih laghko skuhamo v slani vodi, za tiste ki niso na montiju pa ocvreš v olju. Zraven dobro sede kakšna omaka DUŠENA AJDOVA KAŠA: prepražiš sesekljano čebulo in 15dag slanine, dodaš ajdovo kašo, sol in malo popražiš. Zaliješ z vročo vodo in dušiš 20min. SVALJKI IZ AJDOVE KAŠE: 100g kaše skuhamo, zmešamo jo z sesekljanim jajčevcem, zeleno papriko, 1 žličko origana, 1žličko timijana, sesekljanim peteršiljem, sol + poper in 1 strt strok česna. Dodamo 2 žlici dovoljene moke in 1 jajce. Oblikujemo svaljke, ki jih pečemo v pečici na 200c 30min. Serviramo s kakšno omakco. Dost mam pisanja. Kar se tiče grešenja naj povem, da tud moj kar dostikrat poseže po "prepovedani" hrani. Predvsem kar se tiče čokoladnih zadevic. Tudi jaz komaj čakam da vidim to težko pričakovano knjigo. Jaz jo bom kar kupila, sej se mi zdi, da je kar zelo ugodna. Nč zdej grem pa brž kuhat. Špinačka in osliči lp žiža
|