|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  88 89 [90] 91 92   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberke
31.8.2006 9:38:54   
Anonimen
tud jz sm bla zdj mislm da dvakrat v lab.

sj ni panike..si se pač mal zatipkala:):)

(odgovor članu alja01)
  Neposredna povezava do sporočila: 2226
31.8.2006 10:14:08   
urška76
Ojla user posted image !
Da vas mal na hitrco pozdravim. Se mi zadnje čase sploh ne da več viset preveč za računalnikom. Bi sam spala, pa spala, aja sem že rekla da bi spala....user posted image
Sem dala frišne slikice od trebuha v album, da vidte, da sem ta prva, ki ima popek že zuni. drugač pa zdej ko sem gledala slikice mi pa v dveh tednih ni kaj prov velik zrastu tale moj trebuh. No vsaj ne na slikah. Drugače pa tole moje dete skoz nekaj dreza v želodec. Enkrat me boli, pa jest ne morem, drugič se mi vse vzdiguje, pa zgaga me peče (tud donat ne pomaga več), mislim, očitno bo res punčka. In niti malo ne tako pridna, kot je bil Miha user posted image
Drugače moram pa drug teden v laboratorij. Sem dobila kup papirjev, za kri in vodo. Pa mislim, da me bodo za hepatitis spet testiral. V glavnem, krvi mi bodo pobrali toliko kot vampirji.user posted image
Linea negre še nimam, pa sem jo v prve mela full močno, še nekaj mesecev po porodu. Strij tud za enkrat še ne, pa žilce še tud ne pokajo . Že trkam na les, da se ne bo začelo. Ena je praševala, kdaj nastanejo strije. Mislim, da je to pri vsaki drugače. So RR-jevke pisale, da so jih tud po porodu dobile, ene že kmalu na začetku naosečnosti, ene smo bile pa srečnice in smo se jim izognile. No zase govorim za prvo nosečnost.
Kok pa jet sovražim to stolpnico. Že cel teden spet zbijajo, pa danes sem že celo uro brez vode. No teli so bili vsaj toliko uvidevni, da so nas opozorili in napisali listek na oglasno. Nekateri pa delajo in potem si kar naenkrat sredi tuširanja brez vode.user posted image  Komaj čakam, da začneva delat v Domžalah, bom potem lažje počakala na selitev, ker bom ziher, da je tole stanovanje sam začasna rešitev.
Uživajte na sončku

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2227
31.8.2006 10:47:37   
Anonimen
urška kok maš lepga buhija!!!user posted image

no jz sm pa strije dobila ene dva tedna nazaj pa še moj mi je reku kaj mam tm doluser posted image user posted image

a so vam kej rekle kok približno so zdaj veliki (dolgi)in kolk so težki...??

(odgovor članu urška76)
  Neposredna povezava do sporočila: 2228
31.8.2006 10:58:22   
Aja1
TinyP, moja je bila pri 29t in 5d velika cca od 35-40 cm in imela naj bi 1427g. To je bila zadnja meritev. Čez en teden grem pa spet in upam, da lepo napreduje (tako, kot moj trebušček, ki se opazno veča iz dneva v dan).

Urška...se ti bom kmalu pridružila, ker je moj popek že raven (oz. ga sploh ni) user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2229
31.8.2006 11:04:47   
Anonimen
moj user posted image  pa je včerj mel 32 cm in 1.5 kg....

vrejtno normalno.kajne??user posted image

(odgovor članu Aja1)
  Neposredna povezava do sporočila: 2230
31.8.2006 11:15:46   
andrejka
Hej!!

V katerem tednu te dajo prvič na CTG, pa kok dolg traja?

Pridelela sem +8, obseg je pa že kr okrogla 100.

Jest sm pa tok cunc že dobila, da sploh ne bom novih kupovala(dobr kšno za pocrklat že), ker jih mam res velik, je moj reku, da jih mava za tri otroke naenkrat ne pa sam za enga.
Pa so res lepe, ene še čist nove...
Sm že prat začela, pa likat, ker se bojim, da mi bo časa zmankal-likat sploh ne morm, oziroma eno žehto likam kr dolg s presledki umes... Prehmal a ne?Kaj ko si ne morem pomagat...

no ja, uživejte še naprej. Sm že čist pozabla kako je ko se ti noben ne premetava po trebuhu...

Andrejka user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2231
31.8.2006 11:18:28   
Anonimen
ja to glede cgr-ja tud mene zanima

je včerj rekla sestra če me kao naslenji mesec ko mam spet pregled napiše za ctg pa je G reku da mam še cajtuser posted image
pa je rekla no če ma pa že tak trebušček:)

tko da pomoje tm nekje en mesec prej al kako sj ne vem...

(odgovor članu andrejka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2232
31.8.2006 11:52:12   
Aja1
TinyP, koliko si bila noseča, ko so ti to namerili?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2233
31.8.2006 11:52:42   
Anonimen
28 tedno 5 dni

(odgovor članu Aja1)
  Neposredna povezava do sporočila: 2234
31.8.2006 12:05:54   
viv_
Dan...

jest sem bla pa zdele v HM-u. Kooooooooooooooook luštkane stvari. Za Mirno sem kupla 2 majčki z dolgimi rokavi pa eno trenirkico za v vrtec, za Zarjo pa ful ful luštkan kompletek hlačke in jopico iz pliša, pa body, v kompletu, za domov iz porodnišnice. Pa še en tak frajerski flisasto jopico, pa "ta prave" hlače z žepi pri kraj, roza, za okol... Hi hi hi... Kok sem vesela!

Pa še arhitektka mij e poslala prvo fazo naše bajte... Ideja zaenkrat... Ampak, premika se! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2235
31.8.2006 13:18:14   
kaja11
Urška76.... zelo lep trebuh, po velikosti blizu mojemu... ga bom slikala zvečer. S popkom se pa ne hvali preveč, ker je moj zunaj že dober mesecuser posted image .... sicer ne izgleda lepo, ampak kaj čmo.

Danes sem bila na testu za sladkorno in so ugotovili, da imam povišano vrednost in moram jutri še na daljši test. Pa sem že mislila, da bomo to nosečnost brez zapletov speljaliuser posted image . Prav na živce mi gre. Zdaj bom pa nehala jamrat, ker bom šele jutri izvedela kako pa kaj.

Na vago sem šla zjutraj.... +9kguser posted image .

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 2236
31.8.2006 13:28:05   
Aja1
zgleda da smo vse pridobile približno enako kg. user posted image , al jih bo treba pol nekako dol sprav't! No, s tem se bomo obremenjevale pa čez nekaj mesecev. Jaz sem si včeraj spet privoščila nutello z žlico. Ne morem se ji upret...al kar vpije, da naj jo pojem user posted image  user posted image

(odgovor članu kaja11)
Neposredna povezava do sporočila: 2237
31.8.2006 13:28:38   
Aja1
kaja11, srečno jutri na testu!

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 2238
31.8.2006 13:45:21   
kaja11
user posted image  Aja1... sem mislila, da samo moja Nutela govori.user posted image

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 2239
31.8.2006 14:39:21   
urška76
user posted image Madonca bejbe, pa kako nutelo to zdej delajo. K moja (no je ni več) je tud kar hotla v usta. Pa potem na moja stegna seveda.user posted image  kaja štoflčke v ušesa, da je ne boš slišala, da ne bo jutri slab rezultat.
Mi smo bili pa včeraj v H&M, pa je bla taka gužva, da za dojenčka sploh nisem nič pogledala, Mihu sem kupla dve majčki z dolgimi rokavi (komplet dve za ceno ene), pa eno majčko za našo mami, v zahvalo, ker je pazila na Miha. Drugač sem šla pa gledat, če bi dobila zase en lep bel modrčk, ker imam eno tanko majčko za na fešto drug teden, pa ni blo nič pametnega. Moja velikost je bila ali kičasta, ali tok podložena, da me je blo kar groza, al so bili pa čisto prozorni. user posted image  
Bova šla pa v septembru verjetno kaj v Celovec, pa bomo še v C&A ppogledali. Ker opažam na vseh fantkih take jopice kot jih ima Miha, pa take hlače, ... Skratka uniforme.user posted image  No pa za user posted image  moram tud še neki za iz porodnišnice kupit.
No pa prejšni dan, ko smo šli po copatke za našega vrtičkarja smo hotl še kake superge zame kupit, pa smo kupili majčke za očija. Bom morala res enkrat sam po nakupih, če bom hotla kaj zase imet.user posted image
Kar se pa ctg tiče je pa čist odvisno od doktorja. Eni pravijo da ni potrebe, v domžalah te dajo, ker ga pač imajouser posted image  (izjava babice v materinski pred dobrima dvema letoma). Pa odvisno kakšne težave ima nosečnica se mi zdi.
No pa hvala še vsem za pozitivne komentarje o mojem buhu. Se mi tkoooo fino zdi. No pa sej mate tud vse ostale, ki mate slikice gor tko cort trebuščke. Mislim, da sploh ni trebuščka v katerem raste dojenček, ki nebi bil cort.
No jutri gre pa moj mali prvič v vrtec. Se mi zdi, da kolikor je vesel, da je že velik fant, ki gre v vrtec, da ga je po drugi strani tega strah. Upam, da bo dobro prebrodil.

(odgovor članu kaja11)
Neposredna povezava do sporočila: 2240
31.8.2006 14:52:55   
krfjolca
Luštni trebuščki, ja user posted image
Saj meni je moj tudi všeč, samo kaj, ko je pa rit tista, ki me spravlja ob pamet user posted image  ... Stegna in boke mi je že tako zalilo, da pravzaprav kar malo upam, da bo dojenček naporen, da bo šlo čimprej dol user posted image  ... Saj se malo hecam ... In ne, nisem sebična, hočem pač, da ima moj malček lepo in zadovoljno mami user posted image  user posted image  ...

Sem si napisala seznam, kaj še potrebujem za dojenčka, in sem razporedila po kategorijah, katere stvari so nujne, katere manj nujne in katere lahko počakajo, če bo res treba ... Sem danes že mislila naročit prsno črpalko, ker je pri BCju dnevna akcija za 6.000, samo je od Tommee Tippeeja, pa sem brala, da niso tako dobre. Bom raje res počakala, pa če bo treba, kupim raje Aventovo, ki jih najbolj hvalijo ...

Sem pa ugotovila, da bom čez vikend sama doma user posted image  Groza, še nikoli nisem bila sama tukaj ... Možek gre na delovni vikend z reševalci na Mežakljo! Še najhuje od vsega pa je, da gresta oba s pesjanko! Kdo bo pa meni družbo delal ... user posted image  (no, razen forumov ...)

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D

(odgovor članu urška76)
Neposredna povezava do sporočila: 2241
31.8.2006 15:27:46   
Nogavica
Pozdravljene!
Sem vprašala že na "Kaj potrebujem za novorojenčka", pa bom še kar tukaj. Upam, da nimate nič proti user posted image :

Kaj mislite o tem, da bi namesto otroške posteljice kupila kar potovalno posteljico in jo uporabljala namesto klasične?
Tako bi jo čez dan lahko uporabljala tudi kot stajico in lahko bi jo vzela s sabo na kako potovanje. Finančno se vsekakor splača.
Kaj pa iz ostalih vidikov? 
Hvala za mnenja.

Živa - 22. 11. 2006
Tilen - 17. 10. 2009

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 2242
31.8.2006 15:35:51   
Anonimen
Ja nogavica to sm se tud jz spraševala..ne vem no jz sm poj kr kupla pojstlco v komisijski pa sploh ni bla draga in zelo lepo ohranjena..ne vem bo še kera druga kaj napisala......

(odgovor članu Nogavica)
  Neposredna povezava do sporočila: 2243
31.8.2006 15:47:30   
Anonimen
mal si preberte:
Doječkova zimska garderoba

Če se nam otrok rodi pozimi, nas običajno vedno skrbi, ali ga bomo znali pravilno obleči, pri čemer imamo vedno v mislih le to, da ga ne bo zeblo, skoraj nikoli pa ni skrbi, da ga v preveliki vnemi lahko oblečemo preveč in ga celo pregrejemo. Ker ne podhladitev ne pregretost za dojenčke nista dobra, je pomembno, da znamo preveriti, ali je otrokova telesna temperatura ustrezna. Le tako se bo tudi otrok sam dobro počutil.
Naj mu bo toplo
Dojenčki, še posebej novorojenčki, veliko hitreje izgubljajo telesno temperaturo kot odrasli. V prvem mesecu življenja moramo biti še posebej pozorni na to, da se ne podhladi. Zato moramo pozorno spremljati tako njegovo telesno temperaturo kot tudi temperaturo prostora, v katerem se z dojenčkom zadržujemo. Vedeti moramo, da se dojenčki v prvih tednih življenja tako rekoč ne gibljejo in se zato ne morejo ogreti z gibanjem telesa.
Kako topel je dojenček, najlaže ugotovimo, če mu potipamo čelo, tilnik ali trebušček. Koža na omenjenih delih telesa mora biti prijetno topla. Tipanje rok ali nogic ni preveč priporočljivo, saj so običajno veliko hladnejše kot ostali del telesa, seveda pa ledeno hladne rokice in nogice zagotovo niso znak primerne telesne temperature.
Sobna temperatura prostora, v katerem imamo dojenčka, naj bo med 18 in 20 stopinj Celzija. Priporočljivo je, da je čim bolj enakomerna, kljub temu pa je dobro, če tudi pozimi vsaj enkrat na dan stanovanje prezračimo in vanj spustimo svež zrak. Ponoči je temperatura lahko nižja, vendar pa moramo v tem primeru paziti, da je dojenček vso noč pokrit. Najbolje je, če ga položimo v spalno vrečo.
Oblačila
Čeprav dojenček, kot smo že napisali, veliko hitreje izgublja telesno toploto kot odrasli in čeprav se zelo malo giblje, pa ga kljub temu ne smemo oblačiti kot severne medvede. Priporočljivo je, da se ravnamo po sebi. Otroka oblečemo v toliko plasti oblačil kot sebe, za povrh pa mu oblečemo še tanko jopico in nogavičke. Če otroka oblečemo v več plasti tanjših oblačil, s tem laže reguliramo njegovo toploto; če mu je prevroče, mu preprosto slečemo eno ali dve majčki in obratno.
Ko otroka oblačimo, je dobro premisliti, kam z njim gremo. Če gremo po nakupih in se bomo zadrževali večinoma v nakupovalnih centrih, je smiselno otroka obleči v taka zgornja oblačila, ki jih z lahkoto lahko skoraj v celoti slečemo ali odpnemo, saj so tudi trgovine dobro ogrevane in je v njih zelo toplo. Zato otroku nikoli ne pozabimo sneti kapice, šala in rokavic, ko z njim vstopimo v ogrevan javni prostor.
Ko smo zdoma
Ko smo z dojenčkom doma, zadostuje, če ga oblečemo v bodi, bombažne žabice, pajacek in bombažno jopico, na nogice pa mu nataknemo lahke nogavičke ali copatke. Ko se odpravimo ven, dodamo še pleteno jopico, kapico, rokavičke in zimski pajac, ki otroku ne sme biti ne premajhen ne občutno prevelik. Ob odhodu ven je pomembno, da otroku pod kapuco zimskega pajaca damo na glavico mehko in toplo kapico, ki mu bo dobro grela ušesa in glavico, saj samo kapuca ne bo dovolj velika zaščita. To si velja zapomniti, saj dojenčki največ toplote izgubljajo prav preko glavice. Če otroka nesemo v kengurujčku, ga bo dodatno grela tudi toplota našega telesa, če pa ga položimo v voziček, moramo paziti, da bo voziček na dnu zagotovo podložen. Čeprav mamice pogosto mislijo, da je bolj pomembno, če je dojenček dobro pokrit, topla odejica ne zaleže dosti, če je dno vozička hladno. Zato je smiselno v voziček najprej položiti odejico, nanjo pa otroka. Zelo dobrodošla rešitev je tudi zimska vreča za voziček.
Spanje
Če pred spanjem otroka oblečemo v bodi in pajacek, sobna temperatura pa je okoli 18 stopinj, ga pokrijmo z rjuho in dvema ali tremi tankimi odejicami. Če je v sobi nižja temperatura, dodajmo še eno tanko odejico. Ker pa se odeje zelo razlikujejo tako po debelini kot po toploti, je v resnici najbolje, da se zanesemo na lasten občutek in presojo. Za pokrivanje so zelo primerne pletene odejice z luknjičastim vzorcem, vendar pa so nepraktične, ker se otrokove rokice lahko zapletejo v luknjice. Pametno je, če pleteno odejico oblečemo v bombažno prevleko. Prešite odeje za dojenčke niso najbolj primerne, saj so zelo tople in se otrok pod njimi zlahka pregreje. Vedno je bolje otroka pokriti z več plastmi tanjših odejic, ki jih odstranimo, če je pretoplo, kot le z eno zelo debelo in toplo.
Dojenčku pod zglavje ne dajemo nobenih blazin, zadošča le plenička, če bi med spanjem podrl kupček ali bi mu iz ust iztekala slina.

Pet varnostnih pravil:
1. Dojenčka nikoli ne puščajte samega v sobi, tudi če je le za nekaj minut.
2. Dojenčka vedno polagajte v posteljico na hrbet.
3. Ne kadite v prostorih, kjer je vaš dojenček.
4. V posteljico nikoli ne dajajte termoforja.
5. Dojenčka nikoli ne dajajte spat v bližino radiatorja, kamina ali okna, skozi katerega pronica sončna svetloba, ker se med spanjem lahko močno pregreje.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2244
31.8.2006 16:33:50   
Anonimen
Joj, ne vem, meni se zdi, da so te potovalne posteljice res čist "za silo", v pravi posteljici ima le tapravi jogi in s tem otrok nima težav s hrbtenico, koliko sem videla te potovalne posteljice nimajo ravno nekega "ležišča" samo eno tanjšo peno in to je to.
Mi imamo doma kar posteljico, še sicer ni sestavljena, ker še kar nekaj delamo doma,...jo pa imamo pripravljeno.
Lahko pa nabaviš tako posteljico, ki se da narediti v mladinsko kasneje in tudi malo prihraniš user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2245
31.8.2006 17:18:14   
krfjolca
Pomoje je tudi tako najbolje. Sicer lahko daš tudi v prenosno posteljico ta pravi jogi, ampak vseeno. Se mi zdijo bolj pripravne tiste posteljice, ki se jim da dvignit dno na sredino (da si malo hrbtenico prihraniš), in se kasneje spremenijo v mladinsko. Lahko pa prenosno kupiš namesto stajice, pa ti potem pride prav tudi za potovanja. Jaz sem tudi to razmišljala, ampak se bova verjetno raje za leseno stajico odločila, tisto, ki se ji prav tako dvigne dno in lahko dojenčka že malega noter položiš, ko te ni zraven ... Pri nas namreč ležalne dekice in igralni centri za na tla ne pridejo v poštev, ker imava psa.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2246
31.8.2006 18:56:28   
mirjanajelenko
zanima me ali že kateri teče iz prs men že 14 dni

prvi sonček 25.11.2006 Hčerkica
[img]http://tickers.baby-gaga.com/p/dev319pr___.png[/img]

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 2247
31.8.2006 18:59:37   
krfjolca
user posted image  SPOROČAM VESELO NOVICO!user posted image
KONČNO SEM DOBILA PRAVI TROJANSKI KROF!! user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

No, če smo natančni, 10 krofov user posted image
Trenutno se še odločam, ali bi jih delila z ostalimi člani familije, ali ne.
No, ker nisem sebična, si jih bova razdelila kar midva z Anžetom - jaz 5, on 4. Enega
mogoče dobi možek user posted image

Se opravičujem za skomine - sej vem, zlobna sem user posted image

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 2248
31.8.2006 19:28:11   
Anonimen
mirjanajelenko: ja to se men dogaja že kakšen mesec in pol....včasih vsak dan včasih po par dni presledka..no ravno eno uro nazaj spet...kaj čmo...

(odgovor članu mirjanajelenko)
  Neposredna povezava do sporočila: 2249
31.8.2006 19:40:27   
mirjanajelenko
tinyp:
prozorni izcedek mam, ko si pa narahlo stisnem pa priteče mleko, izcedek podoben mleku

prvi sonček 25.11.2006 Hčerkica
[img]http://tickers.baby-gaga.com/p/dev319pr___.png[/img]

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  88 89 [90] 91 92   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  88 89 [90] 91 92   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Iskren zapis očeta po porodu: Moja žena je...
Iskreno povedano ne vem, kako ji je to uspelo. Bolečina je bila tako močna, intenzivna, silna, da sem jo čutil celo jaz....

Spontani splavi
MioBambino

Koliko spontanih splavov ste imele?

nobenega (58%)

1 (30%)

2 (7%)

3 (2%)

več kot 3 (2%)

Število vseh glasov: 240

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!