|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  144 145 [146] 147 148   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novemberke
23.10.2006 13:23:40   
**Petra**
IZVIRNO SPOROČILO: krfjolca

Aja, zadnjič sem govorila z enim porodničarjem glede polne lune, pa je rekel, da najbolj vpliva 2 dni pred in 2 dni po polni luni. Da je takrat največ gužve :)

Se pravi, da bo naval user posted image okol 5. novembra!!!??? user posted image user posted image user posted image user posted image Upam, da bom med njimi user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 3626
23.10.2006 13:26:26   
Anonimen
Dobro jutro...

Me je šele sedaj zbudil telefonski klic iz službe! Ampak ksreči se izpiše telefonska številka, tako da teh klicev namerno ne dvigam. Kaj, sedaj sem na porodniški in naj me že enkrat pustijo na miru!user posted image

Adelinna, meni tudi zadnje tri dni noge zatekajo in sedajhodim samo za kakšne pol ure na sprehod, potem pa ležat in noge v luft! Kaj pa čem. Ampak pomaga! Jaz sem zadovoljna, da se je to pojavilo šele tako pozno v nosečnosti!

Moj današnji plan pa vsebuje pripravo krpic za umivanje otroka. Dobila sem kar nekaj starih plenic za razrezat in jih bom samo obentlala, pa bom imela cel kup 'novih' krpic user posted image Saj 40x40cm so primerne, kajne? Jih ni treba še manjšati? Posebej zato, ker jih lahko naredim skoraj poljubno veliko!

Joj, punce, še eno nerodno vprašanje... a katera ve, kako točno zgleda klistir, ki ti ga dajo pred porodom? Sem slišala nekaj nasprotujočih izjav, in nobene pozitivne, sedaj me pa resno zanima user posted image

(odgovor članu adelinna)
  Neposredna povezava do sporočila: 3627
23.10.2006 13:28:48   
**Petra**
IZVIRNO SPOROČILO: melita73
Lepo se imejte kljub deževnemu vremenu.

Uuuu, pri nas pa nič ne dežuje -  ne še. Po moje bo tudi k nam prijadral dež. Je prov lepo toplo zunaj, včasih mal vetrček pihne, pa sonček posije... pravo jesenko vreme.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu melita73)
Neposredna povezava do sporočila: 3628
23.10.2006 13:39:15   
viv_
IZVIRNO SPOROČILO: ema79

jst bi pa danes sam neki povedala-
JST BI ŠLA RADA ŽE ENKRAT RODIT, KER MI GRE VSE ŽE ORENK NA K......!!

Bog usliši mojo željo!!!    Prosim!!!!

Še ena tuki, še ena tuki...

Evo, sem dala v album slikce od vozička, pa koška, pa Mirnine sobice user posted image

(odgovor članu ema79)
Neposredna povezava do sporočila: 3629
23.10.2006 13:41:39   
Anonimen
Pri nas tud še sonček sije user posted image ,...danes bi prav rada šla kam ven...., no bomo videli mogoče pa res user posted image ,...

Evo dala sem najnovejšega bušija v album,... slikanega z mojim novim lupčkom SE K610i user posted image  (dela kar lepe slikice nimaš kaj user posted image ).

user posted image  Lep dan punce,.... vas pridem še zvečer pogledat.

Krfjolca, res mi je žal, da imaš same težave zadnje čase user posted image  user posted image ,   komaj čakam, da sporočiš, da si rodila in da je vse ok user posted image ,...čeprav zdaj še zelooo prehitro, ampak ko pač boš user posted image .user posted image user posted image

(odgovor članu **Petra**)
  Neposredna povezava do sporočila: 3630
23.10.2006 13:59:55   
marella1
hello user posted image

se še jaz pofočkam. Zadnje dni mi trebuh otrdeva, user posted image pa se še vedno ful preteguje. Komaj čakam sredo, imam pregled in CTG. Punce jaz bi tudi rada šla že rodit!!!!

pa pa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3631
23.10.2006 16:13:21   
ema79
sem nazaj že iz četrtega CTG, vse v redu.
V sredo CTG+pregled.
Na živce mi gre, kusem vsak dan v ZD,ker moram jutr v laboratorij, da mam v sredo izvide.
JST BI RES ŽE ŠLA! od mojga hčerka bi rada, da grem jutr rodit, ku ma ona RD, drgač pa tud men vsi pravijo, da ne 1.11. Je pa čist vseen zame. Bomo pa pač mel na poseben dan RD(če bo treba).

(odgovor članu marella1)
Neposredna povezava do sporočila: 3632
23.10.2006 16:34:51   
Aja1
Matejka, lep trebušček user posted image user posted image user posted image

Vidim, da bi vas večina že kar šla rodit...jaz pa kar še ne.....meni je prov fajn bit user posted image . No, do PDP bi kar počakala, potem bi pa tudi jaz šla, ker bo verjetno čakanje ubijajoče.

Punce, koliko kg ste pa pridelale? Jaz sem že na +13- 14kg.

(odgovor članu ema79)
Neposredna povezava do sporočila: 3633
23.10.2006 16:45:59   
Anonimen
Jaz se strinjam z Ajo1, jaz še tudi ne bi šla rodit. Se počutim še vedno prav uredu, trebušček mi pa tudi ni na poti. Men je ful lepo, ko se user posted image  premika in z njo moj buši, jaz bom res pogrešala vse skupaj.user posted image

Oh, jaz sem na 15 kg plusa.

< Sporočilo je popravil MucaMaca -- 23.10.2006 16:46:29 >

(odgovor članu Aja1)
  Neposredna povezava do sporočila: 3634
23.10.2006 16:56:06   
Anonimen
user posted image  tako našla žrtev, pičim na tortico user posted image .
Spet mi je cuker padel user posted image ,... Aja1,...tudi jaz sem predelala že nekje +13kg (čeprav še vedno govorim, da sem se zredila za slabih 12kg user posted image ,... user posted image ) Samo ne nobenmu povedat, velja? user posted image  user posted image

No, lepo bodite! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3635
23.10.2006 17:03:01   
Anonimen
Matejka, naj ti tortica tekne! user posted image  user posted image  user posted image

jaz se tudi kar naprej bašem z sladkarijami, njam njam!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3636
23.10.2006 17:20:48   
katy.25
Tudi jaz sem med tistimi srečnicami, ki jim nosečnost ne povzroča težavuser posted image .

Tudi jaz bi šla kar na rok rodit čeprav je to 1.11. okrog katerega imajo tudi moji znanci veliko pripombuser posted image . Samo ena gospa do sedaj je reagirala čisto drugače kot ostali in ta bo najverjetneje tudi krstna botra. Ona je rekla uuuu to pa je velik praznik 1.11. - praznik vseh svetnikov. Sem bila kar vesela, da je nekdo malo bolj pozitivenuser posted image !

Tudi moj g. pravi, da če ne rodim prej mi sproži porod 2.11., ker ima tudi probleme s 1! Meni je ok samo da mi ni treba čakat tistih 14 groznih dni po PDP. Sem malo pogledala k oktoberkam in tiste ki so čez rok res trpijo.

Kar se pa tiče kil sem pa najbrž rekorderka +18. Ampak dokler se tako dobro počutim se sploh ne sekiram. Bom že shujšala. Sicer pa pravijo, da se mi sploh ne poznauser posted image ...mam srečo, da sem med visokimi ljudmi in se kile skrijejo. Pa veste kaj mi že celo nosečnost full paše ogrska salama in maslo (česar prej nisem jedla) od sladkega pa punč desert od Kranjskega kolačka. Tega pojem ...hmmmm...na tone.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3637
23.10.2006 17:41:26   
Monika79
ojla so user posted image

Vidim, da bi kar ene rade ušle v Rim user posted image  tudi jaz se pridružujem parim, ki se v nosečnosti dobro počutijo in uživajo, mislim, da bom tudi jaz pogrešala brcanje in kolobacanje v mojem trebuščku, tako, da se mi nikamor ne mudi, ker če bi rodila sedaj bi mi še pol stvari manjkalo za user posted image , tako, da še moj mora kar počakati na toplem user posted image user posted image  samo nek občutek me daje, da ne bo najin srček počakal do PDP user posted image   mene edino kar me moti sedaj je ta bolečina v sramni kosti, drugače pa me tudi malce križ boli, samo ni prehudo, sem imela take grozne menstruacije, da me je skoraj pobralo od bolečin v križu user posted image  tako, da je to nič proti tistim user posted image   v glavnem rdečke nič ne pogrešam user posted image user posted image user posted image user posted image

no pa da ne bomo samo jamrale tukaj gor, bom pa malo temo obrnila, me zanima, če ste se punce z partnerjem/možem dolgo delale na naraščaju, da ste zanosile ali ne? tako, da se malo obrnemo na začetek in se spomnimo tistih magičnih črtic in + user posted image user posted image  pa da bomo boljše volje user posted image

no da jaz začnem user posted image  midva sva 6 mesecev oziroma v 6 mesecu se nama je uresničila želja in sem zanosila  user posted image user posted image user posted image  oh se še tako spomnim tistih dnevov, ko sem delala test, pa kar nisem mogla verjeti, da sem res user posted image  dokler nisem povedala mojemu dragemu user posted image  čudoviti spomini user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  no sedaj pa ste druge na vrsti user posted image user posted image

malo pozneje še dam jaz slikco mojega bušija gor user posted image user posted image

lp Moni user posted image

16.11.2006 sem postala MAMA mojemu zakladku Kaji.

Preden je bila spočeta - sva si jo želela,
še preden je bila rojena - sva jo ljubila,
in komaj se je rodila - bi zanjo umrla.
TO JE ČUDEŽ ŽIVLJENJA!

M.Hawkins

(odgovor članu katy.25)
Neposredna povezava do sporočila: 3638
23.10.2006 17:54:49   
Monika79
tako, pa je tudi moj trebušček v albumu, no mislim trebuh user posted image user posted image user posted image user posted image

TO JE ČUDEŽ ŽIVLJENJA!

M.Hawkins

(odgovor članu Monika79)
Neposredna povezava do sporočila: 3639
23.10.2006 18:03:12   
krfjolca
Midva sva se pa lotila "dela" pol leta pred poroko. Sva brala, da je za zdrav par povprečje pol leta, da rata, zato sva rekla toliko pred poroko, pa ko bo, bo. No, je bilo pa celo v prvo user posted image Smo pač plodni, kaj češ, hehe.

Jah, če nimaš težav, je nosečnost prav prijetna, ja. Če so pa stalno eni problemi, se pa hitro naješ vsega. Mimogrede, ali katera že pije čaj iz malinovih listov? Menda naj bi pomagal pri mehčanju materničnega vratu ...

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D

(odgovor članu Monika79)
Neposredna povezava do sporočila: 3640
23.10.2006 18:14:11   
Monika79
glede tega malinovega čaja, pa ene pravijo, da jim je pomagal, da se je vse skupaj prej začelo, pri drugih pa ne, tako, da je odvisno, nimaš pa kaj zgubit, če poskušaš. Ta čaj se pa dobi v lekarni se mi zdi a ne?

Ja saj vsaka ženska je drugačna in tudi drugače občuti nosečnost, tako, da bo to vedno tako, da imajo ene full dosti težav in bolečin/problemov ter slabega počutja, druge pa pač prav nasprotno, sicer pa še malo punce, pa bomo MAME user posted image user posted image  kaka lepa beseda user posted image user posted image user posted image

TO JE ČUDEŽ ŽIVLJENJA!

M.Hawkins

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 3641
23.10.2006 18:52:54   
katy.25
Midva sva pa decembra govorila, da  mogoče bi jaz nehala jemati kt, ker počasi bi bilo pa fino začeti delati na user posted image . So mi priporočali da par mesecev počakava, da se telo ¨očisti¨ ampak je bilo pa tako, da sem se pridružila dragemu na sl. potovanju v Izrael in je naneslo in nisva pazila in smo potem ¨švercali¨.

Sem pa zdele košek skupaj spravila... sem se mučila z likanjem. Tako imamo tudi v dnevni sobi ležišče za našo user posted image , da nam ne bo treba biti ves čas v spalnici, kjer imamo posteljico.

Kar se tiče malinovih listov mi je pa sestra pri g. rekla, da bi ga moral popiti par sodov, da bi funkcioniralo. Tako kot sem nekje brala, da bi z masažo presredka morale začeti 2 leti pred nosečnostjo, da bi dosegle kak rezultat. Ne vem no, mislim,da če v nekaj verjameš tudi funkcionira. Pila ga pa najbrž ne bom. Verjamem v to da rodim na rok!! Heheuser posted image

(odgovor članu Monika79)
Neposredna povezava do sporočila: 3642
23.10.2006 19:22:14   
krfjolca
Jaz sem pa vseeno poslala dragega v lekarno po malinove liste. Pa jih menda v lekarni sploh ni?! user posted image Kje pa potem to prodajajo, a katera ve? A jih bom morala sama sušit, malin je sicer kar precej okoli bajte user posted image V Kranju in okolici namreč ne poznam nobenega zeliščarja ...

Sicer je pa še nekaj metod, ki naj bi "pospeševale porod"
- vroča kopel ali prha (samo kopeli rajši ne bi, ker pol ne veš, ali ti odteče voda)
- kamilični čaj (naj bi povzročal popadke)
- materina dušica (odpiranje)
- malinovi listi (mehčanje)
- seks (naj bi en hormon v spermi mehčal vrat)
- hoja po stopnicah (če imaš srečo in so še zmoreš user posted image )
- masaža prsnih bradavic (naj bi povzročala krčenje maternice)

A ima še katera kaj na zalogi? user posted image

(odgovor članu katy.25)
Neposredna povezava do sporočila: 3643
23.10.2006 19:46:55   
Lana_s
Ojla,
danes sem imela pregled in se še čisto nič ne dogaja. Mislim, da bom kar po roku rodila. Pa tak se mi ne mudi, še imam 21-tega izpit in do takrat še naj počaka, čeprav sem tudi jaz že sita tega trebuha in neokretnosti, pa težkega vstajanja....
Krfjolca, zarečenega kruha se največ pojeuser posted image -glede nosečnosti mislim. Jaz sem še po porodu si mislila, da tak hitro pa ne bom večuser posted image Aha, niti 9 mesecev ni minilo pa spetuser posted image Prvič nama je ratalo v tretjem mesecu, zdaj pa samo v enem poskusuuser posted image NIti nisma - vsaj jaz neuser posted image še planirala, da bi imela še enega, no saj pomislila sem že samo ne na glas, ker sem še vedno študentka, brez prihodkov in nisem hotela toliko bremena na mojegauser posted image prenest. Pa je njemu nek glas rekel, da ne sme "pazit" in je bilo to to.user posted image user posted image   Zdaj pa komaj čakama tega fantiča.

V to kar bi naj porod sprožilo pa jaz ne verjamem. Vsak dan vsaj 10x grem po stopnicah gor-dol, tudi prvič, pa nič. Jaz mislim da ko je posteljica zrela in telo teruser posted image pripravljena takrat je.

Najina lumpka; Tina 7.6.2005, Luka 3.12.2006

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 3644
23.10.2006 19:53:27   
urška76
No, da se še jaz pofočkam. Pri nas tud še nič novega, razen naveličanosti. Pa vsak dan en kup opravkov, da sploh ne pridem do interneta. No jutri bo upam, da lahko kaj počivala. Pa se mal posvetila RR-ju, ker je kar nekaj stvari, ki jih še nisem prebrala.
Zdej pa šibam neki pojest, potem pa noge dat v zrak, ker mi telih mojih dobrih 14+ kg dela težave.
lp

(odgovor članu Lana_s)
Neposredna povezava do sporočila: 3645
23.10.2006 19:54:01   
viv_
krfjolca - čaj majo pomoje v trgovini Lučka v centru mesta. Tam imajo tovrstne stvari. Jutri ga začnem pit! user posted image  Ga imam nekaj doma, mi ga je ena kolegica dala.

Mene pa če hodim tako špika v trebuhu, da je za znoret. Potem se pa premikam ko ena 90-letna mama user posted image .

Ma, še malo, pa bo vse za nami...

(odgovor članu Lana_s)
Neposredna povezava do sporočila: 3646
23.10.2006 20:01:03   
Anonimen
Tako evo mene user posted image .
Z mamo sva prispeli s tortice user posted image ,... ampak sva pa morali,.... user posted image  sva šli malo v nenačrtovan šoping user posted image ,....

Tako sem domov privlekla eno pižamico, pa 4 spodnje hlačke, pa en kompletek za tamalo user posted image  (plišasti tako lep - ker je pač bil skoraj zastonj user posted image ), drugače ga ne bi vzela. Je pa tak cart user posted image .

Potem pa sem še mamo nahecala, da naj bo malo solidarnostna in naj tud ona kaj zapravi user posted image , tako, da si je tud ona eno majčko privoščila user posted image .

Aja sem pa jezna kot user posted image ,...sem si vsa vesela kupila športne copate za mene, primerne barve, lahke,... v glavnem popolne za vozičkanje in še potem za pomlad, pa še poceni so bili, da nisem mogla verjet, ker so bojda starejši model user posted image ,...
In pridem domov pa vsak copat druge barve user posted image  user posted image  user posted image , oz. en je bil verjetno nekaj časa na svetlobi,...jutri zjutraj jih grem kar menjat, preden mi prodajo še zadnji par mojo št. user posted image

(odgovor članu krfjolca)
  Neposredna povezava do sporočila: 3647
23.10.2006 20:12:14   
krfjolca
U, saj res, Viv, na Lučko še pomislila nisem. Bom jutri poklicala, če imajo, če ne bom pa iz Šiške naročila, če po pošti pošljejo. Zdajle pa pijem materino dušico. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3648
23.10.2006 20:19:43   
katy.25
Karfjolca....si se pa odločila a?! Pa založila tudi z vsem mogočim user posted image . Uživaj ob materini dušici.

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 3649
23.10.2006 20:52:32   
Aja1
Tudi nama je uspelo user posted image  naredit v prvem mesecu. Ko sem dobila službo za nedoločen čas, res ni bilo več ovir za to odločitev, pa z adaptacijo stanovanja sva zaključevala. Sicer nisva pričakovala, da bo ratalo tako hitro, ampak sva bila full vesela, da je bilo tako....še prav živo se spomnim, da sem test delala na dan, ko so našli Silva Pluta.

Tudi nam je babica v MŠ rekla, da je treba čaja iz malinovih listov spiti več sodov in masirati presredek vsaj dve leti....tako, da jaz ne bom tega prakticirala. 

Monika, luškan buši user posted image user posted image user posted image ....pa tuid ni zelo velik. Koliko imaš obseg?

NOVEMBRKE

Katy.25, PDP 1.11., Kranj ali Trbovlje, user posted image
MucaMaca, PDP 1.11., Celje, user posted image
Aja1, PDP 2.11., Novo mesto, user posted image
Ema79, PDP 2.11., Ljubljana, user posted image
viv, PDP, 3.11., Kranj, user posted image
Mami23, PDP 4.11., Novo mesto, user posted image , 17.10. rodila NEŽO
Urška76, PDP 4.11., Ljubljana, user posted image
taya76, PDP 4.11., Ljubljana ali Celje
Luni, PDP 5.11., Postojna, user posted image
marella, PDP 6.11., Ljubljana, user posted image
adelinna, PDP 6.11., Postojna ali Ljubljana, user posted image
Kaja11, PDP 8.11., Ljubljana, user posted image
Matejka81, PDP 9.11., Maribor, user posted image
Capyka, PDP 10.11., Postojna, user posted image  
mirjanajelenko, PDP 11.11., Celje
seenamojca, PDP 12.11., Ljubljana, user posted image  
MALINČICA, PDP 13.11. Maribor
majas, PDP 15.11., Izola, user posted image
**petra**, PDP 15.11., Novo mesto ali Brežice, user posted image  
max81, PDP 15.11., Jesenice ali Kranj
krfjolca, PDp 17.11., Kranj, user posted image
tinyP, PDP 17.11., Jesenice
blecky, PDP 22.11., Kranj
Melita73, PDP 23.11., Ljubljana user posted image
Lana_s, PDP 24.11., Ptuj, user posted image
Nogavica, PDP 24.11., Maribor, user posted image
Danaja1, PDP 24.11., Kranj
Monika79, PDP 25.11., Ptuj
alja01, PDP 25.11., Trbovlje

(odgovor članu melita73)
Neposredna povezava do sporočila: 3650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  144 145 [146] 147 148   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  144 145 [146] 147 148   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Oton ... iz avtomobila
He, he ... Moj tretji porod, zelo zanimiva in pravzaprav zelo lepa izkušnja.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.