|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
10.2.2006 8:41:30   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   [Brisano sporočilo]
10.2.2006 9:14:38   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Ali tepete svoje otroke?
10.2.2006 9:18:50   
Reja
Jaz sem v otroških letih kakšno dobila samo od sestrice, ki ji potem nisem ostala dolžna.

Starši me niso nikoli tepli. Se je pa očetu enkrat mali utrgalo in mi je dal eno brco v rit. STara sem bila že kakih 15 let. To se mi je zelo zamerilo in nikoli v življenju nisem bila nad njim tako razočarana in užaljena.

Jaz pa svojih ne nameravam tepst, kot kažejo izkušnje moje mame, se da tudi na drugačen način ljudi kaj naučiti.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 28
10.2.2006 9:24:47   
bskrle
Kako otroka kaznovati?
Ali je dovolj črna pika na listu papirja ali odvzem igrače, prepoved risanke ali ena po riti?
Naši dve jih obe dobita/ sta dobili po riti, če brcata med previjanjem tako, da se ne dasta previti in me ob tem brcata v trebuh.
Ta starejša dostikrat  "ne sliši", kar ji pravimo (izmakne bonbone, nosi vodo sem ter tja po hiši, pljuva povsod naokoli, vleče dol zavese ... ) in se smeji kot vražiček in naju čaka in gleda, kaj bova storila.
Dostikrat je dovolj, da jo primem za roko jo odpeljem v sobo in ji rečem, da naj se igra sama, včasih pa jih dobi po riti. Obvezno sledi pogovor o tem, zakaj je kaznovana.
So dnevi in tedni, ko kazni skoraj niso potrebne in dnevi, ko smo stalno na meji.

Zakaj je deklica dobila klofuto ne vem?  Ali je kriva le mamica ali pa jo je ta mala zaslužila?

Nerada sodim vzgojne prijeme drugih, četudi mi niso po volji in niso v  skladu z načeli.

Midva z možem sva jih oba dostikrat dobila po riti, pa zaradi tega ne čutiva posledic.
Zelo pa čutim odsotnost starševskega pogovora z mano. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
10.2.2006 9:36:02   
snorlax
IZVIRNO SPOROČILO: Deni

Pa mi povejte vse zagovornice tistega "otrok ne tepem", kako bi odreagirale, če se dril začne ob sedmi uri, ob osmih je že vse narobe, ker med tem časom tamal taveliko že trikrat zlasa z namenom "dej ustan ze", po stokratnem prigovarjanju, naj pazi na skodelico kakava pred sabo, da vse skupej ne zleti v "frišno" pobarvano steno ( prejšnji teden je na steni pristal borovničev jogurt ), pa potem vseeno pristane.....,če  skozi cel dan pomalem špikajo v osje gnezdo ?  O.k., prvi dan gre mimo, pa tretji, pa en teden dni tudi.  Kaj pa ko imaš tolerance poln kufr, ko si brez atoma energije in enostavno ne folgaš več ? Kaj pa takrat ? Naj pokličem mamo, babico, teto, sestro,prodajalko v trgovini,....da mi bo naredila red doma in v moji glavi ?!?
Ne kje pa. Takrat sem vedno sama in samo men se pokrovka dviguje. Rešim tako kot se mi zdi prav, pa če je to zvišan ton glasu, ena po riti, poteg za ušes,..
Če si otrok zasluži, jo mora dobit, pa rečte kar hočete. Glede na to, da sem več ali manj sama z otrokoma, jima pa že moram pokazati kdo je glavni in kdo bo na koncu vedno zmagal. Aja, pa to ni zmaga v smislu " sem najboljša ker sem močna in pametna", to je zmaga v smislu "otroci morajo vedeti kdo je glavni in kdo jim utira prave, dobronamerne smernice".  Tako je in pika.

Tudi jaz sem večinoma sama, z dvema, moj dril se začne ob 4.30 zjutraj, v posteljo padem okoli polnoči. A zdaj pa naj otroka naklofam "vzgojno", če fotra ni doma, če imam vsega poln kufer. Verjemi, 100x me prime tahuda jeza, ko hočem tamalega previt, pa se dere in zvija, da ga sploh ne morem dobit na plenico. A bi kaj pomagalo, če bi ga vsekala po riti. A bo vedel pri enem letu in pol, zakaj jih je dobil? Lepo te prosim. Eno mu zapojem in se pomiri. 100 % preverjeno, deluje. Ali pa mojega najstnika, naj vsekam za uho, ko mu miljontič rečem, naj si pospravi sobo. Ne, dol se vsedem z njim in se pogovoriva, pa skregava tudi, pa na koncu oba malo popustiva in skleneva dogovor. Zaenkrat deluje. Glede na to, da bo star 14 let, da je v šoli priden, da spoštuje odrasle ljudi, da ima vcepljene neke norme in vrednote, mislim, da moj način deluje.

Se pravi, da bi moral nekdo tebe, če nekaj razbiješ, poliješ, zažgeš kosilo, nekdo vzgojno udariti, da boš vedela za drugič. Lepo te prosim!

To je isto kot pri zakoncih, vsi se kdaj skregamo, vsem kdaj dvigne pokrov, samo da nekateri partnerja še udarijo, drugi pa ne.

Še vedno ne zagovarjam tepenja, tudi "vzgojnih" ne.  Od kdaj je pretepanje vzgojno, to pa ne vem. Kaj otroku s tem poveš? Mogoče to, da bo vrstniku najprej nekaj rekel, potem pa ga bo udaril, ker pač tudi mamica dela tako doma.

Moj moto: Če beseda ne zaleže, tudi šiba ne bo.

LANI: - 18 KG

LETOS: ????

Neposredna povezava do sporočila: 30
   [Brisano sporočilo]
10.2.2006 9:44:52   
Brisani uporabnik

(odgovor članu bskrle)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
10.2.2006 10:11:39   
mi3=
Jaz sem pa na to temo enkrat prebrala knjigo z naslovom Z otrokom lahko sodelujete, kjer je bilo napisanih kar nekaj pametnih splošnih fint za vzgajanje.
Se pa strinjam predvsem s tistimi, ki ste napisale, da je današnji svet ves v parolah za otrokove pravice, o odgovornostih in dolžnostih se pa ne govori s takim zanosom.
Sploh pa je vsak otrok svet zase in je povsem nemogoče izdelati univerzalni načrt vzgajanja. Če bi se to dalo, bi bilo vzgajanje res dosti bolj preprosto ampak tudi bolj dolgočasno, mar ne...

Neposredna povezava do sporočila: 32
10.2.2006 10:14:42   
snorlax
Pa še nekaj za vse zagovornice tepežkanja, pomislite na tiste uboge ženske, ki se matrajo za otročke, pa jih ne morejo imet, pa pomislite na lepe očke svojih otrok, pa Boga ali pa kogarkoli zahvalite, da imate zdrave, nagajive, živahne otroke. Ali bi imele raje bolnega otroka, ki bi ležal v postelji in se ne bi mogel premakniti in vam razmetati vašega pospravljenega stanovanja in popackati sveže prepleskanih sten?

Neposredna povezava do sporočila: 33
10.2.2006 10:19:35   
Anonimen
Jaz sem gledala  večkrat oddajo Nanny (se mi zdi, da je tako naslov)  predvajajo jo po kabelski, kako  neka varuška pomaga staršem pri vzgoji problematičnih otrok.
Spomnim se enkrat, da je mama samohranilka imela 6 letno deklico, ki je bila za 100 user posted image . Tepla je mamo, zanalašč razbijala stvari, razmetavala, jezikala... V lavnem pravi hudiček.

Tepež in kazni, ki jih je mama izvajala niso pomagale, ker je mama na koncu vedno popustila in vse pospravila.

In to kar je Nanny storila, mi je ostalo zelo v spominu. Prinesla je stolček, ki sta ga z mamo poimenovale stolček za poredne (ali nekaj takega). In ko je imela punčka izpad je morala iti nanj sedet. Seveda se je mala upirala, jokala, kričala vstajala, se metala, krilila z rokami, kot sam user posted image . Pa jo je morala mama vedno nazaj posedet in vztrajati pri kazni. Spomnim se, da jo je morala mama dol držat. NA koncu po kakšnih 20 minutah je deklica popustila, jokala, bila užaljena, ampak je sedela na stolčku. Mama pa se je v dnevni sobi jokala. Če ne bi bilo nanny,bi že 100x pupustila, je povedala.
POtem so jima dali teden dni časa. In deklica, je vedno vedela, da bo mama vztrajala do konca in se je tako nehala upirati in  na koncu vedno odsedela svojo kazen. Kako dolgo je morala sedeti pa je bilo odvisno od vzroka.  In preden je lahko zlezla s stola, je morala reči mami: rada te imam in oprosti. In če ni hotela, je morala tako dolgo sedeti, da se je nehala kujati. Seveda ji je mama vedno rekla preden jo je posedla na stol, kaj je mala naredila narobe in je deklico vprašala, če se ji zdi to prav in da naj razmisli.
Seveda ji je pa na koncu odslužene kazni tudi mama morala objeti in ji povedati, da jo ima rada.

< Sporočilo je popravil URSKA -- 10.2.2006 10:32:15 >

Neposredna povezava do sporočila: 34
10.2.2006 10:21:03   
Anonimen
Sem dolgo razmišljala, ali naj sploh odgovrim.
Če bom kdaj udarila svojega otroka, potem bo to največja napaka, ki jo lahko naredim v življenju. To govorim iz svojih lastnih izkušenj.

Med mano in bratom je šest let razlike, jaz sem bila pravi angelček v primerjavi z njim, pa vendar sem jih sama velikokrat dobila okoli ušes, po riti, pa tudi kakšna jezna brca je priletela. In mi ni bilo fajn. Dolgo semkot otrok sama pri sebi mislila, da sem si sama kriva, da sem bila poredna (ker sem npr. po nerodnosti, ne zanalašč polila kakav po tleh ) in sem si tepež zaslužila. Potem sem s časom spoznala, da moja starša nista dozorela svoji vlogi in je tepež samo posledica njunih frustracij, ker nista vedela, kako drugače ukrepat. Brat ni bil tepen niti enkrat, kljub vsem ekcesom, ki si jih je privoščil, starši so, iz moje izkušnje, ker so bili starejši in bolj zreli, pri njemu ukrepali povsem drugače. Pa to ne pomeni, da so mu popuščali. Ne, imela sva precej strogo vzgojo, le da so pri njemu uporabili druge vzgojne metode, kot pri meni. Je trajalo dlje in potrebno je bilo več pregovarjanja, kot pri meni, ampak na koncu so dosegli to, da je moj brat odrastel v samozavestnega, poštenega, delovnega moškega. Pri meni so "vzgojni udarci" dosegli to, da sem bila nesamozavestna, prestaršena, svojega mnenja nisem nikoli povedala. Potem sem šla na faks, bila sem relativno samostojna, danes mi ni problem povedat, kaj si mislim, samozavest je tudi tu, ker sem se zavedal, da za tepež nisem bila sama kriva. Z drugačnim pristopom k moji vzgoji mi ne bi bilo potrebno prvih nekaj let mojega odraslega življenja prebolevat moje strahove, temveč bi lahko že prej normalno živela. Ni mi bilo fajn, še posebej ne skozi najstniška leta. Tepež se je končal, ko sem imela kakih dvanajst let, ko se je spet pripravljala ena klofuta, zato, ker se glede določene zadeve nisem strinjala z očetom in je to jemal kot tipično najstniško odgovarjanje. Takrat sem se kar naenkrat postavila zase in sem mu rekla nekaj v smislu: "Ti kar udari, saj je to edino kar znaš. Nisi sposoben sprejmati drugačnega mnenja, tudi če stvar argumentiram in dokažem, da imam prav, boš to zakamufliral v odgovarjanje in klofuto)". Takrat sta se oba z mamo sesedla na kavč, se zamislila in nisem dobila nobenega udarca več.  Prepričana sem, da mi ena ali dve čez rit ne bi škodovali, vendar ko to traja več let, nastanejo nepopravljive travme, ki se jih starši ne zavedajo, ker jim otroci tega ne bodo povedali!
Ko se danes pogovarjam z mamo o moji vzgoji, pove, da je bila to največja napaka v življenju, da si ne bo nikoli odpustila, ker ve, da bi lahko postopala drugače, a še ni bila dovolj zrela, potrpežljiva za kaj takega. Jaz sem ji odpustila, pozabila ne bom, da bo to vedno opomin meni. Danes se razumemo odlično.

Se strinjam, da je psihičnega nasilja več kot fizičnega in da ima lahko grozne posledice, vendar eno ne sme biti opravičilo za drugo. Tudi permisivne vzgoje je bistveno preveč, ko so otroci prepuščeni sami sebi. Meje morajo biti postavljene, starši morajo biti dosledni. Otroci so in vedno bodo iskali meje ter preizkušali starše, starši pa jim morajo meje postavit. Verjamem v to, da se lahko vzgaja tudi brez takega in drugačnega nasilja. Pravzaprav to vem, sem doživela in videla.  

In še odgovor na vprašanje, kaj bi naredila, če bi otrok hotel politi kakav: če me po petih opozorilih še vedno ne bi poslušal, bi mu ga vzela in zlila v umivalnik. Očitno ga nima namena  spit, se hoče z njim samo igrat, torej ga ne rabi.

< Sporočilo je popravil Ankica -- 10.2.2006 10:23:45 >

Neposredna povezava do sporočila: 35
10.2.2006 10:25:50   
Anonimen
snorlax, ti dam čisto prav. Ravno iz tega razloga midve sestro nisva bile nikoli tepeni in tudi jaz ne bom mojega. Pa sva obe bile zelo pridni. Mama mi vedno govori, kako so se drugi otroci dol metali, ko so šli v kakšno trgovino in jim starši niso hoteli tistega kupiti. Midve s sestro sva pa vedeli, da je to le za gledati in sva dale mir. Sva pa morale za kazen klečati tako dolgo, dokler nisva razmislile, kaj sva naredile narobe in se staršema opravičile in prosile, če lahko vstaneva in obljubile, da bova pridne.

< Sporočilo je popravil URSKA -- 10.2.2006 10:28:18 >

(odgovor članu snorlax)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
10.2.2006 10:43:36   
Anonimen
Pa še nekaj glede sten.
Midva imava novo stanovanje, seveda sveže prepleskano z barvami dragimi kot žafran. Pa oba komaj čakava, kdaj bo začel sine ustavarjati po stenah. Pa ko imava kosilo, se večkrat smejeva, kako bodo leteli špageti po beli steni, pa kako bodo prstni odtisi postenah od ketchupa.
Mogoče se vprašate, če sva normalna.  Ampak kot je snorlax povedala, takrat, ko ne moreš imeti otroka, si želiš kakršnega koli. Tudi nagajivčka. Hvala Bogu, da nama ga je naklonil, kjub vsem napovedim, da ne bova starša.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
10.2.2006 10:47:33   
Annny
Midva imava novo stanovanje, seveda sveže prepleskano z barvami dragimi kot žafran. Pa oba komaj čakava, kdaj bo začel sine ustavarjati po stenah. Pa ko imava kosilo, se večkrat smejeva, kako bodo leteli špageti po beli steni, pa kako bodo prstni odtisi postenah od ketchupa.

user posted image user posted image user posted image user posted image

Hi hi, pri nas tud takole funkcioniramo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
10.2.2006 11:12:52   
Anonimen
Pa oba komaj čakava, kdaj bo začel sine ustavarjati po stenah. Pa ko imava kosilo, se večkrat smejeva, kako bodo leteli špageti po beli steni, pa kako bodo prstni odtisi postenah od ketchupa

Bi vaju pa res rada videla, kako se bosta smejala, Urška! Ker tole pa ne bo čisto nič drugega kot gola razvajenost, ki nima zveze s tem, koliko časa sta ga čakala.

Pri nas v izjemnih primerih pade kakšna čez rit (kadar gre pravzprav za njeno varnost in zdravje), absolutno pa zavračam tepež po drugih delih telesa.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
10.2.2006 11:23:05   
Jutra
Seveda sem proti tepežu. Prebrala sem vsa mnenja in glede na okoliščine v katerih ste/smo odraščali imamo različne poglede na vzgojo. Vsak, ki je napisal komentar, izhaja IZKLJUČNO iz svojih izkušenj. Če bi se res vživeli v vsako situacijo, v način funkcioniranja posamezne družine, potem bi lahko dobili malo bolj jasno sliko, zakaj se starši odzivajo tako kot se. Ne moremo kar povprek obsojati kaj je prav in kaj ne. Večinoma ne vemo ozadja.

Sem se pa zamislila nad Gininim razmišljanjem. Kaj sploh je tepež.... Ženska, kako dobro si osvetlila to zadevo iz širšega zornega kotauser posted image  Ampak žal, veliko ljudi je kot fjakarski konj, nočejo videti, nočejo razumeti.

Še to: ja, hudo je, če si želiš svojega otroka, vajina ljubezen pa ni nikakor okronana s tem blagoslovom. In ko končno le postanete družina, a je cena za to nevzgoja, da se otroku vse dopusti?

Sicer smo si zelo različni. Ampak meni je nedopustno, da bi moj otrok metal hrano z mize in celo po stenah - ja, halouser posted image , se afnal pri jedi, mi uničeval v stanovanju glih vse, kar bi mu prišlo pod roke. Vztrajam pri tem, da meje morajo biti.

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 40
10.2.2006 11:42:14   
KRISS
Če tepem svojega otroka? NE
Jim pa občasno dam kakšno vzgojno. Ta vzgojna ne pomeni izživljanje nad otrokom prav tako se tudi zaradi svoje jeze ne sproščam nad njimi. Teh vzgojnih je bilo zaenkrat zelo malo, so pa bile kadar so bile potrebne.

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 41
10.2.2006 11:57:55   
Anonimen
Jutra saj se ne bomo ravno obmetavali s hrano, pa zanalašč metali v stene. user posted image  
Ampak, če mu bo to uspelo, ne bo dobil po riti ali prstih. Saj normalno, da se tega ne sme, da bi pa kričala, pa tepla, pa izgublja živce, tega pa to ni vredno.

Glede špagetov sem mislila, da ko bo v otroškem sedežu, in ko bo jedel špagete z rokami, da bodo leteli vse povsod, ko bo mahal z rokicami. Torej takrat, ko se bo učil jesti in uporabljati rokice in pribor.

(odgovor članu Jutra)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
10.2.2006 12:04:40   
snorlax
Ej, ne napačno razumet. Vsi tukaj se strinjamo, da meje morajo biti postavljene. Tudi jaz jih postavljam mojima dvema. Ne mislit, da moja dva lahko počneta, kar hočeta. Moj starejši mi večkrat pravi, drugi pa lahko gredo zvečer ven, jaz pa ne. Halo! Štirinajstletnik zvečer nima zunaj kaj iskat. Ampak zaradi tega ga ne bom tepla. Tudi tamali iz stolčka včasih kaj vrže po tleh oz. mu pade. Ali pa prevrne kozarček in se razlije sok. A ga bom zato "vzgojno" po riti. Ne, vprašam se, ali je razlil po nerodnosti, kar se tudi nam dogaja, pa nas zato nihče ne šeška. Ali je bilo zato, ker pač ni bil žejen in ni vedel, kaj bi s tistim in je pač šlo na tla. V tej smeri razmišljam. Nikoli pa ne najdem razloga za tepež.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 43
10.2.2006 12:10:53   
puma
Moram se na tem mestu strinjati z gino. Čeprav svojih otrok ne tepem, jih pa dobijo po riti in vec kot upravičeno. Drugače sem proti tepežu, saj s tem sproščamo le svojo jezo, kaj pa ima otrok od tega je pa druga pesem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 44
10.2.2006 12:20:01   
ZARA
Joj, sej sem vedla, da boste naredile celo štalo zarad ene po riti...Jst sem povedala svoje in se ne mislim več zagovarjat, pred nikomer.

Snorlax, lepo je če petje pomaga...pri nas ne. In smo spet na začetku - Kako so si otroci različni, ne?

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 45
10.2.2006 12:27:04   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

In smo spet na začetku - Kako so si otroci različni, ne?

ZARA ti dam čisto prav. Dodam pa še: tako kot starši, kot njihova vzgoja, stari starši, mnenja, geni...

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 46
10.2.2006 12:37:45   
snorlax
IZVIRNO SPOROČILO: puma

Moram se na tem mestu strinjati z gino. Čeprav svojih otrok ne tepem, jih pa dobijo po riti in vec kot upravičeno. Drugače sem proti tepežu, saj s tem sproščamo le svojo jezo, kaj pa ima otrok od tega je pa druga pesem.

Oprosti, ampak tega stavka ne razumem. Otrok ne tepeš, dobijo jih po riti in to so si očitno zaslužili. Ne zafrkavam se, ampak ali mi lahko razložiš, ker mi res ni jasno - ali par po riti ni tepenje? Kaj pa je potem, božanje? In s čim opravičiš to, s čim so si zaslužili? Prosim, povej primer, ker te res ne razumem.

(odgovor članu puma)
Neposredna povezava do sporočila: 47
10.2.2006 12:46:16   
snorlax
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Snorlax, lepo je če petje pomaga...pri nas ne. In smo spet na začetku - Kako so si otroci različni, ne?

Zara, tudi pri nas petje ne pomaga vedno. Če je trmast in se noče previt in joka, ga poskusim umiriti, preusmeriti, ker ga je tudi meni lažje previt. Če ne rata, potem ga pač pustim tistih par minutk, da se dere, ga na hitrco previjem, oblečem, potem pa ven na zrak, ali pa zamotim z igračko ali rečem "greva kuhat" (to rad dela), mu dam kuhlo in skledo, da meša in tolče. Evo v parih minutah sva oba cool. Čeprav je tudi meni prej para piskala iz ušes in mi donelo po glavi "joj, ko bi ti dala eno po riti". Ampak kaj bi s tem rešila, otrok ne bi vedel, za kaj jo je dobil, drl bi se še naprej, jaz bi si trenutno spucala ventile, potem pa imela slabo vest, ker se nisem znala obvladat.

Pa, ne vem, kaj se nikoli ne skregate s kom, al kaj in to tako, da bi ga najraje enkrat usekali. Pa ga ne, a ne? Poskusite se pogovoriti, ali pa greste vstran, ali petkrat globoko vdihnete. Ne vem, zakaj bi bilo pri otrocih drugače? Zato, ker so manjši kot mi in se počutimo velike in močne? Ne pravim, da je treba pustit, da je vse po njihovo, daleč od tega. Vedeti morajo, da so starši zakon, da je treba starše ubogat, spoštovat. Ampak moje mnenje je še vedno isto, s tepežem, niti z "vzgojnimi po riti" se nič ne rešuje. S tistim udarcem gre samo tisti trenutek vaša jeza ven, kot bi spustil ventil na ekonom loncu. Otrok se prestraši, morda res trenutno neha jokat, pusti tisto, kar je počel "narobe", ampak ali se je s tem kaj naučil?

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 48
10.2.2006 13:19:54   
CUKRČEK
Samo to bom dodala: bojte se psihičnega nasilja in ne kake "čočke" po riti.
Bistveno huje in z večjimi posledicami.

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu snorlax)
Neposredna povezava do sporočila: 49
10.2.2006 13:24:36   
Anonimen
Uf, preden sem spet našla tole temo. A ni to bolj za na Vzgojo ali pa Starši čvekamo? No, ja, eni so res tepeni vsak dan, morda pa je kar na pravem forumu.

Ne vem, pri nas ena po šiški ne dela, kaj pa vem, ni nič bolje če ga po šiški. Jaz ga pustim, da se stuli, ga izoliram, pa je. Zadnjič sem ga za ušesa, ker je bil čisto divji, pa sploh ni vedel, zakaj sem to naredila oz. kaj to zdaj pomeni. Kaj pa vem, če bi z eno po riti kaj dosegla, vsaj trenutno, bi se je verjetno večkrat poslužila tako pa...je veliko težje z besedami dopovedat kakšno stvar kot pa z eno po riti, to je pa res.

Saj pravim, nisem proti, če zaleže, v redu, pri nas ne, torej se raje pregovarjamo in nategujemo v nedolged.

(odgovor članu CUKRČEK)
  Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.