|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ali tepete svoje otroke?
9.2.2006 18:39:41   
Anonimen
Mi smo bili danes na večerj v eni pizeriji in sta bili tam tudi mamica in nekje 8 ali 9 let  stara hčerka. Hčerka je očitno zelo lepo vzgojena, ker ko je prosila natakarco ketcup je to storila na zelo olikan način. Tudi zahvalila se ji je.

Kaj sta imeli z mamo ne vem, ker nisem poslušala, le videla sem, da je mama telefonirala in naenkrat hčerki tako primazala okrog ušes, da me vse zablokiralo. Pazi, ne malo, ampak ji je dala pun šus. Mislim, no. Jaz sem se komaj zadrževala. Sem že mislila stopiti tja pa eno mami primazati, da vidi,kako je to. A ko jo mož razkuri mu tudi eno primažeuser posted image  Mislim, da si tega nihče ne zasluži, še manj pa dete, ki si komaj ustavarja podobo zunanjega sveta.

Še dobro, da me je dragi nazaj držal.

< Sporočilo je popravil URSKA -- 9.2.2006 18:46:30 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ali tepete svoje otroke?
9.2.2006 18:43:29   
MarijaPo
Groza. Kaksna odurna mama.
Jah, nima smisla se vpletat v tuje zadeve, pa cetudi bo otrok zadenfan in zamorjen, ko bo velik.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.2.2006 18:47:45   
kofetek2010
Ne tepem, kr se mi zdi, da je to v tistem trenutku najlažje in bi si delala levjo uslugo s tem. Taki starši, ki se tega poslužujejo so zame slabiči, ki se jim ne ljubi ukvarjat z otroci. Itak, da so prej fertik in dosežejo, da se tisto, kar ni bilo prav neha. Dopovedovat in dopovedat je težje, dosti težje. Je proces, ki traja leta in leta. Če jih bo otrok fizično dobil si bo zapomnil, da nekaj ne sme, ker jih bo spet dobil, ne bo pa vedel zakaj tega ne sme.
Pa kričanja na otroka se tudi ne poslužujem. Sem v življenju spoznala 2 taki mamici, ki to počneta. Žal.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.2.2006 18:51:24   
Maxica
Ne, ne tepem in upam, da nikoli ne bom. Jana73 je fino napisala. user posted image Z otrokom se je treba ukvarjati in mu dopovedovati.

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.2.2006 18:58:45   
Gina
Tak naslov si napisala, da sem ti hotela odpisat: Ja, vsak dan jih 10 krat premlatim.

No, vidim da bo spet vse polno pisanj v smislu, kakšna grozna mama.... Naj ti povem, da sem dolga leta razmišljala podobno. Da nihče nima pravice otroka udarit. Ampak povem ti, da se več ne strinjam s tem. Življenje nas ves čas tepe. Ne neha. Tepež je lahko različnih sort. Lahko se nekdo dere nate, te ponižuje, te ignorira, se ti posmehuje, te fizično udari ali pa moraš v službi prenašat čudaškega šefa ali imaš več dela, kot zmoreš ali pa se boriš za materialni obstanek ali kaj drugega. Vse to je tepež. Tepež doživljam vsakodnevno. Vsi mi ga. Življenje je tepež, pa če še toliko rečeš, da ni. In če hoče otrok odrasti v zrelo, odgovorno osebnost, ga moraš naučiti, da zna vse te tepeže prenesti, ne da ga sesuje. Kako to narediti? Z lepo besedo? Ja, najlepše je, če se to da. Kaj pa če ne gre na lep način? Začneš kričat, hočeš svoje na silo, otroka fizično prestaviš, ga ignoriraš....kaj narediš????? Jaz verjamem, da ne moreš imeti pojma, kako izgleda imeti zalo zahtevnega otroka veliko let, vsak dan in še menj pojma, kako z njim ravnati. A veš da tudi jaz nimam pojma, kaj je prav, in še manj, kako bi bilo treba ravnat. Vem pa nekaj drugega, da je nemogoče ob določenih otrocih ostati kolikor toliko priseben in strpen, če te dneve in dneve izzivajo, kje je tvoja meja, če te tedne in tedne prosijo, da že nekaj narediš. Kaj pa ti veš, kaj je bilo zadaj za to klofuto. In jaz pravim, da sta dve možnosti, lahko je bila krivica, lahko pa si je otrok zaslužil. In boljše je, če jo udari, kot pa da jo ponižuje. Mnogo manj psihičnih posledic bo imela, čeprav se grozno sliši. Sem že pisala velikokrat, pa bom še enkrat. Odkar vlada vzgoji ženska družba, je splošno nesprejemljivo, da kdo koga udari. Saj se strinjam, da je to zanič. Ampak neverjetno se mi zdi, da je psihično maltretiranje pa še vedno sprejemljivo. In to ženske počnejo. Punčke to obvladajo. In to lahko počno, udariti pa ne smejo. To velja za punčke in fantke, punce in fante, žene in može.
Jaz pa mislim drugače, da ima psihično maltretiranje dolgoročno hujše psihične posledice, kot ena klofuta. Pa nič od tega ni fajn, ampak če si otroka v mislih že tisti dan 100x udaril, ker je take neumnosti počel, pa če še kar izziva, jaz verjamem, da pride trenutek, ko se človek ne more več kontrolirat in verjamem, da zaradi tega ne bo otrok trpel psihičnih travm, ko bo velik.

Življenje ni praznik in otroci niso taki, kot smo si jih predstavljali, da bodo. In še najhujše, mi nismo popolni in ne zmoremo biti taki starši, kot smo si v glavi zamislili, da bomo in da bo naš scenarij vzgoje.

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.2.2006 19:10:14   
ZARA
Takole...jst bom opisala samo primer...
Zadnjič sem ji dala eno čez rit. Zakaj? Zvečer je vsa zmatrana in nateguje meje do neskončnosti, nagaja, izsiljuje, podivja...ne vedno, precejkrat pa...
Uglavnem...spravljala sem jo spat in nikakor mi je ni uspel dat jo v sp. vrečo, ker je blo en kup enega smeha, zvijanja, metanja nazaj,...in ko je v enem trenutku (trajalo je pa vsaj 10 min) skor nisem mogla več obdržat v rokah, da mi ne bi padla nazaj ne tla (na glavo) - mi je poču film in sem jo čez rit...u trenutku je postala resna, rekla ajsi in se umirila, ker je vidla, da gre zares...Meni se zdi to čisto upravičeno...bolš ena čez rit kot pa razbita glava. Moje mnenje. Ni se pa seveda treba strinjat.
In ja tud povzdignem glas (težko rečem da kričim nanjo)...če sem skoz mirna ne opazi razlike! user posted image

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.2.2006 19:15:49   
Anonimen
NE, ne tepem otroka. Mogoče sem ga enkrat ali dvakrat čez rit, ampak se res ne spomnim. Upam, da ga nikoli ne bom, da se bova znala zmenit. Zaenkrat kar gre.

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
9.2.2006 19:23:54   
CIPRESA
Ja jaz načeloma nisem za to da otroka tepemo ker je res da se da tudi z besedami narediti veliko in otrok zraven dela še copy - paste in na koncu te udari še nazaj ali pa te vzgojiteljica v vrtcu vpraša kako da je tako nastrojen kar se je zgodilo sestrični...hmmmm....kar se janezek nauči to janezek zna.
Vendar v primeru ko ne zaleže tudi lepa beseda in ko vidiš da nebo nič od tvojega lepega prigovarjanja in razlaganja potem sem pa tudi za kako po riti. Mislim pa da moramo tudi tukaj mal sebe nazaj držat saj v jezi udarit kamorkoli pade to ni sprejemljivo. Sem že tudi jaz vidla mnogokrat da je prletel lih kamor je prletel, glih po glavi pa hrbtu pa tako naprej pa mislim da ni primerno. Kakšna vzgojna po riti pa ne škodi pomoje no.
Imam pa še tako majhnega otroka da je to le moje sedanje prepričanje in ko bo zrastel bom pa pol vidla a bom kako vzgojno dala al neuser posted image user posted image

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.2.2006 19:32:13   
Anonimen
gina jaz se ne morem strnjati s tabo.
Otrok si zasluži kazen in ne bolečine od klofute.
Če otroka nekdo tepe v javnosti pa žali tudi njega.

nič nimam proti, če nekdo klonfe otroka po ritki, sem pa zelo proti tepežu po glavi

< Sporočilo je popravil URSKA -- 9.2.2006 19:35:48 >

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
9.2.2006 19:54:13   
lefairyon
ne bom se delala svcetnice ker to še zdaleč nisem...ja...moj leon dobi po ritki da ve da ni bilo prav ker je razmetal zanalašč. ker je on mene tepel, ker je nagajal iz čistega mira in ker je igniriral vse moje prošnje in lepo govoričenje da naj bo priden in naj ne nagaja...naj pospravi igračke in naj jih ne meče z vso silo ob tla...če mu eno stvar moram ponoviti 25-krat-ne pretiravam-mi počasi prisede in ga udarim po ritki...po obrazu ali hrbtku pa nikoli...

umirem sto puta dnevno
a tebi je sasvim svejedno
znam da sam kriv i znaju to svi
znam da je kasno a trebaš mi ti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3347 ;)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
9.2.2006 19:57:18   
Gina
Ja, Urška, jaz te čisto razumem. Jaz sem mislila čisto enako, kot ti. Še več, bila sem daleč najbolj glasna v mojih prepričanjih, kako je to najhujša stvar, ki jo lahko narediš otroku. Ampak tekom let ugotoviš, da življenje ni praznik in da otroci niso taki, kot knjige pišejo, še huje, niso taki, kot si bil ti sam kot otrok, niti ne delujejo tako. Potem ugotoviš še nekaj hujšega, da si sam nepopoln in da ne zmoreš funkcionirat tako, kot bi rad, še več, zaveš se, da nimaš pojma več, kaj je ok in kaj ni, ker vzgoja iz knjig po prijaznih besedah in posledicah ne deluje. Otrok posledic ne upošteva, saj če jih krši, sledi le lepa beseda, torej je vseeno, če posledic ni. Ugotoviš, da knjige nimajo prav.... Strašno je, ko prideš do tega spoznanja. Ti še nekaj časa ne boš. Imaš premajhnega otroka. Saj imaš šele enega, a ne? Pa ne mislim s tem nič slabega. Ne moreš vedet. Res ne. Jaz tudi nisem mogla. Če bi mi takrat nekdo takole pisal, kot jaz zdaj tebi, bi bila takrat jaz užaljena. Ma brez veze. Čas bo prinesel svoje.

Aja, pišeš, da starš žali otroka. A ti veš, kolikokrat otrok žali starša - ne le doma, tudi v javnosti! Ampak on ima to pravico - je otrokuser posted image user posted image user posted image . Kdo pa smo starši? Tepihi za teptat ali kaj? Ne, se ne strinjam. Če otrok naredi nekaj narobe 1x, 2x, 3x, 100x, 123684214656x ima starš pravico, da ima dovolj tega. Za vsako ceno ima pravico, da se postavi zase. Če nečesa ne bi pustil od soseda, ima pravico isto mero miru zahtevat od otroka. In če bi soseda do takrat že 3x na gobec za isto stvar, ne vem, zakaj ne bi smel otroka po riti. A veš, jaz sem v nasprotju z večino prepričana, da starši ne udarijo otroka kar tako malo, ker jim je dolgčas, skorajda se ne zgodi, da jih udarijo (s čimer se sicer strinjam načeloma). Imam pa priliko opazovat moderne, razvajene otroke, ki imajo vsega preveč, razen odgovornosti in obveznosti - teh pa ne poznajo. In marsikomu bi prav koristila kakšna čez rit. Žal.

Aja, kaj se naučijo iz tega? To da če boš na cesti nekoga pljunil, da člahko pričakuješ, da te bo udaril. 
Doma ali v šoli pa nekoga pljuneš, pa rečejo, to se ne sme. Saj je logično, da potem pričakuje, da mu bo na cesti neznanec tudi rekel, da se to ne sme. IN ne, ni res, da otroci, ki jih doma nekdo udari, vedno tepejo. Večina se jih ne pretepa. Pretepajo se tisti, ki jim je doma vse dovoljeno. Tisti se daleč najbolj pretepajo, ker jim je vse, kar se jim zgodi, ogrožujoča stvar, nič se jim ne zdi fajn, vse se jim zdi napad na njih, ničesar ne tolerirajo.In tepejo se, ker ni posledic za to, ker koga pretepejo. Meni je zadnjič en fantek rekel, ko sem ga vprašala, kaj je naredil: Sem ga udaril, uščipnil, opraskal, pljunil, nadrl in žalil. Ko sem ga vprašala, kaj bo pa sedaj naredil, je rekel: Ja usedel se bom, pa malo sedel na miru, kaj pa potem! Evo, otrok je vedel, da posledice ne bodo hude, in pasalo mu je pretepat se. Pa ga doma po moje še nihče ni nikoli v življenju udaril. Ga imajo zelo radi in ga zelo crkljajo. Saj ne mislijo slabo, delajo v dobri veri, da je tako fajn, saj knjige pišejo, da je to najboljše - lepa beseda. On pa zelo rad udari. Le zakaj?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
9.2.2006 20:00:43   
JASNA D
Moja dva jih občasno dobita po riti. Več kot zasluženo. Po glavi nikoli, po prstih pa.

Linčajte me.

Jasna

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
9.2.2006 20:09:15   
Anonimen
JAz vem samo to, da naju s sestro starša nikoli nista tepla. Mama tega ni dovolila, ker je imala velike težave v nosečnosti. Sva pa dobili vedno kazen.
In to bo, prakticirala tudi jaz.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
9.2.2006 20:26:52   
Dejča
Jaz sem vedno zagovarjala prepričanje (in še vedno ga), da otrok ne bom tepla in do sedaj je tudi še nisem (sicer je pa tako stara šele 7 M. Ko je bila stara 1 mesec, smo bili na morju z družbo, v kateri je bila tudi 3 leta stara punčka. Sicer pridna, tu in tam pa tudi živ hudiček. Opazila sem, da je bila malo ljubosumna na našo user posted image , a je vseeno vsepovsod lazila za nama - ko sva se dojili, ko sem jo previjala ... Seveda smo ji stokrat rekli, da naj pazi, kako dela z dojenčico, toda otrok je otrok, veliko presliši ali noče slišati. Enkrat sem ravno previjala Taro, ko je skakala po isti postelji  - čeprav sem jo opozorila, da naj pazi, ni nič zaleglo in z nogo je malo zadela v uho. Ni bil preveč hud udarec, toda jaz sem jo instiktivno, da ubranim svojo malo, ki je začela jokati, udarila po nogi. Ne precej, ampak toliko, da je zaleglo. Začela je jokati, ker je vedela, da je kriva, ne zato, ker bi jo bolelo.
Mi je bilo žal? Se še danes sprašujem. Pravzaprav sem bila začudena in presenečena sama nad sabo, da sem se lahko toliko spozabila. Kako bi ravnala, če bi bil otrok moj?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
9.2.2006 20:43:33   
Anonimen
ne je ne tepem..sem jo probla tut na ta način ko je največji user posted image  sekal iz nje p aje nekaj pritiskala v nedgled pa sem jo po roki, pa k je neki druzga delala k ne bi smela pa sem jo po riti - po plenici - rezultat obeh udarcev je bil krohot do solz skoraj. jaki učinek!!
zdej cuka mačke k nora..2x jo je že fasala po obrazu od mačke...enkrat v zadnjo jo je mačka zagrabla z obema tacama s krempli za obraz..skoraj v oko..ampak je ne izuči, pa ji dopovedujem da mucka ne sme cukat in da ga boli in ji pokažem kako boli tako da no pocukam - rezultat? zdej cuka še sebe, kdaj tko močno da jokat začne.
če mene udari ji razložim da se ne sme test ker to boli..pa kako nej ji dopovem kaj je to bolečina razn tko da jo nazaj seveda ne niti tolk kukr ona mene,,,pa jo mal udarim pa me gleda prov čudn pa ji rečem lej kako boli a vidš- rezulata, zanč je tolkla mene pa atija po glav ko smo skup ležal v pojstl in rečem nehi tepst k to boli - pol je pa še sebe tolkla po glav..mislm hudo! sploh ne vem kako nej ji pol kej razložim? user posted image

(odgovor članu Dejča)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
9.2.2006 20:47:43   
kepa*
Načeloma sem absolutno proti pretepanju, toda verjamem, ker tudi sama to doživljam, da ti kdaj popustijo živci, ker znajo biti otroci pravi user posted image . Zato sem mnenja, da kaka vzgojna po riti ne more škoditi, seveda v primeru, ko ne zaleže nič drugega in ko veš, da je tako za otroka najbolje (recimo, da se igra s kako nevarno rečjo).
Me pa zgrozi ob misli, da nekateri otroke dnevno pretepajo...

Ob tem pa se mi poraja še eno vprašanje. Verjetno so tudi vas starši kdaj udarili? Mene mama je, in to večkrat. Pa lahko trdim, da za to nimam nobenih psihičnih posledic, nobenih travm, ali kar koli podobnega, v kar bi nas rade prepričale sodobne študije o vzgoji. Res bi se ob tem lahko vprašali, ali je kaka vzgojna po riti res toliko hujša kot vso psihično nasilje, ki je marsikdaj prikrito in težko opazno.

Letos pa bo!

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 16
9.2.2006 21:08:55   
snorlax
Ne in sem proti temu.

Kar se tiče vzgojnosti tepenja, pa tole. Mene je mama mlatila po riti 10x na dan, vsak dan. Za vsako malenkost. Ampak bala se je nisem prav nič, čeprav sem vedela, da bom tepena. Oče pa me je samo pogledal, pa je bilo že vse narejeno, brez jezikanja. V življenju ni položil prsta name. Torej avtoriteta, ali kaj?

LANI: - 18 KG

LETOS: ????

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 17
9.2.2006 21:17:39   
Anonimen
Velikokrat sem bila kot otrok tepena. Velikokrat po krivici, to sem vedela takrat, to vem danes. In moja mami tudi, ona me je namreč pretepala( pa tudi mojo sestro). Mami danes pravi, da je bila živčna in da naj ji oprostimo. Jaz ji ne morem ne oprostiti, ne pozabiti. Ker me še danes boli ta odnos, ker vem da se mi je dogajala krivica. Še sedaj, ko to pišem, sem resnično žalostna.

Tudi sama sem mamica in vem, da svojega otroka bom kaznovala, če si bo to zaslužil, ker ne sme otrok izkoriščati staršev, ampak res vse v mejah normale. Ja, normalo si lahko pa vsak po svoje razlaga....že samo, če ga malo kregam, mi postane hudo, ker se spomnim, kako je bilo meni. Obupno, tepena za brez veze neskončnokrat.  Res, na to temo sem grozno občutljiva.....v spomin se mi prikažejo dogodki, katere skušam že celo življenje pozabiti.

(odgovor članu kepa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
9.2.2006 21:35:04   
snorlax
Anonimna, tudi moja mama je bila taka. Bila je živčna razvalina, ker je živela pri tašči, ki jo je j**user posted image  v glavo celo življenje, ati pa se ni postavil za njo. Tako sem jih za vsako malenkost dobila jaz. Ko se je rodil brat, ki je bil zelo bolan, je bilo še huje, itak, da sem bila jaz kriva za vse.

Razlika med teboj in menoj je samo v tem, da mene to ne boli. Jaz sem ji oprostila. Tudi sama sem štiri leta živela pri tašči in tastu in dosti pretrpela, zato jo nekako razumem, da ji je poknil film za malenkost, čeprav je ne opravičujem, vseeno se ne bi smela znašati nad otrokom. To je bilo treskanje po tazadnji, bolj kot udarci, me je bolela krivica, tako kot tebe. Toda, kot pravim, ji tega nisem zamerila oz. se tega ne spominjam z bolečino v srcu kot ti.

Poskusi se pogovoriti z njo in ji oprostiti. Obema bo lažje.

L.p. user posted image

LANI: - 18 KG

LETOS: ????

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
9.2.2006 21:40:34   
lelaval
Midva pa najine vsak dan *nareževa, da kri ščijejo*. In to vsaj 3x na dan - vse po vrsti. Od najstarejšega - do najmlajšega. Vzgoja mora bit - da si jo bodo zapomnili za celo življenje. user posted image

Saj se le šalim - da ne bo katera resno vzela in me prijavila na socialno. user posted image

Sama (in prav tako moj dragi), sem proti tepenju. Mislim, da udarec otrok pozabi takoj, ko se obrne, mene pa bi pekla vest, ker sem ga udarila. Vedno se z otrokoma (tamala je itak še premala) vsedema in se pogovorimo - niti glasu ne povzdignema. Kaznujeva jih tako, da jima kaj odvzameva (navadno najljubše (pa ne igračk, ker nanje sta čustveno vezana), ker tako vidita, da res ni bilo prav. Navadno pa je to prepoved igranja računalnika, gledanje TV, s kolesi se ne smeta vozit. Knjig, žoge in barvic pa nikoli nisva prepovedala. Pri nas takšne kazni učinkujejo in bi bilo poponoma nesmiselno, da bi se nad otroci bodisi psihično ali fizično izživljala. Če bi to počela, mislim, da bi morala najprej razčistit pri sebi, saj bi z mano zagotovo bilo nekaj narobe.

Sicer pa rek, ki ga vse poznamo: Lepa beseda lepo mesto najde - še kako drži.
Pa še naprej uživajte s svojimi user posted image , - vendarle so to naši največji in najdragocenejši zakladi - s takšnimi dragocenostmi pa vsi vemo, kako se ravna. user posted image

P.S. - pa vsak trenutek jih stisneva in jim povema, da jih imava rada. Tudi otroci te besede prav tako, kot odrasli radi čimvečkrat slišijo.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
9.2.2006 21:44:54   
kepa*
Pa še naprej uživajte s svojimi user posted image , - vendarle so to naši največji in najdragocenejši zakladi - s takšnimi dragocenostmi pa vsi vemo, kako se ravna. user posted image

P.S. - pa vsak trenutek jih stisneva in jim povema, da jih imava rada. Tudi otroci te besede prav tako, kot odrasli radi čimvečkrat slišijo.user posted image

[/quote]

Leleval, kako prav imaš.user posted image user posted image user posted image

Letos pa bo!

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 21
9.2.2006 21:51:08   
karmy
Dobro povedano Gina in Zara user posted image

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu kepa*)
Neposredna povezava do sporočila: 22
9.2.2006 22:20:52   
frutka_
Nikoli še nisem udarila svojega otroka, mu pa včasih rečem da mu bom ušesa navila ali pa da bo huda ura bila in podobne kozlarije. V bistvu ga nimam za kaj, ker je ubogljiv in razume  (zaenkrat) kaj pomeni NE!. Ampak nikoli se ne ve...

Bi pa na Ginino temo o pravicah starša in otrok nekaj pripomnila. Namreč, danes je VSE pri otroku njegova pravica. V bistvu se ravno v mojem poklicu ter v Gininem to lepo vidi. Učitelj/vzgojitelj/starš nima več nobene pravice, medtem ko otroku pa mora biti dopuščeno vse, da se bognedaj ne krši njegovih pravic. meni se to zdi čisti nesmisel!!! Otrok bo jedel, ko bo želel, spal ko bo hotel, jedel kar bo hotel...še imena bi si menda morali izbrati sami. Olajšajte mu zadeve in se za te stvari odločite vi. 
Prav tako so otroci različni zato ne obsojam nobenega starša, ker si enostavno nekateri včasih zaslužijo. Izziva in si prosi pa ne upošteva nikogar in nič...eh, vsak po svoje. Vsak naj pred svojm pragom pometa.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 23
9.2.2006 23:28:53   
Anonimen
Načeloma sem proti nasilju, pa naj bo to fizično ali psihično. S katerekoli strani. Ampak razlika je v tem, da mi, odrasli, večinoma to vemo (pustimo izjeme), otroci pa tega ne vedo, ker se tega šele učijo. Učijo pa se tako od nas, staršev, kakor tudi od vrstnikov in od ostale družbe (šola, vrtec,...). Vzgojne ustanove absolutno zagovarjajo fizično ne-nasilje. Vsak udarec, trši prijem ali kaj podobnega je za pedagoga lahko zakonsko kazniv. O psihičnem nasilju v vzgojnih ustanovah pa skoraj ni javnega govora, čeprav sem mu priča malo manj kot vsakodnevno. Neštetokrat sem že videla učiteljico ali vzgojiteljico, ki se bolj ali manj dere na otroke. Razlog je večinoma njena lastna nemoč nad dejanji skupine otrok, ampak meni se to ne zdi opravičljiv razlog. Velikokrat sem že videla, kako otroke ponižujejo (na srečo se otroci tega ne zavedajo, vendar to kljub temu vpliva na njihovo samozavest) z besedami."A si neumen? A si normalen?" in podobno. Tudi tega ne odobravam.
Sama sem pri Janovi vzgoji naredila ogromno napak. Ne glede na to, da sem jih delala zato, da sem zaščitila svojo in Janovo glavo (pred bivšim možem, ki je bil nasilen do obeh), danes vem, da obstajajo in so obstajale tudi druge možnosti. Da jih jaz takrat nisem sprejela, smatram kot lastno napako in lastno šibkost. Na kratko rečeno - bila sem reva in to predolgo časa. Posledice zaradi tega žal še danes čuti predvsem Jan. Ja, bil je tepen, večinoma s strani bivšega moža, vendar mislim, da je krivda točno toliko moja kakor njegova, saj se mu nisem postavila po robu. Od mene Jan ni nikoli dobil več kakor "vzgojne" čez rit ali po prstih. Samo ena izjema je bila, ko je dobil eno res krepko okrog ušes, vendar je zalegla. Razlog pa je bil, da je mojemu zdajšnjemu partnerju nekega dne rekel:"Jaz pa tebe že ne bom ubogal, saj nisi moj oče." No, takrat je pa priletelo. In za to niti ne iščem izgovorov. Klofuta je bila moje refleksno dejanje v stanju besa. Sama pri sebi je ne odobravam ravno najbolj, ampak je pa zalegla, zato sem si jo opravičila. In tudi Jan mi jo je - mi je povedal sam.
Pri Robiju pa teh napak ne bom ponavljala in vem, da tudi nikomur drugemu tega ne bom dopustila. "Vzgojne" čez rit ali po prstih - da, jih odobravam. Nekoliko dvignjen glas (ja, to pa počnem, ampak pri hiperaktivnem otroku, kakor je Jan, je to nekaj običajnega, žal) tudi. Karkoli več pa ne. Nikoli in nikdar.

(odgovor članu frutka_)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
9.2.2006 23:32:20   
Anonimen
Dodam pa lahko še to, da Jana, kar se nasilja tiče, učim ene same stvari. Naj nikoli ne udari prvi in naj se fizičnemu nasilju izogiba povsod, kjer se da in kolikor se le da. Če pa ne gre in če dobi po pi***, potem naj pa mlati nazaj toliko časa, da bo tisti, ki ga je prvi udaril, padel dol. Ali pa vsaj toliko časa, da bo imel čas zbežat. Ker meni se človek ne zdi reva, če zbeži od pretepa. Meni se tak človek zdi pameten.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.