RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


marty5 -> RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE (8.2.2006 8:10:45)

Dobro jutro,

danes pa sem jaz ta zgodnja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Sem šla ful zgodaj spat in sem zato tudi zelo zgodaj vstala. Dragi pa izkorišča prosti dan in ga najbrž ne bo med živimi do kosila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Tinkatonka, tudi jaz večkrat pomislim, ko te berem, kako veliko podobnosti je med našima [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]. Morda pa bova celo rodili isti dan [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Jaz sem že večkrat napisala, da je moja želja rodit med 13. in 19.2., zelo všeč pa mi je 15. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Sicer sem si pa enkrat "napovedala" (in sva stavila z mojim), da bom rodila 13.2. ob 8:06 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. No, ta čas počasi prihaja, bomo videli, če so moje vedeževalske sposobnosti sploh za kaj....

Jaz imam pregled v petek in upam, da bom tokrat dobila kakšno info, če se kaj sploh dogaja tam spodaj. Mene tudi večkrat pošteno špikne v nožnici, ampak to je tudi več ali manj vse.

Bobika, Čuko , sem si pogledala slikce od Mance in Gala- kar za pojest sta[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Ko vidim te majhne štručke sem le še bolj neučakana.....naj se že enkrat rodi.

Drugače pa razmišljam, kaj bi lahko danes počeli. Če ne bo premrzlo, bi prav pasal kak sprehodek - cel dan doma, se mi res ne da bit.

Aja, Eviii - ti boš šla v ponedeljek na predavanje o EA? Jaz se sicer ne bom odločila zanjo, samo me vseeno mika, da bi šla poslušat - tako, just in case [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Seveda, če ne bom takrat že rodila, glede na mojo napoved [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

No, grem še malo pokukat po RRju kaj je novega. Lep praznični dan [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




tinkatonka -> RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE (8.2.2006 9:18:49)

Dobro jutro februarčice in ostale!

Sicer sem pokonci že dobri dve urci, pa vseeno sem bla že ful pridna. Včeraj sem dobila nekaj oblekic za našega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]  in sem že prala, ter obesila in komaj čakam da se posuši, da bom šla lahko likat. Pogledala sem si že en film na Hallmarku, zdej grem pa mal prah pobrisat po spalnici.
Danes sem spala čudovito.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Nisem šla niti enkrat na wc, kar je sicer čudno, ker se mi to od 2. meseca nosečnosti še ni zgodilo. Ponoči sem se samo enkrat zbudila, tuhtala a čem it na wc al ne, se obrnila na drugi bok in spala lepo do pol sedmih.

No ker v zadnjih dveh dneh ni nobenega novega februarskega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]  med nami, bom prekopirala samo seznam nosečnic, ki na prihod novega člana še čakamo, da bomo vidle, katere so naslednje na seznamu.

FEBRUARČICE

07. Ezi, Ljubljana
08. malamisha  
11. AishaM, Maribor
17. SašaR
17. tinkatonka, Ljubljana
19. Tina76, Maribor
19. ursi, Postojna
21. Petrina28, Slovenj Gradec
22. jasnica, Ljubljana
22. ninaki, Ljubljana
22. taja27, Trbovlje
22. Vijolica77, Maribor
23. suky, Ljubljana
25. Eviii, Izola ali Postojna
25. marty5, Izola ali Postojna

Ezi se že nekaj časa ni javila, malamisha je ravno par dni nazaj, če se ne motim, sporočila, da se še nič ne dogaja, aishaM tebi se pa že nekaj pripravlja a ne? Ups...potem pa počasi sledim že jaz in SašaR. Sicer imam enih par nosečnic na sumu, da bodo prehitevale po desni strani.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  Pa sej ni važno, važno je da se rodijo zdravi in zadovoljni [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]  in da bodo naše porodne zgodbe čim lepše.

Jaz sem danes sama doma, starša sta šla nekam v hribe, moža imam pa v Portorožu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] , jaz pa sama doma, pa prov paše! Bi se šla mal v banjo namočit pa kakšno svečko prižgat, pa raje ne grem, da res kakšnega poroda ne prikličem dokler sem sama doma. Sicer me spet nekaj špika in šraufa po spodnjem delu trebuha, ampak vem da to niso nikakršni popadki in da se spodaj vse samo širi in pripravlja. Kar naj se ornk pripravi, da bo potem čim lažje spraviti na svet našega korenjaka.

No dosti za zdaj..

suky...kje si? Si klicala potem včeraj v porodnišnico? Al si mogoče že notr ostala?


Lp Tina [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] in






Eviii -> RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE (8.2.2006 9:20:06)

tudi jst sm danes kr zgodnja. včiri me je kr zmankalo. in sm spala do osmih. neverjetno!!! prou nism mislila, da se lahko tko naspim.
kaj je s suky? nič več se ni pol oglasla včiri...
marty, jst bom tudi šla v pondeljek na predavanje o ea. pa sm tudi skori prepričana, da je ne bom vzela. imam pa iste dvome kot ti - po napovedih vseh okoli mene bom najkasneje ob luni (13. - v pondeljek) rodila. bomo vidli. veš, da sm te hotla isto vprašat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].
o, vidim, da je tudi tinkatonka že budna. dobro jutro tebi in ostalim februarčicam, ki ste že pokonci.
moj možek me danes spet zapušča. gre trenirat za sobotni turnir. upajmo, da se bo spet izkazal...
naš-a [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je že od včiri zvičir bolj miren-a. prej se je neki poskušal-a obrnit v bušiju in to je blo vse od nje-ga za zdej. očitno se je preveč zmatral-a včiri [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. se mi pa zdi, da se je buši spet malo spustil. ne za drugo, ampak čutim še večji pritisk (če je blo to sploh možno) na mehur in manjši pritisk na rebra. pa tudi brca nekoliko nižje, skori proti kolkom. al pa ma tko dolge nogice, da so rebra preblizu in je našel-a drugo oporo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].
jst sm si že nardila malinovga čajčka in zdej ga bom lepo spila. danes bom malo bolj lenarla...




jasnica -> RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE (8.2.2006 11:01:21)

Ojla!
Mene pa ta [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] v trebuščku prav zafrkava.Zvečer se je spet začelo nekaj dogajat s krči, po dolgih mukah in težavah sem zaspala danes pa spet mir, kot da bo večno v trebuhu. Zdej sem pa že prav naveličana tega čakanja in misli na to kdaj bo, kako bo,.. Rada bi dala že čim prej to čez in se crkljala s svojo princesko. Mogoče nam bo pa luna v ponedeljek kaj pomagala. Evii vidim da bi ti tud šla v ponedeljek. Najbolš da gremo drug teden vse, potem pa na drug forum.

Zdej pa čakam mami da ji nohte naredim, še zadnjič preden grem rodit.

Uživajte v sončku!

Pozdravček!




ursi -> RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE (8.2.2006 11:10:41)

En lep pozdrav še od mene zaspanke.[sm=smiley9.gif] Sm tud jaz donc spala kot angelček. Danc sm si pa zadala eno čistilno akcijo, saj nkol ne veš, kdaj bo treba it.

No, Suky, kaj je sedaj, a se že cartate?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 

Drugače so se pa sedaj februarčki mal ustavili, kakršn naval je bil mal nazaj. No, bomo videli, kako bo v ponedeljek, na lunco.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




suky -> RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE (8.2.2006 11:16:45)

Evo mene...še kr v enem kosu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Včeri sem klicala bolnico pa so rekl, da se telo prpravla in da bom vrjetno kmal rodila, samo da je brezveze, da hodm gor, ker bom samo brezveze gor ležala in po možnosti bi mi lahko še sprožili porod...sem se tok ustrašla, da sem kr hitro zaspala...sicer sem se zjutri zbudila spet s trdim trebuhom ampak do jutri bom že potrpela pol mam pa itak CTG. Mogoče ostanem gor!! Samo res ne bi rada da mi umetno sprožijo porod...bi rada da gre spontano pikica ven...

No, bomo vidl jutri, če ne pa res na luno v ponedeljek....bomo res kr v ponedeljek vse rodile...pa sej bi bil že skrajni čas, ker je že nekaj dni zatišje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Grem zdej počivat...al pa ne...moji hočjo da grem z njimi na Bled okoli jezera....očitno so me že siti pa bi tud oni radi da čimprej rodim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

LP




Eviii -> RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE (8.2.2006 11:27:13)

po mojem bo luna v pondeljek terjala svoje žrtve med februarčicami [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. zdej je res že en par dni miru. sej veste, kako pravijo: zatišje pred nevihto [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. drugače sm jst že prejšnji teden imela čisto isto situacijo kot suki. sreda so bli cel dan neki popadki. ponoči se je umirilo. in zjutri sm se zbudla s popolno trdim bušijem. pa kot vidiš, še zdej ni nič, pa je že en teden mimo. sicer se mi ta otrdevanja kr pojavljajo, samo nič v rednih intervalih. je pa tudi meni reku g tko kot tebi, da se očitno neki pripravlja, ni pa nič jasno, kdaj bo šlo zares. tega nam nihče ne more povedat.
jst sm danes tudi pridna. moja mama leži v postli in ne more nič. sej bolš tko, kot pa da me okuži, čeprou mislim, da je že prepozno in da sm že neki fasala, ki mi iz nosa teče, pa glava me boli. pa bomo že vse premagali!!! no, in jst sm se nardila pridno. sm pospravla posodo iz stroja, pa sm dala novo not. zdej pa pripravljam pizzo za kosilo. zdej testo vzhaja in mam malo cajta za prit na rr pogledat, kaj je novega.




Eviii -> RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE (8.2.2006 11:41:43)

še ena stvarca: kira bo naslednja? ezi in malamisha sta najbolj blizu, ma aisha tudi. koga sumite? jst mam full na sumu tinkatonko, ki je že odprta in se ji dogaja...




ninaki -> RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE (8.2.2006 11:47:24)

Hej punce,

pri nas se nic ne dogaja in smo po starem. Se vedno zatekam, se mi zdi, da cedalje bolj. Vceraj in predvcerajsnjem sem se nalivala z vodo in cajem. Se mi dogaja, da cez dan noce iti nic tekocine ven, pol sem pa predvcerajsnjim hodila ponoci na 2h na stranisce. Lahko si mislite kaksna sem bila zjutraj... Drzim se nesladke diete - na momente imam kar krizo, zgleda, da sem se precej navadila na sladko. Pa saj ni cudno, ko sem pa vsak dan kako cokolado pojedla. Moje kg so ultra poskocile (se mal tolazim, da je voda [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]), sem na +17, obseg se je pa zmanjsal na 97. Oz. zadnjic sem si merila zvecer, pa je bil 99 do 100. Tudi mene spika v noznici, kot bi me kdo s sivanko malo podrezal. Nic ni v intervalih, kar pride. Zadnjic sem vam napisala kako so me grabili krci ponoci. Sem ze mislila, da je to to. Pa mi je gin rekla, da me mora zagrabiti cel trebuh in ne samo nad popkom. No, bomo videli. Se vsaka je rekla, da ko je to to, da se ne da zgresiti. Tudi pri meni je mali vedno miren na CTG. Predzadnjic sem morala po stopnicah "laufat" pa nekaj pojesti in popiti, zadnjic pa je tudi mene sestra zokala v trebuh. Pol so bile krivulje tako tako, zdravnica je pa rekla, da so ok. Jaz imam sreco, saj sta obe, zdravnica in sestra vredu in pomirjujoci. Jaz sem tista, ki zazene paniko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Tudi jaz se nenormalno potim. Ponoci je sploh kriza. Pa tusirala bi se vsako uro.

Vceraj sem imela cel dan ugasnjem racunalnik, sem rekla, da moram kaj konkretnega narediti in ne cel dan ne raznih forumih viseti. Moram reci, da mi je kar uspelo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Bova z dojenckom ultra ucena [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Pri nas je tak lep soncek, da se bova z dragim odpravila na en doooolg sprehod. Eviii, mi imamo tudi pizzo danes [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Kami, super, da ti izpiti laufajo. Pa super, da si pogruntala kaj povzroca krce pri Evanu in da so se le-ti umirili.
Cuko&Gal, Bobika&Manca, dobrodosli doma!!!! Lepe otrocke imata [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Cuko, so gala krci ze nehali matrati?

AishaM, kako si ti? Se je krvavitev ustavila?
Pika-poka, dobrodosla doma [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Ja, pa Ursa_p tudi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Drzimo pesti za malega Gala. Vse bo dobro.

Marty5, so tvoje oci bolje? Kaj pa glavobol? Tudi mene je vceraj zvecer blazno glava bolela. Danes je bolje.
Suky, pripravlja se [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Se malo, pa bomo vse na cilju. Ene prej, ene kasneje.

Sazi, mislimo nate in drzimo pesti, da bo cim prej vse dobro in da se bosta cim prej crkljala doma!!!!

No, grem zdaj na sprehod. Itak sem vam spet cel roman napisala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Se se beremo zvecer,

Nina


 









tinkatonka -> RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE (8.2.2006 11:52:37)

NE NE  evii....ne bom jaz naslednja. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] To da sem odprta in da je spodaj že zmehčano je sicer super, ampak vseeno lahko še do PDP-ja čakam. Mogoče pa nas katera preseneti, ki se ji zdej sploh še nič ne dogaja. Hmmm???

Ma sej priznam sem čudna. Ko me začne špikat in šrauftat se ful ustrašim in me je kr strah, ter bi raje še mal počakala da pride [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] na ta svet. Ko pa gledam slikice februarskih lepotcev in lepotičk bi ga pa kr lastnoročno ven iz trebuha potegnila. Mislim da je velik del strahu pred tistim "tapravim" začetkom poroda posledica tega, da si res želim, da bi bil mož takrat ko se bo začelo doma. Ker pride v soboto, naj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] če bo že hotel kaj pred PDP-jem ven priti, vsaj do takrat počaka. Bomo vidli kok nas kaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] že zdaj uboga. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].







malamisha -> RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE (8.2.2006 12:04:04)

Se prostovoljno javljam, da bi bila jaz naslednja[sm=smiley2.gif]

Za danes sem se odločila za generalno čiščenje. Naše [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] pa namesto da bi se umirilo in pripravilo na prihod, nori in skače po trebuščku. Očitno se mu/ji nikamor ne mudi.

So pa zelo tečni z klici; ali je že kaj novega. Obnašajo se, kot da ne bomo javili...

Jutri imam pregled v bolnici in da vidimo...




bobika -> RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE (8.2.2006 12:18:19)

Dolžna sem odgovor glede tega kaj vse še vidijo na ctgju. Vidijo se popadki (ki so lahko lažni ali pa tapravi), utrip otrokovega srčka, ko spi in ko bedi. Ob tem se vidijo tudi njegovi premiki. Če se giba v spanju ali je buden. Ni vedno vredu, če je preveč aktiven. Vidi se tudi krivulja, ki pomeni, da je majn plodovnice oz, da popkovina kam pritiska ali pa, da je slab signal in pilota ni dobro nastavljena. To sem sedaj povedala tak bol po domače. Meni so nonstop ugotavljali neke stvari iz ctgja. Sama sem mislila, da mi to brezveze vsak dan delajo in da bi lahko bila doma. Pa sem sčasoma ugotovila, da se kar nekaj da videti. Najbolj so me presenetli, ko so rekli, da je ctg tako slab in je krivulja padala zaradi plodovnice. Verjetno pa se da še kaj druga razbrati iz tega. To bolj obvladajo dohtarji.
V glavnem se pa vidi utrip, gibi in popadki.




Eviii -> RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE (8.2.2006 13:59:43)

bobika, fajn si nam razložila to o ctg-ju. jst sm dosti novega zvedela, ko sm prebrala tvoj post...
mi smo se glihkar najedli ko [sm=smiley30.gif] in se ne moremo niti premikat. se bom šla malo ulečt in se spočit, ki ne morem več...
malamisha, glede na to, da si kr kmalu na vrsti, da se razdvojiš, ti rade volje prepustimo vse ostale prednost [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].




pika-poka -> RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE (8.2.2006 15:06:07)

evo...pa smo le našli nekaj časa da kaj napišemo!..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]v glavnem..meni je vse full čudno, ker imamo novega člana. hvala bogu saj to ni taka majhna reč a ne!?...
Klemen je zaenkrat kar prideen.in ga počasi navajam na 3urne obroke...tako!

moja porodna zgosba je prav smešna..se je zgodila prav vse tako hitro da se še zdaj ne zavedam dosti.

v grobem...ob treh sprejeta v bolnišnico, ker sem  bila odprta 2cm, čeprav popadkov nisem imela...ob 5ih pa nekaj še en ctg, ki udi ni kaj dosti pokazal..ob 18ih...se začenjajo ta pravi popadki. okoli 19ih v bolniški sobi odkrijejo da sem full odprta in pokličejo očka...popadki se stopnjujejo...okoli 20ih pride očka..in 21:35 je Klemen zunja!...express ne!?...veste kaj mislim da tisti malinov čaj res pomaga[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]!

tako..to je to...se mi pa zdi full smešno, ker nisem in nisem hotela v bolnico, ker sem mislila da ne bom rodila...da je prezgodaj..ko sem smešna![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

glede bolnice Izola..vse super!...če katero še kaj zanima me pa vprašajte..da ne bom tuki rzapredala ok?!

aja!....pa slikice sem dala gor!

lep pozdrav




jasnica -> RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE (8.2.2006 15:15:44)

Oj!

Dejte mi prosim sam povedat za malinov čaj kakšno mešanico delate in kolk na dan ga spijete.Vem da se že malo pozna ampak upam da bo še kaj pomagalo.

Zdej sem prišla s kosila.Smo bili v kitajski in sem se najedla tko da bom kar počla, sam se je splačal ker je tko dobr!





suky -> RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE (8.2.2006 15:30:37)

jasnica glede malinovega čaja....js zavrem vodo za 3dcl in potem z njo zalijem malinove liste-malo pest listov in pustim stat 10min....pol pa veselo na eks pa ful sladkam, ker mi je ugaben pa ful mi smrdi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




AishaM -> RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE (8.2.2006 15:53:01)

jasnica in suky - jaz malinov čaj sicer pripravljam malce drugače. Malo pest malinovih listov dam v 3 dcl vode (hladne) in dam kuhati. Nato pa tik pred vrenjem odstavim in prelijem. Tako je pisalo na škatli...

bobika - hvala za pojasnilo o CTGju. Zelo koristna informacija.

nina - krvavitev se je že popolnoma ustavila. Sočasno, ko se mi je izločil čep. No, danes ga tudi še malo šlo ven. Tako sploh nisem klicala v porodnišnico.

Danes ponoči pa sem imela zanimivo izkušnjo... Ne vem, mogoče so to bili popadki, vendar je po pol ure nehalo in sem zaspala nazaj. Me pa je začelo res noro špikati v spodnjem delu trebuha. Sem oddirjala na WC, ker nisem vedela ga bom potrebovala ali ne. Ko sem sedela na WC sem se od šoka kar tresla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] (to bi bilo za posneti). In potem sem začela kar po pasje dihati. Je počasi popustilo (kakšno olajšanje je začutiti ob tem) in potem znova. V pol ure se je ponovilo 5 krat, tako da sem bila že res prestrašena. Potem pa umiritev (so postelje sem od strahu kar po vseh štirih prilezla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]).

Očitno se res nekaj pripravlja. Saj se že mora, a ne?

Še nekaj,... A ima katera izkušnje z amnioskopijo ali pa pozna katero, ki so ji to naredili? Me zanima predvsem, koliko boleč je ta postopek?

LP





tinkatonka -> RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE (8.2.2006 16:07:09)

pika-poka....a  ti je voda odtekla, da si bla sprejeta v porodnišnico? Jaz sem tud odprta že 2 cm, pa mi je rekla G., da to še ni za rodit. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] A si dobila umetne popadke? Želim ti da se boste z Klemnom čimprej ujeli v pravem ritmu hranjenja, cartanja in spanja. Grem hitro pogledat slikce.

malinov čaj....ve govorite o enih pesteh tega čaja. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Jaz to delam drugače, jaz zavrem 3 dcl vode, ko zavre prelijem 2 čajni žlički malinovih listov s to vrelo vodo, dodam malo žličko sladkorja in potem po požirkih lepo pijem. Ste me pa ravno spomnile, tko da si ga bom šla zdele pripravit. Men čaj ni tako slab, pravzaprav mi je kr všeč. Sicer pa so navodila napisana na vrečki in jaz jih upoštevam. Mora pa biti poparek in stati mora 5 minut, ni dobro če več.

aishaM..izkušenj z amnioskopijo žal nimam. Se mi pa zdi da so zadnjič punce na forumu Nosečnost in porod govorile o tem, pa malo poglej ali pa vtipkaj v iskalnik, pa ti bo kaj ven vrglo.

Mojemu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] se ravno kolca in mi je to tako smešno, ker mi "pišuka" poskakuje gor in dol, zdaj ko je že tako nizko. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] No pa še jaz izpostavim en problem, ki se mi je pojavil. Včasih me blazno tišči lulat potem pa pridem do wc-ja, pa moram kr ornk pritisnit da gre sploh kaj ven, in lulam dosti dalj časa kot ponavadi. Ne vem ali mi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] pritiska na sečnico al kaj, ampak prov trudit se moram na wc-ju da izpraznem ves mehur. To se mi prej ni dogajalo. Sem prišla na wc, se polulala v močnem curku in je blo konc. Zdaj pa tud par minut sedim na wc-ju in teče in teče in teče.....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

No grem zdaj na malinov čajček...

Lp Tina





sarazan -> RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE (8.2.2006 16:28:21)

Ah, kako vas je fajn brati.... Jaz nisem imela nobenih simptomov za porod. Kar voda mi je odtekla in sem šla rodit. Si sploh ne predstavljam občutkov, ki jih opisujete.

Mogoče malinov čaj res deluje. Jaz sem rodila 2 tedna prezgodaj in sem imela vse lepo zmehčano. No, ne vem, kako bi bilo, če ga ne bi pila, ampak nekaj pa mogoče je pa res kaj na tem.

Danes smo bili že na prvem sprehodu. Kolk mi je pasal... sem bila že kar klaustrofobična, ker sem bila že 10 dni samo noter. Sara je pa itak skoz spala in ni prav nič protestirala zaradi mraza.




ursa_p -> RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE (8.2.2006 16:37:44)

Pozdravljene februarcice ... kolikor vas je se ostalo! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Spet tako aktivno pisete, da se nisem uspela vsega prebrati ... sem prebrala samo prejsno temo do konca, te, ta nove pa se ne. Upam, da mi ne zamerite.

Mojo porodno zgodbo ste verjetno ze vse prebrale, tako da bom samo povedala kaj je kaj novega.

Najin fant je bil ves cas cez dan zelo zelo priden. Ponoci pa kriza. Nikakor se nisva mogla nafutrat, tako da mi je 2x uspelo, da je zaspal priklopljen name ... in to za skoraj celo noc (v dveh obrokih). Na sreco je v ponedeljek prisla babica, da nam je razlozila kako veliko napako delamo. Jaz sem ga namrec dojila, dojila in dojila, dokler ni zaspal ... in tu je bila napaka. Dojiti bi ga morala 10 minut na eni in 10 minut na drugi strani ... tako pa je bilo v tisti uri ali dveh, ko je bil priklopljen name ze pol odspal. No ... in tako smo iz ponedeljka na torek koncno spali kot je treba. In se vedno smo ponoci super pridni. Gal je na 4 ure (cez dan mogoce kake pol urce do urco manj). Res ga moram pohvalit, ker je strasno priden.
Podnevi ga noben hrup ne moti, kar mi je odlicno (tudi sesava lahko zraven njega).
Mu pa vsake toliko dodam komarckov cajcek, ce se slucajno ne nasiti dovolj. Aptamila se ne dodajem (bomo videli kaj bo rekla babica jutri in koliko bo pokazala tehtnica).
Imamo pa problemcek, da ko se zbudimo, mora biti hrana "ze na mizi", drugace kricimo kot zmesani ... jokati namrec ne znamo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] (no, danes je bilo prvic nekaj glasov podobnih joku) . Tako da sva se odlocila, da bo imel med previjanjem dudo, da malo lazje (pa se vseeno ne cisto mirno) pocakamo na papico. Ga pa obvezno pred vsakim obrokom previjeva. Ja, pa da ne povem kolikokrat se nama je ze zgodilo, da se je pokakal, ko je bil slecen ali pa ko je ravno dobil gor novo plenicko. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
So ga pa vceraj zaceli zvijati krcki ... sicer niso hudi, ampak se mi revcek prav smili (pa mu ne morem pomagati).

Sem prebrala v prejsni temi, da vas skrbi kaj boste lahko jedle ... naj vam povem, kaj je PREPOVEDANO (jaz namrec nisem vedela) ... jagode (in vse v povezavi z njimi!!!), med, svinjina in skoljke (strogo prepovedano!), cokolada (ce se le da, nje ne jejte nic), radic in druge grenke solate, zelje in ostalo kar napenja, pa cim manj mleka (do najvec pol litra na dan v katerikoli obliki). In ker sem jaz bolj zbircna metka mi za jest ne preostane skoraj nic, razen mesa, krompirja in testenine. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Ocitno bom morala zaceti kaj drugega jesti.
Pa popiti je potrebno vsaj 3 litre in pol na dan ... kar mi pa sedaj, ko nisem vec noseca res dela preglavice (voda mi ne pase vec, caji pa tudi ne kaj prevec, ampak se trudim s tistim za dojilje).

Aja, pa da se povem, da prekontrollirajte kaj vam napisejo na listek zraven otroka - mere ... pri meni so namrec napisali, da je dolg 56 cm (in prav tako so to napisali na odpustnico [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] ).

Drugace je pa osebje v ljubljanski porodnisnici v glavnem super .. .seveda so kake sitne izjeme, ampak na splosno so pa super!!!

Kar se pa plenick tice ... smo vzeli Fixies ... pa sem cist nesrecna ... vsako noc ga moram celega preoblaci, ker je polulan do uses! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Pa so od 2-5 kg. Potem sem dobila tiste, ki jih imajo v porodnisnici za nedonosencke (od Tosame), pa so kar v redu ... pa tudi po velikosti so veliko boljse, kot tiste od 2-5 kg. Drugace so pa tiste plenicke, ki se jih dobi v porodnisnicah iz Tosame in se meni zdijo kar v redu, pa se zelooo poceni so!!!

No, sedaj sem pojedla mrzlo kosilo, ker je bilo potrebno otroka previti in nahraniti vmes. Pa verjetno sem tud pol pozabila napisat, ampak bo!

Vsem zelim cim lazji porod in da koncno spoznate vase malcke ... obcutki ob rojstvu otroka so nepopisni!!!

Pa se slikici najinega lepotca. Ostale si lahko ogledate v mojem albumu!

PS: Sprejem najinih stirih pasjih dam je bil odlicen ... bom dodala se nov album s slikcami prihoda domov. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Lp, Ursa

PS: Cestitke vsem novim mamicam! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

[img]http://www.ringaraja.net/forum/albumtn.aspx/mid_1108337113-521A436AC99C407E864B6D1D4E09CA82.jpg[/img]

[img]http://www.ringaraja.net/forum/albumtn.aspx/mid_1108337113-AD8DB4A4C190421FA5937C1000EA0CF0.jpg[/img]




marty5 -> RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE (8.2.2006 16:49:44)

LP,

mi smo nazaj z enega mini sprehoda, saj je vreme za nič - kot vedno, ko je vikend ali praznik....

Glede malinovega čaja - jaz ga pripravljam po navodilih, kot jih je opisala Tinkatonka in so napisana na vrečki. Nikoli ne pustim stati več kot 5 min. Sem pa v zadnjih dneh začela piti 4dcl in dam malo več malinovih listov noter. Meni sploh nima groznega okusa. Ponavadi sem ga sladkala, zdej, ko sem vrgla gor par kil, pa tudi sladkor spustim in je super. Upam, da bo tudi meni pomagal in bo porod ekspresen [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Pika-poka, veš da te morem malo zaslišat, kako je kaj v praksi v naši izolski porodnišnici [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Si prva z obale, ki je rodila od nas....Zanima me pa glede bivanja - kdaj te spustijo domov? Načeloma naj bi 4. dan, če se ne motim, ne? Jaz še v življenju nisem bila v bolnici in me je kar groza....sem smešna vem. A gre hitro čas? Jaz jih bom po moje kr prosla, naj me spustijo čim prej [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Drugače pa kot praviš vse ok? So ti dali kaj za lajšat bolečine med porodom?
No, bom nehala, da ne bo preveč vprašanj.

Danes se moj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] zelo malo premika. Tu pa tam se kaj obrne in to je to. Me vedno začne skrbet, ko ni živahen kot ponavadi. Mogoče nabira energijo za veliki pohod na svet [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Jaz po moje ne bom vidla CTGja - moj G očitno ful špara. Ene imate še UZ v zadnjih tednih in preglede vsak teden, mene pa naroča na 2 tedna in se v bistvu bolj pogovarjava kot karkoli drugega. Bomo vidli, kaj mi bo pripravil v petek...

Tako, danes mi je malo dolgčas......očke so veliko boljše, glavobol pa je tudi šel mimo. Še zdaj ne vem, kaj je to bilo, ker z očmi nisem nikoli imela težav [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] No, bo že mimo.

Bodite pridne in čakamo naslednjo, ne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]?




tinkatonka -> RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE (8.2.2006 16:51:20)

urša_P ....
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Kakšen lepotec je ta vajin Gal. Čisto rožnato kožo ima, je videt kot da se med porodom ni nič matral. Res lepotec. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
 
Upam da bo srček na 1-mesečnem pregledu vredu. Vi pa se pridno cartajte, hranite in spančkajte. Naj bo Gal še naprej tak priden kot je.





marty5 -> RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE (8.2.2006 16:55:32)

Joj, jaz bi tudi že imela sineka doma! Vsakokrat, ko pokažete slikice vaših [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] , me prime, da bi kar šla v porodnišnico in rekla, naj ga spravijo ven, ker ga hočem končno spoznat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] .

Vsi so taki bonbončki - ursa_p, še enkrat čestitke za lepotca [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] . Grem pogledat še ostale slikce v album....




marty5 -> RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE (8.2.2006 17:00:43)

Tinkatonka - imam popolnoma enak problem z mehurjem. Non stop me pritiska, pol pa 2 kapljice. Mislim, da je to povezano tudi z zastajanjem vode.
Zjutraj me bi včasih kar razneslo in hitim do wc-ja, pol pa skoraj nič. Najbrž res tudi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] pritiska na vse živo tam doli, zadnje dni me pa še prebava muči in je vse zatolčena skupaj tam doli. Edino kar mi pomaga je ful pit - posledično pa sem tudi 3× na uro na wc-ju....




taja27 -> RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE (8.2.2006 18:51:13)

uf danes ste se pa prav praznično razpisale. vam komaj sledim. mi smo danes spali do 9 kar je zame pravi rekord. potem smo imeli zelooo pozen zajtrk. nato pa me je možek povabil na pohajkovanje po Zagrebu. sem hotla vzet torbo sabo če bi blo kej, pa me je prepričal, da je še ne rabim. me je pa okoli 4 začelo nekaj špikat tam doli in sem že mislila, da bo naša punca dobila ''domovnico''.

drugače je moja nosečnost zelo podobna vajinima tinkatonka in marty5, pa tudi potim se zelo. najbolj v noge (fuj kak mi smrdkajo copati) in ponoči sem čisto mokra. no zebe me pa res nič to zimo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. to pa je tudi nekaj.

malinov čaj zgleda da dela čudeže, vsaj glede na to, da imate kar vse expresne porode. jst ga pa sploh ne pijem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. zdej sem pa verjetno že prepozna.

ursa_p vajin Gal je pa res lep fantek, pa tako frizuro že ima [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. pikapoka tvojih slikic mi pa ne kaže[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

jaz imam v ponedeljek 13.02. pregled (na polno luno) in bom vzela s sabo kar torbo, da ne bo možek rabu domov letat. mam tud jst takšen občutek, da se bo prav v ponedeljek dogajalo na veliko pri nas februarčicah. čeprav nekako slutim, da mi bo G v pon povedal, da me čaka CR in da me bo obrdžal do torka in takrat bomo dobili našo punčko. mal sanjam. mogoče sem pa tud jst mal čarovnice? bomo vidli. samo upam, da se naša punčka ne odloči za finale v petek, ko bo moj [sm=love.gif] spet odsoten. ''dežuren'' bo pa tast in je kar vesel in upa, da me bo on peljal. nekako ne razume, da jst rabim moža ne njega zraven.

vas pridem še pogledat




Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>