RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


ninaki -> RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE (9.2.2006 15:37:10)

Helou,

samo toliko se vam javljam, da vam povem, da je izvid bp [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Zgleda, da sem res pretiravala s cokoladami. Sem bila pa cisto zivcna danes, ker so sele popoldne zaceli delati. Jutri imam spet pregled - spet bomo spali na CTG in spet bom laufala po stopnicah [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Zdaj pa sibam naprej kuhat, je kar veliko, ker pride kar nekaj ljudi.

Taja27, jaz grem jutri v Lj, ce zelis, ti lahko kupim caj in ti ga posljem. Ni problem. Javi ce si za, da bom vedela, pa ne pozabi na naslov [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  Aja, jaz sem ga dobila v trgovini Natura (ali nekaj takega). V Matiku ga nimajo, v lekarni tudi ne. V Sparu ga nisem videla, imajo ga v zeliscnih trgovinah. Mogoce v Sanolaborju, ne vem, tam nisem cekirala.

Se pol se beremo,

Nina





pika-poka -> RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE (9.2.2006 16:58:48)

ojla!

eviii-jaz sem rodila na mizi...mene tista pručkani kaj preveč  mikala..sem bolj take sorte....so mi pa prav prišla roške ob mizi..ker če ne bi imel moj lubi roko čist polomljeno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

ursa_p-hvala za odgovor o čaju!...veš da sem šla prav na net danes da ispogledam v čem je fora teh krčev in ti povem da je kar nekaj člankov o tem da prehrana sploh ne vpliva na to...ker jih imajo tudi dojenčki ki se hranijo po steklenički[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]najin [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]jih ima kar hude...tam okoli polnočim se začne in konča ob 3eh zjutraj....pa jaz ne jem nič..vse prekuhano..torej ne more bit to..ne vem...!bom jst tudi juzri babico vprašala..še 1x.

drugače februarčice..kako se držite?...upam da vam sedaj tej zadnji dnevi ne gredo preveč počasi..tako kot so šli meni[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]...

uživajte z svojimi bušiji...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




čuko -> RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE (9.2.2006 17:00:57)

Prvo bi se vsem zahvalila za podporo v nosečnosti in za dosti dobrih nasvetov, ki ste mi jih dale. Hvala pa tudi za lepe besede glede najinega sončka.
Mi že veselo papamo in rastemo. Danes smo stari en teden. Vse je vredu le koleki ga dajejo full, pa kaj čemo, to spada zraven.
 
Ima katera izkuđena mamica kaki dobri nasvet?
 
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]Sedaj pa naša obljubljena porodna zgodba![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]
 
1.2. ob 23 uri so se začeli popadki na 15 min, to je trajalo približno eno uro, nato pa kar na 10 min. Minilo je pol ure in že so se začeli ma 5min. Zato sem se odločila da grem v porodnišnico. Tja sem prišla okoli 1 ure zjutaj, naredili so sprejem in že sem bila v porodni sobi. Popadki so se kar vrstili in odpirala sem se zelo hitro. Naenkrat sem bila odprta 6 cm in so mi rekli,tak zdaj pa gremo rodit. Predrli so mi mehur in že so se začeli full močni popaki. Kar hitro sem bila odprta 10 cm in sem morala začeti potiskat. Potisnila sem tri krat in že je bil naš Gal veni. Rodil se je ob 5.23 zjutraj, 3720 težek in 51 velik.
Moram vam povedat, da so mi te ure tako hitro minile, da si sploh ne bi mislila, da je to trajalo 6 ur in pol!
Edina smola je bila, da so me morali vrezat in še sem se vtrgala, tak da imam zelo boleč presledek in sploh ne morem sedet ali kaj delat.
 
Tak punce zdaj pa še samo čakamona vas , ki ste ostale, pa odpremoo novo temo!
 
Lepo cartanje vsem novim mamicam, vam pa čim hitrjši in lažji porod![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




tinkatonka -> RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE (9.2.2006 17:23:48)

Hojla punce!
Še sem tu med vami in ful vesela! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]Sem šla k G., ta me pregleda ugotovi da nisem nič bolj odprta, da odtekanja plodovnice ne vidi in me pošlje v porodnišnico, da tam naredijo test, ker ga ona ni imela. No pridem v porodnišnico, mi najprej naredijo CTG, mali je aktiven, popadki rahli se kažejo a nič pretresljivega, grem na mizo in naredi en bris, da naredi test, test je bil negativen, torej ni šlo za plodovnico (hvala bogu), sem pa imela en sor, ki mi ga je potem sprala.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Tu je pa ful ful neprijetno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] in peče kot [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image], kot da ti z alkoholom rano spira. Res grozno. No potem sem sla pa se na UZ, da so me še tam pogledali. Naš fante je vredu, živahen, plodovnice je sicer manj ampak vseeno še v mejah normale, je rekla, da tam do PDP-ja pa bom že rodila. Posteljica je še vredu, ni prezrela. No pa še po merah sodeč ta naš fante sploh ni tako velik, ima po oceni samo cca 3 kg. Kje je pa ostaliih 13kg?? O kok bo treba kilaže dol dat po porodu. Pa še rekli so, da je prav da sem prišla, ker če odteka po kapljicah je res bolje da naredijo test, kot pa da bi prišlo do infekcije plodovnice in s tem otroka. Je rekla, da naj kr še pridem če bom mela slučajno spet kakšno odtekanje na sumu. Češ da moramo nosečnice zaupat svojemu instinktu, ker me najbolje poznamo svoje telo. Aja pa nisem poscanka, ne, ampak ta izcedek iz nožnice je tako tekoč, brez vonja in barve. Glavnem ful sem vesela da ni slo za plodovnico, ker kar nekako nisem še pripravljena rodit. Sej pravim, naj saj tok počaka, da pride mož domov. Potem pa lahko odteče vode, začnejo popadki,…Vesela sem pa še bolj zato, ker sme spet vidla mojga  sončka na UZ-ju. Je bil prov živahen in je brcal in skakal, da ga je skor lovila po trebuhu. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Torej punce, jaz vam bom se nekaj časa delala družbo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Sicer pa imam samo še 8 dni do PDP-ja. Kok bo to hitro minilo! Pa moj možek mogoče že jutri, 100% pa v soboto pride domov.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  Se mi zdi da ga že 100 let nisem vidla. A bom sploh še vedla kakšen je?? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] No minil pa še en teden ni.

Ninaki….[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]da so izvidi vredu.  

Mamice...komaj čakam da se vam pridružim. Čeprav sem vidla otročka samo v sencah  oz. črnobelem, komaj čakam da ga spoznam. Tale naš fantek je tko eno živahno bitje in upam da bo prav en zadovoljen otročiček, ki se bo veliko smejal, tko kot se veliko smeje njegova mamica. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Zdej greva pa midva z [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] mal počivat, ker so naju kr zmatrali tile dohtarji.

Lp Tina




marty5 -> RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE (9.2.2006 18:38:26)

Ojla,

vidim, da se še nobena ni odpravila proti Rimu danes [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], čeprav je imela Tinkatonka že karto v rokah......Zdaj je res že nekaj dni zatišje in vse čakate (čakamo) na luno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Ravnokar sva z [sm=love.gif] prišla s sprehoda - res nimam več nič kondicije, ker me že pol urni sprehodek popolnoma uniči. Mi je pa dragi rekel, kako lepo bi bilo, če bi rodila 14. Se popolnoma strinjam - čim prej, tem boljše. Vedno bolj pa imam občutek, da boste še vse pred mano. To čakanje je res ubijalsko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].

Jutri me je kar strah G - pridobila sem 2 kg od zadnjega pregleda + voda.....pa zadnje dni res pazim kaj jem - sem črtala vse slano in sladko z jedilnika. Gležnji pa me prav bolijo od zatekanja, tudi ponoči - sem si jih sredi noči podložila s povštrom, da so bili na visokem....

Ursa_p - hvala za nasvete glede porodnišnice. Že sarazan je svetovala nastavke, zdaj ko si jih še ti omenila jih bom šla kar kupit. Moja torba se kar veča in veča in bom kmalu mogla spravit stvari v drugo, večjo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Joj, mamice, vem da se že ponavljam, ampak vam tako zavidam.....vam se po moje ni tako vleklo, ker ste bile med prvimi - me, proti koncu februarja, pa postajamo vse bolj neučakane vsakokrat, ko katera rodi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. No, vsaj zame to velja. Še dobra 2 tedna, ampak močno upam, da bo manj!

Grem zdaj svehtat masažo nog k [sm=love.gif]......lepo se imejte in prijeten večer!




jasnica -> RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE (9.2.2006 18:39:40)

Joj, kako so naši [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] vztrajni in trmasti. Se vsi obnašajo kot da bodo kar v trebuščkih ostali. Kje pa sta Ezi in Malamisha?! Sta bili na vrsti pa nobenega glasu!

Tinkatonka, sem mislila da boš ti naslednja v porodnišnici ostala pa tudi nič! Upam da ne bomo marčice postale. Jaz sem že sama sebi sitna ko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image], ne vem kako drugi okrog mene zdržijo!




suky -> RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE (9.2.2006 19:38:48)

Ojla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] in mamice....
Js sem danes mela CTG in moji popadki so kar hudi vendar niso redni in potem še šok, da nisem nič odprta[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] A mislte, da bom ful težko rodila, če mam že take popadke, odprta pa nič[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Mi je pa G reku, se pred 16.2. vidiva, ker bova rodila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Joj, kr rodila bom......ful kmal...juhuhu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. DRugač me pa prov ubijajo teli popadki in sem čist brez volje, tud jest ne morem in sem tud kilco dol dala...zatekam kot nora, ampak samo v desno nogo...grozno mi je, ker mam filing kot bi mela spečo nogo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]...čist sem že na konc.

Vidim, da marčice kr udirajo v februar.....samo da namo me udrle k njim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Mejte se pa počas mal začnite v porodnišnice hodit....je že dolgčas, ker nobena nova ne rodi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
LP




tinkatonka -> RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE (9.2.2006 19:53:47)

Suky....baje popadki odpirajo tko da brez skrbi. Ker imaš svoje popadke boš slej kot prej tudi odprta. Komaj čakam, da nam sporočiš veselo novico[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].
Pa bodi ti tista in štartaj novo rundo februarskih mamic. Potem se ti pa v ponedeljek najbrž še kakšna pridruži. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




malamisha -> RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE (9.2.2006 20:05:24)

Še vedno v enem kosu!

Danes sem v porodnišnici bila na kotrolnem pregledu. V torek so ugotovili, da imam malo plodovnice da pa je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] primerno veliko za svoje tedne.

Danes me pregleda drug ginekolog in s tem dobim tudi drugo zgodbo. Otrok premali za svoje tedne, plodovnice več kot dovolj.
Šok, ki sem ga doživela je bil totalni.
Na naslednji kontrolni pregled me je g. naročil šele naslednji teden v petek.

Kdo je tu nor? Zdaj na koncu bom pa imela manj pregledov kot na začetku?

V porodnišnici sem na en us[sm=smiley35.gif] UZ čakala skoraj tri ure. Domov sem prišla mrtvo utrujena in besna kot ris.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]


Ma pa saj bo... Nobeno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] še ni ostalo notri. Našemu očitno ustreza klima v bušiju in se mu/ji nikamor ne mudi...

lp





petrina28 -> RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE (9.2.2006 21:30:14)

Še ena čakajoča se javlja. PDP je sicer 21.2.2006, ginekolog nekaj grozi s 3.3.2006, jaz bi šla pa jutri ali pa 17. ali pa 19.2. rodit. He, he, samo še glasbena želja mi manjka, a ne? Se mi zdi, da se samo še valim od enega konca do drugega in jeeeeem. Dolgčas...

Aja, Čuko - mojega sinčka so tudi grozno matrale kolike. Sem skoraj znorela zraven, smo spali samo po tri, štiri ure na noč, seveda s presledki, jesti si nisem nič več upala, pa ni nič pomagalo. Žal je najuporabnejši nasvet, da počakaj. Minejo, pa čeprav se zdi da traja 100 let.. Nekoliko so pomagale samo kapljice Subsimplex, ki jih lahko kupiš v lekarni in so brez sladkorja. Jaz sem jih ponavadi dala zvečer, da je vsaj malo spal. Če te pa skrbi, se pa predhodno posvetuj s pediatrom. Moja je dve leti nazaj, ko smo jih kupovali, rekla, da ni blema glede jemanja...

Glede spola otroka sem pa prišla do zanimivega zaključka. Fantka že imamo, pa sedaj vsi pravijo, da morava deklico dobit, da bo parček. Ampak če bi mi zdaj kdo dak možnost, da sama izberem, kakšnega spola bo otrok, bi morala metati kovanec, ker se ne bi mogla odločit. Želim si zdravega otročiča  z eno samo pobožno mislijo, da naj bo manj trmast kot je prvi otročiček.

Lp, P.




taja27 -> RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE (9.2.2006 22:14:53)

ninaki kak si ti dobra. najlepša hvala ker si se mi ponudila za nabavo čajčka. je bil danes moj mož v sanolaborju in spraševal po čaju in ga je prodajalka vprašala zakaj ga rabi oz. ali je to za nosečnico in dodala, da je ta čajček izredno priljubljen med nosečnicami zadnje čase. in zakaj ga potem nimajo? no, mu je obljubila, da ga naroči še danes in da pride v pon ali torek. tko, da se ti še enkrat najlepše zahvaljujem za tvojo dobrodušno ponudbo.  zlata si.

je pa res malce čudno, da so se vsi naši dojenčki odločili, da bojo še na toplem v bušijih. samo dve varianti sta, ali hočjo bit vsi rojeni na luno ali bi bli pa vsi radi valentinčki[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Tina76 -> RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE (10.2.2006 7:22:40)

Se ravno odpravljam do svoje G... še zadnjič. Upam, da bo vse OK. Pred enim tednom je rekla da je še vse lepo zaprto in ni duha ne sluha o odpiranju itd. Me zanima kaj bo danes. Počutim se popolnoma enako, tako da ne pričakujem kakšnih novih napovedi. Edino to zatekanje.........


In kje ste ve danes? Pa ne da še spite? Pri nas na Štajerskem že sonček ful sije....... zbudite se zaspanke![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


LP


Tina..........še 9 dni!




jasnica -> RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE (10.2.2006 7:50:38)

Dobro jutro!
Spet ena neprespana noč, ampak sem ugotovila da sem sama kriva.Zvečer grem v posteljo in premišljujem kako bo, kdaj bo,.. potem pa ne morem dobro zaspati in čakam kdaj bo jutro da bom lahko vstala. Men je vse tko čudno! Najprej je bila cela panika da bo otrok nedonošenček, ker sem imela kar naprej popadke, pol pa strogo mirovanje in polna glava strahu in skrbi. Ko je bilo pa že tolk časa da ne bi bilo panike za otročka, je pa kar konc popadkov in občutek kot da ne bom rodila!
Zoprna sem in naveličana vsega! Dobro da imam vas, kli me prenašate! HVALA

Zdej pijem čajček,potem pa grem pospravljat da se z nečem zamotim.

Tina76 sporoči ko prideš s pregleda!




marty5 -> RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE (10.2.2006 7:59:59)

Dobro jutro,

tudi jaz sem v pričakovanju današnjega pregleda. Upam, da bom prišla nazaj s kakšno vzpodbudno novico, da bomo kmalu cartali [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Ampak zdi se mi, da se nič kaj prida ne dogaja.

Malamisha - eni G so pa prav res po svoje. Glej, meni je tudi moj G enkrat grozil s prezgodnjim porodom, naslednjič pa s tem, da bo bolj verjetno kar marca rodila  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Na začetku mi je tudi govoril, da sem najbrž zanosila prej, potem pa se je premislil in rekel kasneje.....skratka - včasih se mi zdi da ugibajo.
Je pa enostavno tako - da ima vsak [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] svoj ritem in lahko mi ali G ugibamo kar hočemo, ven bodo prišli, ko se jim bo zazdelo, ne? Glede na to pa, da si čez rok je res skrajno čudno, da te je naročil šele čez 1 teden! Jaz bi na tvojem mestu šla kaj prej na pregled.....za vsak slučaj in da boš bolj mirna.

No, punce, danes začnejo olimpijske igre - bomo tudi me odprle olimpiado rojevanja za naslednja 2 tedna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]? Jaz kr bi, pa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] noče....

En lep dan vam želim in se še javim po pregledu....




jasnica -> RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE (10.2.2006 8:22:18)

Malamisha moja ginekologinja čez rok na 2 dni dela preglede! Kar izsili kakšen pregled prej! Saj se gre zate in tvojega otroka, čeprav boš tam naletela na kup nezadovoljstva!




tinkatonka -> RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE (10.2.2006 8:49:45)

Dobro jutro mamice in februarske [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] !

Danes ste pa zgodnje....Ja jaz sem pa končno malo poležala in vstala šele ob 8h, kar je zame ful pozno. Ampak sem pa zato ponoči 2 uri gledala v luft.

malamisha.....jaz se strinjam z jasnico. Po roku moraš imeti pregled vsaj na vsake dva dni.

marty5 in Tina76...dobro opravita na pregledu in seveda poročajta, ko se vrneta.

ezi.....ezi je šla pa pomojem rodit. Nazadnje je bila namreč prijavljena pred dvemi dnevi. Tko da mislim da že imamo naslednjega februarčka, samo še ne vemo od kdaj in kako mu je ime.

Drugače pa ima jutri tudi naša AishaM PDP. Kako se pa ti kaj počutiš?? So že ornk tečni prek telefona??? Jaz sem na Messenger, kjer se večina mojih prijateljev zadržuje kar napisala, da sem še v enem kosu in da ko bom v dveh, da bodo videli, sicer pa ne vem zakaj bi klicali vsak dan, če bodo tko in tko dobili sms-e kakšne 3 ure po porodu. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  

in kako jaz....nič posebnega. Naspana, sita in z malinovim čajčkom pred sabo. Danes nimam nič  v planu, mogoče če se bo pokazalo kaj sonca sprehod do starih tet, drugače pa valjanje po kavču in prestavljanje iz enega na drugi bok. Zlikano je vse, prah pobrisan, jaz pa nimam nič za počet. Moje dete je že zbujeno. Sem pa spet zaprta[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] , tko da moram spet tisto gnusobo od Donata pit. Kok pa to sovražim. No ja...ampak bolje to, kot pa da mi črevo eksplodira.

No toliko za enkrat....

Sicer pa komaj čakam, da izvem katera bo otvorila naše OI!

Lp Tina




Eviii -> RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE (10.2.2006 9:18:09)

evo, še ta druga tajnica se javlja. res zgleda, da imava s tinkatonko isti urnik. včiri sva obe neki sredi noči tle okoli šarli, danes pa sva mali zaspanki [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. mogoče bova pa tudi na isti dan rodili...
ja, tej g si kr naprej nekaj zmišljujejo. meni so že novembra grozili s prezgodnjim porodom (sicer je bil njihov strah več kot utemeljen glede na moje tedanje zdravstveno stanje), pol so mi rekli, da itak ne bomo dočakali novega leta, pol sm pa kr naenkrat postala že skori marčevka... bomo vidli, kaj se bo naše [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] odločlo...
jst sm tudi malo začela zatekat v prste na rokah. zjutri ko se zbudim, me prou bolijo. dokler ne grem na vodo, pol je pa ok. tko da ne čutim pol večjih bolečin in lahko normalno funkcioniram.
naš-a [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je pa prou čuden-a. včiri se je ornk vse skupi umirilo. čez dan mogoče dve brci in nič druzga. in sm ža bla vsa zaskrbljena. sm že hotla klicat g, kaj je narobe. pa sm možeku to povedala, ko je pršu domov. je dal lupčka na bušija pa reku ene tri besede in glejgazlomka - kot za čudež je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] začel-a migat... sicer ne dosti, ampak je. že zdej kaže, da mame ne bo kej dosti poslušal-a, ampak bo samo tata glavni [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. bo treba malo ukrepat na tem področju. zdi se mi tudi, da se je danes moj buši še bol spustu...
ja, res je, danes začnejo oi. gremo februarčki in februarčice [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].
zdej grem pa spit moj malinov čajček, ampak zraven še šarit malo po rr.




Tina76 -> RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE (10.2.2006 10:01:07)

Evo mene od G!

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]..........moje ljubo dete se je obrnilo v nepravo smer! Sicer ne okoli ampak prejšnji teden je z glavico že v porodni kanal vstopal, danes pa ima obrazek proti moji "ta zadnji" obrnjen kar ni niti približno primerno za porod. Sem tako besna......joj! Pa kaj mali misli kar not ostat al kaj? Sicer se kao lahko čez noč spremeni in že gremo ampak jaz imam vedno manj upanja da bom do roka rodila.

Pri svoji G sem sedaj končala s pregledi in jih imam samo še v porodnišnici. Naslednji me čaka že v torek.

Kar se tiče zatekanja... voda in pritisk sta ok, tako da ni nič narobe.... pač nosečniško zatekanje.

V glavnem... prej razočarana kot vesela vas lepo pozdravlja

Tina in Jošt( ki noče ven!!!!!!!!!!!!!!!)

...........še 9 dni.........sanja[sm=smiley30.gif] o koruzi...........




taja27 -> RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE (10.2.2006 10:36:44)

pozdravček še od mene in naše punčke, ki še vedno z glavico rine navzgor v mamina rebra, namesto navzdol, ven[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. sva pravkar končali s štetjem gibov. če bi pri nas to počeli zvečer, tam po 11 uri, bi bili verjetno gotovi v petih minutah. naša punči bo pravi ponočnjak. spala nisem prav dosti, no potem sem zaspala spet tam okoli 5 ure zjutraj, pa do devetih. nato sem morala Maxa peljat na sprehod, da je opravil potrebe, potem sem bla pa tud jst na Donatu (toplem) in pomaga. je pa pravi fuuujjj!

javite se tiste, ki pridete od zdravnika in seveda tudi mene zanima, katera bo odprla naše OI. Jst danes nebi!!!




lolipop -> RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE (10.2.2006 10:53:42)

Pridružuje se vam še ena februarčica - rok imam 22.2.2006 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image] (da podaljšam vaš seznam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]) in nič ne kaže, da bo kaj prej. Vsaj ne do zdaj:).

Glede malininega čaja pa - kupila sem ga v podhodu Maximarketa, v eni zmed dveh trgovin z zdravo prehrano, čajčki, vitamini, etc. Cena pa je bila 460 SIT.




natalia -> RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE (10.2.2006 11:14:00)

Pozdravljene februarčice v enem ali dveh kosih!

Midve sva že nazaj, porod je bil kar naporen, ker se nisem odpirala, po 6 urah svojih popadkov in 5 urah umetnih sem se odprla na 9 cm, takrat sem pričela potiskati in v 20 minutah je bila zunaj naša princeska, sicer enkrat ovita s popkovnico okoli vratu, malo je bila modra, pa je prišla takoj k sebi.
jaz sem bila šivana, zato težko stojim zraven računalnika.
toliko, da vas pozdravim, se vam zahvalim za čestitke in tiste, ki še čakate, ne bojte se, ker je res tisto, kar pravijo: ko vidiš svojega otroka, vse pozabiš!

glede dojenja pa tako<. naša pupa je na 3 ure, če ne jo včasih tudi zbudim, da vzpodbudim nastajanje mleka, edino zvečer bi ona še norela, malo jo zvija, potem pa zaspi.

aja, v bolnici je rooming in ful naporen, ker sem bila tako utrujena od 11 urnega poroda, šivana, potem pa sem mogla otroka še previjat in umivat in negovat in dojit, da nisem imela časa niti jest... zaradi tega nisem imela mleka, otrok pa je bil non-stop lačen, zato, če ne boste imele mleka - zahtevajte dodatek!!


lep pozdrav in se slišimo![sm=metulj.gif]




Kami -> RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE (10.2.2006 11:46:24)

Čao punce!
Se vam od torka nisem nič javljala, smo imeli celo štalo. Evan je v torek ful jokal, jaz pa pojma  nisem imela zakaj. Na srečo sva imela ravno pediatra v torek popoldan, ki je ugotovil, da ima kilo, ampak da ni to kao nič hudega. Valda, da nama je ful težila zaradi teže, ker je dobil v slabem enem mesecu samo 420g od porodne teže gor. Popoldne je bilo katastrofa in sem ugotovila, da pač ne morem čakati na UZ v četrtek, da bojo ugotovili, za kakšno kilo gre. Sva šla v Kliničnega, na otroško kirurgijo, kjer ga je šlatalo 8!!!! zdravnikov (da je šlo že meni na jok) in ugotavljali ali je kila ali ni. No, tolk da boste vedele: ko se fantkom spuščajo jajčka grejo po poti mimo želodca in včasih kaj "odnesejo" s sabo (del prebavne poti) in to se potem vklešči (zato ne kaka in bruha, kar mi je počel celo popoldne) in boli kot hudič. Skratka, na koncu je bila kila in je bil ob 22h že v operacijski. Joj, punce, kolk je to hudo![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Saj vem, da bo čez par mesecev to že vse pozabljeno in da glede na to, kako hudo bolani otroci ležijo tam to res ni nič. Ampak ko vidiš, kako ga boli, kako ga zbadajo v tiste male rokice in mu vstavljajo cevke, men se je kar mešalo (na srečo samo na notri). Po operaciji je težko dihal in nikakor se ni zbudil do naslednjega večera. Ponoči mu je začela zastajati voda in je bil kot buhtelj. Jaz sem bedela ob njemu, samo za 4 ure sem šla v sobo (ki jo dobiš 3 nadstropja stran od otroka) spat. Potem se je proti jutru s pomočjo zdravil končno polula in sva šla domov. Čez 2 uri ugotovim, da mali precej krvavi iz šivov in je šel mož nazaj z njim v bolnico, da so mu jih prilepli nazaj skupaj. Jaz pa direkt na izpit, vsa zmešana (ampak se mi zdi, da bi mogla narest). Da ne govorim, kako štalo imam doma. Liam je čisto iztirjen, ker je bil spet brez mamice. Mož je prestavil službeno pot na katero bi moral v sredo, zato je odpotoval danes in pride nazaj v ponedeljek. Kar pomeni, da sem sama z obema čez vikend. Pa sesuta do konca. Evana še vedno močno boli od operacije, kar pomeni, da zelo zelo joka, kar pa zaradi šivov ne sme, zato se ga trudim na vse možne načine potolažit.
Skratka, štala!
Bodte pridne! In upam, da se vam rodijo sami zdravi otročki! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




3new!yes!! -> RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE (10.2.2006 11:51:08)

Joj, kako je vam lepo. Ze komaj cakate a ne? Jaz bi tudi  ze [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] dobila pa moram se kar malo pocakat.




marty5 -> RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE (10.2.2006 11:52:20)

Tudi jaz sem nazaj s pregleda - nisem ne pretirano vesela, ne razočarana...Zvedla nisem namreč nič kaj novega. Spet nobenega CTGja, ne pravega pregleda, da bi vidli, če se kaj odpiram ipd....Samo trebuh mi je pretipal, rekel, da je glavica vstavljena in srčni utrip ok (to je bil najlepši del pregleda, da vem, da je vse ok).

Tehtnica je pokazala kar 3,5kg več kot zadnjič in mene je kap! Pa vem, da to ni od hrane, ker nima od kje - zdaj še zvečer ne jem več in sem črtala vse sladko ven. Tudi sestra je rekla, da je najbrž voda, ampak pritisk je v redu, urin tudi, tako da je isto kot pri Tini 76 - nosečniško zatekanje.

G sem vprašala, če kaj klaže kdaj naj bi bilo, pa se ni pustil zmest - je enostavno rekel, da je to težko napovedovat....pa saj nisem hotela jasnovidne napovedi, ampak sem mu samo želela namignit, da bi kaj pogledal! Sem prav malo jezna in mogoče pretiravam, ampak bi rada vedla, če kam napredujemo.
Naslednji pregled imam čez 10 dni - torej 5 dni pred rokom.

Eviii, tokrat sem se spomnila na napotnico za EA, tako da če greš, se vidimo v ponedeljek. Kot sem že rekla - skoraj gotovo je ne bom vzela, ampak vseeno peljem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] še na izlet v porodnišnico in morda ga prepričam, da ven pride [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. No, škodit ne more - itak nimam kaj počet [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Tako, drage februarčice, jaz imam sicer še 15 dni do roka, ampak moji upi, da bo kaj prej, so šli počasi. Bomo pač poskusili izkoristit še zadnje dneve, ko sva samo 2 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Natalia, še enkrat čestitke za hčerkico [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] in da bi čim hitreje okrevala od poroda!

Lepo se imejte in se še kaj beremo danes [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




marty5 -> RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE (10.2.2006 11:58:59)

Kami, kar streslo me je, ko sem prebrala tvoj post.....upam, da bo z Evanom čim prej spet vse v redu! Si niti mislit ne morem, kako more bit, ko ga špikajo in matrajo ubožčka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]. Pa še na Liama zraven mislit. Res, svaka ti čast, da zdržiš, moža imaš službeno odsotna, ti pa še izpite delaš......Jaz ne bi zmogla. Kapo dol....

Držim pesti, da bo čim prej vse v redu [sm=miska.gif][sm=miska.gif][sm=miska.gif]




Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>