|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Odnos družbe do mladih mamic
31.1.2006 19:00:39   
Primoza
IZVIRNO SPOROČILO: nejča

Dobro, da si povedala, da ne bom slučajno kdaj v Sparu na vrh parkirala, bog ve ali so tudi tisti vozički brez magnetov.
Zato pa samo še v Leclerc hodimo, so vedno topli, na dosegu pa še zastonjuser posted image

Ne preveč modrovat, če ne veste, v Cityparku imajo za prehod z vrhnjega parkirišča dober sistem, se ga večkrat poslužujem.

< Sporočilo je popravil primoza -- 31.1.2006 19:01:02 >

(odgovor članu nejča)
Neposredna povezava do sporočila: 26
31.1.2006 19:03:20   
Anonimen
Jaz sem pa zadnjič enemu kar stransko ogledalo odlomila, ker je bil parkiran na pločniku pa nisem mogla mimo user posted image  pa mi ni žal!
Tko. Pa sem priznala.Uf. Sploh ni blo težko user posted image

(odgovor članu Grascakinja)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
31.1.2006 19:15:38   
LONA13
go Tinka go!!!user posted image user posted image user posted image
Naj ga da pa drugam... heheheh

Nejc praznuje dva rojstna dneva 20.7. in 2.8.!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
31.1.2006 19:15:53   
ANJA5
Lahko povem par primerov glede odnosa družbe do mladih mamic.

- Že v porodnišnici mi je mladenič ki je menjal rjuhe "prijazno" rekel: Oprostite ampak vi ste pa res še zelo mlada, kako pa to da ste se odločili imeti otroka.....sem mu odgovorila da 21 let pa res ni tako zelo premlado (in ga pri tem zelo grdo pogledala) - on pa je zafarbu in rekel: Aja 21...izgledate kot bi jih imela 16.....Groza user posted image

- V ZD domu Metelkova- kamor sem tamauga pripeljala na pregled, mi je sestra rekla: Kako pa to, da je sestrica pripeljala bratca, a mami nima časa....Sem jo pogledala in rekla: jaz sem mami - una pa Aja...res izgledate premladi za otroke...user posted image .... GROZA !!!

- Da ne govorim o raznih Gospeh-mamah, ki me na blagajni ogovarjajo-češ, joj kok je luškan bratec....In jaz spet....to je moj sin.....

Sej vem, da eni res ne vejo ampak tud če bi bila stara 16 let - SO WHAT....
Ampak kaj čmo vedno se morajo najdit primeri, ki nimajo kaj za delat in samo gledajo naokrog in dajejo komentarje, ki včasih niso primerni...
- Bo že boljš

Lp, Anja

(odgovor članu nejča)
Neposredna povezava do sporočila: 29
31.1.2006 20:34:05   
taška30
IZVIRNO SPOROČILO: pupa25
  • čudno me gledajo, ko grem v mrazu  z vozičkom ven, še bolj čudno, če dežuje in je voziček s pelerino pokrit, jaz pa z dežnikom za njim

He, he, to bi te jaz tudi čudno gledala. Ne čudno, no, pač pa občudujoče. Res! Mene v dežju ne spraviš na sprehod z vozičkom, pa v eni roki dežnik. Pa ne zato, da se ne bi kdo prehladil, ampak ker se mi enostavno ne da.user posted image

Drugače pa nimam slabih izkušenj. V našo lekarno se sicer malo težje pride, ampak malo grdo pogledam, pa takoj kdo skoči in pomaga odpret vrata. Enako je na pošti. Drugje še nisem imela problemov.

Me pa moti: oz. me je motilo - zdaj ne rabimo več. V Interšparu v Cityparku se tisti vozički s sedežem (lupinico) dobijo pri informacijah. Kavcija je 1000 SIT. Saj po svoje jih razumem, ampak kako si oni predstavljajo, če si sam z otrokom? Iz avta ga v rokah neseš do informacij (v redu), vzameš voziček, otroka noter, nakupiš in kaj potem?!? Vrneš voziček na informacije (in dobiš nazaj 1000 SIT), potem pa z otrokom v roki in vrečkami do avta? Ali s polnim vozičkom do avta, pa potem s praznim vozičkom in otrokom nazaj na informacije in še enkrat do avta?!? Groza!
V Mercatorju so ti vozički zastonj in povsod dostopni.

Neposredna povezava do sporočila: 30
31.1.2006 21:28:57   
soncek&luna
primoza, ja v city parku imajo res odlicen prehod iz parkinga.... se ga tut jaz posluzujem ,ce sem tam... sicer pa v city parku odkar imam otrocka se nisem bila v sparu... mi ni vsec...

Mami, pika moja!

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 31
31.1.2006 21:44:28   
Alina_alin
Še najine cvetke (kolikor se jih spomnim, saj jih hočem čimprej pozabit in se ne sekirat za njih):
- na makedamski cesti na vasi- natančnje slepa ulica, total neprometna itak, takrat pa čisto prazna, se približujem srečanju z avtom. jaz z vozičkom gledam, da sem čisto ob levem robu, čimbolj vstran od luž (takrat je bila še jesen) in čakam, da se odpelje mimo avto - on pa gas po luži in mimo mene. Tista blatna voda je bila na celem mojem obrazu, dobesedno - in še seveda po otroku celem, vključno njegovim obrazom. Seveda sem se obrnila za mladim asom, ki je vozil in kaj sem zagledala, tipa, ki se mi je režal, da se je skoraj razpočil, koje videl, kaj mu je uspelo.
- glede nosečnosti - hm, da ti kdo odstopi sedež ali da prednost ali pomaga kaj nest? Kaj je to? V celi nosečnosti sem samo enkrat samkrat doživela, da mi je kdo odstopil sedež - pri zdravniku, ko sem bila v 38 tednu in čakalnica totalno polna. Sicer nikoli noben. Niti v trgovini nikjer, prej so me butasto gledali, ko so videli, nosečnico z vozičkom, ko nabavlja špecarijo ipd. Pa sem zelo veliko hodila po trgovinah, saj sem špecarijo vso nabavljala zmerom sama.
- še ena cvetka, par dni nazaj: v Dm-u pridem na blagajno (čisto prazen dm - nič gužve), ko blagajničaka kasira pred mano nakup eni gospe. Ker si slednja omisli nekaj glede pudra, jo obe s prodajalko mahneta k pudrom. Jaz z vozičkom in otrokom, ki bo zdaj zdaj navrl čakam in hočem samo plačat plenice. In pomislite celih 10 minut si je dama izbirala puder in odpirala vse pokrove gor in dol, pa še ni bila zadovoljna, kljub joku in mojega vozeka. Seveda je bil že v trgovini z našega vozička kar glasen alarm, pa moj glasen monolog: "Samo malo še, takoj greve" pa ni nič pomagalo... dama se še kar ni mogla odločit in se smehljala pri pudrih v kamnu in razglabljala, kateri odtenek je njej ustrežnejši. In kaj je bilo najbolj zanimivo - ta dama je kupila tudi plenice.... Halo, torej  tako obnašanje od mamice!!!!???

Ko pa sem z vozekom v shopingu me pa razkuri, ko na parkingu folk parkira avte tudi izven označenih parkingov - mislim tam, ko so prehodi za pešce - to se konstantno dogajaja v Europaku v Mb. In pol lahko z vozekom greš ravno po cestišču, ko se vozijo avti in čakaš da te kdo podre, saj vse divja, ker se vsem mudi....

Neposredna povezava do sporočila: 32
2.2.2006 0:46:07   
karmy
kuk šele mene čudn gledajo..sm bl mala (160 cm) in drobčkana in z 110 cm velikim otrokom okol hodim...kakšne poglede šele jaz dobivam...user posted image

ja tle na viču zravn ZD  mamo tud tako "fajn" lekarno, k ma tak ozki vhod, da moraš ornk akrobacijske vrline uporabit če hočeš karkol spravt čez tist vhod...

no glede pomoči, so večino pomagali, čez vrata...ampak glede nošenja vrečk..huh...to pa ne...so preveč fini...al pa ob nepravih dnevih grem u šoping...

aja pa zadnjič je ena mamka čaka na trolo in mi začela razlagat da to ni fajn da maš samo enega otroka, pa zakaj tako nerazločno še govori, pa zakaj ma pajac oblečen ( je blo -10), potem ko jaz nisem reagirala na njena vprašanja, kukr je ona hotla, se je obrnila na mojega sina...

ja pa dej mamici reci, za še bratca al pa sestrico, kje pa hodiš v vrtec, kuk si pa star, kuk ti je ime, zakaj tako potiho govoriš ( ko ga je sram govori potiho...), kaj maš to na roki, pa kaj maš tukaj pa kaj maš tam in tam...user posted image  ženske še nikol v življenju nism vidla...in mi začne težit kako ni fajn da maš samo enega otroka, pa da njena vnučka tako lepo govori, bla bla bla...

ja pa tud veliko bi se reklo glede odstopa sedežev na busu...celo nekajkrat se je celo zgodilo da so mi odstopil...enkrat pa je starejša gospa znorela in naglas rekla: "mislim, kakšna olika, dejte gospej že enkrat odstopit sedež, kaj ne vidite da ma otroka!" so takoj začeli vstajat user posted image  men je blo pa ful nerodn user posted image

jzt sm tud vidla da majo tiste avte-vozičke v intersparu v cityparku tud na cekine (jurja+osebna user posted image )...zakaj že? ja odpeljala bom največji nerodni voziček kar jih je...user posted image  usedla se bom na nevidno raketo in ga dala v nevidni prtlažnik...user posted image

to morš met že skor kombi da tisto zadevo sploh kam spraviš če jo hočeš sploh vzet...user posted image

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Alina_alin)
Neposredna povezava do sporočila: 33
12.2.2006 13:45:07   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ANJA5

Lahko povem par primerov glede odnosa družbe do mladih mamic.

- Že v porodnišnici mi je mladenič ki je menjal rjuhe "prijazno" rekel: Oprostite ampak vi ste pa res še zelo mlada, kako pa to da ste se odločili imeti otroka.....sem mu odgovorila da 21 let pa res ni tako zelo premlado (in ga pri tem zelo grdo pogledala) - on pa je zafarbu in rekel: Aja 21...izgledate kot bi jih imela 16.....Groza user posted image

- V ZD domu Metelkova- kamor sem tamauga pripeljala na pregled, mi je sestra rekla: Kako pa to, da je sestrica pripeljala bratca, a mami nima časa....Sem jo pogledala in rekla: jaz sem mami - una pa Aja...res izgledate premladi za otroke...user posted image .... GROZA !!!

- Da ne govorim o raznih Gospeh-mamah, ki me na blagajni ogovarjajo-češ, joj kok je luškan bratec....In jaz spet....to je moj sin.....

Sej vem, da eni res ne vejo ampak tud če bi bila stara 16 let - SO WHAT....
Ampak kaj čmo vedno se morajo najdit primeri, ki nimajo kaj za delat in samo gledajo naokrog in dajejo komentarje, ki včasih niso primerni...
- Bo že boljš

Lp, Anja

Sem kr vse citirala.
Joj, meni se pa tko fajn zdi, če pride kdo kej na dom prodajat, pa me vpraša, če mam starše doma! user posted image

(odgovor članu ANJA5)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
12.2.2006 13:51:50   
šnucika
Moja malauser posted image ima dva meseca,pa vendar se mi zdi,da sem še včeraj bila srečka nosečkauser posted image .Moja nosečnost je bila najlepše obdobje mojega življenja.....user posted image dobesedno deveta nebesa...seveda je bilo tudi nekaj spremljevalnih težav,pa vse v mejah normale.
Imela pa sem kar nekaj slabih izkušenj z ljudmi...v javnosti,tako,da sva se enkrat s prijateljico še lep čas spraševale,če v današnjem cajtu ni več najmanjšega spoštovanja do bodočih mamic?!

Moj najhujši dogodek se je zgodil v marketu...pri najboljšem sosedu.Bila sem v 7. mesecu in trebušček je bil že lep in okrogel...dobro viden.Šla sem proti vrsti za kruh...bila je vrsta in za zadnjim čakajočim kakšne dva metra prostora,potem pa trije ljudje obrnjeni en proti drugem,očitno zatopljeni v klepet.Seveda sem se postavila za tistega zadnjega....čez par sekund pa slišim za mano:..."gospodična,vrsta je zadaj!"
Seveda sem debelo pogledala in rekla,da prej ni bilo nobene vrste za mano in da kako naj vem,da tudi oni stojijo v njej,če so bili dva metra stran in klepetali.Pa mi moški odvrne:.."še predobro veste...pa ne tega s pridom izkoriščat!Nismo vsi neumni!..."
To zadnje je povedal s pogledom na moj trebušček.user posted image Še njegova žena mi je namenila prezirljiv pogled in se dobesedno umaknila,in z roko  nakazala,da naj se odstranim....tako,da sem v tej jezi nekaj nazaj zaklela...se niti ne spomnim več in šla nazaj v vrsto,ki se je med tem nabrala.
Zadaj pa je bil en upokojenski par in hotela sta me spustiti naprej,ko sta vse to videla.....bila sta očitno zgrožena.
Kar zjokat sem se hotela od jeze....pa sem si mislila....**** jih gleda...pridejo dvakrat na mesec na vikend  na obalo,pa že mislijo,da so glavni....Brez zamere punce......po govoru sta bila iz naše ljube prestolnice.Saj vem,da so povsod take izjeme.....

Še dobro,da se je v teh devetih mesecih zgodilo tudi veeelikoooooo lepih dogodkov,tako,da so prekrili slabe.Pa vendar tega ne morem pozabiti!

Po toliko mesecih sem se morala malo skašljati!

Lepo nedeljo vsem!user posted image

Tole sem napisala na drug forum...pa sem sedaj še sem prilepila....

kaR te ne ubije,te okrepi!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
12.2.2006 16:41:38   
bena
Res žalostno. Ampak za nas mamice je to le prehodno, dokler bodo naši user posted image  potrebovali vozičke, medtem ko se bodo invalidi s tem srečevali vse življenje.
Moram pa povedati, da tudi v manjših krajih ni nič drugače. V Radljah ob Dravi lahko z vozičkom neovirano prideš le v eno samopostrežno trgovino, ki ima k sreči drsna vrata in eno mesnico. Ne vprašajte, kako zgleda, ko grem plačat položnice na pošto. Ker imam precej težek voziček, ga ne zmorem dvigniti čez tri stopnice. Zato moram najprej dvigniti košaro s podvozja, nato pa še podvozje in vse to na vrhu stopnic ponovno zložim skupaj. Po končanih opravkih na pošti, pa to ponovim. Najbolj pa me razkuri, da z vozičkom ne morem zapeljati direktno v vhod stanovanjskega bloka. Spet zaradi stopnic.
Pravzaprav pa me najbolj moti to, da povsem tuji ljudje, ki jih ne poznam niti na videz, dobesedno bulijo v voziček v našega sončeka. Potem ko jih grdo pogledam, pa mi še nesramno odgovorijo, da mu pa že ne bodo nič naredili. Pa saj ni na razstavi!

(odgovor članu nejča)
Neposredna povezava do sporočila: 36
2.3.2006 11:14:15   
AljaM
Punce se strinjam z vsem, razen s tem, da bi se me zaradi tega pretirano sekirale!
Jaz v Lj nisem imela večjih težav, v maksiju sem enkrat dojila na oddelku za golf potrebščine (mi je prodajalka dovolila), sta dva kupca uletela, jst pa se nisem dala motit. Običajno nisem prosila za pomoč, sem pa običajno z nasmeškom šla okoli ovire, ali skozi, pa se je že kar sam od sebe pojavla kakšna roka pomoči. Ko zdaj vidim na troli kako mamico z vozičkom, sem na vsaki postaji v nizkem štartu, da bi ji lahko pomagala.
Saratanja - pa daj no, nared to, kar si hotla! Zmanjšaj obseg, najhujše primere, pa zraven kakšne tri dobre rešitve, pa najmanj na mail, bomo e-mamice zagotovo s veseljem verižno pismo zagnale!!! Pa še kaj bi se našlo.
Ker s tem se pa še najbolj strinjam, da če same ne bomo kej nardile, ne bo samo od sebe pač nič!
Lep dan!

Neposredna povezava do sporočila: 37
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Možgani nosečnic in mamic se pomlajujejo
Raziskovalci iz Norveške so prišli do zanimivega ugotovitve: da so možgani mamic drugačni, iz zelo posebni. V čem? Preve...
Najtežje stvari v materinstvu
To so resnične in prav nič olepšane izpovedi novopečenih mam. Občutek krivde, nenehna utrujenost in težave z dojenjem. D...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?